What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Resolution Scale

pornostars

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 19, 2018
Messages
294
Γεια σας, παιδάκια!

Ξεκίνησα το Amnesia: Rebirth και υπάρχει στα settings η επιλογή Resolution Scale.

Έχω ανάλυση οθόνης 3440Χ1440 και η rs είναι ρυθμισμένη στο παιχνίδι στο 100% - πάει μέχρι 200% αν θυμάμαι καλά.

Να την αφήσω ως έχει ή να την μειώσω/αυξήσω;

Τι ακριβώς σημαίνει resolution scale;

Thanx.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,665
Σκέψου το resolution scale σαν "Anti-Aliasing On Steroids". Ουσιαστικά, τελείως μπακαλικά, μεγαλώνει την ανάλυση της προβολής και μετά την μετατρέπει στην native ανάλυση της οθόνης (οπότε πχ σε ένα μόνιτορ 1080p με 200% resolution scale θα επιχειρεί να προβάλει στην οθόνη γραφικά 4Κ ανάλυσης), κάτι το οποίο προσφέρει διάφορες, ίσως και αρκετά σημαντικές, οπτικές βελτιώσεις αλλά με μεγάλο έως τεράστιο κόστος από πλευράς Performance.

Αν κάποιος έχει καλύτερο ορισμό ας τον ρίξει, άλλωστε εγώ ασχολούμαι με τις (αρχαίες) ταβανόπροκες.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,379
Τι ακριβώς σημαίνει resolution scale;

Το Resolution Scaling ανεβάζει ή ρίχνει την πραγματική ανάλυση των 3D γραφικών πέρα από την ανάλυση που έχεις ορίσει ως native. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι έχεις μια οθόνη/τηλεόραση με native ανάλυση 1920x1080, το γνωστό μας 1080p. Βάζεις την ίδια ρύθμιση και στην επιλογή Resolution στα settings του παιχνιδιού. Με το Resolution scaling μπορείς να κάνεις τα εξής:

α) Εάν το αφήσεις στο 100% τότε και τα 3D γραφικά θα τρέχουν στο 100% της ανάλυσης που έχεις ορίσει, δηλαδή 1080p.

β) Αν το αυξήσεις και το βάλεις π.χ. στο 150 %, τότε τα 2D στοιχεία των γραφικών (π.χ. interface, κείμενο κλπ) θα συνεχίσουν να απεικονίζονται σε 1080p ώστε να ταιριάζουν με την native ανάλυση, αλλά τα 3D γραφικά τα τρέχουν στο 150% της ανάλυσης, με αποτέλεσμα την πιο καθαρή και λεπτομερή εικόνα (και το καλύτερο anti-aliasing όπως σωστά είπε ο Hellion) αλλά φυσικά και την μείωση των επιδόσεων.

η) Αν το μειώσεις και το βάλεις π.χ. στο 70%, τότε τα 2D στοιχεία των γραφικών (π.χ. interface, κείμενο κλπ) θα συνεχίσουν να απεικονίζονται σε 1080p ώστε να ταιριάζουν με την native ανάλυση, αλλά τα 3D γραφικά τα τρέχουν στο 70% της ανάλυσης, με αποτέλεσμα την μείωση της ποιότητας με ανάλογη αύξηση των επιδόσεων.

Το resolution scaling λοιπόν εξυπηρετεί αφενός στο να μπορείς να αυξήσεις την ανάλυση των 3D graphics πιο ψηλά από την native ανάλυση της οθόνης σου, αφετέρου στο να κερδίσεις σε επιδόσεις ρίχνοντας την ανάλυση χωρίς να επηρεαστούν οπτικά και να εμφανίζονται θολά τα στοιχεία του interface.
 
Top Bottom