Λεπόν, το όνειρο είναι εδώ και θα παραθέσω κάποιες εντυπώσεις. Πρώτα όμως, θα ήθελα να ξεκινήσω με μια αφιέρωση στον Αφέντη των Πατουσάδων.<br><br>Σρέντερ παραθέτω screenshot από τις τραγικές Full HD συνθήκες των πληβείων στις οποίες έπαιζα ως τώρα το Death of the Outsider :<br><br><span class="bbcode_spoiler">https://imgur.com/a/Ig2qi</span><br><br>Με το που κούμπωσα την Predator επάνω και ανέβασα την ανάλυση σε 4Κ, τρελάθηκα, έχασα το μυαλό μου, είδα ΑΛΜΑΤΩΔΗ διαφορά στα γραφικά :<br><br><span class="bbcode_spoiler">https://imgur.com/a/YZLRU</span><br><br>Όπως καταλαβαίνεις, έχω πλέον μπει σε διαδικασία ξαναπαιξίματος ολόκληρης της βιβλιοθήκης μου στο Στήμ, καθώς μονάχα τώρα αντιλαμβάνομαι τα λόγια των προφητών που ούρλιαζαν περί της "απάτης του Full HD" Όποιος δεν δει, δεν πιστεύει. <br><br>Με UI Scaling στο 175% και Chrome/Edge Scaling στο 110%, τα πάντα δείχνουν πεντακάθαρα, γυαλιστερά και έμορφα. Το δε 4Κ περιεχόμενο του Netflix όπως και τα 4K encoded showcases από κάτι Sony και LG που κυκλοφορούν ορφανά στο YouTube, πραγματικά έχουν απίστευτη καθαρότητα εικόνας. Φοβερά ξεκούραστη και η ανάγνωση κειμένου, το υψηλότατο (200+) ppi της 27άρας Predator βοηθάει πάρα πολύ σε αυτό. <br><br>Σε 4Κ με κλειστό ΑΑ και V Sync εντελώς, δοκίμασα τα Forza Motorsport 7 Demo, Death of the Outsider, Rise of the Tomb Raider και Alien: Isolation. Χωρίς να πάω "νευρωτικά" να μετράω frames, ακόμα και η 1080 που δεν ενδείκνυται για 4Κ gaming, έδινε άνετα 45+ FPS πάντοτε, με την απουσία του anti-aliasing να μην χτυπά σχεδόν πουθενά άσχημα στο μάτι. Παραδόξως, μονάχα το Death of the Outsider έχει προβλήματα με το GSync (έχει tearing στην οθόνη δε πα να χτυπάς τον κώλο σου κάτω όπως και κάποιο σάπιο aliasing, οπότε χρειάζεται να ανοίξεις TXAA, με την επίδοση του παιχνιδιού να μένει πάντοτε πάρα πολύ κοντά στα 60FPS). Φούλ βιώσιμη η εμπειρία και πράγματι, εάν δείτε πόσο όμορφο, καθαρό, κρουστάλλινο είναι το 4Κ περιεχόμενο, θα πάθετε μια άλφα πλάκα.<br><br>Επίσης, παραδοσιακά 1080p αρχεία videos δείχνουν ΟΚ, δεν γίνεται κάποιο upscaling, ούτε εντυπωσιάζουν, αλλά βλέπονται μια χαρά. σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν οι τερατολογίες περί "θολών και χάλια" που διαβάζω σε διάφορα λοβοτομημένα φόρα στα ίντερνετς. <br><br>Αυτά τα ολίγα και καλά, σε 3 χρόνια, όντως θα είναι το νέο οπτικό στάνταρ το 4Κ. Ακόμα είναι νωρίς, αλλά είναι όμορφο.