Epitaph
Death Knight
Μιας και δεν μου απαντήσατε στο άλλο νήμα για το σβησμένο νήμα που είχα φτιάξει χθες, φτιάχνω εδώ νέο για να σας πω την ιστορία μου και τη λύση της.<br><br>Έριχνε χθες που λέτε φοβερούς κεραυνούς εδώ. Αν και έχω και UPS και πολύπριζα με προστασία υπέρτασης, είπα να βγάλω από την πρίζα το Tower για να μην τρέχουμε αν πέσει κάνας κεραυνός. Όλα τα άλλα (οθόνη, πορτατίφ, UPS και Modem) τα είχα στην πριζα.<br>Γυρνάω μετά από 3 ώρες, πάω να ανοίξω το PC : Τίποτα.<br>Λεω «α ναι, το χα βγάλει απ την πρίζα». Συνδέω το καλώδιο λοιπόν πάλι, πατάω το κουμπί. ΝΕΚΡΑ. «WTF??? Για κάτσε να ανοιγοκλείσω τον διακόπτη του PSU μπας και έφαγε κόλλημα» (το παθαίνει μερικές φορές). Πάλι τίποτα.<br>Με λούζει κρύος ιδρώτας.<br>«Κάηκε το τροφοδοτικό»; Πως?!?! Αφού είναι XFX 650 TS Gold το χα πάρει πριν 1,5 χρόνο και δεν έκανα ποτέ overclock.<br>«Τον ήπιε η motherboard από στατικό ηλεκτρισμό/υγρό που έπεσε;». Θυμάμαι το thread που διάβασα στο GOG, πως μπορεί να καεί το PC από τον στατικό ηλεκτρισμό που μπορεί να περάσει από τις USB θύρες. «Πιθανό, αλλά γιατί; Δεν έκανα κάτι διαφορετικό...».<br><br>Λέω, κάτσε να το ανοίξω (Sorry Τεχνικοί του Πλαισίου). Το πάω στο πίσω μπαλκόνι, βγάζω τον φυσητήρα, αρχίζει η μάχη με τα χνούδια. 6 μήνες είχα να το καθαρίσω άλλωστε. Το ξαναβάζω μέσα, συνδέω στην πρίζα, πατάω κουμπί. ΠΑΛΙ ΝΕΚΡΟ. Πολύ περισσότερος κρύος ιδρώτας. <br>«Λες να την έπαθε το καλώδιο PSU/πρίζας;». Ψάχνω, βρίσκω 2ο, συνδέω. Πάλι τίποτα. Ήμουν έτοιμος να βάλω το άλλο τροφοδοτικό που είχα και δούλευε. Ένα Corsair CX 500 Series.<br>Πριν το κάνω και επειδή πίστευα πολύ στο XFX, λέω για «κάτσε ρε Μήτσο...» .<br>Κοιτάω τις Ram. Στην θέση τους. Σπρώχνω βέβαια να βεβαιωθώ. Πατάω κουμπί - τίποτα.<br>Βγάζω τα 2 καλώδια που συνδέουν το κουμπί Power On με την motherboard. «Αυτά παίζει να κάηκαν. Ας αλλάξω θέσεις». Αλλάζω 2 ακόμα συνδυασμούς, τίποτα. Σημείωση πως ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ να το κάνετε αυτό. Τα ξαναβάζω όπως ήταν αρχικώς.<br>Πιέζω το 24pin καλώδιο που δίνει ρεύμα στη motherboard. Πατάω κουμπί - Πάλι τίποτα.<br>Τελευταία δοκιμή πριν βγάλω και την GPU να δοκιμάσω, μήπως αυτή προκάλεί το θέμα. <br><br>ΒΓΑΖΩ ΠΟΥ ΛΕΤΕ, το 4pin που δίνει ρεύμα στη CPU, και με πολύ κόπο (λόγω μικρού χώρου), βάζω ένα άλλο 4Pin που είχε ευτυχώς το τροφοδοτικό.<br>Πατάω το κουμπί.<br>ΠΡΑΣΙΝΑ LEDS ΑΝΑΒΟΥΝ! ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΓΥΡΝΑΝΕ! ΑΤΜΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΟΥΓΑΡΑ !!! «Ω ΜΑΗ ΓΚΟΝΤ!!!». <br>Ανακούφιση καθώς, γλίτωσα πιθανά λεφτά και κόπο. <br>Αφήστε που έψαξα τώρα να βρω LGA 1155 motherboard και δεν πουλάει πια ΚΑΝΕΙΣ στο skroutz.gr.<br><br>Μέχρι στιγμής δουλεύουν όλα όπως πριν. <br><br><b>Άρα τι λέτε; Κάηκε το συγκεκριμένο 4-pin του τροφοδοτικού ή έγινε κάτι άλλο;</b>