What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Σκληροί Σαν Μέταλλο

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682


Theios Jara wrote:


Adhan wrote:
Damn you Quorhton!!! Κι σκεφτόμουν να το ποστάρω χτες... <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" />
Πολύ μπροστά οι άνθρωποι (από Θεσ/νικη είναι παρεπιπτόντως).

Solaufein, σιγά μην ήταν και o Ιερώνυμος Μπος (Τάιμ) <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Euronymous τον έλεγαν.
Ναι τις φωτιές τις έβαζε κυρίως ο Vikernes (μπασίστας τότε στους Mayhem, μετέπειτα Burzum). Προφανώς η ανωριμότητα ανήλικου μαζί με την εντύπωση ότι έτσι θα μπορούσαν να μεταδόσουν πιο ισχυρά κάποιο μήνυμα που ίσως η μουσική τους και μόνο δεν αρκούσε να το κάνει, οδήγησαν στα γεγονότα που περιέγραψες (η δολοφονία έγινε για οικονομικούς λόγους btw, yadda yadda: χρήμα ο μεγαλύτερος Σατανάς απ' όλους).
Αλλά τι σας λέω για ΜΜΕ, τα ξέρετε, βλέπε Carmageddon και Diablo εδώ (επι 10 εκεί). Δυστυχώς αρκετός κόσμος εστιάζει στα γεγονότα και αγνοεί την ουσία (μουσική).Νεότερα και παλιότερα σχήματα (όσα τουλάχιστον είχαν εμπλεκόμενα μέλη) έχουν αφήσει πίσω τους τα παρατράγουδα και εστιάζουν καθαρά στο κομάτι της δημιουργίας εδω και χρόνια τόσο στη σκανδιναβια όσο και παγκοσμίως. Δημιουργία που έχει δώσει αμέτρητους εύγεστους καρπούς (π.χ. [strike]προηγούμενο[/strike] 2 ποστ πιο πάνω, χώθηκε σφήνα ο Χαμός όσο έστρωνα το σεντόνι :lol: ). Ας βάλω και κάτι σχετικό:
</blockquote>
εγω θα ελεγα να δεις το Until the light takes us, στο οποιο κατα βαση μιλαει ο Βαργκ (μπουρζουμ) και ο Φενριζ (darkthrone) και ειναι αρκετα καλο, διοτι δεν πιανει μονο τα γεγονοτα του '94, αλλα μπαινει σε ολες τις πτυχες του μπλακ, κακες και καλες, μουσικες, κλπ.
Οσων αφορα το μπλακ αυτο καθε αυτο, συμφωνω με τον αντχαν, απλα να προσθεσω οτι το μπλακ δεν ηταν ουτε η μουσικη, ουτε οι δολοφονιες, ουτε τιποτα τετοιο, το μπλακ ειναι το μηνυμα.
και εκει αρχες 90 με την ελληνικη σκηνη και μερικες μπαντες απο την νορβηγια, το μηνυμα ηταν οτι ολο αυτο που εβγαζαν οι celtic frost, οι bathory και ο king diamond, δεν ειναι ουτε μεταλ, ουτε θρας, ουτε ατμοσφαιρικο κατι, ειναι σκοτεινο και αγριο. το μπλακ μπορεις πολυ ευκολα να το πεις το μαυρο προβατο της οικογενειας του μεταλ και το απεδειξε με καθε τροπο.</blockquote>

Καλημερα παιδες.
Νομιζω συμφωνω με ολα. Καταρχην δε μιλησα για μουσικη και πολυ. Απο τοτε με ομως με ενχλουσε το "δηθεν", και ο Euronymous (δε καταλαβα ακριβως, θες να ειναι Ευφρονιος? η υπονοεις πως ειναι Νορβηγηκο ονομα του παπου του?, :trollface: ) γιατι το παλληκαρι το παιζε evil εκτος σκηνης και καλα. Ναι ειδικα αυτες οι φημες οτι φοραει τα κρανια του αλλου και οτι τον αφησε στα αιματα με το κεφαλι ανοιχτο και κατεβηκε στη πολη ναπαρει φωτογραφικη μηχανη και βλακειες.
Τελος παντων πιο πολυ ηθελα να δηλωσω πως δεν το γραψα ως κατακραυγη για το μπλακ μεταλ οσο πως πολλες μπαντες στροβιλιζονταν σε μια αρρωστημενη κατασταση που μοιαζει ακομα ποιο ηλιθια οσα χρονια περνουν. (ανωριμη πως να το πω ανουσια)
Καλη συνεχεια <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />



 

theios jara

Gelatinous Cube
Joined
Dec 11, 2012
Messages
129


solaufein wrote:
Τελος παντων πιο πολυ ηθελα να δηλωσω πως δεν το γραψα ως κατακραυγη για το μπλακ μεταλ οσο πως πολλες μπαντες στροβιλιζονταν σε μια αρρωστημενη κατασταση που μοιαζει ακομα ποιο ηλιθια οσα χρονια περνουν. (ανωριμη πως να το πω ανουσια)
Καλη συνεχεια <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /></blockquote>
σε αυτο εχεις δικιο, απλα οι DHG, δεν ηταν απο αυτες τις μπαντες, αφενως γιατι φτιαχτηκαν αργοτερα, αφετερου γιατι ουτε τα μελη της ειχαν καποια συμμετοχη στα γεγονοτα.
ο σκληρος πυρηνας, αν θες, ηταν ο γιουρονυμους, ο φροστ, ο σαμοθ, ο βαργκ και κανα δυο αλλοι που μου διαφευγουν, καποιες μπαντες το "υποκινουσαν", αλλα υπηρχαν και αυτοι που ασχοληθηκαν με μουσικη, (immortal, darkthrone πχ)και οχι με ολες αυτες τις μαλακιες.
αυτο που καταλαβα στα 34 μου και για μια μουσικη που θεωρειτε της γενιας μου, που την εψαξα και την ακουσα στα γενοφασκια της, ειναι οτι η ολη πιεση του διαφορετικου και του να παμε οσο πιο εξτρημ γινετε απο τη μια και η ελλειψη προβληματων στις σκανδιναβικες χωρες απο την αλλη, ενας 18αρης που δεν εχει τιποτα να λυσει, προσπαθει να καταστρεψει κατι που φαινομενικα τον ενοχλει μονο και μονο για να εχει κατι να λυσει. το εκαναν λαθος? πολυ πιθανων. υπερεβαλαν σε πολλα? σιγουρα.
αυτο που μενει τελικα ειναι η μουσικη και οσο και να θεωρω (και ειναι) μαλακα τον βαργκ, η μουσικη του ειναι φοβερη και αυτο δεν αλλαζει, ειναι γεγονος.
οπως η μουσικη που ακουω, δεν με εκανε πρεζακια, δεν με εκανε και σατανιστη. θελω να καταστρεψω την οργανωμενη θρησκεια, αλλα οχι επειδη ο βαργκ εβαλε φωτια σε μια εκκλησια.
Υ.Γ. δεν απανταω γιατι νομιζω οτι καταφερεσαι εναντιων του μπλακ μεταλ, κουβεντα κανουμε, μην με παρεξηγεις.

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
<blockquote>δεν το γραψα ως κατακραυγη</blockquote>
Κανείς δεν ισχυρίστηκε αυτό, κουβέντα κάνουμε. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
Που και να το 'γραφες έτσι, ελευθερία λόγου έχουμε. :whistle:
Για τα υπόλοιπα με κάλυψε ο θείος.
Όσον αφορά το όνομα, είπες ότι κρίμα το παλικάρι που το έλεγαν και Ιερώνυμο (δηλ. ότι και καλά έπρεπε να είναι καλόπαιδο λόγω ονόματος, τουλάχιστον αυτό κατάλαβα, btw θα έπρεπε να γράφεται Hieronymous έτσι όπως το λες), ε και αυτό που ήθελα να πω είναι ότι το nick του θα μεταφραζόταν σε Ευρώνυμος ή κάτι τέτοιο <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> (δανεισμένο από κομάτι των Hellhammer, Celtic Frost έπειτα).

http://www.youtube.com/watch?v=NiblTLfGxck
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Adhan, προφανως συζηταμε, ευτυχως σ'αυτο τα παμε καλα. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
Ναι επιτηδες τον εγραψα ιερονυμο για το ακουσμα. μπουρδιτσες :blush:
Απο παραφραση του Ευρύνομος είναι αυτα, αλλα δε λαθεβουν γιατι ηταν μυθολογικα δαιμονας του Αδη που ετρωγε τις σαρκες των πτωματων και αφηνε κοκκαλα. Ο Παυσανιας και καλα τον αναφερει. Ειτανε διαβασμενοι δεν ητανε στοκοι, γιαυτο και αφηνανε καλη μουσικη, μονο που δεν τους εφτανε :trollface:
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Και μιας και τσακώνεστε για ονόματα και έβαλε και αντίστοιχο βίντεο ο Adhan. Πώς θα προφέρατε το Cirith Ungol? Let the battles commence. :trollface:
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,043
Εγώ ξέρω πώς προφέρεται, αλλά δεν μπορώ να το πω. Πάντα Σίριθ Άνγκολ τους έλεγα, και έτσι θα συνεχίσω να τους λέω.

Είναι απ' τις φάσεις, ξέρετε, που το μαθαίνεις από μικρός κάπως να προφέρεις ένα όνομα, και όταν μαθαίνεις πώς προφέρεται κανονικά, χάνεις τη γη κάτω απ' τα πόδια σου. Αλλά δεν σταματάς να το λες όπως το έλεγες πάντα.
Όπως ένας παππούς γνωστός μου, που πάντα μα πάντα έλεγε το "ALPHA" Άλπηα. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Opeth = Ορετή??? :trollface:
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Ναι! αυτο και αν ειναι debate! (εκτος βεβαια του οτι δεν τσακωθηκαμε σε καποιο σημειο, πυρπολητή βόρειε!)
Χα ... ... Bathory! εσυ ησουν καλος!
Κιριθ τους ελεγα (ναι με Κ οχι Σ) μεχρι να το ακουσω στα εγγλεζικα οποτε μεχρι πολυ αργα :lol:
ετσι ηταν στη μεταφραση του τολκιν που διαβασα πρωτα οποτε αυτο ηξερα και μπορω να πω πως στην ελλαδα πιθανον ακομα να τους ακουσεις ετσι απο διαφορους!
Μη γελατε ρε!
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Χάριν της σφαγής για το όνομα.

https://www.youtube.com/watch?v=CYlYrCD5xrU
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Ναι κι εγώ Κίριθ ούνγκολ (βλ. Κέλτικ Φροστ) τους ξέρω από Λότρο, Λάτρα πως διάολο το λένε αυτό το τζενέρικ πράμα (τουλάχιστον έτσι το ανέφερε στα βιβλία αλλά υποψιάζομαι ότι άνγκολ είναι το σωστό.
Τα ονόματα δεν ακολουθούν συνήθως τους συμβατικούς κανόνες.
 

theios jara

Gelatinous Cube
Joined
Dec 11, 2012
Messages
129


Adhan wrote:
http://www.youtube.com/watch?v=dTp4k-iAGFo</blockquote>
αγαπαμε αρκτουρους

και σιριθ ουνγκολ και στον πετσο μας πως προφερετε, εδω γουσταραμε που ο σακης τραγουδαγε μπεριν γουντεν αησονς, στο σιριθ ουνγκολ κολαμε?
και μιας και το ειπα


ΑΗΣΟΛΕΤΕ

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
<blockquote>μπεριν γουντεν αησονς</blockquote>
Τρανφορμολσαφεριντοπλαγκ. :trollface:
 

theios jara

Gelatinous Cube
Joined
Dec 11, 2012
Messages
129


Adhan wrote:
<blockquote>μπεριν γουντεν αησονς</blockquote>
Τρανφορμολσαφεριντοπλαγκ. :trollface:</blockquote>
βολκανικ εξπλοιζον

 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Από τις καλύτερες μπάντες που έχω ακούσει ποτέ.
Έρωτας από την πρώτη νότα το έτος 2007. Οπότε πάρτε όλο το τελευταίο τους

 
Top Bottom