Smooth 1080p playback σε παλιό συστηματάκι

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Καλημέρες, έχω ένα HTPCάκι που προσπαθώ να αποφασίσω αν θα ξοδέψω ένα 40άρι να του βάλω μια nvidia 710 επάνω ή αν θα μπορούσα ενδεχομένως να του δώσω λίγη ζωή ακόμα αξιοποιώντας καλύτερα την radeon hd 4200 που έχει ενσωματωμένη, με κάποιο software τρόπο. Πχ κάποιο καλύτερο player/decoder, καθώς από ότι φαίνεται οι τελευταίοι codecs που χρησιμοποιούν διάφοροι θείοι μου που μου δίνουν καμιά σειρούλα να δω είναι αρκετά βαριοί και σε σκηνές δράσης να παρατηρώ κοψίματα και την cpu να βαράει τελικές.

Το σύστημα είναι Athlon II x2 250, 6GB DDR3 ram, Radeon HD 4200 256GB shared, windows 7. (μήπως να έβαζα 10αρια μιας και από ότι βλέπω τα έχουν κάνει αρκετά optimize για να τρέχουν σε κάτι τελειωμένα λαπτοπάκια των 2GB RAM?)

Τα βίντεα τα παίζω με VLC τώρα.

[quote quote=505517]
Το σύστημα είναι Athlon II x2 250, 6GB DDR3 ram, Radeon HD 4200 256GB shared, windows 7. (μήπως να έβαζα 10αρια μιας και από ότι βλέπω τα έχουν κάνει αρκετά optimize για να τρέχουν σε κάτι τελειωμένα λαπτοπάκια των 2GB RAM?)

Τα βίντεα τα παίζω με VLC τώρα.
[/quote]
Τα windows 10 δεν θα έχουν καλύτερη υποστήριξη για την κάρτα γραφικών. Μάλλον θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα  σε σχέση με τα 7. Την καλύτερη τύχη πιστεύω θα την έχεις με το λίνουξ. Δεν χάνεις τίποτα με ένα dual boot. Εγώ θα δοκίμαζα κάτι σε κανονικό debian (πχ bunsenlabs) ή manjaro Xfce. Εννοείται 64bit. Οι ανοικτοί οδηγοί είναι γενικά πολύ καλύτεροι από τους κλειστούς για αυτές τις κάρτες γραφικών (και στα windows έχεις τούς κλειστούς αναγκαστικά). Εκτός από την περίπτωση τών dx παιχνιδιών λογικά θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα στο λίνουξ σε όλα τα υπόλοιπα.

Με τον VLC ίσως χρειαστεί να πειραματιστείς με τα video settings. Καμμιά φορά το automatic κάνει ανοησίες.

Ο media player classic είναι πιο ελαφρύς σε σχέση με το vlc. Τον χρησιμοποιώ σε παλιότερα συστήματα και εκεί που με το vlc το video σπάει, με τον classic πάει εμφανώς πιο στρωτά.

Τώρα για codecs πετάω πάνω το klite. Μέχρι τώρα δεν είχα προβλήματα, αν όμως κάποιος ξέρει κάτι καλύτερο ας το πει και σε μας.

λινουξάκι δεν πιστεύω να δω άκρη, με την 4850 που είναι και νεότερη (η 4200 είναι rebrand της 3200) είχα πολύ χάλια επιδόσεις σε ένα πολύ όμοιο σύστημα που είχα στήσει στην μάνα μου.

Φοβάμαι τώρα μην πάω και πετάξω 5€ για το καλώδιο DP->HDMI μόνο και μόνο για να δω στην πορεία ότι δεν αντέχει βίντεο η 4200 με τους μοντέρνους codecs.

[quote quote=505529]λινουξάκι δεν πιστεύω να δω άκρη, με την 4850 που είναι και νεότερη (η 4200 είναι rebrand της 3200) είχα πολύ χάλια επιδόσεις σε ένα πολύ όμοιο σύστημα που είχα στήσει στην μάνα μου.

Φοβάμαι τώρα μην πάω και πετάξω 5€ για το καλώδιο DP->HDMI μόνο και μόνο για να δω στην πορεία ότι δεν αντέχει βίντεο η 4200 με τους μοντέρνους codecs.

[/quote]

Μού κάνει εντύπωση αυτό που λες γιατί έχω πολύ καλά αποτελέσματα σε πολύ παλιότερα μηχανήματα. Τι διανομή είχες βάλει και πότε ήταν; Κάτι δεν θα πήγε καλά.

Η 4200 πάντως δεν είναι καλή περίπτωση για διαφόρους λόγους. πχ βλέπω στην Βικιπαίδεια ότι δεν υποστηρίζει OGL3 (και κάποια πράγματα δεν θα δουλέψουν ποτέ σωστά χωρίς αυτό). Από την άλλη δεν θα έπρεπε να έχει πρόβλημα με τα συνηθισμένα ακόμα και σύγχρονα codecs.

Η αλήθεια είναι ότι το DP->HDMI δεν μού αρέσει σαν ιδέα.

Κοίτα θεωρητικά DP->HDMI δεν θα έχει πρόβλημα γιατί είναι συμβατά και ψηφιακά και τα 2, από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι παίζει. Ίσως κάνω κάτι λάθος; Δεν μπορώ να συνδέσω και την tv τώρα να τσεκάρω γιατί η καινούργια δεν έχει VGA. Αλλιώς θα έκανα τίποτα πειράματα.

Άπό την άλλη και τα 38€ για μια 710 δεν είναι πολλά, αλλά ρε γαμώτο προσπαθώ να βάλω κανά ψιλό στην άκρη για αναβάθμιση και θα δίνω 40άρια αριστερά και δεξιά για μαλακιούλες;
Δεν μπορώ να κάνω και τίποτα με το συστηματάκι γιατί είναι ΟΕΜ ΗΡ, αν του βάλω με πατέντα μια 4850 που είναι διαθέσιμη από φίλο θα γονατίσει το τροφοδοτικό

Για το linux είχα βάλει ubuntu που είναι για νουμπάδες σαν και εμένα.

Δοκίμασε το CCCP πριν ψαχτείς με το Linux.

Σε XP πάντως, έβλεπα ασυμπίεστα BRRip 1080p, χωρίς πρόβλημα. Σε υποδεέστερο μηχάνημα από το δικό σου.

Είναι απίστευτο πάντως πόσο δύσκολο έχει αποδειχθεί να βρω μια καρτούλα με HDMI να βάλω, υποθέτω ότι θα πάρω το καλώδιο και βλέπουμε.

μια radeon r5 230 silent  ?

ειναι half height , νεοτερης γενιας , εχει vga/hdmi/dvi εξοδους , κοστιζει λιγοτερο απο 40 ευρω...

[quote quote=505575]μια radeon r5 230 silent ?

ειναι half height , νεοτερης γενιας , εχει vga/hdmi/dvi εξοδους , κοστιζει λιγοτερο απο 40 ευρω…

[/quote]

Όσο κοστίζει και μια geforce 710 που είναι πολύ δυνατότερη, είχα την ελπίδα ότι η 230 θα ήταν πχ 20-25€ αλλά αρκετά συχνά είναι ακριβότερη κιόλας.

Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν θέλω να δώσω το 40άρι γιατί προσπαθώ να κάνω μια αναβάθμιση στο workstation, είχα μια ελπίδα μην μπορούσα να βρω καμιά μεταχειρισμένη κάρτα μα κανά 20άρικο ή από κανέναν γνωστό καμιά τζαμπέ.

ότι βρήκα δυστυχώς είναι 4850 που δεν έχουν hdmi, όχι ότι αν είχαν θα χώραγαν ή θα άντεχε το τροφοδοτικό.

Back