What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Single Player RPGs

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Δεν ήξερα τι τίτλο ακριβώς να βαλω στο τόπικ.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: Δε θα ήταν εφικτό ένα wow-like single player? Δεν μιλάω για το wow αυτό καθαυτό αλλά για το στυλάκι του wow. Για το στυλ των γραφικών του, maps κλπ. Με έχουν κουράσει παιχνίδια στυλ elder scrolls.
Για παράδειγμα μου άρεσε το Kingdoms of Amalur: Reckoning με τα γραφικά του και τις τοποθεσίες του.
Έκανα το τόπικ με αφορμή το darkfall unholy wars το οποίο είναι και αυτό ΜΜΟ. Ένα παιχνίδι που δε πρόκειται να το αγγίξω καν. Άν όμως ήταν single player θα το έπαιζα ευχαρίστως.
Τέλος πάντων δε ξέρω αν πιάνετε αυτό που θέλω να πω....
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Το ΚΟΑ:R παντως ειναι πολυ αδικιμενο παιχνιδι και ειναι κριμα που δεν θα συνεχισει, αμα τα πηγαινε καλα πιστευω θα ηταν η απαντηση στα TES
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Εφικτό θα ήταν σίγουρα. Το ερώτημα είναι άλλο όμως. Θα ήταν αρεστό? Όπως άλλα παιχνίδια είναι αποκλειστικά single player και αν τους χώσεις πάνω multi, τα χαλάς ή στην καλύτερη δεν ασχολείται κανείς (Bioshock 2), άλλα είναι καλύτερο να μένουν multiplayer.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Το KoA ήταν τρομερό !!! Και μένα μου άρεσε πάρα πολύ !!! Κρίμα που δεν είχε απήχηση και φαλίρισε. Και MMO να γινόταν όπως ήθελαν, πάλι θα ήταν ωραίο πιστεύω!!

Tsok, αυτό που προτείνεις για μένα φαντάζει ιδανικό που είμαι αυτού του στυλ, αλλά το παράδειγμα που αναφέρεις ήταν έτσι και απέτυχε... Δεν ξέρω πόσο καλύτερο μπορούσε να γίνει για να πετύχει... Κρίμα...
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,609
Σενάριο από Salvatore :woohoo: , εκεί έδωσα βάση. Για αυτό μου άρεσε το KoA.
Tώρα όσον αφορά το topic, το WoW είναι υπερβολικά "light" για να μου αρέσει σαν single-player. Ήταν όμως ωραίο MMO, και για αυτό το έπαιζα.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
εν τω μεταξυ αλλο ρωταει ο ανθρωπος, αλλο του απανταμε. :lol:
να συνεχισω κι εγω την οφτοπικιά και να πω, μια που το τελειωσα προσφατα, οτι το KOAR ειναι πολυ καλο και πολυ υποτιμημενο παιχνιδι.
ελπιζω με καποιο τροπο να συνεχιστει, εστω απο αλλη εταιρια.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Σαν gameplay ένα single player WoW θα ήταν βαρεμάρα, κακά τα ψέματα, η δράση του έχει νόημα σαν multiplayer. Αν εννοείς όμως το μέγεθος κόσμου (και μόνο το vanilla wow να βάλεις ήταν εντυπωσιακά τεράστιο), πλήθος dungeons, lore, travelling/exploration κτλ. και εγώ το είχα σκεφτεί, κρίμα που δεν έχει βγει τέτοιο single player game (μιλάω για την ποσοτική πλευρά κυρίως), αλλά υποψιάζομαι πως ο κόπος και το κόστος δημιουργίας για κάτι τέτοιο σε single player απλά δεν συμφέρει με την καμία τους επενδυτές. Mην ξεχνάμε πως αρκετοί rpg-άδες καταριούνται τα mmo για αυτό το λόγο, ότι ιδέες και κόσμους που θα μπορούσαν να απολαύσουν σε ένα ποιο συγκροτημένο single player rpg τους έκαναν mmo (έχει δόσεις αλήθειας νομίζω αυτό). Το Amalur ήταν όντως εντυπωσιακό, αλλά είχε κάνει αρκετές γκάφες (στο γελοίο επίπεδο δυσκολίας από ένα σημείο και μετά, στην μέτρια ανάπτυξη χαρακτήρα, αλλά κυρίως στην παρουσίαση των χαρακτήρων/κόσμου), κρίμα που εγκαταλείφτηκε, με pathes, mods και γιατί όχι με ένα sequel κρατώντας τα καλά στοιχεία και αλλάζοντας τα άσχημα μπορεί να γινόταν ένα σημαντικό action-rpg title.

edit: Φαντάστηκα για λίγο ένα party based first person rpg, με gameplay α-λα wizardry, στον κόσμο του Azeroth (vanilla WoW) ή του Guild Wars 2...αυτό θα ήταν κάτι ενδιαφέρον, αλλά ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται, άτιμα mmo <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
O Savatar κατάλαβε ακριβώς τι εννοώ. Δε μιλάω για σενάριο σε καμία περίπτωση... και μιλάω και για αυτό το καρτουνίστικο τύπο γραφικών (δε ξέρω αν λέγετε κάπως συγκεκριμένα).
 

cheeseman

Commoner
Joined
Dec 4, 2012
Messages
47
Ναι, κι εμένα θα με ενθουσίαζε κάτι τέτοιο. Σε <b>Action</b> (κυρίως) <b>rpg</b>, τέτοια παραμυθένια ατμόσφαιρα είχε το fable 1.
Επίσης, θα ήθελα ένα <b>rpg</b> ή <b>platform-Action</b>, σε ένα κόσμο με το περιβάλλον, την ατμόσφαιρα και τα γραφικά του Trine.
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Επίσης θα μου άρεζε ένα rpg που να μην είχε σενάριο. Απλά να είχε τεράστιο map αλλά μιλάμε για τεράστιο map για πολύ exploring και σε κάθε μέρος που έβρησκες να μην ξέρεις τι παίζει.

π.χ. βρήσκεις ένα άγαλμα ενός Θεού στη κορυφή ενός βουνού και λες θα πάω εκεί να δω τι παίζει. Πας και μόλις φτάνεις βλέπεις ότι το μέρος το έχουν καταλάβει αντίπαλοι αυτού του θεού και έχουν μαζί τους δύο δράκους. Διαλέγεις να τα βάλεις μαζί τους, να την κάνεις με αλαφριά πηδηματάκια ή να μπεις στην κλίκα. Με κάθε επιλογή κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Αυτό όμως θα έχει από εδω και πέρα επιπτώσεις σε πόλεις κλπ

Τέλος πάντων με πιάσατε πιστεύω τι θέλω να πω. Καθόλου Σενάριο, Τεράσιος Χάρτης, Πας όπου θέλεις, Διαλέγεις εσύ το δρόμο που θα τραβήξεις, που θα πας, τι θα κερδίσεις, πως κτλ και πολλά μα πάρα πολλά random events. Ζητάω πολλά...
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
^Μόλις περιέγραψες το Skyrim στη πρώτη παράγραφο.
 

kesnar

Hobgoblin Captain
PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
269
Βασικα το Mount&Blade ειναι ετσι οπως περιγραφεις tsok...

Παντως εμενα αυτο που δεν μου αρεσε καθολου στα MMO(που εχω παιξει τουλαχιστον) ειναι το γεγονος οτι οοοολα τα quest υπαρχουν μονο για το grinding...δηλαδη ναι οκ παει πιο μπροστα η ιστορια, αλλα ολα ειναι τυπου γκο εκει σφαξε αυτο, φετς εκεινο ελα παλι πισω να παμε παλι στεπ ουαν....Μονο στο SWTOR που ξεκινησα τωρα ειναι λιγο καλυτερη η κατασταση, αλλα και εκει παρομοια....
Θα μου πειτε: "δηλαδης ρε κεζναρ στα υπολοιπα rpg τι σκατα quest εχεις?", και ναι η απαντηση ειναι οτι και στα αλλα rpg τα κουεστ ειναι περιπου τα ιδια....ΑΛΛΑ!:
1)Υπαρχει πιο μεγαλη αλληλεπιδραση με τον quest giver...ενω θεωρω οτι στα MMO η αλληλεπιδραση αφηνεται απλα για τους παικτες και ασε τους npcs να ειναι ενα post που θα γραφει κουεστ....
2)Τα κουεστ δεν αποτελουν τοσο φανερα grinding....(δε κιγουορντ μπιινγκ φανερα), γιατι απλουστατα δεν σημαινει κατι το να εισαι καλυτερος απο τον αλλον....γιατι δεν υπαρχει αλλος...


Γενικα παντως(αλλο θρεντ λιγο) πιστευετε οτα ΜΜΟ πεθαινουν?
 

nihilus

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 2, 2012
Messages
316
Τι σας άρεσε στο KoA δεν καταλαβαίνω. Ναι οκ ήταν ωραίο...τις πρώτες 2 ώρες, μετά απλά επαναλαμβανόμενο και βαρετό button mashing...

Σενάριο του Salvatore λέτε...σιιιιιιιγααάαα τ'αβγά... κλισέ και cheesy όσο δεν πάει... Ναι σίγουρα ο Drizzt πριν 20 χρόνια ήταν ενδιαφέρον χαρακτήρας αλλά πλέον...meh...

Γενικά μπορώ να συγχωρέσω πολλά λάθη και απροσεξίες σε games, αν δε καταλάβω οτι ΒΑΡΙΕΜΑΙ τέλειωσε για μένα...

Τώρα σε αυτό που λες εσύ Tsok. Ένα single player rpg στο στυλάκι ενός MMO...Μμμμ depends... Σε πιο στυλάκι MMO θα βασίζεται. Ας πούμε αν βασιζόταν σε ένα Κορεάτικο grindfest απλά θα έπιανε πάτο. Γιατί στο MMO grindάρεις για να φτάσεις το επιπέδο των παικτών πιο πάνω από σένα, να τους ξεπεράσεις, να παίξεις μαζί τους στο endgame κλπ, αν το καλοσκεφτείς αυτό είναι το κινητρό σου. Τώρα αν παίζεις μόνος σου, να σε βάζει το game να grindάρεις για να νικήσεις ένα boss, απλά το βρίσκω χαζό... Εννοώ γιατί απλά δεν έκανες το boss πιο εύκολο in the first place? Δεν νομίζω να υπάρχει κόσμος που να του αρέσει η επαναλαμβανόμενη διαδικασία του grinding (χέσε το grinding, γενικά οι επαναλαμβανόμενες, ρομποτικές αν θες διαδικασίες παντού).

Ας φύγουμε από το grinding, πάμε στην φάση του WoW, το περισσότερο XP το έβγαζες από την ολοκλήρωση των quests. Τα οποία βέβαια βασίζονταν σε 3 μονο μοντέλα: Slay, gather, fetch (άντε που και που κανα escort αλλα δεν αρεσαν σε κανεναν αυτα). Ναι αλλάζει το npc, αλλάζει το τερας, ίσως και το μέρος, αλλά παραμένει ακριβώς το ίδιο πράμα. Θα μου πεις, ναι ξερω γω ενώ σε άλλα games κάθε quest είναι μοναδικό και μια μικρή ιστοριούλα. Όχι δίκιο έχεις απλά στα περισσότερα MMO, κάνουν τα quests να φαίνονται τόσο ασήμαντα. Σε φάση, πόσοι κάθονται να διαβάσουν το Log στο WoW? Παλιά που δεν υπήρχε quest tracking άντε να διάβαζες την τελευταία παράγραφο που σου έλεγε συνήθως που να πας. Πλέον το μόνο που βλέπει ο παίχτης είναι ένα random npc, που του δίνει μία δουλειά, εκείνος πάει να την κάνει και παίρνει rewards, τίποτα άλλο (Δεν τον κατηγορώ βέβαια, έτσι όπως του παρουσίαζονται τα πράγματα δεν μπορεί να κάνει κι'αλλιώς). Δεν ξέρω για σένα αλλά σε single player games δεν θα ήθελα να το δω αυτό (έχω την εντύπωση πως σε παιχνίδια όπως το Amalur και το Borderlands έχει ήδη αρχίσει να γίνεται...).

ΛοΛ, δεν είχα διαβάσει το ποστ σου Kesnar, hivemind... :lol:
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Δεν μίλησα για το σενάριο nihilus ή τα quests των παραπάνω παραδειγμάτων. Απλά σκεφτόμουν πως ένα single player στο map ας πούμε του wow, με τα γραφικά του wow (αυτά τα καρτουν like) με ένα καλό σενάριο θα μου άρεζε πάρα πολύ. Χωρίς όλο αυτό το φέρε μου 10 αχλάδια να κάνω αχλαδόπιτα στυλ.
Αν και πιο πολύ θα προτιμούσα κάτι σε random events σενάριο. Δηλαδή να μην υπάρχει κάποιος δρόμος που θα καταλήξεις και απλά να σου δίνει διάφορες επιλογές για το πως θα πας αλλά να μην υπάρχει καν κατάληξη. Ένα map τεράστιο και εσύ. Γύρνα, εξερεύνησε, πάνε όπου γουστάρεις, χωρίς να ξέρεις τι θα συναντήσεις και αν θα το χεις. Με επιλογές όμως που θα έχουν επιπτώσεις.

Και μην λέτε ότι περιγράφω το skyrim. Αυτό έχει προορισμό. Θα πας έκει, τέλος. Το πως θα πας είναι απλά δική σου επιλογή.

Όσο για το mount and blade το θεωρώ Strategy και δε πλησιάζει σε αυτό που λέω. Όσο και αν πας όπου γουστάρεις, ξέρεις ότι στη τελική θα πας σε μια αντίπαλη πόλη για μάχη.

Εγώ αυτό που λέω είναι τελείως random events. Εγώ ας πούμε πάω σε ένα πλοίο που έχει "κάτσει" σε μια ξέρα και εκεί βρήσκω πειρατές φαντάσματα

Μπορεί να τους φάω και να βρω έναν θυσαυρό
Μπορεί να τους φάω και τον θυσαυρό να τον έχει πάρει ήδη κάποιος άλλος πριν απο εμένα
μπορεί να με φάνε, να είναι πολύ δυνατότεροι από εμένα.
μπορεί να δω ότι είναι πολύ πιο δυνατοί και να φύγω για να έρθω όταν δυναμώσω αλλά όταν ξανά πάω το πλοίο να έχει φύγει, ή να έχει πάρει φωτιά ή απλά να βρήσκετε ακόμα εκεί.

Πράγμα που σημαίνει ότι όταν θα πας εσύ στο ίδιο πλοίο που πήγα εγώ στο δικό μου playthrough μπορεί να συμβεί κάτι εντελώς διαφορετικό.

Μάλλον όμως δεν είναι εφικτό να γίνει κάτι τετοιο.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
σ ενα αλλο φορουμ που συχναζα, ειχα φτιασει ενα θρεντ που ασχολιοταν με τα RPGs που ερχονται, κυριως ιντυ, που ειναι πιθανο να μην τα εχει προσεξει καποιος μεσα στο πληθος των καθημερινων κυκλοφοριων. καπου να ειναι μαζεμενα, επειδη δεν ειναι και σωστο ν ανοιγουμε θρεντ για το καθενα χωριστα. ο τιτλος που αρμοζει ειναι αυτου του θρεντ, που βεβαια εχει εντελως αλλο θεμα, αλλα ο τσοκ ειναι ανετο ατομο, θα του δωκω κι ενα θενκ γιου και θα δεχτει τη μετεξελιξη του θρεντ :lol: (τσοκ, σοβαρα τωρα, αν εχεις θεμα, πες το και θ ανοιξω αλλο).

λοιπον, νεο τρειλερ του βαν χελσινγκ. ιδεα μου ειναι ή ολο και καλυτερο μοιαζει αυτο το παιγνιδακι? δυστυχως δεν βλεπω πουθενα ημερομηνια κυκλοφοριας.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uYpBe1JQZTY
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Ας συνεχίσει έτσι το τόπικ. Δεν έχω κανένα θέμα :lol: :lol:
Μπορεί και έτσι να βρω κάτι που να πλησιάζει σε αυτό που ψάχνω.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,669
Βάζω ένα gameplay video από παιχνίδι που ο Brother Bruce αν θυμάμαι ανακάλυψε (στο φορουμ του pcm). Τελικά θα είναι downloadable-only (κανα steam μάλλον).
http://www.gametrailers.com/videos/7tfjaq/blood-knights-gameplay-trailer
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
ωραιο φαινεται, άνταν.
αν και με προβληματισαν και με εκνευρισαν κατι πραγματακια που ειδα στο ιντερφεις κατω αριστερα. RT εγραφε, κατι Υ προσεξα... δε μας τα λενε καλα τελευταια οι ντεβελοπερς. αμα θελουνε να αγοραζουμε τα παιχνιδακια τους, να σεβαστουν λιγο το πισί και να τους πει καποιος οτι υπαρχουν εννοιες, οπως πόντικας και πληκτρολόγιος. δε θελουμε αλλο νταρκ-σοουλς-pc-port, ενα ηταν αρκετο.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991


Tsok wrote:
Μπορεί και έτσι να βρω κάτι που να πλησιάζει σε αυτό που ψάχνω.</blockquote>

Αν βρεις κάτι θα το αγοράσεις και θα το παίξεις ή μόνο για τη συλλογή; <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />

To Van Helsing φαίνεται υπέροχο και μετράμε μέρες μέχρι να βγει, όταν με το καλό. Δεν καταλαβαίνω, φυσικά, γιατί ο ήρωας φοράει σομπρέρο σε όλο το τρέιλερ, αλλά ελπίζω να είναι μόνο επειδή πίνανε τεκίλες όταν το φτιάχνανε και είδαν ότι τους βγαίνει καλό.

Και το ΒΚ ωραίο φαίνεται αν και κομματάκι περισσότερο action από το VH.

 
Top Bottom