What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

RAM FAILURE

mortisgr

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 30, 2012
Messages
358
<span class="bbcode_spoiler">Όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί. Φιλοξενώ έναν φίλο από Ρόδο, οπότε του ανοίγω το PC, ξεκινάω steam, ανοίγω DotA 2 και την κάνω για δουλειά. Μετά από 5 λεπτά έρχεται και με βρίσκει. "Κόλλησε το PC μου λέει" (καρδιακό και 2 εγκεφαλικά στα καπάκια) "Τι έπαθε ρε;".

"Να, εκεί που φόρτωνε, ξαφνικά δεν κουνιόταν τίποτα, ούτε ποντίκι, πάταγα CAPS και δεν άναβε λαμπάκι, και το έκλεισα από το Reset."

Reset... Reset... Reset... Ακόμα αντηχεί σαν κατάρα, η προφορά αυτών των 5 μακάβριων γραμμάτων.

Ανεβαίνω σπίτι ASAP, το ανοίγω, το φροντίζω, τσεκάρω 2 πράγματα, δούλευε τζιτζι. "'Νταξει, κανένα πρόγραμμα στο παρασκήνιο κράσαρε" σκέφτομαι. Το αφήνω κ φεύγω.

Γυρνάω σπίτι, πάω να κάτσω, κόκκαλο το ποντίκι. Τσεκάρω CAPS, τίποτα. Ρολόι του PC, κολλημένο στις 11.26, λίγο μετά που έφυγα. "Μαζεύτε με, χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου, σβήνω, πεθαίνω εδώ κ τώρα.

Reset στα γρήγορα και μένει στο Logo των windowz. Άνοιγμα πλαϊνού επιτόπου, ψεκασμός με spray πεπιεσμένου αέρα, ψύχω τα heatpipes της cpu cooler, την κάρτα γραφικών κ τα dimmάκια, το αφήνω άλλα 10 λεπτά να κρυώσει, το μετακινώ μακριά από το γραφείο που ήταν κολλημένο, και το ανάβω.

10 λεπτά, 20 λεπτά, μία ώρα... Όλα κομπλέ. Ξεκινάω παιχνίδι κατά τις 7, δούλευε σερί μέχρι τις 11.30 με opera ανοιχτό απο πίσω να ξεζουμίζει την RAM, Και πήγαινε κομπλέ. Μέχρι που...

Ελαχιστοποιώ το Dota, και κρασάρει στα καπάκι ο όπερα. Τσεκάρω μέμορυ usage, 96%. Task manager, φυσική μνήμη, και φαίνεται να αναγνωρίζει μόνο το ένα από τα 2 dimmάκια. Δοκιμάζω να ανοίξω το pc πρώτα με το ένα και μετά με το άλλο, αλλά όταν είχα μόνο ένα πάνω, δεν άνοιγε καν.</span>

tl;dr version δεν μου αναγνωρίζει το ένα από τα 2 dimmάκια ξαφνικά. Που μπορεί να οφείλετε η πρώτη ερώτηση.

Η δεύτερη, μιας και έτσι και αλλιώς είχα στα πλάνα μια αναβάθμιση ram-gpu, για να αλλάξω τις RAM, θα χρειαστεί να κάνω κάποιες άλλες αλλαγές (μιας κ δεν το έχω ξανακάνει) ή τα κουμπώνω και είμαι άρχοντας;
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,494
εγω λεω να περιμενεις να φυγει αυτος που φιλοξενεις
 

mortisgr

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 30, 2012
Messages
358
Ασε και εχουν ιστορικο οικογενειακης γκαντεμιας.

Περσυ που ηρθε ο αδερφος του, εμεινα δυο φορες απο βενζινη, μια φορα πηρε νερο το ντιστριμπιτερ και εσπρωχνα μεσα στη βροχη, τρακαρε το λεωφορειο ενω βιαζομουν να παω στη σχολη κ πολλα αλλα.

Καλα που μου το θυμισες, δεν τα ειχα συνδεσει.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,435


lelos kounelos wrote:
εγω λεω να περιμενεις να φυγει αυτος που φιλοξενεις</blockquote>
+1.


MortisGR wrote:
Η δεύτερη, μιας και έτσι και αλλιώς είχα στα πλάνα μια αναβάθμιση ram-gpu, για να αλλάξω τις RAM, θα χρειαστεί να κάνω κάποιες άλλες αλλαγές (μιας κ δεν το έχω ξανακάνει) ή τα κουμπώνω και είμαι άρχοντας; </blockquote>Το μόνο που πρέπει να προσέξεις με την RAM είναι να είναι συμβατή με την μητρική σου.



 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,494
ΑΦΟΥ φυγει ο φιλοξενουμενος.
αφου θα αλλαξεις μνημες, δεν σημαινει οτι θα πεταξεις οτι περισσεψει.

α) μπορει απλα να μην κανει καλα επαφη.
β) τσεκαρε μια, αν εχουν πιασει σκουλαμεντο οι επαφες της μνημης. αν εχουν πιασει πανω μπετο, μπορεις να το βγαλεις με μια γομα. ναι η βρωμια σβηνει.
γ) κανε ενα τσεκ με mem test.

αντε και ο θεος να σε φυλαει, εχει και καιρο να κανει σεισμο, περασαν και πολλα χρονια απο τον κατακλυσμο.... τον νου σου.
 
Top Bottom