What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Risen world

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
τρελλα λολ.
οχι, δεν ειδα κατι τετοιο, απλα γιατι κι εγω το εχω απενεργοποιημενο παντα. :salute:

(βλεπεις? κοινο σημειο. ισως η αρχη μιας μεγαλης φιλίας...) :thumbsup: :lol:
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Το Risen 3 ξεκλείδωσε στο Steam 48 ώρες πριν την επίσημη κυκλοφορία. Όπως ακριβώς και το Sacred 3, and we all know how that turned out. Ομολογώ πως με ζώσανε τα φίδια, σκέφτηκα μέχρι και να το αφήσω για αύριο μη συγχυστώ βραδιάτικα.

Τελικά δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας.

Τα γραφικά είναι απλά πανέμορφα με τα settings φουλαρισμένα (και το Depth of Field στο off) - τώρα αν κάποιος ( :trollface: :trollface: :trollface: ) παίζει την Pirate Bay Collector's Edition σε λειτουργικό που δεν υποστηρίζεται επίσημα από το παιχνίδι, μαγκιά του μεν, αλλά ότι (δεν) πληρώνεις, παίρνεις.

Για font και minimap, περί ορέξεως (νταξ, το font είναι λιγάκι μπακάλικο), αλλά το paper doll που πιάνει τη μισή οθόνη στο inventory γιατί ακριβώς δε μετράει;

Σίγουρα πάντως δεν είναι όλα ρόδινα - η φωνή του (έτσι κι αλλιώς ξεκάρφωτου, από που διάολο ξεφύτρωσε ο αδερφός της Patty?) πρωταγωνιστή δε μου άρεσε καθόλου, ενώ στο tutorial έκανε δειλά-δειλά την εμφάνισή του ένα QTE, ανάλογο αυτού που σε ευτυχώς ελάχιστες περιπτώσεις εμφανιζόταν για να αποφύγεις traps στο Risen 2 - πραγματικά ελπίζω να μην έχει αυξηθεί η παρουσία τους.

Πάω να συνεχίσω το κάψιμο.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
χαιρομαι που σ αρεσε, goo.

ωστοσο βρες μου ενα (1) παιχνιδι, πισιού, κονσολας, επιτραπεζιο η πλειμομπίλ που να εχει αριστερα κατω (!!!) τον χαρτη. οκ, οτι μπορει να το συνηθισουμε εκει κατω, δε μου λεει κατι. οπως εχει πει κι ο γονιδης, πολλα πραματα μπορει να συνηθισει κανεις... :whistle: :evil: :lol:

επισης δεν ειμαι δω για να υποστηριξω τους μαυρογενηδες αλλά η φραση για τα πανεμορφα γραφικα που δεν φαινονται λογω πειρατικης εκδοσης μου θυμιζει επιφανειακο αντιπειρατικο κηρυγμα σαν αυτο που διαβαζαμε παλια σε διαφορα αγαπημενα περιοδικα, ενω η συντριπτικη πλειοψηφια των συντακτων κατεβαζε μετα μανιας τα παντα.
ξερεις και ξερω οτι ΚΑΜΜΙΑ απολυτως διαφορα δεν εχει η εκδοση στο στημ και στο pb.

το λειτουργικο ειναι τελειως αλλο θεμα, προσωπικο.
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705


Brother Bruce wrote:
ωστοσο βρες μου ενα (1) παιχνιδι, πισιού, κονσολας, επιτραπεζιο η πλειμομπίλ που να εχει αριστερα κατω (!!!) τον χαρτη.</blockquote>

DOTA

<span class="bbcode_spoiler">https://www.youtube.com/watch?v=AsUW8JcnzZs</span>

 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Dota 2. PC exclusive, btw.

Ξέρω πως οι PB (χα, Pirate Bay και Piranha Bytes έχουν τα ίδια αρχικά - τυχαίο; ) releases από γνωστά groups δεν έχουν κανένα πρόβλημα στο 99,9% των περιπτώσεων, άλλωστε φοιτητής είχα τα πάντα κουρσεμένα και ποτέ δεν είχα αρνητικές επιπτώσεις. Ξέρω όμως επίσης πως ανέφερες προβλήματα στα γραφικά που εγώ δεν είδα, και οι πιθανές εξηγήσεις είναι λίγες - ή τα low settings ρίχνουν υπερβολικά την ποιότητα, ή κάτι παίζει με την έκδοση του λειτουργικού και τους drivers της GPU (το θεωρώ πιθανότερο) ή είναι η 0,1% περίπτωση που η πειρατική κόπια έχει πρόβλημα - ξεκαθαρίζω πως θεωρώ το τελευταίο ως μακράν το λιγότερο πιθανό, αλλά όχι και αδύνατο να συμβεί, για αυτό το αναφέρω.

Σε σχέση με το Risen 2 πάντως, το οποίο άλλωστε έπαιξα πριν μόλις δυο μήνες, η γραφική απόδοση της ζούγκλας είναι τουλάχιστον 2 σκαλιά πάνω - η χλωρίδα είναι φοβερά πολύχρωμη αντί για ατελείωτη πρασινάδα και η μη-mob πανίδα πιο ζωντανή.

Μου άρεσε επίσης που με το που πάτησα το ποδαράκι μου λίγο εκτός μονοπατιού, μου την έπεσαν δυνατά τέρατα. Νταξ, είχα και τη νταντά μαζί και την παλέψαμε, αλλά όπως και να το κάνεις είναι στοιχείο των Gothic/Risen 1 που στο Risen 2 είχε περιοριστεί τραγικά.

Επίσης θετικό θεωρώ πως το ατελείωτο animation του Risen 2 όταν ξέθαβες ένα σεντούκι έχει καταργηθεί πλήρως - λιγότερο ρεαλιστικό σίγουρα, αλλά από το να προλαβαίνω να χτυπήσω σπέσιαλ φραπεδιά μέχρι να τελειώσει ο μπάμιας το σκάψιμο, το προτιμώ.

Στα αρνητικά, η Patty έχει πολύ ευαίσθητη απόκριση - αν κάνεις κλικ οπουδήποτε εκτός από ίσια μπροστά, νομίζει πως προσπαθείς να της μιλήσεις...
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Αδελφός Βρασίδας said
<blockquote>ωστοσο βρες μου ενα (1) παιχνιδι, πισιού, κονσολας, επιτραπεζιο η πλειμομπίλ που να εχει αριστερα κατω (!!!) τον χαρτη.</blockquote>

StarCraft II <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,659
Ο Αδερφός Βρούτος εννοεί αποκλειστικά σίνγκλ πλέιερ παιχνίδια, όπου θαυμάζεις τα πίξελ και δε χρειάζεται να ξεσκονίζεις τις ικανότητες στο πιάνο.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
- τα προβληματα στα γραφικα αναφερονται τουλαχιστον στα μισα ρηβιου που εχουν ανεβει στο νετ.
- δεν το παιζω low settings. νιωθω αρκετα για να εχω λοου τις σκιες και τα γουωτερ ρεφλέξο και τετοιες παπαρες και στο χαι τα textures, details κλπ.
- χαιρομαι που το λιωνεις, γιατι σ εμπιστευομαι και θα του δωκω την ευκαιρια του. μαλλιασε η γλωσα μου, σαν την πλατη του μπορατσου, να λεω οτι εκανα μια πρωιμη κριτικη κυριως στο ιντερφεις και στο ιντρο που ειναι αναιτια βαρυ με τους καπνους και τις εκρηξεις και δεν εχω πατησει ποδαρακι σε ζουγκλα. συγκρινα με το ριζεν 1, που ειπα στο πρωτο δευτερολεφτο: "τι ομορφα! ολα ειναι στη σωστη τους θεση". ειναι μια σπανια αισθηση και προφανως δεν τη νιωθω για το 3.
- αυτα τα ντοτα και τα σταρκραφτ που λετε, δεν το σχολιαζω. ας πουμε απλα οτι δεν εχουνε περασει απ τη γειτονια μου. και δεν προκειται. κυριως μιλαω για αρπιτζι ή εστω για fps. οκ, την πηρα την απαντηση.



Great0ldOne wrote:
η Patty έχει πολύ ευαίσθητη απόκριση </blockquote>

ναι. φαινεται απ τα σκρηνς πολυ ευαισθητο θηλυκο.

 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Aν κι έχω κερδίσει ήδη τον διαγωνισμό με την Ντότα, ήταν ξεκάθαροι οι όροι...

Assassin's Creed 3+4, "rpg ή έστω fps", σα να τα φωτογραφίζεις μιλάμε.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,792
Άντε πάλι :silly:

(ακουλουθεί offtopic-ontopic combo :whistle: )
Πρώτον, gamepads, wheels, joysticks και συναφή μαραφέτια υπάρχουν από πολύ παλιά στα PC, δεν ξεφύτρωσαν ξαφνικά και ο ρόλος τους είναι να διευκολύνουν το χρήστη όπου χρειάζεται (κάποια παιχνίδια όσο και να χτυπιόμαστε παίζονται πιο άνετα με χειριστήριο, ΦΑΚΤ), κοινώς αποτελούν επιλογή και ελευθερία σε σχέση με τους console users που είναι η μοναδική τους επιλογή (όσον αφορά στα χειριστήρια συγκεκριμένα).
Δεύτερον, και όσον αφορά συγκεκριμένα στα Risen... Action-rpg σειρά είναι που μεταφέρθηκε και στις κονσόλες, το ότι ενσωματώθηκε και ΕΠΙΛΟΓΗ για controller είναι αναμενόμενο. Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα. Άσε να υπάρχει η επιλογή και ας μη χρησιμοποιηθεί ποτέ. Είδατε πουθενά, ενώ παίζετε με m+k να λέει hold Y to sneak ή press A to attack? Δε νομίζω. Πρόβλημα θα υπήρχε αν ο ένας τρόπος χειρισμού ΠΕΡΙΟΡΙΖΕ γενικά τον άλλο ή είχε σχεδιαστεί να υπερέχει εις βάρος του άλλου. Αν για παράδειγμα η κίνηση με τα WSAD δεν ήταν αποκρίσιμη ή προσπαθούσες να σημαδέψεις με κανα spell και χτύπαγες μπεκάτσες τότε θα υπήρχε θέμα. Σοβαρό.

EDIT:
Α, και σχετικά με τα inventory. Δε γίνεται όλα τα rpg να έχουν τα ίδια, καλό είναι να υπάρχει ποικιλία. Τα witcher έτσι κι αλλιώς (όπως και τα παιχνίδια της PB, σε μικρότερο βαθμό αυτά) δε φημίζονται ακριβώς για το πλούσιο loot τους, οπότε ένα κλασικό απέραντο inventory δεν έχει και πολύ νόημα. Και συγνώμη κιόλας αλλά προτιμώ 10 φορές περισσότερο το ""κονσολοποιημένο"" inventory των παιχνιδιών που αναφέρεις Μπράδερ, από τον ψιλοτραγικό χαμό που έχουν π.χ. τα πρώτα 2 Divinity. Είμαι μεγάλος φαν των συγκεκριμένων (ειδικά του DD, το έχω γράψει πολλές φορές μην επαναλαμβάνομαι) αλλά δε φοράω ούτε παρωπίδες ούτε νοσταλγικά crpg γυαλάκια που τα βλέπουν όλα γαμάτα... <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
ΔΕΝ έχω λιώσει ακόμα, με παρέσυραν οι σειρήνες της παραλίας. Βαριά μια ώρα καθαρού gameplay να έχω ρίξει, νούμερο που έχω σκοπό τουλάχιστον να δεκαπλασιάσω μέχρι αύριο το βραδάκι, οπότε και θα έχω πιο πλήρη εικόνα, η οποία φυσικά μπορεί τελικά να προκύψει αρνητική.

Για τα προβλήματα στα γραφικά, ok, δεκτό, κάπου κάτι με κάποια configurations δε πάει καλά, εγώ όμως μπορώ να αναφέρω μόνο ό,τι βλέπω με τα μάτια μου, και δεν έχω δει κανένα πρόβλημα ακόμα.

Ειδικά για την Patty, πέρα από την πλάκα και τον πορνοκορσέ, το μοντέλο της είναι τάξεις μεγέθους πιο ποιοτικό από αυτό του Risen 2, που έμοιαζε σαν ξύλινη κούκλα.
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
http://www.rockpapershotgun.com/2014/08/14/the-risen-3-report-day-3-jack-the-sack/
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443


gaius germanicus wrote:
http://www.rockpapershotgun.com/2014/08/14/the-risen-3-report-day-3-jack-the-sack/</blockquote>

απιστευτο σχολιο απο κατω:

"It seems developers of unrealistic and inappropriate armour have reached new… (ahem) lows. This Leather BallBag of Scrotal Defence +1 quite clearly offers no protection to the right testis. Outrage!!!1! "

γι αυτο λεω εγω οτι το RPS ειναι οτι πιο κοντινο σε ρεηκουι. και σε ρηβιουερς και σε μελη.

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,792
https://www.youtube.com/watch?v=ilvyZH1zwVk
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Launch trailer? Εδώ κοντεύουμε να τερματίσουμε το παιχνίδι...

Καλά, not really. Δεν έχω διάθεση αυτή τη στιγμή να γράψω σεντόνια, το μόνο που θα πω είναι πως στη νέα περιοχή Calador το παιχνίδι Gothicίζει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο Risen, και γουστάρω με χίλια. Αφήστε τους haters να κλαίνε, και βουτήξτε άφοβα.

EDIT: Εκλεχτός συμφορουμίτης (όχι moderator) θεώρησε σωστό να με ενημερώσει μέσω steam chat πως μπορεί να δημιουργηθεί παρεξήγηση - το Ragequit μόλις απέκτησε παρασκήνιο και politics. Να ξεκαθαρίσω λοιπόν πως haters δεν εννοώ ούτε τον Brother Bruce ούτε κανένα άλλο μέλος του RQ, αλλά τους άμπαλους reviewers που γράφουν ότι θέλουν - και με θλίψη θα περιλάβω και τον Alec Meer σε αυτούς, θεωρώντας πλέον πως βρήκε ευκαιρία να μαζέψει λίγο net traffic παραπάνω γράφοντας για οτιδήποτε πέρα από την ουσία.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
καλα που το ξεκαθαρισες, g0o.
μιλαμε ειχα ζωστει τα φυσεκλίκια, ειχα παρει ενα gps που μου εχει στειλει ο κουνέλος που βρισκει το σπιτι σου απ την ip κι ειχα φωναξει ραδιοταξί.
στην πορτα με προλαβες.

θεος ο συμφορουμιτης.
αστεια αστεια, το ποναμε το ρεηκουι. δε θελουμε ουτε τσαμπουκαδες ουτε παρεξηγησεις. γι αυτο ειμαστε σαν κομιουνιτυ μιλια μπροστα απ την επομενη...
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Ονόματα δε λέω, υπολήψεις δε θίγω, αλλά ο Soad ήτανε - του οποίου το ενδιαφέρον πιο πολύ στο τρολάρισμα προς εμένα έτεινε, αλλά λέω δε βαριέσαι, ας συνεχίσω να παριστάνω πως του δίνω σημασία :evil: .

Ποια πόρτα, τη δική σου ή τη δική μου; Αν ήρθες μέχρι εδώ, ας έμπαινες να ξαποστάσεις, να σε φυλέψω και κάνα τσιπουράκι...

Και τι εννοείς, ζώστηκες τα φυσεκλίκια; Δηλαδή, δε τα φοράς 24/7;

On topic, όποιος γενικά ασχολείται με cRPGs, μπορεί να εντοπίσει πόσο επηρεάστηκε η PB από άλλα παιχνίδια του είδους, κάτι που κάνει πρώτη φορά τόσο εμφανώς. Στο σεναριακό υπόβαθρο, την συγγένεια (όχι κοντινή, τριτοξάδερφα και βάλε, αλλά υπάρχει) με τα Dark Souls την βλέπω κι εγώ που έχω ασχοληθεί ελάχιστα με αυτά, τα τυχαία fatalities στο τέλος της μάχης με ανθρώπους είναι από Game of Thrones RPG, ενώ και ο αναβαθμισμένος ρόλος του roll στη μάχη φέρνει σε Witcher 2 - και έχω την εντύπωση πως αν γίνεις Demon Hunter (όπως έχω σκοπό να γίνω, αλλά αυτό είναι πολύ μπροστά στο μέλλον), θα πλησιάσει κι άλλο προς τα κει.

Επίσης, έχουν κάνει best of συλλογή από τα δικά τους παλιότερα παιχνίδια - έχουν επιστρέψει teleporters από Risen 1, ancient tablets of knowledge από Gothic 2 - NotR (συμπαθάτε με, δε θυμάμαι αν υπήρχαν και στο Gothic 3), rune magic, spell scrolls, δυνατά τέρατα, και σαφώς πιο ανοικτός κόσμος από το Risen 2 μετά το εισαγωγικό Crab Coast.

Δε θα κρατηθώ και θα σχολιάσω λιγάκι του http://www.eurogamer.net/articles/2014-08-14-risen-3-titan-lords-review" class="bbcode_url">review του Eurogamer. Για αρχή, το σχόλιο "δεν έχεις να διαλέξεις από 450 διαφορετικά κουρέλια για starting equipment, άρα το RP στοιχείο είναι ισχνό" πάει καρφί για facepalm quote of the century. Από κει και πέρα, σίγουρα κάποια πράγματα είναι θέμα γούστου και δε χρίζουν σχολιασμού, αλλά όταν λες πως το animation είναι κακό, πρέπει μάλλον να πας να κοιταχτείς - μια χαρά είναι το animation, θέμα υπάρχει με τα νέα physics effects που ορισμένες φορές το παρακάνουν και βλέπεις πχ το πτώμα του αρουραίου που μόλις σκότωσες να πετάγεται 30 μέτρα πίσω, αλλά αυτό ούτε καν αναφέρεται. Και τέλος, οι μάχες σίγουρα δεν είναι το δυνατό στοιχείο του παιχνιδιού , αλλά όταν γράφεις "there is no logic to how enemies behave", μόνο να με κάνεις να αναρωτηθώ αν σε έριχνε συχνά η μάνα σου όταν ήσουν μωρό καταφέρνεις.
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
https://www.youtube.com/watch?v=22Wa20gWee4

ΕDIT: Dude, i haz feelings. Άκου εκεί τρολάρισμα. <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" /> :blush:
 

Elric

Blackguard
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,140
Ο τύπος ασχολείται με τα βυζιά της πειρατίνας, το πουγκι που μοιάζει με σουφρωμένα παπάρια και το χρώμα της πάπιας.

Δηλαδή εστιάζει σε λεπτομέρειες και δεν παίζει το παιχνίδι. Δεν έχει να προσφέρει τίποτα, ούτε καν γέλιο
 
Top Bottom