What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

RPGmakerVX Ace VS Unity3D με RPG kit

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Η τιμή δεν είναι θέμα.
<span class="bbcode_spoiler">tpb <img src="/heart.gif" width="" height="" alt="<3" title="<3" class="bbcode_smiley" /></span>
Το θέμα είναι πιο είναι πιο καλό.
inb4, ξέρω ότι με το unity μπορείς να κάνεις πολύ περισσότερα games, αλλά μιλάμε καθαρά για RPGs, και κατά 99% 2D
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,422
Μια εκδοχή της Unity διατίθεται ως registerware. Την κατεβάζεις τσάμπα, κάνεις ένα τσάμπα λογαρισμό, και κάνεις δουλειά.
 

Sketch

Half-Ogre
Joined
Mar 31, 2013
Messages
728
To RPG maker είναι για 2d, top down, J-RPG style, άντε και isometric, αν ψάξεις να βρεις κατάλληλα scripts.

To Unity3D είναι...εχμ...για 3D. Tελείως διαφορετικά πράγματα. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,422
Το Pillars of Eternity, φτιάχνεται στην Unity αν θυμάμαι καλά, και έχει 2D feel. Ουσιαστικά απεικονίζει με τέτοιο τρόπο ώστε να φέρνει σε παιχνίδι που φτιάχτηκε με την Infinity Engine.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Wow. Most impressive.
Αν υποθέσουμε ότι κάποιος θέλει να κάνει ένα jRPG τελείως 3D ή 3D με "2D feeling" (σαν τα Zelda του DS που είναι 3D με 2D gameplay), ποιο θα προτείνατε? Πραγματικά, δεν με πειράζει αν θα είναι 3D ή 2D, αλλά το θέμα είναι ποιο προτείνετε ή ποιο θα προτιμούσατε εσείς. Δεν έχω καθόλου εμπειρία, και μάλιστα (επειδή με ξέρω) αμφιβάλλω αν θα προχωρήσω μόνος μου πέρα από το level design, αλλά λέμε, κουβέντα να γίνεται, μπας και ξεκινήσω κάτι σε συνεργασία με άλλα άτομα.
 

verigar

Commoner
Joined
May 17, 2014
Messages
29
Εχω δουλεψει πριν χρονια το RPG Maker XP (παρομοιο με το VX). Πολυ ωραιο και δυνατο, μπορεις να φτιαξεις κορυφαια πραγματα. Βεβαια, ενω προσφερονται αρκετα tilesets για γραφικα απο το προγραμμα αλλα και στο ιντερνετ, αν θες κατι ξεχωριστο πρεπει να βρεις καποιον να σου το φτιαξει (ή να την παλεψεις μονος σου). Επισης παιρνεις και μια ιδεα απο το mentality του προγραμματισμου φτιαχνοντας conditional branches κλπ κλπ. Υπαρχουν αρκετα βιντεο στο youtube που θα σου λυσουν τα χερια, ειτε για δημιουργια maps, ειτε για δημιουργια των events. Το προτεινω χαλαρα. Το Unity δεν το εχω δοκιμασει οποτε δεν μπορω να εκφερω γνωμη.
 
Top Bottom