What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ram για Asus ROG Crosshair VIII Hero X570 και AMD Ryzen 7 2700X

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,393
παντως αυτο που εχω διαπιστωσει μεχρι τωρα με τον 1700 και την 970(που την εχω απο το 2014) ειναι πως τετοιοι επεεξργαστες θελουν πολυ πιο δυνατη καρτα γραφικων για να λειτουργησουν στο 100% της δυναμης τους. Να σημερα εβαλα assasin creed odyssey και ειχα ενεργοποιησιε το benchmark που δειχνει τα fps και cpu utilization ενω παιζεις και ειναι συνεχεια κατω απο 40%. Το ιδιο και στα περισσοτερα παιχνιδια. Με τον 3700 θα ειναι ακομα χειροτερα τα πραγμα ουτε σε 30% δεν θα δουλευει με την gtx 1060 η οποια ειναι σαν gtx  970 σε δυναμη. Με τον 2500κ ολα ετρεχαν συνεχεια στο 100% τουλαχιστον μεχρι το 2017 που τον ειχα.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
παίζει και να υπερβαλες στο τροφοδοτικό :p όπως και να έχει καλορίζικο ο/    δεν πρόλαβα να προτείνω και τπτ μιας και δεν πολύ άραζα φόρουμ και δεν είχα χρόνο να ψάχνω.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Το προηγούμενο κουτί μου ήταν ένα Thermaltake Armor A90, από το 2011 μέχρι το 2016. Χτισμένο σαν tank (διπλάσιο βάρος από το Corsair 230T), μόνο το PC θα επιβίωνε αν γκρέμιζε το σπίτι από σεισμό, αλλά μετά από 2-3 χρόνια χρήσης έκανε πολύ σαματά, πέρα από τους ανεμιστήρες που επίσης το παρακάναν, και το ίδιο το κουτί όλο έτριζε και όλο έσκουζε, ενώ εγώ το είχα στα ώπα-ώπα.

Σρέδερ... όχι στην 100% χρήση του επεξεργαστή στο gaming, αλλά δεν έχω χρόνο να εξηγήσω.

Artyom, αμφιβάλω αν θα δουλέψει ποτέ ο ανεμιστήρας του PSU, αν θυμάμαι καλά είναι idle μέχρι 50% load.
 

Артём

Half-Ogre
Infiltration Specialist
Joined
Jan 9, 2014
Messages
658
Και το Cooler Master HAF, ασήκωτο, σκληρό και όμορφο. Μετά από σχεδόν μια δεκαετία, συνεχίζει να είναι αθόρυβο, δεν έχει χαλάσει τίποτα. Οι ανεμιστήρες του αρκετά ήσυχοι, ιδίως ο πλαϊνός και ο πάνω που είναι μεγάλης διαμέτρου, οπότε είναι ακόμα πιο ήσυχοι.

https://i.imgur.com/6K0H4pt.jpg

https://i.imgur.com/aUaEUmi.jpg
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,316
<blockquote>Τώρα είμαι στην σκέψη για ψήκτρα Noctua NH-D15 ή NZXT Kraken X72.</blockquote>
Στον 1700Χ έχω βάλει μια κλασσική Noctua (όχι υδρόψυξη), και τον δουλεύω από τότε στα 3,7 MHz χωρίς πρόβλημα σεχδόν αθότυβα. Οπότε είναι μάλλον υπερβολική η χρήση υδρόψυξης!!!!!


<blockquote>Και το Cooler Master HAF, ασήκωτο, σκληρό και όμορφο.</blockquote>
Τέτοιο έχω και εγώ!!!! Συμφωνώ απόλυτα!!!
 

Артём

Half-Ogre
Infiltration Specialist
Joined
Jan 9, 2014
Messages
658
[quote quote=518449]<blockquote>Τώρα είμαι στην σκέψη για ψήκτρα Noctua NH-D15 ή NZXT Kraken X72.
</blockquote>
Στον 1700Χ έχω βάλει μια κλασσική Noctua (όχι υδρόψυξη), και τον δουλεύω από τότε στα 3,7 MHz χωρίς πρόβλημα σεχδόν αθότυβα. Οπότε είναι μάλλον υπερβολική η χρήση υδρόψυξης!!!!![/quote]

Αν το σκεφτώ σε απλά μαθηματικά, η Noctua είναι η λογική επιλογή. Αν όμως απελευθερώσω τον κάγκουρα μέσα μου, θα διαλέξω την υδρόψυξη γιατί είναι μούρη και πιο αποδοτική :p
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,316
<blockquote>Αν το σκεφτώ σε απλά μαθηματικά, η Noctua είναι η λογική επιλογή. Αν όμως απελευθερώσω τον κάγκουρα μέσα μου, θα διαλέξω την υδρόψυξη γιατί είναι μούρη και πιο αποδοτική ?</blockquote>
Τότε πάσσο!! Δεν είναι κακό να γίνεσαι καγκουρας, όταν φτιάχνεις καινούργιο PC. Το ίδιο παθαίνω και εγώ!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
 

Артём

Half-Ogre
Infiltration Specialist
Joined
Jan 9, 2014
Messages
658
Καπετάνιο μου, με την σκόνη τι έχεις κάνει στο HAF; Πατροπαράδοτη ηλεκτρική σκούπα, φυσητήρι και πινέλο;

κοίτα αυτά (σε τιμή μισού νέου κουτιού βέβαια) https://www.skroutz.gr/s/15435935/Case-Accessory-Demcifilter-Dust-Filter-Kit-for-HAF-932-Black.html?from=drop
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
είχα και εγώ το haf 932 την amd εκδοσή και σκεφτόμουν για τα φίλτρα αλλά πολύ ακριβά οπότε δεν μπήκα στον κόπο. στην πορεία το άλλαξα βεβαία για το haf xb evo μιας και μου άρεσε η οριζόντια θέση της μητρικής γλίτωσα και από το sagging της gpu. γενικά αν είναι να μπεις σε τόσο ακριβό έξοδο πάρε καλύτερα νέο κουτί. αν από την άλλη κάνεις αυτοσχέδια φίλτρα τότε άλλη φάση. το κουτί είναι καλό σίγουρα και άνετα το κρατάς ακομα αλλά 60φεύγα για φίλτρα ούτε καν.
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,929
Να και το botάκι, πετάγεται σαν την τσουτσού... :Ρ

Καταρχήν, καλορίζικο το νέο εργαλείο! Ωραίες επιλογές μέχρι εδώ. Η μόνη μου ένσταση (προς το παρόν) είναι στο τροφοδοτικό, αλλά ΟΚ, άμα γουστάρεις...

- Το θηριάκι σου μπορείς να το πηγαίνεις βόλτα επάνω σε https://www.praktiker.gr/p/platforma-metaforas-wagner-30x57-5cm-60191">αυτό. Είναι πολύ βολικό (ειδικά όταν πρόκειται να το μεταφέρεις στο μπαλκόνι για να το φυσήξεις).

- Το εσωτερικό του κουτιού σου μπορείς να το καθαρίζεις με ένα φυσητήρι σαν και https://www.praktiker.gr/p/fysitiras-epanafortizomenos-einhell-te-cb-18-180-li-solo-power-x-change-96151">αυτό (δεν χρειάζεται να είναι επαναφορτιζόμενο και ΟΧΙ, δεν δουλεύω στο Praktiker :Ρ). Προσοχή όταν χρησιμοποιείς το φυσητήρι επάνω στα ανεμιστήρια του κουτιού, να κρατάς με το χέρι τα πτερύγιά τους για να μην περιστρέφονται τρελά και πάρεις κάνα ανεμιστήρι στο χέρι. Με πινελάκι "χαϊδεύεις" σχολαστικά (σχεδόν ηδονικά θα έλεγα :Ρ) τη μητρική και την κάρτα γραφικών και, γενικά, όπου κολλάει η σκόνη και δεν βγαίνει με το φυσητήρι.

- Όσο για την ψύξη του επεξεργαστή σου, είμαι ακόμα υπέρ της αερόψυξης για διάφορους λόγους που έχεις ήδη αναφέρει. Καλή η καγκουροσύνη της υδρόψυξης, αλλά ακόμα και η 1/1.000.000 πιθανότητα να έχεις κάποια στιγμή διαρροή, με αποτρέπει εντελώς. Γι' αυτό, Noctua και ξερό ψωμί.

- Επίσης, δεν θα πρότεινα να τοποθετήσεις άλλα ανεμιστήρια στο κουτί σου. Τα 3 προεγκατεστημένα 140άρια (2 εμπρός και 1 πίσω) είναι μια χαρά.
 

Артём

Half-Ogre
Infiltration Specialist
Joined
Jan 9, 2014
Messages
658
[quote quote=518472]είχα και εγώ το haf 932 την amd εκδοσή και σκεφτόμουν για τα φίλτρα αλλά πολύ ακριβά οπότε δεν μπήκα στον κόπο. στην πορεία το άλλαξα βεβαία για το haf xb evo μιας και μου άρεσε η οριζόντια θέση της μητρικής γλίτωσα και από το sagging της gpu. γενικά αν είναι να μπεις σε τόσο ακριβό έξοδο πάρε καλύτερα νέο κουτί. αν από την άλλη κάνεις αυτοσχέδια φίλτρα τότε άλλη φάση. το κουτί είναι καλό σίγουρα και άνετα το κρατάς ακομα αλλά 60φεύγα για φίλτρα ούτε καν.
[/quote]

Εκτός και αν έχεις έρωτα με το κουτί και έχεις κάνει καμιά πρόσφατη αναβάθμιση σε ανεμιστήρια κλπ οπότε λες, δε παει στα διάλα, θα τους τα σκάσω. Η άλλη λύση είναι χαρτοκοπτική ή καλτσόν (το τελευταίο ακυρώνεται από τις γάτες).
[quote quote=518475]Να και το botάκι, πετάγεται σαν την τσουτσού… :Ρ

Καταρχήν, καλορίζικο το νέο εργαλείο! Ωραίες επιλογές μέχρι εδώ. Η μόνη μου ένσταση (προς το παρόν) είναι στο τροφοδοτικό, αλλά ΟΚ, άμα γουστάρεις…

– Το θηριάκι σου μπορείς να το πηγαίνεις βόλτα επάνω σε https://www.praktiker.gr/p/platforma-metaforas-wagner-30x57-5cm-60191" rel="nofollow">αυτό. Είναι πολύ βολικό (ειδικά όταν πρόκειται να το μεταφέρεις στο μπαλκόνι για να το φυσήξεις).

– Το εσωτερικό του κουτιού σου μπορείς να το καθαρίζεις με ένα φυσητήρι σαν και https://www.praktiker.gr/p/fysitiras-epanafortizomenos-einhell-te-cb-18-180-li-solo-power-x-change-96151" rel="nofollow">αυτό (δεν χρειάζεται να είναι επαναφορτιζόμενο και ΟΧΙ, δεν δουλεύω στο Praktiker :Ρ). Προσοχή όταν χρησιμοποιείς το φυσητήρι επάνω στα ανεμιστήρια του κουτιού, να κρατάς με το χέρι τα πτερύγιά τους για να μην περιστρέφονται τρελά και πάρεις κάνα ανεμιστήρι στο χέρι. Με πινελάκι “χαϊδεύεις” σχολαστικά (σχεδόν ηδονικά θα έλεγα :Ρ) τη μητρική και την κάρτα γραφικών και, γενικά, όπου κολλάει η σκόνη και δεν βγαίνει με το φυσητήρι.

– Όσο για την ψύξη του επεξεργαστή σου, είμαι ακόμα υπέρ της αερόψυξης για διάφορους λόγους που έχεις ήδη αναφέρει. Καλή η καγκουροσύνη της υδρόψυξης, αλλά ακόμα και η 1/1.000.000 πιθανότητα να έχεις κάποια στιγμή διαρροή, με αποτρέπει εντελώς. Γι’ αυτό, Noctua και ξερό ψωμί.

– Επίσης, δεν θα πρότεινα να τοποθετήσεις άλλα ανεμιστήρια στο κουτί σου. Τα 3 προεγκατεστημένα 140άρια (2 εμπρός και 1 πίσω) είναι μια χαρά.

[/quote]

Καλώς τον hollow :)

Τροφοδοσία μπόλικη για χαλαρότητα.

Ακριβώς τέτοια πλατφόρμα είχα στο μυαλό, ευχαριστώ. Θα δω βέβαια αν μου βγαίνει πιο φτηνά να την φτιάξω μόνος.

Έχω και από φυσερό, σαραντα χρόνια φούρναρης, έχω ψήσει πολύ ψωμί.

Κι εγώ στην Noctua γέρνω, απλά νιώθω την έλξη της καγκουρινής πλευράς της δύναμης. Είναι και τα βάλε βγάλε του ανεμιστηριού της ψήκτρας αν θες να βάλεις βγάλεις ραμ. Θα το σκεφτώ.
 

tommas

Half-Ogre
Joined
Dec 2, 2012
Messages
735
Αν και η επιλογή έγινε ενδιαφέρον videaki για μελλοντική αναφορά:

https://www.youtube.com/watch?v=iHJ16hD4ysk
 

Артём

Half-Ogre
Infiltration Specialist
Joined
Jan 9, 2014
Messages
658
Ωραιος ο κύριος Linus, που σουν Linus τον χειμώνα, που την είχες τη κρυψώνα. Νομίζω θα είμαι πλήρως ευχαριστημένος με την RAM μου. Οκ, θα μπορούσα να πάω και πιο φτηνά παίζοντας με OC και infinity ή να επενδύσω σε πιο γρήγορα πράγματα απευθείας, αλλά συνεχίζω να πιστεύω οτι ορθώς επένδυσα σε φουλ τεσταρισμένο πράμα, για να χω και το μυαλό ήσυχο.

Κάποτε είχα μπλέξει με τα double και single sided chipped ram και την P5Q3. Σύντομη ιστορία: δεν έπαιζε με τα single sided και ήθελε double, τα kits είχαν πανομοιότυπους κωδικούς και μπορεί να ήταν single ή double, άνοιξα αλληλογραφία με τους κατασκευαστές, μου είπαν οτι ούτε αυτοί δεν ήταν σίγουροι αν στα αποθέματά τους θα υπήρχαν single ή double και τελικά αγόρασα έξτρα 4 GB, μεταχειρισμένα, από το Ebay από τις ιδιες ram που ειχα πρωτοαγοράσει. Ενώ είχαν περάσει κάμποσοι υπολογιστές από τα χέρια μου, πρώτη φορά την είχα πατήσει έτσι και επειδή η φάση με τα ψαξίματα, τεστς, αλληλογραφίες, καυγάδες με το κατάστημα που με έγραφε κανονικά κλπ κράτησαν κανα 2μηνο, αποφάσισα να ειμαι by the book στο θέμα της RAM. Παρόλο που αυτά τα κουσούρια ανήκαν σε προηγούμενες γενιές, έχει φοβηθεί το μάτι μου και επειδή παίζω μπάλα σε νέους AMD, νομίζω οτι είμαι καλύτερα έτσι σίγουρος.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,316
<blockquote>Καπετάνιο μου, με την σκόνη τι έχεις κάνει στο HAF; Πατροπαράδοτη ηλεκτρική σκούπα, φυσητήρι και πινέλο;</blockquote>
Τελικά έχω HAF 922, :lol: , και παίζει αποκλειστικά φυσητήρι!! Όχι πινελάκια και άλλα χαριτωμένα!!!!! :lol: :lol:
 

Артём

Half-Ogre
Infiltration Specialist
Joined
Jan 9, 2014
Messages
658
Παρέλαβα το PSU αλλά δεν έχω μαζέψει ακόμα όλα τα πράγματα για να αρχίσω συναρμολόγηση. Εσωτερικά είναι σαν παθιασμένη πρόωρη στο one night stand του C3PO. Το χουν πήξει στην κόλλα. Ελπίζω να μην σφυραει και ψάχνω αλλαγή ή να κάθομαι με το πιστόλι να του ρίχνω κι εγώ.
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,393
θα αλλαξεις και καρτα γραφικων η οχι ακομα?
 

Артём

Half-Ogre
Infiltration Specialist
Joined
Jan 9, 2014
Messages
658
Είναι υπό σκέψη. Υπάρχει επίσης δυνατότητα να μου δωσουν μια δεύτερη ίδια με τη δικιά μου.
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,393
Α εγω περιμενω τον Boracho να μου πει ποτε θα αναβαθμισουμε καρτα γραφικων γιατι του το εχω υποσχεθει οτι θα παμε μαζι στο μαγαζι να τις παρουμε και αν παρω τωρα μετα θα λεει οτι τον κοροιδεψα κατι απαραδεκτο για εμενα τον αρχηγο των foot ninja. Ενας ninja παντα κραταει το λογο του.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
καλά μέχρι τότε μάλλον θα έχει βγει η 444080 ti :p
 

gvorris

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
475
[quote quote=518623]Α εγω περιμενω τον Boracho να μου πει ποτε θα αναβαθμισουμε καρτα γραφικων γιατι του το εχω υποσχεθει οτι θα παμε μαζι στο μαγαζι να τις παρουμε και αν παρω τωρα μετα θα λεει οτι τον κοροιδεψα κατι απαραδεκτο για εμενα τον αρχηγο των foot ninja. Ενας ninja παντα κραταει το λογο του.

[/quote]

Ninja, χαιρετίσματα να του δώσεις και να είναι καλά, γιατί χάθηκε.
 
Top Bottom