What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ρε θυμάστε τότε που ήμουν Apple fan?

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,446
Μην τα ξαναλέμε, ο Jobs είχε ιδέες ή έκλεβε ιδέες αλλά το κατόρθωμά του ήταν να μπορεί να βρει τους σωστούς ανθρώπους να τις κάνουν πραγματικότητα και σωστά, ενώ δεν φοβόταν να πάρει τεχνολογικά ρίσκα (εντερπρανέρι ήταν, δικά του ήταν τα φράγκα; 'τζαμ έλεγε). Κάτι που δεν ισχύει με την apple του σήμερα.

Χωρίς αυτόν ακόμα floppy και DOS θα είχαμε, γιατί τα χαρτογιακάδικα βόδια έβλεπαν τον θησαυρό μπροστά τους και τον αγνοούσαν ως κάτι χιπσεράδικο (βλέπε περιβάλλον παραθύρων από το xerox parc και πόσο καιρό υπήρχε και ποιος πήγε και το έκανε mainstream).
Οι άλλοι έβλεπαν τους υπολογιστές ως glorified αριθμομηχανές και γραφομηχανές και ο Jobs έβγαλε τον Lisa όπου μπορούσες να ζωγραφίζεις και να επεξεργάζεσαι εικόνες.
Χάρη στους πρώτους apple και laser εκτυπωτές που δούλευαν μόνο με αυτούς έχουμε φτάσει στην μοντέρνα τυπογραφία και γραφιστική. Και η απόδειξη είναι ότι όσοι δεν έκαναν τα μοντάζ με apple τότε, τα έκαναν στο χέρι με χαρτοκοπτική, γιατί πέρασαν αρκετά χρόνια να μπορεί να rendάρει IBM συμβατός άλλα fonts εκτός από το system font.

Και για να φτάσουμε στο σήμερα, πριν το ipod τι είχαμε; κάτι ΜΡ3 αστεία, όλοι προσπαθούσαν και έβγαζαν παπαριές σαν το Diamond Rio και Creative Nomad που ήθελες και τσάντα να το κουβαλάς και άλλη μια τσάντα μπαταρίες (αν και στην αρχή έκανε μεγάλο φάουλ που ήταν ασύμβατο με pc και ΜΡ3).
Πριν το iphone τι είχαμε; Κάτι σκουπίδια και όταν έβγαλε το iphone οι άλλοι γελάγανε, αλλά όταν άρχισε να πουλάει σαν τρελό και μας έδειξε το μέλλον άρχισαν όλοι να το αντιγράφουν. Ναι υπήρχαν ιδέες για touch συσκευές, αλλά αν δεις πρώιμα android ήταν σαν windows xp με yahoo widgets, ενώ τα winphones ήταν... εχ... άστο τι ήταν.
Καθιερομένα ονόματα στα κινητά εξαφανίστηκαν γιατί ήταν στραβάδια και δεν έβλεπαν που πάει η τεχνολογία και μου έβγαζαν ακόμα Symbian.

Όσο ζούσε κατάφερε να βάλει στην ζωή μας πολλά πράγματα, που κανένας άλλος δεν μπορούσε γιατί είτε ήταν δεινόσαυρος χαρτογιακάς που φοβόταν μην πάρει κανά ρίσκο και χάσει κανά μύρριο από τα δις του, είτε απλά δεν είχε όραμα.

Και για να μην τρελαθούμε, σαφώς τον θεωρώ ότι ήταν μλκς γενικά, αλλά πέτυχε κάποια πράγματα που δεν μπορώ να μην του τα αναγνωρίσω. Επίσης για το τελευταίο που λες και είναι λυπηρό βεβαίως να μην αναγνωρίζεται ο Richie, αλλά δεν χρειάζεται να φτιάχνεις κάτι για να δημιουργήσεις κάτι. Μερικές φορές αρκεί να έχεις μια ιδέα και να βρεις έναν τρόπο να γίνει πραγματικότητα. Αλλιώς είναι σαν να μου λες ότι για να φτιάξεις μια συσκευή τεχνολογίας πρέπει να ξέρεις και πως δουλεύει ακόμα και το κύκλωμα του επεξεργαστή, αλλά δεν πάει έτσι. Κάποιος πρέπει να σκεφτεί τι θέλει να φτιάξει, κάποιος μετά να ξέρει να φτιάξει τον επεξεργαστή, κάποιος την μητρική και κάποιος πρέπει να βρει τρόπο να το πουλήσει. Όλα αυτά είναι κύκλος και δεν γίνεται να λέμε "ναι ο τάδε δεν έφτιαξε τίποτα", γιατί σε τελική ανάλυση κανένας μας δεν φτιάχνει κάτι από το μηδέν.

Και ναι η MS καθυστέρησε την εξέλιξη και εκεί ήρθε ο Jobs και για μια ακόμα φορά έσπρωξε με το να κάνει το OSX πρακτικά fork του BSD.
Ουφ συγχύστηκα πάλι με τους άπλυτους κομουνιστές λινουξάδες :p

Σε πιο σοβαρό τόνο, για αυτό και ξαναλέω ότι η σημερινή MS έχει τα φόντα να καβαλήσει την εξέλιξη και να μην φοβηθεί να περάσει τον πυρήνα του linux στα windows. Όπως δεν φοβήθηκε να αγκαλιάσει το linux και τα ανοιχτά format. Κάτι που επί Μπάλμερ αυτά ήταν ταμπού.

Satya Nadella (ναι το googλαρα για να το γράψω) είναι ο επόμενος Steve Jobs κατά εμέ και θεωρώ ότι έχει τα φόντα να ξεπεράσει και τον Jobs *σταυροκοπιέται* (συχώραγε με άγιε τζομπς, βλαστήμησα) αφού δεν το παίζει ιστορία ροκ σταρ, ούτε είναι μλκς αφεντικό.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,479
καποιος συνεχιζει να ειναι απλφαν και παρακολουθει τις εξελιξεις..... ονοματα δεν λεμε, avatar δεν δειχνουμε.
ενας true φαν πρεπει να εχει στιγμες γκρινιας, γιατι νομιζει οτι μπορει να επεμβει στο οραμα.
mc.png
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,446
Φύκια για μεταξωτές χεσμένες βράκες... το μόνο που αξίζει είνια η εξτρά καρτούλα που κάνει μόνο 2 χιλιάρικα και μπορεί να διαχειριστεί 16Κ βίντεο RAW... όλα τα άλλα είναι overpriced πίπες. Και αυτή αξίζει μόνο για όσους δουλεύουν με video, δηλαδή μια μόνο κατηγορία... Συγχαρητήρια Apple, μόνο βιντεάδες είχε το πελατολόγιο...

Το καλύτερο; Τα Αμερικάνικά λέγανε είναι ακριβά λόγο του assembled in USA αλλά όλοι άλλοι πληρώνουν το ίδιο για assembled in Chine, μπεεε γίδια.
 

bluetribe

Hobgoblin Captain
Joined
Jul 10, 2015
Messages
245
Σαν το iPhone δεν έχει. Πάρε το 11 τώρα που το δίνουν με συμβόλαιο σε καλές τιμές να σωθείς
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,446
Ούτε απέξω τώρα πια.
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Ούτε απέξω τώρα πια.
Καλά στα λέει ο bluetribe. Πάρε iPhone μην γίνεσαι και εσύ μέρος της πλεμπας.
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,676
Τα Mac ειναι πλέον PC με κλειστό λειτουργικό.
Οι κονσόλες είναι πλέον PC με κλειστό λειτουργικό.
Άρα τα Mac είναι κονσόλες. :ROFLMAO::ROFLMAO:



DISCLAIMER:
Χούμορ κάνω, μην πέσετε να με φάτε οι φανς, φάτε κανένα μηλαράκι........
 

bluetribe

Hobgoblin Captain
Joined
Jul 10, 2015
Messages
245
Εννοείται! Δεν αντέχω να βλέπω posts χωρίς avatar, αρρωσταίνω! @bluetribe λυπήσου με!
Έχω ετοιμάσει ένα εκπληκτικό άβαταρ. Ανεβαίνει σήμερα. Ευχαριστώ για την υπομονή σας
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,479
Έκανα κλικ σε αμφιλεγόμενο άρθρο για τον ανταγωνισμό android και iPhone σε αριθμό επισκέψεων σε γνωστή σελίδα του έρωτα και της ειρήνης.
Το λειτουργικό της Google πήρε ένα 46,6%
Το iPhone πήρε καθαρή νίκη με 52,8%

Αυτά είναι σοβαρά πράγματα, ποιος βλέπει πράγμα που σαλευει σε μικρή οθόνη;

Το προσωπικό μου συμπέρασμα.
Οι φτωχοί με το android κάνουν περισσότερο αχμ ενώ οι entrepreneur, που είναι απασχολημένοι με την ερευνα για τις λαστιχένιες βεντάλιες με οθόνη lcd, δεν έχουν χρόνο για γνωριμίες, ούτε καν γραμματέα, επειδή start up
 
Top Bottom