What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Star Trek Into Darkness

andrikos_of_steel

Half-Ogre
Joined
Dec 11, 2012
Messages
593
Και εμένα ο Savatar με καλύπτει απόλυτα με αυτά που λέει. Η πρώτη μου επαφή με το Star Trek ήταν μέσω του TNG, που αν θυμάστε το έδειχνε πριν καμμιά 20αριά (20;;;; fuck!!!!) ο ΑΝΤ1... Από εκεί και μετά έχω δει λίγο από όλες τις σειρές εκτός από το Voyager (πρέπει να ασχοληθώ κάποια στιγμή) και όλες τις ταινίες. Ακόμα και το "Enterprise" (το έδειχνε πριν 7-8 χρόνια η ΝΕΤ), που έφαγε αρκετό θάψιμο, εμένα προσωπικά δεν με χάλασε... Ως λιγότερο αγαπημένη μου σειρά μέχρι στιγμής θεωρώ το DS9... Ίσως επειδή, σε παρόμοιο σενάριο, το Babylon 5 τα είχε καταφέρει τόσο καλά...

Η πρώτη ταινία δεν με χάλασε, ειδικά στην φάση πνευματικής εξάντλησης που περνούσα τότε, αλλά μετά την πρώτη φορά που την είδα στο σινεμά, δεν με έχει τραβήξει να την ξαναδώ. Ίσως κάποια φορά που θα είμαι σε φάση εφεδιάς και θα έχω εξαντλήσει τις άλλες επιλογές... Δεν άναβε κάποιο φυτίλι στο μυαλό, όπως έχει ειπωθεί παραπάνω, και με εξαίρεση τον ηθοποιό που έπαιζε τον Bones και τον πολυαγαπημένο μου Simon Pegg στον ρόλο του Scotty, οι υπόλοιποι ηθοποιοί δεν μπορώ να πω πως γέμιζαν την οθόνη... Ο Chris Pine μόνο στο "Smokin' Aces" έχει κερδίσει την προσοχή μου.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Για τον οπαδό του Star Trek είναι δύσκολο να συνηθίσει την έναρξη μιας νέας γενιάς μέσω κινηματογράφου. Όλες τις προηγούμενες φορές οι ταινίες έβγαιναν μετά από τις σειρές, οπότε είχαμε ήδη γνωρίσει τους χαρακτήρες μέσω των εκατοντάδων επεισοδίων. Αντικειμενικά είναι δύσκολο να νιώσουμε την ίδια σύνδεση με τους νέους χαρακτήρες μέσα από μια δίωρη ταινία.
 

andrikos_of_steel

Half-Ogre
Joined
Dec 11, 2012
Messages
593
Ειδικα όταν οι νέοι αυτοί χαρακτήρες είναι ξαναζεσταμένο φαγητό!
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Δε με ενοχλεί το reboot, αλλά μια ταινία κάθε 3-4 χρόνια δε φτάνει. Πρέπει να βγει σειρά ώστε να αναπτύξει περισσότερο το Trek universe.
 

kesnar

Hobgoblin Captain
PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
269
Αυτο που λεει ο admiral...θελουμε νεα ΣΕΙΡΑ και οχι σειρα απο ΤΑΙΝΙΕΣ.... <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" />

Ομως και ξεφευγοντας λιγο...αληθεια υπαρχουν πια σειρες σε τετοιο στυλ? Στο διαστημα δηλαδη? Ειτε αυτο ειναι 10μελες crew, ειτε κανονικο μεγαλο στρατιωτικο 300++μελες crew, ειτε ειναι διαστημικος σταθμος?
Δηλαδη μαλλον οι τελευταιες που μπορω να θυμηθω ηταν battlestar galactica και stargate atlantis (105,2 <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />) ε?
 

andrikos_of_steel

Half-Ogre
Joined
Dec 11, 2012
Messages
593
<blockquote>Ομως και ξεφευγοντας λιγο...αληθεια υπαρχουν πια σειρες σε τετοιο στυλ? Στο διαστημα δηλαδη? Ειτε αυτο ειναι 10μελες crew, ειτε κανονικο μεγαλο στρατιωτικο 300++μελες crew, ειτε ειναι διαστημικος σταθμος?
Δηλαδη μαλλον οι τελευταιες που μπορω να θυμηθω ηταν battlestar galactica και stargate atlantis (105,2 ) ε? </blockquote>

Έλα ντε. Είχε πάει να γίνει κάτι πριν λίγα χρόνια με το Firefly, αλλά οι φωστήρες το κόψανε... Υπήρχε και το Caprica, spinoff του Battlestar Galactica, αλλά από όσο έχω διαβάσει στο internet, οι κριτικές που έχει λάβει δεν είναι και οι καλύτερες...

Babylon 5 ρε αιδοία.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Και τι δεν θα έδινα για νέα σειρά Star Trek , σε ύφος Next genaration και Voyager με σύγχρονη παραγωγή. Αυτοτελή επεισόδεια με σταθερό crew που θα αναπτύσονται οι χαρακτήρες, ο κόσμος του Star Trek και φυσικά με την ίδια διάθεση για "φιλοσοφικές" ανησηχίες. Το Firefly ήταν πολύ κατότερο, αλλά πολύ ευχάριστο και τίμιο sci-fi, πολύ κρίμα που κόπηκε τόσο νωρίς. Το Babylon 5 τι λέει? Δεν έχω ιδέα...
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
To Babylon 5 είναι καταπληκτικό, απλώς η πρώτη σεζόν είναι μέτρια. Κορυφαία sci-fi σειρά, δείτε την οπωσδήποτε.
 

andrikos_of_steel

Half-Ogre
Joined
Dec 11, 2012
Messages
593
Και η πρώτη σαιζόν δεν με χαλάει <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Εισάγει διάφορα από τα μυστήρια που θα απασχολήσουν τους χαρακτήρες στην ιστορία και έχει μερικά αρκετά δυνατά επεισόδια..!
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Νέο τηλεοπτικό σποτ για το Star Trek Into Darkness, παίχθηκε κατά τη διάρκεια του Super Bowl.
 

kesnar

Hobgoblin Captain
PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
269
Νεο Τρειλερ...


Επιμενω στην κριτικη που ειχα κανει και παλιοτερα ακομα πιο πολυ...Αυτο το πραγμα οσο και να το στηψεις πανω απο 3 ml τρεκιλας δεν παιζει να βγαλει...

Στα λοιπα...οντως οπως ειχε πει ο admiral μαλλον εχουμε να κανουμε με augmented human....δεν ξερω για khan...
Επισης αυτη η ξανθια....η Janice?
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Το τρέιλερ είναι σίγουρα εντυπωσιακό, δε νομίζω να διαφωνεί κανείς. Το κλίμα φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τη σειρά, το βλέπουμε όλοι μας. Θα δω την ταινία και φαντάζομαι οτι θα περάσω καλά στις 2+ ώρες που θα διαρκεί, αλλά το πραγματικό κέρδος θα ήταν να δούμε τηλεοπτική σειρά όπου θα υπάρχει μεγαλύτερη άνεση για πιο βαθύ σενάριο και καλύτερη ανάπτυξη χαρακτήρων. Η ξανθια (Alice Eve) θα παίξει την Carol Μarcus.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Admiral έχει μεσημεριάσει ακόμα να μας πεις πως σου φάνηκε η ταινία.

Πιθανότατα θα το δω το Σάββατο, θα είναι η δεύτερη ταινία αυτού του σύμπαντος που θα δω, η άλλη ήταν το reboot του 2009. Λίγο που έψαξα είδα ότι είναι χαοτικό το Star Trek πολλές σειρές και ταινίες. Αναγνωρίζω ότι αν δεν είχε την απήχηση που είχε δεν θα έβγαινε το Star Wars (μεγάλη αγάπη) και τα υπόλοιπα space science fiction αλλά ακόμα δεν έχω μπει στη διαδικασία να το γνωρίσω.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Στα πλαίσια του reboot της σειράς και ως συνέχεια της πρώτης ταινίας, μου άρεσε αρκετά. Είχε πολύ καλά οπτικά εφέ, ωραίο ρυθμό και κλιμάκωση, μπόλικα references που κατά πάσα πιθανότητα θα πιάσουν μόνο οι γνώστες της σειράς. Κυρίως είχε καλές ερμηνείες (πάντα με βάση το είδος της ταινίας), οι ηθοποιοί ήταν πιο άνετοι στους ρόλους τους και προσωπικά οι περισσότεροι με έπεισαν οτι υποδύονται όντως τους χαρακτήρες της πρωτότυπης σειράς. Ίσως είμαι προκατειλημμένος από την ερμηνεία του Ricardo Montalban στο Star Trek II: The Wrath of Khan αλλά ο μόνος ηθοποιός που δε με εντυπωσίασε ήταν ο Cumberbatch στο ρόλο του κακού. Νομίζω πως δεν απέδωσε τόσο καλά το χαρακτήρα του, κρίνοντας πάντα από τα όσα γνωρίζω από τις προηγούμενες ταινίες και σειρές. Αν καποιος είδε το πρώτο (το Star Trek του 2009) και του άρεσε, τότε ασφαλώς θα ευχαριστηθει και το δεύτερο. Το σενάριο νομίζω πως ήθελε λίγη δουλειά γιατί υπάρχουν κάποια κενά, αλλά αυτή είναι μια ασθένεια που δυστυχώς πλήττει ολοένα και περισσότερες ταινίες τελευταία (να μην αρχίσω να λέω για το Iron-Man 3). Να πάτε να τη δείτε παιδιά, είναι διασκεδαστική ταινία και θα περάσετε καλά.

Ξέρω αρκετούς οπαδούς του Star Trek που απαξιώνουν το "JJTrek" επειδή οι ταινίες είναι καλοκαιρινά blockbusters και όχι καθαρό sci-fi όπως οι σειρές. Οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες μιας ταινίας διαφέρουν από αυτές μιας σειράς. Στην τηλεόραση και στα πλαίσια μιας τηλεοπτικής σεζόν έχεις το χρόνο να αναπτύξεις περισσότερο τους χαρακτήρες και να παρουσιάσεις πιο βαθύ σενάριο. Με εξαίρεση το Star Trek: The Motion Picture, όλες οι υπόλοιπες ταινίες είχαν έντονο το στοιχείο της δράσης. Άλλωστε η πιο επιτυχημένη σύγχρονη ταινία Star Trek μέχρι το reboot, το Star Trek: First Contact, είναι καθαρά action. Πιστεύω λοιπόν οτι δεν θα πρέπει να την απορρίψει κάποιος με αυτό το συλλογισμό.

Η ελπίδα μου είναι οτι η πιθανή εμπορική επιτυχία θα ανοίξει το δρόμο για μια τηλεοπτική σειρά. Ωραίες είναι οι θεαματικές ταινίες κάθε 3-4 χρόνια, αλλά το σπίτι του Star Trek είναι η τηλεόραση.

Kara τα (παραδοσιακά) Star Trek και Star Wars έχουν αρκετές διαφορές, κυρίως σε επίπεδο φιλοσοφίας. Το Star Trek είναι πιο "σκεπτόμενο" sci-fi, υπό την έννοια οτι σε πολλά επεισόδια γίνεται έμμεσος σχολιασμός κοινωνικών καταστάσεων. Αν αποφασίσεις να παρακολουθήσεις τις παλιές σειρές, πες μου για να σου δώσω ορισμένες κατευθύνσεις <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Προσωπικά το βρήκα αρκετά συμπαθητικό το Into Darkness, αλλά συμφωνώ πως η ερμηνεία του "κακού" άφησε γλυκόπικρη γεύση. Τα στάνταρτς που είχαμε θέσει για αυτόν τον χαρακτήρα ήταν μάλλον αρκετά υψηλότερα.

Ενδιαφέρουσα η σεναριακή "αντιστροφή" Kirk-Spock σε σχέση με ΤΗΝ Star Trek ταινία των 80s. Αρκετά κλισέ σαν σκέψη βέβαια, αλλά ενδιαφέρουσα nontheless.

Αλλά εγώ γουστάρω Star Wars, οπότε τι να πω κι εγώ τώρα <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> :starwars:
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Την είδα κι εγώ και έφυγα ευχαριστημένη, μια χαρά ταινία δράσης. Οπτικά όμορφη χωρίς υπερβολές με εξαίρεση την αρκετά εκνευριστική μπλε γραμμή-λάμψη σε ξεκάρφωτα κοντινά πλάνα (φταίει και το αντίστοιχο επεισόδιο Μπραφ που την στοχοποίησε). Είναι σχετικά ξεκούραστη από την άποψη ότι δεν σε βομβαρδίζει με πολλά καινούρια ονόματα-φυλές-καταστάσεις και στηρίζεται σε αυτά που ήδη έχει εισάγει το 2009. Σε συνέντευξη του ο Abrams αναφέρει πως κάποιος θα μπορούσε να τη δει χωρίς να έχει δει την "πρώτη" ταινία και συμφωνώ στο ότι μπορεί να σταθεί και μόνη της. Θα ήθελα το ρόλο της Uhura μεγαλύτερο κυρίως επειδή την υποδύεται η Saldana.

Αυτό που δεν μου κάθεται καλά είναι καταστάσεις τύπου "ας στείλω το γιατρό του σκάφους να αφοπλίσει την τορπίλη" και σε ένα νέο πλανήτη θα πάει ο κυβερνήτης, το Νο. 2 και ο οδηγός του σκάφους. Από τη στιγμή που υπάρχει τόσο πλήρωμα διαθέσιμο,,,
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Εμένα με ξενέρωσαν απίστευτα αυτές οι κυκλοφορίες κάτω από το όνομα του Star Trek. Το έχω ξαναπεί, για μένα όποιος θέλει πραγματικά να δει τι σημαίνει Start trek ας ασχοληθεί με τις σειρές ( κυρίως κατά την γνώμη μου Next Generation και Voyager). Φιλοσοφία, πολιτική και κοινωνικά ζητήματα μέσα σε ένα άψογο sci-fi περιτύλιγμα με πολύ καλές ερμηνείες (με αποκορύφωμα φυσικά τον P.Steward στον ρόλο του Πικάρντ) και ανάλυση χαρακτήρων. Τώρα πίου-πίου διαστημικές περιπετειούλες για pizza μπύρες και παρεούλα υπάρχουν πολλές, είναι ανάγκη να φέρουν αυτό το όνομα? <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" />
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261


kara wrote:
Αυτό που δεν μου κάθεται καλά είναι καταστάσεις τύπου "ας στείλω το γιατρό του σκάφους να αφοπλίσει την τορπίλη" και σε ένα νέο πλανήτη θα πάει ο κυβερνήτης, το Νο. 2 και ο οδηγός του σκάφους. Από τη στιγμή που υπάρχει τόσο πλήρωμα διαθέσιμο,,,</blockquote>

Εύστοχη η παρατήρηση! Έτσι γινόταν στο The Next Generation, ο Commander Riker δεν άφηνε σχεδόν ποτέ τον Picard να διακινδυνεύσει ο ίδιος. Στα πλαίσια μιας ταινίας το καταλαβαίνω όμως, δε θα ήταν το ίδιο συναρπαστικό να βλέπεις στη μάχη τον x άγνωστο αντί του πρωταγωνιστή <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />


Savatar wrote:
Τώρα πίου-πίου διαστημικές περιπετειούλες για pizza μπύρες και παρεούλα υπάρχουν πολλές, είναι ανάγκη να φέρουν αυτό το όνομα? <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" /></blockquote>

Σε καταλαβαίνω απόλυτα, αλλά δες το αλλιώς: αν οι ταινίες πάνε καλά, αυξάνονται οι πιθανότητες για τηλεοπτική σειρά. Εξάλλου όπως είπα και νωρίτερα, οι περισσότερες ταινίες Star Trek βασίζονται κυρίως στη δράση. Το θεωρώ φυσιολογικό επακόλουθο του blockbuster status για το οποίο παλεύει η Paramount. Πάντως αν το μπάτζετ της επόμενης ταινίας πέσει - κάτι πολύ πιθανό πλέον- τότε αναγκαστικά η τρίτη ταινία θα κινηθεί σε πιο "σκεπτόμενα" μονοπάτια.



 

andrikos_of_steel

Half-Ogre
Joined
Dec 11, 2012
Messages
593
Εμένα πάντως η ταινία με ικανοποίησε πάρα πολύ! Τουλάχιστον αυτήν την φορά οι σεναριογράφοι έκατσαν να δουν και λίγο Star Trek <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Ανήκω στην μερίδα που η ερμηνεία του Cumberbatch τους άρεσε πολύ. Βεβαίως δεν έχει καμμιά σχέση με την ερμηνεία του Montalban στο παλιό (έβγαζε κάτι πιο υποχθόνιο και γυφτοπαληκαρίσιο εκείνος), αλλά σε κάθε σκηνή που εμφανιζόταν έκλεβε άνετα την παράσταση. Έχει φυσικό χάρισμα βασικά ο τύπος και αν σκεφτεί κανείς ότι στην ουσία είχε έναν μήνα για να προετοιμαστεί για τον ρόλο, πιστεύω τα κατάφερε αρκετά καλά. Ο Benicio Del Toro πού ήταν να παίξει αρχικά τον Khan μάλλον θα έμοιαζε περισσότερο στον παλιό, αλλά τουλάχιστον αυτή η αλλαγή πιστεύω ότι βγήκε ωραία.

Προσωπικά, χάρηκα πολύ που ένα σημαντικό κομμάτι της ταινίας αφιερώθηκε στις δύσκολες αποφάσεις που καλείται να πάρει το πλήρωμα στην γέφυρα του Enterprise. Θα μπορούσε να δωθεί και λίγη ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε αυτό το κομμάτι, αλλά από το καθόλου της προηγούμενης ταινίας, κάτι είναι και αυτό...

Α, και ξαναείδαμε επιτέλους τον Peter Weller. Μου σηκώθηκε.
 

rasko

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
306
μονο εγω εχω την εντυπωση πως περισσοτερο θυμιζε mass effect παρα star trek?
απο ηθοποιους μονο ο μπενεντικτ και ο σποκ μ'αρεσαν.

ακολουθουν σχολια για το γελειο σεναριο
πραγματικα ειναι απιστευτο πως μας κοροιδευουν.
<span class="bbcode_spoiler">
οταν ο καν λεει στον "λογικο" σποκ φερε μου το πληρωμα μου να μην σου κοψω το οξυγονο λεει οκ, αντι να του πει "τι λες ρε μαλακα κοψε μου εσυ το οξυγονο και θα φαμε τους δικους σου".

και αντε χεστο αυτο. οταν μετα τελικα του στελνει μονο τις βομβες και ο καν αρχιζει απιθεση χωρις ΚΑΝΕΝΑΝ λογο (αφου δεν ειχε προβλημα με αυτους) ο σποκ δεν σκεφτηκε τοσο εξυπνος που ειναι να του πει "εχω τους δικους σου και εσυ δεν εχεις τιποτα κοψε τις μαλακιες και παραδωσου, σε εχουμε στο χερι"!

ο καν παιρνει εκδικηση απο τον "ρομποκοπ" και (νομιζει οτι) εχει παρει πισω το πληρωμα του οποτε μετα ποιο ειναι το προβλημα του?

αν δεν ηταν το enterprize στην απελπισμενη προσπαθεια του καν στο τελος να κανει μια τελικη επιθεση στα κεντρικα, αλλη αμυνα δεν ειχαν? περιμεναν απο ενα σκαφος εξερευνητικο να τους σωσει?

αυτα ειναι μερικα απο τα τραγικα που συμβαινουν σε αυτη την ταινια/φαρσοκωμωδια και μου γυρισαν τα μυαλα
</span>
και το χειροτερο ειναι οτι αυτα τα ατομα πληρωνονται, βασικα χρυσοπληρωνονται μιας και ειναι "ονοματα"

εαν η ταινια δεν ειναι για ατομα κατω των 13 σημαινει πως μας εχουν για καθυστερημενους
 
Top Bottom