software for new pc

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

dervast

Hobgoblin Captain
Καλησπερα θελω συμβουλες για στησιμο παραθυρων 8.
Θα χρειαστω καποιο λογισμικο για ελεγχο υιών το οποιο οπως να μην ειναι καθολου βαρυ και να μην ελεγχει συνεχει τα αρχεια....Εχω να κολλησω κατι εδω και χρονια σοβαρο και μπορω να χειριστω με λιγο μυαλο επισυναπτομενα εμαιλς και να ξερω τι ανοιγω και τι οχι.
Επισης σκεφτομαι να βαλω το revo uninstaller.

Καμμια αλλη ιδεα πως να στήσω το μηχάνημα; Πόσο swap να θέσω; Εχει νοημα οπως εκανα παλια και του εθετε εξαρχης ενα συγκεκριμενο μεγεθος η όχι;
Ευχαριστώ
Α.

Lets do this:

Τα 8 ερχονται μαζι με το Windows Defender, το οποιο, εαν προσεχεις που πηγαινεις, ειναι υπερ-αρκετο και resource light. Σου προτεινω να κρατησεις αυτο και να μην περασεις καποιο αλλο.

Το Revo Uninstaller για τι το θελεις?

Το swap εγω θα σου ελεγα να το αφησεις στην System Managed επιλογη για να αποφυγεις τυχον προβληματα που μπορει να προκυψουν απο ανεπαρκες page file.

καλες σκεψεις και ευχαριστώ
ναι μπορώ να αφησω το windows defender και να μεινω εκεί. Πιάνει οντως πραγματα; Μπορω να το απενεργοποιησω να μην τσεκαρει καθε αρχείο; Πραγματικά αυτό με σκοτώνει κάθε φορά να ελεγχει τα raw και τα μεγαλα μου jpeg αρχεία.

Για το swap τα παλια χρονια στους κλασσικους sata υπήρχε η συμβουλή να το ορίζεις 2-3 φορες πανω από τη μνήμη σου και να θετεις εξ αρχης ολο το μεγεθος που χρειάζεται. Αυτο υποτιθεται βοηθαγε το λειτουργικό σύστημα οταν γραφει στο swap να μην το εχει κομματιασμενο στο δισκο σε μερη αλλα να το κραταει ενιαιο. Ετσι υποτιθεται και παλι δεν χρειαζοταν να ψαχνει με τις ωρες. Υποθετω οτι τωρα με το ssd δισκο αυτο σα λογικη παει περίπατο.. αλλα και παλι ισως πρεπει να θεσω μια τιμη για αυτό

Ευχαριστώ
Α

θα συμφωνησω με την ιερη αγελαδα των νεκροζωντανων. καλυτερα να το αφησεις στο default.
ποση μνημη θα εχει το νεο μηχανημα; αν εχει πολυ πραμα απο ram, η ultimate κινηση ειναι το default και ξεχνας οτι υπαρχει.

στο linux αν εχεις πανω απο 2 gb ram, δεν υπαρχει λογος να φτιαξεις partition για το swap. τωρα θα μου πειτε οτι το Linux δεν ειναι νεροχυτης πορων, ομως σε ολα τα συστηματα, η ram ειναι γρηγοροτερη απο την δισκια αποθηκευση. τωρα αν ο δισκος ειναι ssd, δεν νομιζω να μας αρεσει η ιδεα να εχουμε ενα μονιμο γραψε σβησε στο δισκο, και ας μην υπαρχει σοβαρος λογος ανησυχιας.

μιλαμε για κατι που μπαινει σε κινηση οταν ξεμεινουμε απο μνημη και μας επιστρεφει με ταχυτητα σκληρου δισκου.
αν δεν πειθω κανεναν, οι ρυθμισεις ειναι minimum η ram που εχουμε και maximum δυο φορες η ram. ολα τα αλλα ειναι υπερβολες που δεν εχουν κανενα αποτελεσμα και ισως να κανουν τον υπολογιστη μας να σερνεται.
προς την αντιθετη κατευθηνση, η απενεργοποιηση εχει μερικα wow και :woohoo: :woohoo: :woohoo: και πολλα δακρυα.

Το θεμα ειναι οτι το page file δεν γεμιζει μονο οταν ξεμενει απο RAM το συστημα... Γι'αυτο και δεν το κλεινω και εγω τελειως και ας εχω 16gb RAM.

Ασ'το στο default Dervast. Better safe than sorry.

εχω 16 μνήμη... θα το αφησω στο default..τωρα για το γραψε σβησε ποσο χαλαει ενας ssd δεν ξερω.. και απο προστασια θα αφησω τα default και βλεπουμε.
ευχαριστώ

Back