What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Random κολλήματα του PC

f2bnp

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,730
Παίδες αντιμετωπίζω ένα σοβαρότατο πρόβλημα με το PC μου τις τελευταίες μέρες. Έχω αναγκαστεί να κάνω φορμάτ δύο φορές (μία με Win7 και μία με Win8.1) για να βρω τι συμβαίνει και ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη. Αυτό που συμβαίνει είναι πως, περίπου μία φορά την μέρα, το PC κολλάει και χρειάζεται restart. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν παίζω, όταν βλέπω ταινία ή ακόμα και όταν το έχω αφήσει μόνο του. Δεν ανταποκρίνεται καθόλου.

Έχω δοκιμάσει τα εξής:

-Τρέχω τα πάντα stock (CPU-RAM-GPU), δεν φαίνεται να έλυσε κάτι, παρόλ' αυτά το κρατάω
-Memtest86+ για τις μνήμες (βέβαια δεν τις δοκιμάσα μία μία)
-Να κοιτάξω στο Event Viewer, δυστυχώς δεν παίρνω κάποια έξτρα πληροφορία, πέραν ό,τι το σύστημα κολλάει :facepalm:
- Να αλλάξω τους driver της κάρτας

Το μόνο αξιοσημειώτο που παρατηρώ στο Event Viewer είναι κάποιο πρόβλημα με το fast boot των Windows 8.1, αλλά δεν έχω παρατηρήσει κάτι, το σύστημα bootάρει άμεσα.

Το πλήρες σύστημά μου είναι το εξής:

-Phenom II x6 1055T
-8GB 1600MHz RAM
-ASUS M5A97 R2.0
-7950 Boost
-Silverstone Strider 75F (750Watt)
-Kingston V300 120GB + WD Green 1TB + WD Blue 500GB
-DVDRW

Θερμοκρασίες δεν ανεβάζω, ούτε το τροφοδοτικό φαίνεται να ζεσταίνεται πάνω από τα λογικά πλαίσια! Ανησυχώ μήπως συμβαίνει κάτι με τον SSD και θέλει αλλαγή! Εσάς, ποια είναι η γνώμη σας;
 

nitro912gr

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,925
τροφοδοτικό ακούγεται, βάλε το AI suite II και τσέκαρε ρεύματα, αν κάτι δεν πάει καλά βγάζει και μόνο του alert
http://www.asus.com/Motherboards/M5A97_R20/HelpDesk_Download/
 

f2bnp

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,730
Will try. Πάντως, παρατηρώ ότι δεν μου κρατάει τις ρυθμίσεις energy saving, συγκεκριμένα δεν μου αρέσει να σβήνει η οθόνη ύστερα από λίγα λεπτά αδράνειας και το απενεργοποιώ πάντα. Ε λοιπόν για κάποιον λόγο σε κάθε restart μου χαλάει η ρύθμιση. Λέτε να παίζει κανένα περίεργο energy saving πρόβλημα;

Θυμάμαι πως τα 7αρια έτρωγαν εμπλοκή με μητρικές με chipset P35 (είχα την P5K) και έπρεπε να πειράξεις ορισμένες ρυθμίσεις. Θα ξαναποστάρω με αποτελέσματα από AI Suite II.
 

verigar

Commoner
Joined
May 17, 2014
Messages
29
Αν εκανες προσφατα αναβαθμιση, παιζει και να φταιει η μητρικη. Ειχα στον παλιο μου υπολογιστη το ιδιο προβλημα, αλλαξα τα παντα και τελικα εφταιγε η μητρικη. Μπορεις φυσικα να τσεκαρεις πρωτα ολα τα αλλα και να δεις τι γινεται.
 

f2bnp

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,730
Όχι όχι παιδιά, μην σας μπερδεύω με την P5Κ, την είχα παλιότερα. Την μητρική την υπάρχουσα την έχω αισίως έναν χρόνο και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Λοιπόν, επί τι ευκαιρίας έκανα και ένα BIOS update, έβαλα πιο ψηλά timings στις μνήμες μπας και (είναι CL8 και οι δύο, τις έβαλα CL9) και τσέκαρα και το πρόγραμμα της ASUS.

Alerts δεν έχω και τα ρεύματα φαίνονται οκ, να σας ανεβάσω και μία φωτό.
Ορίστε λοιπόν, δεν την ποστάρω κανονικά γιατί είναι τεράστια:

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t31.0-8/10255043_10204442503407251_2867255014161118236_o.jpg
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
κατι αναλογο(ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια συμπεριφορα ομως) θυμαμαι μου ειχε τυχει σε ενα παλαιοτερο HTPC που ειχα με athlon x3 k μητρικη με το 990 της GB .
Ειχα 2 ντιμ απο 2 γιγα εκαστο...οσο επαιζε με ενα απο τα 2 δεν ειχε θεμα (σετακι crucial ballistix) μολις εμπαιναν κ τ 2...οτι κ να σου πω λιγο ειναι..
σταματουσε οπου κ οπως ηθελε...μηπως λοιπον να δοκιμασεις ξεχωριστα τα ντιμακια ή να τους αλλαξεις θεσεις;..
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,085
To πρόβλημα παρουσιάστηκε από την πρώτη στιγμή που συναρμολογήθηκε το συγκεκριμένο PC μ' αυτό το setup;
 

elessar

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
335
Μάλλον είναι θέμα μητρικής, είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το προ-προηγούμενο pc και τελικά εντοπίστηκε εκεί.
Επίσης, κάνε ένα unistall των gpu drivers μέσω driver fusion - ο πυρήνας των 7950 έχει κάποια θεματάκια, φοράω την AMD R9 280 που ουσιαστικά είναι η 7950 και είχα κάποια παρόμοια προβλήματα μέχρι που τους καθάρισα από το DF.

Πρώτα όμως δες ένα ένα τα ντιμάκια της μνήμης όπως προτείνει ο φίλος.
 

f2bnp

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,730
Παιδιά, το πρόβλημα το έχω εδώ και 5-6 μέρες περίπου. Έκανα φορμάτ στο PC ύστερα από 1+ χρόνο, πέρασα Windows 7 και ξεκίνησα να το παρατηρώ. Μετά από δύο μέρες περίπου και νομίζοντας πως όλα οφείλονται σε ασυμβατότητα των 7, ξαναπέρασα τα 8.1. Δεν έκανα δηλαδή κάποια αλλαγή στο Hardware.

Θα κάτσω να δοκιμάσω τις μνήμες μία μία το συντομότερο δυνατόν. Δεν έχει κολλήσει πάντως το μηχάνημα από εχθές (την ώρα που έφτιαξα το thread).
 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
Έτσι όπως το περιγράφεις, εμένα μου μυρίζει θέμα με το backwards compatibility, από 8.1 σε 7. Κοινώς, καθαρά θέμα Windows...
 

f2bnp

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,730


Grmadness wrote:
Έτσι όπως το περιγράφεις, εμένα μου μυρίζει θέμα με το backwards compatibility, από 8.1 σε 7. Κοινώς, καθαρά θέμα Windows...</blockquote>

:unsure:

Εδώ με έχασες τελείως. Τι εννοείς;

 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
Αν κατάλαβα καλά, είχες 8.1, έβαλες 7, είχες θέματα, και ξαναέβαλες 8.1, και έπαψες (τουλάχιστον μέχρι τώρα) να έχεις θέματα. Σωστά;
 

f2bnp

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,730
Δεν έπαψα να έχω θέματα με τα 8.1. Μακάρι να ήταν έτσι, αλλά γιατί να άνοιγα thread άμα δεν είχα θέμα; <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,085
Έδειξε κάτι τελικά η δοκιμή με τις RAM ξεχωριστά;
 

f2bnp

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,730
Δεν έκανα. Μέχρι στιγμής δεν έχει κολλήσει το μηχάνημα, ευελπιστώ πως με το BIOS Update που έκανα και τα χαλαρότερα timings στις μνήμες λύθηκε το πρόβλημα.
Αν ξαναπεταχτεί θα ενημερώσω!
 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
Το troubleshooting και το BIOS update πιστεύω πως τα έκανες με στόκ ρυθμίσεις, σωστά;
 

f2bnp

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,730
Βρε GR, είναι λες και δεν διάβασες όλο το thread! Τα πάντα με stock ρυθμίσεις έχουν γίνει!
 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
:pinch: :facepalm: :pinch:

Ναί, σήμερα δεν είναι η μέρα μου...

Anyway. Nα ρωτήσω κάτι. Ο CPU είναι με τα 95 ή τα 125 Watt TDP; Γιατί αν είναι με τα 125, το 1.212V στο Vcore (στο screenshot), είναι νομίζω πολύ χαμηλό (O σένσορας της μητρικής). Just my 2 cents... Άσε, είδα πως είναι των 125...( πιάνοντας το μέτωπό μου με απόγνωση που δεν το είδα στο screenshot)

Και το οτι ψιλοέστρωσε με την χαλάρωση των timings, μου κάνει για θεματάκι με τις RAM και εμένα. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 
Joined
Dec 9, 2012
Messages
7,712


f2bnp wrote:
Βρε GR, είναι λες και δεν διάβασες όλο το thread! Τα πάντα με stock ρυθμίσεις έχουν γίνει!</blockquote>


<img src="http://cdn.gifbay.com/2013/08/didn_t_read_lol-74639.gif" alt="didn_t_read_lol-74639.gif" class="bbcode_img" />

 
Top Bottom