Alucard wrote:
Δεκτό και σωστό. Ο κοινωνικός ρατσισμός θα υπάρξει. Αναλόγως τις περιπτώσεις βέβαια, μπορεί να υπάρξει και με το γάμο.
Έχω φίλο που αυτός και η αδερφή του έμειναν αβάφτιστοι (δεν ξέρω το λόγο) αλλά δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα κοινωνικά. Ίσως έτυχε, ίσως ήταν πολύ καλά άτομα και τα δύο και έκατσε η φάση. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, μια "ρετσινιά" στην κενωνία θα την έχουν.
Η επιλογή υπάρχει, με όσες δυσκολίες, και τεράστιες θα έλεγα, υπάρχουν. Γνώμη μου είναι ότι πάντα υπάρχει. Απλά, "εκβιαζόμαστε" ίσως, αν είναι σωστός ο όρος, από διάφορα άλλα πράγματα... Αλλά η εποχή που ο γάμος είναι εκβιαστικός, νομίζω έχει περάσει. Μόνο στο υποσυνείδητο της γυναίκας παραμένει σφηνωμένος ακόμα σχετικά με ηλικία και περνάει ο καιρός και μπλα μπλα μπλα δικαιολογίες για να μας ρίξουν στο νυφικό κρεβάτι :starwars: :cheers: :cheers:

ope:</blockquote>
Αγαπητε.. τι φλασια ηταν αυτη που μου ηρθε, με την αναρτηση σου
Μου εφερε στο μυαλο πως αναγκαζονται στην Αφρικη να κανουν κλειτοριδεκτομη στα κοριτσακια, και πως με εμμεσο τροπο εκβιαζονται (ολη η οικογενεια) απο το συνολο, αν δεν το κανει.
Προφανως εκει, ειναι κραυγαλεο το θεμα, και εδω τοσο ηπιας μορφης, ωστε να περνα απαρητητο.
Και με την ευκαιρια.. ποσο διαφερει ο ιμαμης που φωναζει απο τον μιναρε τους πιστους να προσκυνησουν στον Αλλαχ, απο μια εκλησια που εχει μεγαφωνα για να ακουστει η ψαλμωδια του εορταζοντα αγιου;
Παντως.. στον πολιτικο γαμο, η συνεπεια που εχεις ειναι να μην συνοδευσει παπας την κηδεια σου (φτου φτου φτου. μακρια απο δω). Ομως.. συνεβει προσφατο περιστατικο, με αθεο που η μανα του, φωναζε τους παπαδες γιατι δεν ηρθαν στην κηδεια, παρολο που.. ηταν επιθυμια του νεκρου να μην ερθουν.
Παντως τα νεκροταφεια ειναι δημοτικα, οποτε δεν υπαρχει φοβος να σε βαλουν σε κανα παρτερι.
Στις βαφτισεις, γνωριζω μητερα (καθολικη) που τρεμει μην ανακαλυψουν στο σχολειο οτι τα παιδια της ειναι αβαπτιστα. Φοβαται οτι θα γινουν δακτυλοδεικτουμενα, και αναγκαζεται να λεει ψεματα.
Επιπλεον συνεπεια ειναι οτι αν δεν βαφτιστεις, απαγορευεται να παντρευτεις με θρησκευτικο γαμο, αλλα............ και να γινεις νονος ή κουμπαρος