What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Sleeping Dogs: Το καλύτερο open world game

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,259
Όταν βρίσκω ελεύθερο χρόνο ανοίγω το Steam και παίζω games τα οποία αγόρασα κατά καιρούς σε εκπτώσεις, έτσι ώστε να καθαρίζω σιγά-σιγά τις παιχνιδικές μου εκκρεμότητες. Μέσα σε αυτά τα παιχνίδια βρίσκονται και αρκετά open world games όπως τα GTA IV + Episodes of Liberty City, Red Faction Guerilla, Just Cause 2, Saints Row 3 και Sleeping Dogs. Έχοντας παίξει και ολοκληρώσει όλους τους παραπάνω τίτλους, πιστεύω πως το Sleeping Dogs είναι με αρκετή διαφορά το καλύτερο απ' όλα.

Όσο κι αν μου άρεσε ο χαβαλές των Just Cause 2 και Saints Row 3, έμεινα πολύ πιο ευχαριστημένος από την κεντρική campaign του Sleeping Dogs η οποία νομίζω πως είναι η καλύτερη σε παιχνίδι του είδους. Οι επιπλέον activities έχουν όλες ενδιαφέρον, το setting είναι πρωτότυπο και πολύ καλά εκτελεσμένο, το combat system διασκεδαστικό και ο τεχνικός τομέας απλά υπέροχος.

Είναι κρίμα κι άδικο που αυτό το παιχνίδι δεν κατάφερε να πουλήσει ούτε 2 εκ. αντίτυπα ενώ το τελευταίο GTA έφτασε τα 20+. Αναρωτιέμαι αν αυτό οφείλεται στην επιθυμία του αμερικανικού κοινού να παίζει σε δικές του πόλεις οπότε το Hong Kong τους χάλασε. Κρίμα πάντως, κι αν κάποιος από εσάς δεν το έχει παίξει ακόμα τότε ας σπεύσει να το αγοράσει στην επόμενη sale. Σας εγγυώμαι οτι αξίζει απόλυτα τα λεφτά του.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Παιχνιδάρα.

Σου λείπουν 33 achievements. I am disappoint, Wei Shen.
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Στο Just Cause 2, αν δεν έφτασες 99,83% completion, πως τολμάς να μιλάς για ολοκλήρωση; Αν έφτασες, οκ.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,259
Δεν τα κυνηγάω αυτά τα πράγματα, μόλις τελειώσει η campaign το παιχνίδι θεωρείται λήξαν <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,517
Ω τί του πε....ω μόνο ΜΟΡΤΑΛ ΚΟΜΠΑΤ μπορεί να ξεπλύνει τέτοιο κάζο, ώωωωω....

(Πολλά συν για το Sleeping Dogs, επική παιχνιδάρα και πράγματι σαφώς ανώτερο των υπόλοιπων παιχνιδιών που παρέθεσες Άλεξ)
 

greygore

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 15, 2013
Messages
213
Αν και συμφωνώ εν μέρει με τον τίτλο του topic, τουλάχιστον προσωπικά ο ορισμός "καλύτερο" θεωρώ πως είναι πολύ υποκειμενικός. Και εξηγώ:

Σαν συνδιασμός καλής σχεδίασης, ποικιλίας απο activities, έξυπνου συστήματος μάχης (melee τουλάχιστον, στο πιστολίδι το βρήκα κάπως μέτριο) το Sleeping Dogs σαφώς είναι απο τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο open-world game των τελευταίων δύο γενιών.

<i>Αλλά</i> - είναι και ένας παράγοντας που πάντα, μα πάντα προτιμώ πάνω απο όλα τα υπόλοιπα: το "fucking around potential" του παιχνιδιού (με το μπαρντόν), αυτή η "ελευθερία" να κάνω μ*λακίες στο game world που δεν είναι μέρος κάποιου story, quest, secret κ.τ.λ.

Μερικές αξιομνημόνευτες εμπειρίες απο διάφορα open world games για να εξηγήσω τι εστί "fucking around" (μπαρντόν, κ.τ.λ.):

<b>Just Cause 2</b>: Το αποκορύφωμα του γέλιο ήρθε την πρώτη φορά που "έκλεψα" αεροπλάνο εν ώρα πτήσης, καβαλώντας (!) ένα δεύτερο αεροπλάνο μέχρι να φτάσω το πρώτο.

Απολαυστική επίσης η συνεχής χρήση του grappling hook για να το παίζω Rico η προξενήτρα (ανεπίσημο role play, να ουμ) στους διάφορους στρατιώτες - σε μία περίπτωση βοηθώντας ένα υπολοχαγό να νιώσει (ω ναι) τον έρωτα με ένα περαστικό λεωφορείο.

<b>Saints Row 2</b>: Γνωστός και ως Sewage Man, Stilwater Flasher, What The Hell Is That Dude Doing?!, Δες Ένα Μ*λάκα, ο χαρακτήρας μου είχε κυρήξει πόλεμο κατά της σεμνοτυφίας, της καθαριότητας, της κοινωνίας γενικά - απο οδηγός βυτιοφόρου (το'χε καημό να καλύψει όλη την πόλη με σκατό) μέχρι να τρέχει γυμνός στο κέντρο της πόλης και να... "επιδικνύει" τα αγαθά του (ζαρζαβατικά, γκουχ γκουχ) σε αθώες γριούλες, δεν υπήρξε ποτέ πιο διασκεδαστική μορφή εγκεφαλικής βλάβης.

Το καλύτερο όμως το άφησα για τελευταίο:

<b>Dead Rising 2</b>: Όπου ως Chuck Greene, ψηλός γεροδεμένος ντεμί-biker, φορούσα φούστα και ψάθινο καπέλο και έτρεχα σαν μανιακός στην καζίνο-πόλη Fortune City, σκοτώνοντας ζόμπια με το http://deadrisingwiki.com/wiki/Infernal_Arms" class="bbcode_url">Infernal Arms και σύμμαχο μια τίγρη που ελευθέρωσα απο ένα κοντινό show - κάνοντας roleplay μια πιο retarded έκδοση μεταξύ http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20051003220639/forgottenrealms/images/5/55/Drizzt_Pic_1.jpg" class="bbcode_url">Drizzt Do'Urden και http://images2.fanpop.com/images/photos/3000000/Frank-n-Furter-frank-n-furter-3031996-936-576.jpg" class="bbcode_url">Dr. Frank-N-Furter.

Το Sleeping Dogs απο την άλλη, πολύ σοβαρό για τέτοιο "ξέδωμα", σε σημείο που το μόνο "αστείο" που θυμάμαι (στο main game τουλάχιστον, φαντάζομαι το Nightmare in North Point είναι κάπως πιο... surreal) ήταν αυτά τα άκυρα karaoke mini games που σε ανάγκαζε να παίξεις που και που.
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559


Admiral wrote:
Δεν τα κυνηγάω αυτά τα πράγματα, μόλις τελειώσει η campaign το παιχνίδι θεωρείται λήξαν <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /></blockquote>

Ποιό το νόημα να παίζεις open world τότε?

 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,517
Ότι μπορείς και να τα κάνεις, μπορεί και να μην. Και τα δικά μου νεύρα συνήθως αντέχουν για 90% completion, εκεί κοντά. Καθησυχάζει πάντως πολλές νευρώσεις να ξέρεις πως ΑΝ ήθελες, έλιωνες τα open world activities.

Επίσης, συντάσσομαι με τον Αδερφό ΓκρέηΓκορ στο θέμα των εύθυμων μαλακιών που μπορείς να κάνεις σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Τα Saints Row αποτελούν πραγματικά το καλύτερο παράδειγμα αυτών, είναι εντελώς παιχνιδένια παιχνίδια και το χαίρονται. Μπορεί στην τελική αν έπρεπε να διαλέξω ένα, να προτιμούσα το κινηματογραφικό φήλινγκ του Sleeping Dogs, αλλά χαίρομαι να ζω σ'ένα κόσμο που μπορώ να κάνω και διαλείμματα με χαρούμενες αγριάδες <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 

karamela

Gelatinous Cube
Approval of the Admiral
Joined
Nov 30, 2012
Messages
85
Μακράν τα πιο ωραία ρούχα ο πρωταγωνιστής από τα επιεικώς γελοία και "αμερικάνικα" του αγαπημένου κατά τα άλλα Nico! Πολύ ωραία κεντρική ιστορία, απλά δεν έχει τόσες καφρίλες να κάνεις ώστε να το χαρακτήριζα πραγματικά open world...anyway σημασία έχει ότι το ευχαριστιέσαι και αυτό έχει σημασία, συμφωνώ με Admiral, κρίμα που δεν πούλησε πιο πολύ
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Τελείωσα το βασικό campaign, πολύ όμορφο παιχνίδι. Δυο ενστάσεις έχω, 1ον αφού δανείζει η Emma Stone τη φωνή της περίμενα ο χαρ/ρας της να παίζει περισσότερο, μάταια.
2ον και πιο σοβαρό
<span class="bbcode_spoiler">Τελειώνει το παιχνίδι κι είμαστε ακόμα Officer; Που είναι η προαγωγή; Στο Mass Effect 1 χωρίς να κάνουμε τίποτα στο δίλεπτο γινόμαστε Spectre. Εντάξει όχι κι έτσι, αλλά νομίζω ματώσαμε γι αυτή την προαγωγή.</span>

Μου έμαθε και αυτό το τραγούδι, που αν εξαιρέσεις τα κομμάτια που τραγουδάει το gollum είναι ωραίο.
http://www.youtube.com/watch?v=iPW9AbRMwFU

In other news http://www.nowgamer.com/news/2109857/sleeping_dogs_2_in_the_works.html" class="bbcode_url">Sleeping dogs 2 confirmed.
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Ο Γουέι Μέι δεν δίνει δεκάρα για την προαγωγή. Τριάδας είναι κατά βάθος και το ξέρει.
 

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,887
Wei Chen, o μυστηριώδης μπάτσος που θα σας πάρει τα σώβρακα
<span class="bbcode_spoiler">http://imageshack.us/photo/my-images/22/4m86.jpg/" class="bbcode_url"><img src="http://img22.imageshack.us/img22/5232/4m86.jpg" alt="4m86.jpg" class="bbcode_img" />

</span>
 
Top Bottom