ΡΕ ΒΓΗΚΑΝΕ! ΒΓΗΚΑΝΕ ΣΑΣ ΛΕΩ!!!!

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Καλησπέρα/Kαλημέρα.
Βγήκαν κριτικές για την νέα ταινία του Λάνθιμου Denis Villeneuve.
ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΗΤΖΙΑΤΖΟ ΤΟΥ ΒΑΛΑΝΕ 7.

Λένε ότι το έχει τραβήξει πολύ, αλλά είναι ενδογενές του ίδιου το βιβλίου το πρόβλημα. Στου Lynch το πρώτο κεφάλαιο ήταν ανεπτυγμένο κάργα, τα υπόλοιπα συμπυκνωθηκαν. Είναι πάντα δύσκολο να κάνεις world building ακόμη και αν ξέρεις ότι είναι πρώτο μέρος διλογιας. Μένεις μόνο με το ορεκτικό, πόσο μάλλον με την επίγευση που θα ήθελες.

Eσύ τώρα με ποιους είσαι; Μπερδεύτηκα..

Κραταω μικρο καλαθι και ηδη απο το trailer ειχα καποια ψυχαναγκαστικα στραβωματα. Πιστευω οτι θα εχουμε αγριες οδομαχιες για το αν το ταινιακι ειναι καλο ή οχι ακομα και για το αν ειναι μετριο.

Θυμάμαι ακόμη πόσο με είχε ενθουσιάσει το τρέηλερ του BR2049 και τί κρυάδα έφαγα όταν το είδα.

Τα ίδια και τώρα. Φοβερό τρέηλερ που με έκανε να καραγουστάρω, αλλά κρατάω μικρό καλάθι για το μεζέ.

Θυμάμαι ακόμη πόσο με είχε ενθουσιάσει το τρέηλερ του BR2049 και τί κρυάδα έφαγα όταν το είδα.

Τα ίδια και τώρα. Φοβερό τρέηλερ που με έκανε να καραγουστάρω, αλλά κρατάω μικρό καλάθι για το μεζέ.
κρυάδα γιατί; ήταν αυτό που ζήταγε το κοινό, κάτι τόσο αργό και μακρόσυρτο όπως το πρώτο Blade Runner.
ότι πρέπει για να το παρακολουθούν οι γέροι που δεν προλαβαίνουν τα γρήγορα της marvel :geek:

Στο μεταξύ, μετά από κάποια μετριοπαθή reviews σαν αυτό του IGN που αναφέρονται στη σπατάλη χρόνου και την κάπως flat κλιμάκωση της πλοκής, ήρθαν και οι δηλώσεις Βιλνέβ: "είμαι τέρμα πριζωμένος να ξεκινήσω το sequel, θα είναι σούπερ παιδιά, θα είναι το payoff όσων δεν δείξαμε στο πρώτο, θα είναι καλύτερο κι από το CP2077!"
Προσωπικά μου ακούγεται λίγο σαν "please ρε αγάπες μου, πάτε να το δείτε κι ας είναι λίγο βαρετούλι, γιατί αν πατώσει θα μείνω πάλι χωρίς sequel όπως με το BR2049 :cry:".
To οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν ήταν απλώς αναίτια αργό αλλά κυρίως κενό περιεχομένου, με σκόρπιες ιδέες που δεν κατέληγαν πουθενά κι άστοχες αναφορές ή cameos από την πρώτη ταινία. Οπτικά, βέβαια, έσπερνε.

Last edited:
Στο μεταξύ, μετά από κάποια μετριοπαθή reviews σαν αυτό του IGN που αναφέρονται στην σπατάλη χρόνου και την κάπως flat κλιμάκωση της πλοκής, ήρθαν και οι δηλώσεις Βιλνέβ: "είμαι τέρμα πριζωμένος να ξεκινήσω το sequel, θα είναι σούπερ παιδιά, θα είναι το payoff όσων δεν δείξαμε στο πρώτο, θα είναι καλύτερο κι από το CP2077!"
Προσωπικά μου ακούγεται λίγο σαν "please ρε αγάπες μου, πάτε να το δείτε κι ας είναι λίγο βαρετούλι, γιατί αν πατώσει θα μείνω πάλι χωρίς sequel όπως με το BR2049 :cry:".
To οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν ήταν απλώς αναίτια αργό αλλά κυρίως κενό περιεχομένου, με σκόρπιες ιδέες που δεν κατέληγαν πουθενά και άστοχες αναφορές ή cameos από την πρώτη ταινία. Οπτικά, βέβαια, έσπερνε.
το λάθος ήταν με το 2049 ότι κράτησε το pace του παλιού, το οποίο μπορεί να ήταν οκ στην εποχή του, αλλά στην εποχή μας είναι αργό και βαρετό. Ούτε το πρώτο blade runner μπορούσε να δικαιολογήσει τον ρυθμό που είχε, δεν είναι ότι ήταν τόσο βαθύ που σε έβαζε σε απίστευτες φιλοσοφικές σκέψεις και μακρηγορούσε με ωραίες σκηνές για να σου δώσει χρόνο να σκεφτείς or something.

Καμία επαφή. Είδα πολύ πρόσφατα την Director's Cut του Blade Runner ξανά (το βλέπω κάθε χρόνο, μαζί με την τριλογία του Νονού, μαζί με τα υπόλοιπα ΚΑΠΗ Νέας Εξορηδόνας) και ήταν απολαυστικότερο από ποτέ.

Το Blade Runner ήταν μυσταγωγικό. Σε βύθιζε στη νύχτα του. Ο ρυθμός του είχε νόημα και ουσία. Το 2049 ήταν μια κενή μπαλαφάρα, δίχως καρδιά ή ψυχή. Πανέτοιμος πήγα σινεμά να του συγχωρήσω τα πάντα και έμεινα στην αίθουσα με το ζόρι. Το πρόβλημα δεν είναι το αργό/γρήγορο της σκηνοθεσίας και της δράσης, αλλά η ουσία. Αν υπάρχει ή όχι.

Το πρωτότυπο Blade Runner είναι διαχρονικό αριστούργημα. Θα δω και το Dune μόλις σκάσει στο HBO αλλά κρατάω μικρό καλάθι.

τριγκάρατε παλιόγριες; :D

Νταξ το πολύ πολύ να ξαναδιαβάσουμε τα βιβλία.

Back