What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ώρα για αναβάθμιση

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Sorry για το thread hijacking, αλλά σκεφτόμουν κι εγώ το ίδιο ακριβώς πράγμα για την Thermalright Silver Arrow SB-E κι είδα αυτό http://thermalright.com/2017/02/21/thermalright-amd-am4-cpu-mount-upgrade/" class="bbcode_url">εδώ. <br><br>Τι λέτε, θ&#039; αξίζει τον κόπο να πληρώσω να μου το στείλουν από Γερμανία;
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Τα έχω ψάξει ήδη αυτά. Και το αγγλικό, και το αμερικάνικο και το ευρωπαϊκό και γενικά διάφορα καταστήματα αλλά δεν στέλνει κανένα Ελλάδα. Μόνο στο ebay έχω βρει αλλά με κανά 40αρι που δεν υπάρχει περίπτωση να το δώσω.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
<blockquote>Τι λέτε, θ&#039; αξίζει τον κόπο να πληρώσω να μου το στείλουν από Γερμανία;<br></blockquote><br><br>Πρέπει να ξέρουμε και πόσο πρέπει να πληρώσεις για σίγουρη απάντηση. Ένα καινούργιο cooler αντίστοιχο της Silver Arrow κάνει 60+ ευρώ, οπότε με στεγνό ορθολογισμό, αξίζει να δώσεις ακόμα και 50 ευρώ για τα μεταφορικά ώστε να την κρατήσεις... κάπου εκεί όμως μπαίνει και το "γαμώτο", μιας και εγώ, και πιστεύω οι περισσότεροι, δεν θα έδινα τόσα για μεταφορικά ακόμα και αν είναι "λογικό". Ένα μικρότερο ποσό πάντως (μέχρι 20 ευρώ ας πούμε, εγώ έδωσα 18 ευρώ για μεταφορικά στο support της EVGA στη Γερμανία για την καμμένη 980, η οποία όσο να έχει είναι πιο βαριά και ογκώδης από ένα cooler bracket) πιστεύω αξίζει σίγουρα ώστε να σου μείνει το καλό cooler.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,420
Μάνο, δεν λέει κάτι για μεταφορικά, αντίθετα, λέει FREE. Σίγουρα πληρώνεις μεταφορικά;<br><br>Αν πάντως καθαρίζεις με λίγα χρήματα, λέει να το πάρεις, αυξάνει και την μεταπωλητική της αξία. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418


Φραγκοφονιάδες wrote:
All we ask is for you to pay the delivery fees.</blockquote>

 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,315
Εδώ:<br><br>http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2017-intel-coffee-lake-the-next-big-thing-for-cpu-technology" class="bbcode_url">http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2017-intel-coffee-lake-the-next-big-thing-for-cpu-technology<br><br>συγκεντρωτικά, τι ισχύει για τους Coffee Lake. Οι ανακοινώσεις είναι για 21 Αυγούστου, αλλά αν τους έχουν διαθέσιμους τις γιορτές, την παρτίδα την κέρδισε η AMD. Όταν βγουν θα έχει ήδη ανακοινωθεί, η δεύτερη γενιά Ryzen.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,420
<blockquote><br>

Φραγκοφονιάδες wrote:
All we ask is for you to pay the delivery fees.</blockquote><br></blockquote><br><br>Ουπς. Το διάβασα πολύ γρήγορα.<br><br>Αν είναι να σου βγει κάνα 20άρι Μάνο, και χωράει άνετα η ψύκτρα (δεν βρίσκει πουθενά σε μητρική, κουτί, κοκ) πιστεύω ότι αξίζει, αν μια αντίστοιχη καινούργια ψύκτρα έχει 50€ και πάνω.

 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Γκου, ο 7600Κ επροτιμήθη καθώς το build έσκασε από σκιερό κονδύλι και δεν μπήκε χέρι σε τσέπη, οπότε κάποια κομμάτια έπρεπε να τα δικαιολογήσωμεν μέσω νεφελώδων και τριγωνικών ΑΡ3 διαδικασιών.<br><br>Πάντως βάσει των όσων διαβάζω, πράγματι, η φάση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στους Ryzen.<br><br>Φυσικά, με δυνατή κάρτα γραφικών, όλα αυτά είναι σαχλαμάρες για το gaming αυτό καθαυτό (δεν μιλάω για streaming και multiplayer) , καθώς μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια είναι πολύ χλωμό να κυκλοφορήσουν παιχνίδια τα οποία θα κάνουν ουσιαστική χρήση του multi-threading και στα οποία θα βλέπουμε αισθητά χαμηλότερη performance/bottlenecks στους 4 πυρήνες. Οπότε θεωρώ ότι ουσιαστικό ρόλο για τους gamers, ο αριθμός των πυρήνων θα παίξει σε πέντε περίπου χρόνια. <br><br>Ενδεικτικά αναφέρω πως με τον προϊστορικό πια i5-2500K και την 970, εξακολουθώ να παίζω τα πάντα στο Ultra, με γύρω στα 45FPS να είναι το χαμηλότερο framerate που βλέπω και την πλειοψηφία του gaming να προκύπτει στα 50+ frames. Καλή η ψύχωση με τα benchmarks, αλλά στο τέλος της μέρας, όλη η φάση γίνεται στην ίδια την gaming εμπειρία που αποκομίζουμε.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Δεκτό - μάλλον έπρεπε να βάλω και τρολόφατσα, γιατί το φαρμακερό σχόλιο ανέφερε εσένα που έχεις ήδη δικαιολογήσει την επιλογή του i5 - για single-player gaming, χωρίς streaming και encoding και τέτοια, ένας 7600Κ κλοκαρισμένος στα κόκκινα δεν πρόκειται να φρενάρει μια δυνατή gpu για πολλά χρόνια ακόμα - αλλά στο μυαλό μου είχα κάτι άκυρα σχόλια σε ξένα sites, του στυλ "με την AMD δεν θα ξέρω αν τα crashes οφείλονται στο παιχνίδι ή τη CPU"... από κάτι τέτοια βγαίνει όντως το συμπέρασμα ότι η Intel δεν χρειάζεται να είναι ανταγωνιστική για να πουλάει, κάτι που δεν είναι καλό για κανέναν που δεν έχει μετοχές της.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Καλά, η εγχρήματη καραμέλα περί AMD-που-δεν-παίζει-τίποτε είναι ανέκδοτο που συντηρείται από το 2009, για συγκεκριμένους λόγους. Και εδώ που τα λέμε, στην εποχή του always-online και των άπειρων patches, ακόμη και τα ταλαιπωρημένα launches (Arkham Knight, Dishonored 2, The Evil Within) σενιάρονται ταχύτατα. Τώρα αν το DΧ12 είναι έτοιμο για την μια ή την άλλη κάρτα ένα μήνα αργότερα, σιγά το δράμα.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,315
<blockquote>Καλά, η εγχρήματη καραμέλα περί AMD-που-δεν-παίζει-τίποτε είναι ανέκδοτο που συντηρείται από το 2009, για συγκεκριμένους λόγους. </blockquote><br><br>Καθόλου άδικο!! Μη σου πω τι έχω παίξει σε συνδυασμό AMD R7 250 και APU A10 7700 στον υπολογιστή του γραφείου!!! 
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,393
Βorracho αν σκεφτεσαι για αναβαθμιση παρε και εσυ Ryzen 7οχι core i 7600 η οποιονδηποτε τετραπυρηνο η εξαπυρηνο επεξεργαστη. Απο 8+ πυρηνες μονο. Το βλεπεις οτι οι περισσοτεροι που κανουν τωρα αναβαθμιση παιρνουν ryzen 7. Γιατι η intel συνεχιζει ακομα να εχει πιο ακριβες τιμες απο τηνa amd ενω η amd προσφερει καλυτερες επειδοσεις σε χαμηλοτερη τιμη. Θα κρατησεις και εσυ την 970?
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Σρέδερ είχα κάποιες 4κ ανησυχίες και πέρασα σε 1080, 32gb ram και 4κ οθόνη. Για κανά χρόνο λογικά, θα με βγάλει.
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
<blockquote><br>Σρέδερ είχα κάποιες 4κ ανησυχίες και πέρασα σε 1080, 32gb ram και 4κ οθόνη. Για κανά χρόνο λογικά, θα με βγάλει.<br></blockquote><br>πηρες τελικα 4Κ Στεφανε???<br>...ευγε αγορι μου...<br>γιατι σου ειχα κατι vs φωτο σε παιχνιδια  κ περιμενα πως κ πως το βραδυ που θα εχω χρονο να στις ποσταρω για το υπερτατο πιικινγκ...αλλα τελικα μπηκες στο σωστο δρομο??<br>αν εβλεπες του γκεραλτ ιδιως......μπορει κ να με μπαναρες φορεβερ<br> :pcmr: :trollface:
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
<blockquote>Αν είναι να σου βγει κάνα 20άρι Μάνο, και χωράει άνετα η ψύκτρα (δεν βρίσκει πουθενά σε μητρική, κουτί, κοκ) πιστεύω ότι αξίζει, αν μια αντίστοιχη καινούργια ψύκτρα έχει 50€ και πάνω.</blockquote><br><br>Πιθανολογώ ότι θα μου βγει κάτω από 20€, οπότε δεν αποκλείεται να το προχωρήσω. Θέμα με το κουτί δεν υφίσταται, μια και αποφάσισα να κρατήσω, για μία ακόμη φορα, το CM Stacker 810. Απ&#039; την άλλη όμως, σκέφτομαι μήπως προτιμήσω κάτι πιο μαζεμένο αυτή τη φορά, καθώς δεν ασχολούμαι με το ευγενές άθλημα του overclocking.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
<blockquote><br>Πιθανολογώ ότι θα μου βγει κάτω από 20€, οπότε δεν αποκλείεται να το προχωρήσω. <br></blockquote><br><br>Επικοινώνησα κι εγώ, γιατί ενδιαφέρομαι για Ryzen 5 και θέλω να κουμπώσω την True Black πάνω:<br><br><blockquote><br>The shipping is done by our sales partner www.pc-cooling.de<br><br>The conversion kit is free, only the shipping costs will be charged<br>to you.<br><br>You can choose between either unregistered mail, which would cost 5<br>Euro, with no tracking and insurance. Or you could opt for a<br>registered letter, which would then cost 10 Euro, but include both<br>tracking and insurance.<br><br>If you agree, please inform us of a delivery address and whether you<br>would like to pay the prepayment account via bank transfer or<br>PayPal.<br></blockquote>
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Ρε mits@kos, αν είναι έτσι, δε κανονίζουμε να κάνουμε μαζί τη δουλειά να μοιραστούμε τα έξοδα;  <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Το σκέφτηκα φίλος, αλλά νομίζω απέχουμε πολλά χιλιόμετρα, όποτε δεν ξέρω αν έχει νόημα.<br><br>Να προσθέσω πως έχω ήδη αγοράσει το TRUE Bolt kit και πάνω σε αυτό μου απάντησαν:<br><br><blockquote>For the True Bolt Through Kit you need the AM4 Kit A.</blockquote><br><br>Που σημαίνει πως ίσως διαφέρει σε βάρος, άρα και κόστος, η λύση για τη δική σου ψύκτρα.<br><br>Και μιας και είμαι στο κατάλληλο θέμα, τι λέτε, R5 1600/B350/16GB DDR4 ή μεταχειρισμένο i7 4790k/6700k σετ στα 400-450 ευρώ; Gaming ελάχιστο πλέον, δεν υπάρχει χρόνος, βασική χρήση προγραμματισμός σε C για δίκτυα με χρήση βιβλιοθηκών για πολυπύρηνα συστήματα (άρα δε με χαλάνε οι 6 πυρήνες), Python για machine learning. Το 80% του uptime, το PC τρέχει Linux, οπότε και ένα Intel chipset, Intel Ethernet και Intel iGPU είναι ενδεδειγμένα. Θα κρατήσω όμως την 750Ti για να μπορώ να παίξω και τίποτα (ελπίζω).<br><br>Είναι και το ότι μέχρι κι ο Haswell συνήθως είναι πάνω από R5 (αλλά σε gaming κυρίως), είναι και η καλύτερη υποστήριξη της Intel από το Linux, δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα να πάω σε Ryzen. Από την άλλη, πολλοί και φθηνοί πυρήνες...
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Μάνο, με βάση το Brexit τη δεδομένη στιγμή νομίζω ότι συμφέρει να αγοράσεις από Μεγ. Βρετανία ακόμη και ηλεκτρονικά, λόγω της ισοτιμίας. Σκεφτείτε το, έχετε περιθώριο μερικές μερούλες. <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Από πού το πήρες το kit εσύ mits@kos; Παύλο αν δε κάνω λάθος και την Αγγλία η pc-cooling.de την εξυπηρετεί. (Το έχουμε καταξεσκίσει το thread του Arwindan....!)
 
Top Bottom