What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,363
1715110157592.png

O πληθωρισμός που αναγράφεται είναι το λεγόμενο YoY (παντού έτσι τον μετράνε οι scammers). Δηλαδή μετράει σε σχέση με τον περσινό κάθε φορά.

Στην πραγματικότητα όμως ο φετινός πληθωρισμός προστίθεται στον περσινό. Γι αυτό καλύτερο πιο αντιπροσωπευτικό metric είναι το αθροιστικό μέγεθος.

To αθροιστικό ποσοστό είναι κάπου στα στα 14 τρισεκατομμύρια της εκατό από το 1980 με ένα μέσο 87% ετήσιο νούμερο.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι απεγνωσμένοι για διέξοδο από την πανούκλα του υπερπληθορισμού. Πριν τα κρύπτα η μόνη τους διέξοδος ήταν τα δολάρια. Τα οποία έχουν cumulative inflation μόνο μερικές χιλιάδες της εκατό και εξαιρετικά δύσκολη πρόσβαση.

Μερικούς δεν τους ενδιαφέρουν, οι ουσιαστικές πρακτικές επαναστατικές λύσεις, ή ο πόνος των ανθρώπων γιατί δεν είναι πραγματιστές, αλλά επαναστάτες του πληκτρολογίου, και πιστοί της θρησκείας του Keynes.

Είχα την τιμή να γνωρίσω τον Πρόεδρο του Blockchain foundation της Βενεζουέλας. Με ανατριχιαστικές ιστορίες και διωγμούς για όσους υιοθετούν το νέο τεκ. ίσως κάποια στιγμή αν βρω χρόνο και όρεξη να elaborate.
 
Last edited:

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,358
@ccwr Καντο για εμάς αν έχεις χρόνο. Δεν μπορώ ν περιγράψω τόσο ποσό ενδιαφέρον θα ήταν.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,759
@ccwr εσύ που είσαι χωμένος, κάτι τέτοιο πιστεύεις θα μπορούσε να δουλέψει;

μια μοναδική blockchain υπογραφή που θα επιβιώνει ακόμα και αν σκραπάρει την original δουλειά σου κάποιο ΑΙ?
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,771
μια μοναδική blockchain υπογραφή που θα επιβιώνει ακόμα και αν σκραπάρει την original δουλειά σου κάποιο ΑΙ?
Βαριέμαι να το κοιτάξω αλλά μπορώ να μαντέψω. Φαντάσου ότι έχεις μια εταιρεία που συλλέγει ψηφιακές υπογραφές για τα έργα οπότε ο καθένας μπορεί να κοιτάξει ποιος έχει υπογράψει κάθε έργο. Η διαφορά με το Blockchain είναι ότι θα κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά αλλά δεν εξαρτάσαι από καμμία εταιρεία. Απλά κάνουμε πράξεις στο blockchain (που από την φύση του είναι δημόσιο). Η ιδέα δεν είναι καινούργια, πάνω σε αυτές τις ιδέες βασίστηκαν τα NFT αλλά αντί να πάνε σε μια λογική κατεύθυνση εξελίχθηκαν σε κερδοσκοπικό παιχνίδι.

Γενικότερα για το όλο θέμα με το blockchain το απλό που κανείς πρέπει να έχει στο μυαλό του είναι ότι δεν κάνει κάτι «μαγικό», απλά κάτι που θα μπορούσε να κάνει μια εταιρεία, μπορούμε να το κάνουμε χωρίς εταιρεία, το οποίο είναι καλό και από πλευράς εξάρτησης σε μονοπώλεια (αν ήταν μόνο αυτό βέβαια θα μπορούσαμε εναλλακτικά να υποστηρίξουμε τον δημόσιο χαρακτήρα) αλλά και ασφάλεια. Δεν έχεις ένα κεντρικό σημείο που αν χτυπηθεί έχει πρόβλημα το σύστημα.
 
Last edited:

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,363
Γενικά είναι marketistikο, buzz κτλ να λες θα χρησιμοποιήσω ένα "blockchain".

Όπως έχω ξανα-αναφέρει το blockchain από μόνο του είναι ένα απλό ημερολόγιο συναλλαγών ή αν θες πιο νέρντικα ένα "καθολικό" (λογιστικός όρος). .

Ο όρος από μόνος του δεν εγγυάται τον δημόσιο χαρακτήρα ή τo immutability.

Ποιος τρέχει ας πούμε τα nodes; πόσα είναι; είναι διανεμημένο δηλαδή αυτό το ημερολόγιο, ικανά ώστε να πούμε ότι είναι δημόσιο; ή αποκεντρωμένο; Γενικά υπάρχουν πολλά ιδιωτικά/εταιρικά blockchains που είναι αρκετά αντιφατική κατάσταση.

Γενικότερα η χρήση κρυπτογραφικών μεθόδων και συγκεκριμένα των hash fanctions για την επιβεβαίωση της προέλευσης ή της ιδιοκτησίας (κτλ) είναι απολύτως ορθή χρήση της εν λόγω τεχνολογίας. Αλλά τελικά η εγγύηση της αδιαυλυτότητας γίνεται από την εκτενή διανομή της βάσης δεδομένων και όχι από την ύπαρξη της και μόνο.

Ποιος σου εγγυάται ότι δεν θα αναδιοργανώσει ο εκάστοτε οργανισμός ή εταιρία το ημερολόγιο όπως τους συμφέρει; Μόνο η εκτενής διανομή του υλικού και ο συνεχής έλεγχος από ένα ευρή κοινό...

Χωρίς να κάνω κάποιο due dilligence για το συγκεκριμένο...
 
Top Bottom