What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Spirit of Problems Passed

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Μιας και δεν μου απαντήσατε στο άλλο νήμα για το σβησμένο νήμα που είχα φτιάξει χθες, φτιάχνω εδώ νέο για να σας πω την ιστορία μου και τη λύση της.<br><br>Έριχνε χθες που λέτε φοβερούς κεραυνούς εδώ. Αν και έχω και UPS και πολύπριζα με προστασία υπέρτασης, είπα να βγάλω από την πρίζα το Tower για να μην τρέχουμε αν πέσει κάνας κεραυνός. Όλα τα άλλα (οθόνη, πορτατίφ, UPS και Modem) τα είχα στην πριζα.<br>Γυρνάω μετά από 3 ώρες, πάω να ανοίξω το PC : Τίποτα.<br>Λεω «α ναι, το χα βγάλει απ την πρίζα». Συνδέω το καλώδιο λοιπόν πάλι, πατάω το κουμπί. ΝΕΚΡΑ. «WTF??? Για κάτσε να ανοιγοκλείσω τον διακόπτη του PSU μπας και έφαγε κόλλημα» (το παθαίνει μερικές φορές). Πάλι τίποτα.<br>Με λούζει κρύος ιδρώτας.<br>«Κάηκε το τροφοδοτικό»; Πως?!?! Αφού είναι XFX 650 TS Gold το χα πάρει πριν 1,5 χρόνο και δεν έκανα ποτέ overclock.<br>«Τον ήπιε η motherboard από στατικό ηλεκτρισμό/υγρό που έπεσε;». Θυμάμαι το thread που διάβασα στο GOG, πως μπορεί να καεί το PC από τον στατικό ηλεκτρισμό που μπορεί να περάσει από τις USB θύρες. «Πιθανό, αλλά γιατί; Δεν έκανα κάτι διαφορετικό...».<br><br>Λέω, κάτσε να το ανοίξω (Sorry Τεχνικοί του Πλαισίου). Το πάω στο πίσω μπαλκόνι, βγάζω τον φυσητήρα, αρχίζει η μάχη με τα χνούδια. 6 μήνες είχα να το καθαρίσω άλλωστε. Το ξαναβάζω μέσα, συνδέω στην πρίζα, πατάω κουμπί. ΠΑΛΙ ΝΕΚΡΟ. Πολύ περισσότερος κρύος ιδρώτας. <br>«Λες να την έπαθε το καλώδιο PSU/πρίζας;». Ψάχνω, βρίσκω 2ο, συνδέω. Πάλι τίποτα. Ήμουν έτοιμος να βάλω το άλλο τροφοδοτικό που είχα και δούλευε. Ένα Corsair CX 500 Series.<br>Πριν το κάνω και επειδή πίστευα πολύ στο XFX, λέω για «κάτσε ρε Μήτσο...» .<br>Κοιτάω τις Ram. Στην θέση τους. Σπρώχνω βέβαια να βεβαιωθώ. Πατάω κουμπί - τίποτα.<br>Βγάζω τα 2 καλώδια που συνδέουν το κουμπί Power On με την motherboard. «Αυτά παίζει να κάηκαν. Ας αλλάξω θέσεις». Αλλάζω 2 ακόμα συνδυασμούς, τίποτα. Σημείωση πως ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ να το κάνετε αυτό. Τα ξαναβάζω όπως ήταν αρχικώς.<br>Πιέζω το 24pin καλώδιο που δίνει ρεύμα στη motherboard. Πατάω κουμπί - Πάλι τίποτα.<br>Τελευταία δοκιμή πριν βγάλω και την GPU να δοκιμάσω, μήπως αυτή προκάλεί το θέμα. <br><br>ΒΓΑΖΩ ΠΟΥ ΛΕΤΕ, το 4pin που δίνει ρεύμα στη CPU, και με πολύ κόπο (λόγω μικρού χώρου), βάζω ένα άλλο 4Pin που είχε ευτυχώς το τροφοδοτικό.<br>Πατάω το κουμπί.<br>ΠΡΑΣΙΝΑ LEDS ΑΝΑΒΟΥΝ! ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΓΥΡΝΑΝΕ! ΑΤΜΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΟΥΓΑΡΑ !!! «Ω ΜΑΗ ΓΚΟΝΤ!!!». <br>Ανακούφιση καθώς, γλίτωσα πιθανά λεφτά και κόπο. <br>Αφήστε που έψαξα τώρα να βρω LGA 1155 motherboard και δεν πουλάει πια ΚΑΝΕΙΣ στο skroutz.gr.<br><br>Μέχρι στιγμής δουλεύουν όλα όπως πριν. <br><br><b>Άρα τι λέτε; Κάηκε το συγκεκριμένο 4-pin του τροφοδοτικού ή έγινε κάτι άλλο;</b>
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,344
Δεν ξέρω από αυτά οπότε μπορεί να πω βλακεία, όμως υπάρχει περίπτωση να υπήρξε κάποιο θεμα από το ρεύμα που επανήλθε όταν έβαλες ξανά την πρίζα με τον διακόπτη του τροφοδοτικού ανοικτό; Και να λυθηκε μετά με το βαλε-βγαλε των καλωδίων; Κανένα μυστήριο βραχυκύκλωμα; Ξαναλέω ότι δεν έχω ιδέα από αυτά τα πράγματα.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Ναι, ξέχασα να αναφέρω πως τον διακόπτη του τροφοδοτικού τον ανοιγόκλεινα σε κάθε βήμα που ανέφερα.<br>Και το καλώδιο του τροφοδοτικού το άλλαξα 2 φορές. Είχα το Α στην αρχή, μετά από δοκιμές έβαλα το Β και αφού είδα ότι δεν δούλεψε ούτε αυτό ξανάβαλα το Α.<br>Το μόνο που δεν ξαναδοκίμασα ήταν να δω το 4pin καλώδιο του PSU που είχε πριν (και μάλλον κάηκε), αν δουλεύει ακόμα. Επειδή είναι εφιάλτης να το βάλεις με το χέρι (ίσως χρειαστώ τσιμπιδάκι...).
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,622
Για την ιστορία επίσης, να αναφέρω πως στο Moderation Log δεν υπάρχει αναφορά για διαγραφή thread χθες από κάποιον, και ούτε στο νεκροταφείο των ποστ εμφανίζεται κάτι δικό σου. Άρα είτε δεν το πόσταρες ποτέ, είτε το έσβησαν οι Ρώσοι χάκερ που συνεργάζονταν με τον Τραμπ πριν τις εκλογές για να υποστηρίξουν την Πατριαρχία.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
100% το έγραψα από το Smartphone, επειδή δεν είχα πρόσβαση σε άλλο υπολογιστή. <br>Αποτέλεσμα αυτού να γράψω όλο το νήμα με Greeklish. Μάλιστα επειδή δεν είχα ξαναμπεί σε φόρουμ, εγκατέστησα και το tapatalk (τελικά είναι αναγκαίο κακό). <br>Νόμιζα πως αναρτήθηκε το νήμα και πως το διαγράψατε, επειδή είχε greeklish, αλλά τελικά μάλλον έκανα λάθος για το ότι αναρτήθηκε. <br>Fuck this smartphone BALSHIEEET!
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Μήπως έβαλες το παλιό όνομα Epitaph;<br><br>Με την αλλαγή που είχε γίνει στο forum, το tapatalk name έγινε "RageQuit.GR - FORUM". Για τσέκαρε γιατί εμφανιζόταν και το παλιό όνομα την τελευταία φορά που κοίταξα.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Ε ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.<br><br>Κάθε φορά που θα βγάλω τον υπολογιστή από την πρίζα και τον ξαναβάλω (π.χ. για να τον καθαρίσω ή να βάλω τον νέο HGST 12TB DELUXE EDITION), ο υπολογιστής ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΨΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ. Ή να το πω λίγο πιο σωστά, θα πρέπει να περιμένεις 30-60sec μέχρι να πατήσεις το κουμπί ώστε να ανάψει.<br>Αυτό συμβαίνει όταν.<br><br>1) Έχω κλείσει τον υπολογιστή κανονικά και τραβήξω το καλώδιο τροφοδοσίας από το PSU.<br>2) Έχω κλείσει τον υπολογιστή κανονικά και τραβήξω το καλώδιο της πρίζας από το πολύπριζο που είναι συνδεδεμένο το UPS.<br>3) Έχω κλείσει τον υπολογιστή κανονικά και τραβήξω το καλώδιο τροφοδοσίας του υπολογίστή από το UPS.<br><br>To αστείο είναι ότι μάλλον σε όλα αυτά ΔΕΝ φταίει το UPS, γιατί όταν είχα φτιάξει το νήμα, το UPS δεν ήταν ανάμεσα στο PC και την πρίζα.
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Όπως μου ακούγεται, κάτι προσωρινά αποθηκευμένο στα bios μηδενιζει και αποτρέπει την εκκίνηση. Σε αντίστοιχη περίπτωση, όταν βγάζω το πισι από την τροφοδοσία, τα bios πανε αυτόματα στην integrated κάρτα γραφικών και παρακάμπτουν την gpu που όμως παίρνει ρεύμα και γίνονται κάτι παλαβά με τους ανεμιστήρες. Την δεύτερη ξεκινάει κανονικά .
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Αυτό που λες ακούγεται λογικότατο. Γιατί κάθε φορά που συμβαίνει αυτό με το ρεύμα, με πάει στα BIOS και βλέπω ότι κάποιες επιλογές έχουν γίνει reset.<br>Από την άλλη, σήμερα που έβαλα τον σκληρό, προσπάθησα γύρω στις 15 φορές να ανοίξω το PC, χωρίς αποτέλεσμα. Σημείωση πως έφτανε το ρεύμα στο τροφοδοτικό και αυτό το μοίραζε στη motherboard ή τουλάχιστον στις USB θύρες της μομπο (αυτό γιατί και τα leds του mouse ανάβανε, αλλά και το φωτάκι από τα ακουστικά).<br>Τράβαγα, ξανάβαζα καλώδια...τίποτα.<br><br>Ώσπου μετά από 20 προσπάθειες, τραβάω ένα άκυρο καλώδιο από το πολύπριζο (ένας φορτιστής ήταν για μια συσκευή) και πατάω το κουμπί. ΤΣΑΦ! Άναψε.<br>Δεν το ξαναδοκίμασα γιατί τώρα κάνω φορμάτ τον HGST 6TB 7200RPM 128MB CASH AND CARRY, αλλά επειδή με έπιασε το Λεονάρδειο μου και θέλω να κάνω πειράματα, αύριο θα το τεστάρω.<br>Εσύ γι&#039;αυτό με τα BIOS, έχεις βρει κάποια λύση;
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Πολύ τυχαιότητα διακρίνω.<br><br>Αρχικά, μπαταρία στη mobo έχεις αλλάξει ποτέ; Αν όχι, ίσως θα έπρεπε.<br>Το τροφοδοτικό σου είναι επαρκές; Tο no-name που είχα κάποτε, τα έπαιξε όταν πήγα να του βάλω έναν καινούργιο HDD και δεν έφτανε ούτε στο bios κατά το boot. Κάνε δοκιμές πρώτα με τα απολύτως απαραίτητα.<br>Το πολύπριζο... μήπως έχει πρόβλημα; Έχεις άλλο για να κάνεις δοκιμές;
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Για μπαταρία το σκεφτόμουν και γω να πω την αλήθεια.<br>Όχι, από το 2011 δεν έχω αλλάξει, αλλά επειδή δεν το χω κάνει και ποτέ θα ήθελα μερικές συμβουλές.<br>Ποιες αγοράζουμε; Είναι ίδιο μέγεθος για όλες τις motherboards? Δηλαδή αυτό εδώ :<br><br>https://www.skroutz.gr/c/2693/mpataries-rologion.html?from=catspan&keyphrase=CR2032<br><br>Ποια προτείνετε ως καλύτερη;<br><br>Btw ο κρετινισμός της Microsoft συνεχίζεται. Άφησα χθες όλο το βράδυ να κάνει format το νέο δίσκο. Τον αφήνω στο 8%, ξυπνάω τώρα, ανοίγω την οθόνη, βλέπω να χει κάνει restart. ΩΧ. Μπάινω μέσα  , ΠΟΥΘΕΝΑ ο σκληρός δίσκος. «Κάναμε Windows Update. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε τις αλλαγές».<br>Το τι καντήλι και τι facepalm έπεσε δεν περιγράφεται. Δηλαδή μετά από 3 μήνες, ΣΗΜΕΡΑ βρήκαν να το κάνουν, και όχι μόνο αυτό, θεώρησαν καλό να διακόψουν το format που γινόταν με κίνδυνο να μου γαμήσει τον HDD. Και ναι, τα χα βάλει να τα κάνω εγώ χειροκίνητα, αλλά προφανώς κάποιος τα άλλαξε (μάλλον τα ίδια τα windows με προηγούμενο update. GG Microsoft...<br><br>Edit : Θέμα PSU δεν παίζει να ναι. Το έχω 16 μήνες περίπου, είναι 650W XFX TS Gold Series και έχω 3 HDD, μια GTX 750Ti, 2 SSD, 3x 4GB RAM Corsair Vengeance, 5x120mm fans και έναν ι5-3470. A ναι και ένα DVD-RW. Όλα αυτά δεν βγάζουν ούτε 350 Watt μετρημένα under load (μετρημένα με μετρητή κατανάλωσης).
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,454
Φιλαρακι, εγω ειχα κλειδωσει ακομα και την μυρωδια των update.  Ειχα να μπω πολυ καιρο στα dows.  μπηκα προχθες επειδη ηθελα να τσεκαρω ενα προγραμμα και την εφαγα.<br>Μου σπαταλησαν το υπερ πανακριβο ιντερνετ  και στο μουγκισταν. Πηγα να κλεισω το ρημαδι και μου πεταξε οτι εγινε ενημερωση. <br>2η φορα που εγινε αυτο. Τσεκαρα τα παντα και τα εχω ολα κλειδωμενα.<br><br>Αναγκαστικα να κατεβασω εφαρμογη για να μην γινονται update.  Δεν ξερω αν θα τα σταματησει.<br><br>Εριξα μπαναγιες με τα κανταρια. Ημουν ετοιμος να παω και στην σελιδα τους και να σχολιασω πως να συνδιασουν τα update με την μανα τους στα τεσσερα. Δεν πηγα, δεν ηθελα να ξοδεψω το υπερ πανακριβο ιντερνετ.<br><br>Τα τροφοδοτικα ειναι σαν τον ασπονδο φιλο. Κανουν πολλα παραξενα με πληρη εχεμυθεια. Το καλο ειναι οτι μπορεις να τα τσεκαρεις ευκολα και δωρεαν. Παρε ενα απο κανενα φιλαρακι.<br><br>Εχω να προσθεσω και cpu. Τα ιδια συμπτωματα επαιζαν σε ενα φιλαρακι εδω και εξαφανιστηκαν με την αλλαγη cpu.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Πήγα κι αγόρασα c2032 μπαταρίες. <br><br>Έβγαλα την παλιά Newsun μάρκα (ουάο!) και έβαλα την Energizer.<br>Φαίνεται πως τώρα όταν το βγάζω απ την πρίζα, και δεν αργεί να ανοίξει, και δεν κάνει reset τα BIOS , οπότε μάλλον αυτό ήταν. Αν αλλάξει κάτι θα ενημερώσω.
 
Top Bottom