What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Star Wars Discussion Thread

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,353
<span class="bbcode_spoiler">Γκρινιάζουν μερικοί στα νετ γιατί πέφτουν οι βόμβες στο κενό αλλά κανείς δεν γκρινιάζει γιατί όλοι περπατάνε με΄σα στα διαστημόπλοια αντί να αιωρούνται. Darn, true flatearther&#039;s logic. To ίδιο θα μπορούσε να πει και κάποιος για τη Lea και για το πως άνοιξε την πόρτα. 1 atm μεταφράζεται περίπου σε 10 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο. Όχι ότι κάθισα να λύσω το πρόβλημα αλλά δεν μου φαίνεται ότι είναι ικανά να σηκώσουν άνθρωπο και να τον πετάξουν έξω από διαστημόπλοιο  <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />  ειδικά από την στιγμή που υπάρχει και τεχνητή βαρύτητα. <br><br>Whatevah συμπαθητικό το βρήκα αν και μου την έσπασε λίγο ο γελαστός yoda και η social justice αύρα αλλά κατα τα άλλα είχε FAP worthy στιγμές. Πρέπει να περάσει κάποιος καιρός για να κατασταλάξω σε μερικά πράγματα. </span>
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,684
<img src="https://i.imgur.com/2DpU5FA.jpg" alt="2DpU5FA.jpg" class="bbcode_img" />
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,943
Ναι, γενικά καλό είναι να μην υπάρχουν διαμαρτυρίες για περιφρόνηση φυσικών νόμων στο Star Wars, το οποίο μας κέρδισε όλους από πιτσιρίκια επειδή έχει φωτόσπαθα, πίου-πίου και εκκωφαντικές εκρήξεις στο κενό αέρος.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,704
Οι βόμβες που πέφτουν κάθετα μια χαρά εξηγούνται με λίγη μπακαλική sci-fi ψευδοεπιστήμη, είναι μαγνητικές ή έχουν μίνι-κινητήρα που τους δίνει ώθηση or whatever. Η ταινία έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα από αυτά τα ψιλοπράματς.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,353
<span class="bbcode_spoiler">Τα καβατζωμένα βιβλία τζεντάι μέσα στο falcon τα προσέξατε;</span><br><br>Δεν χρειάζεται οι βόμβες να είναι μαγνητικές ή να έχουν κινητήρες από την στιγμή που τα σκάφη έχουν αρκετή βαρύτητα που κρατάει τους ανθρώπους στο έδαφος. i&#039;m just sayin. Αλλά εδώ συζητάμε για φωτόσπαθα και για ριπές λέιζερ που κάνουν πλάγια βολή για τηλεκίνηση και κεραυνούς από τα δάκτυλα! Fuck physics, αυτά έπρεπε να τα έχει ξεπεράσει όποιος μπαίνει να δει την ταινία.......<br><br>Είμαι σίγουρος ότι οι red letter βρήκαν πολλά ουσιώδη να πουν. <br><br>Αααα ρε τίποτα δεν είναι τόσο ποιοτικό όσο ήταν όταν μεγάλωνα ΕΓΩ  <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> . <br>Ευτυχώς δεν έβαλαν τα φουσκωτά κοτοπουλάκια να υπερασπίζονται την ελευθερία για να πλησιάσει το μεγαλείο του 6  :silly:
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,704
<blockquote>Fuck physics, αυτά έπρεπε να τα έχει ξεπεράσει όποιος μπαίνει να δει την ταινία.......</blockquote><br><br>"Fuck physics" από "Fuck physics" διαφέρει βέβαια. <br><br>Το ότι δεχόμαστε άκριτα σχετικά ήπια πράγματα τα οποία καθιερώθηκαν από το A New Hope και συμβάλουν κατακόρυφα στην ίδια την απόλαυση της ταινίας/των ταινιών (όπως το ότι υπάρχει ήχος στο διάστημα, το ότι περπατάνε μέσα στα σκάφη ή το ότι κραδαίνουν Lightsabers πχ) και άρα οι ταινίες απλά δεν θα ήταν οι ίδιες χωρίς αυτά, είναι ένα πράγμα. <br><br>Το να λέμε όμως πως "ε, εφόσον έχουμε ήχο στο διάστημα, τότε πάει να πει πως δεν υπάρχουν κανόνες και άρα ας κάνουμε ότι μας καπνίσει λωλ" είναι αρκετά μεγάλο και ισοπεδωτικό άλμα. Ειδικά αν βλέπουμε πως εν τέλει οδηγεί σε άκυρα σκηνικά που καταλήγουν να ανατρέπουν και το ίδιο το υφιστάμενο Lore "ψευδοεπιστήμης" που έχει καθιερωθεί στον κόσμο (βλέπε Hyperspace Ramming πχ). Πάντα πρέπει να υπάρχει ένα όριο, μια υπενθύμιση πως παρ&#039;ότι πρόκειται για ένα science fantasy παραμύθι εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι κανόνες που διατηρούν το μέτρο και που προσδίδουν κύρος στο τελικό αποτέλεσμα μέσω της επιφανειακής "αληθοφάνειας". Suspension of disbelief το λέμε στο χωριό μου.<br><br>Αλλά, επαναλαμβάνω, η ταινία έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα σεναριακής-δομικής φύσης από την "πιστότητα στους κανόνες της real-life φυσικής".
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,943
Διαφωνώ φίλτατε. Όπως θα έλεγε κι ο random νομικός του περιβάλλοντός σας, οι νόμοι ή ισχύουν για όλους, ή για κανέναν. 0 ή 1, με ζάχαρη ή σκέτος, θέλεις ή δε θέλεις κλπ κλπ.<br><br>Εφόσον ο Χ νόμος καταρρίπτεται από το Υ φαινόμενο, τότε ο Χ δεν μπορεί να ισχύει για το Ζ φαινόμενο που εφαρμόζει τις αρχές του Υ.<br><br>Περί ορέξεως βέβαια, αλλά το concept της "ψευδοεπιστήμης" μου φαίνεται πολύ ενοχλητικό, ενώ είμαι απόλυτα εντάξει με ένα απόλυτα fantasy, απόλυτα sci-fi ή απόλυτα ρεαλιστικό setting.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,353
@Hellion<br><br>Η τελείως στρεβλή βάση που έθεσαν δηλαδή οι πρώτες ταινίες θέτουν και το όριο της διαστρέβλωσης; γιατί; Γιατί είναι αποδεχτή η άλφα διαστρέβλωση και η άλλη όχι. Μήπως έχει να κάνει με την αντίληψη, τα ερεθίσματα ή και την ηλικία του εκάστοτε ακροατή; <br><br>Το περί ανατροπής του Lore να το δεχτώ, αλλά που συνέβη αυτό στην εν λόγο ταινία;<br><br>Φαντάζομαι ότι για να επιμένεις για σεναριακά-δομικά προβλήματα έχεις κάτι συγκεκριμένο υπόψιν;
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,704
<blockquote>Η τελείως στρεβλή βάση που έθεσαν δηλαδή οι πρώτες ταινίες θέτουν και το όριο της διαστρέβλωσης;</blockquote><br><br>Βασικά ναι <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Εφόσον οι πρώτες ταινίες δημιούργησαν τον κόσμο, τις παρατάξεις, τα σκάφη, την "ψευδοεπιστήμη" (βλέπε The Force, Jedi, Sith, Shield Generators, Tractor Beams κτλ) και παρουσίασαν τις διαστημικές μάχες και τα Lightsabers και τα Death Stars με τον τρόπο που τα παρουσίασαν, για εμένα τουλάχιστον είναι δεδομένο πως έθεσαν "τον κανόνα" όσον αφορά το μέγεθος της "στρέβλωσης" που υπάρχει στον κόσμο, και άρα κάθε βήμα παραπέρα που επιχειρείται πρέπει είτε να μένει πιστό σε αυτό το βαθμό στρέβλωσης ή έστω να τον αυξάνει με τρόπο που επεξηγείται επαρκώς και βγάζει νόημα στα πλαίσια του κόσμου.<br><br>Κατανοώ το ότι κάποιος δεν έχει τις ίδιες ανησυχίες και απλά το βλέπει ως "ένα φανταστικό παραμύθι όπου όλα είναι δυνατά", αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι έστω λετζίτ το σκεπτικό κατ&#039;εμέ.<br><br><blockquote>Το περί ανατροπής του Lore να το δεχτώ, αλλά που συνέβη αυτό στην εν λόγο ταινία;</blockquote><br><br>Tο παράδειγμα που αναφέρω για το Hyperspace Ramming είναι το πρώτο που μου έρχεται στο νου πρόχειρα. Ξαφνικά όλα τα προβλήματα όλων των ταινιών φαντάζουν τόσο ασήμαντα με τη γνώση πως κάτι τέτοιο μπορεί να υλοποιηθεί. <br><br>Γιατί να στείλουν οι επαναστάτες τον στόλο τους στο πρώτο και το δεύτερο Death Star? Παιδιά, βάλτε έναν καμικάζι να πιλοτάρει ένα Capital Ship και κάντε Hyperspace Ramming στα Death Stars.<br><br>Γιατί να κάνουν ground assault οι αυτοκρατορικοί στον Hoth στο ESB? Στέλνεις μια κορβέτα να κάνει hyperspace ramming το Shield Generator και άλλη μία να κάνει hyperspace ramming την ίδια την βάση των επαναστατών, που εξαϋλώνονται χωρίς να προλάβουν να την εκκενώσουν. Η επανάσταση διαλύθηκε με απώλειες μόνο 2 κορβέτες και 2 γενναίους πιλότους, Long Live the Empire.<br><br>Γιατί να πάνε τα μαχητικά των Naboo να καταστρέψουν τα Droid Control Ships στο Phantom Menace? Απλά στέλνουν 2-3 σκαφάκια με hyperdrives να τα κάνουν Hyperspace Ramming.<br><br>Κτλ.<br><br><blockquote>Φαντάζομαι ότι για να επιμένεις για σεναριακά-δομικά προβλήματα έχεις κάτι συγκεκριμένο υπόψιν;</blockquote><br><br>Δημιουργώ έμμεσα ξεδιάντροπο hype για το podcast που έχουμε στα σκαριά <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Είναι αντίστοιχο πρόβλημα με το Force Speed στα Prequels. Στην αρχή του Phantom Menace, ο Obi-Wan και o Qui-Gon γίνονται καπνός με αυτή την δύναμη, όταν όμως ο Qui-Gon τα βρίσκει σκούρα με τον Darth Maul στο τέλος της ταινίας, ο Obi-Wan απλά αράζει ενδιάμεσα σε force fields.<br><br>Έχουμε πάντως σταματήσει να χρησιμοποιούμε spoiler tags που είναι ίσως λίγο άδικο για κάποιον που δεν θέλει... να φάει spoiler <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,353
<blockquote>Βασικά ναι <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /></blockquote><br><br>Αδερφέ οκ, περί ορέξεως...  :thumbsup:<br><br>[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=CcX8mDRIhYE[/youtube]<br><br>Εδώ φαίνεται ότι το hyperdrive ramming προϋπήρχε ή έτσι μου φαίνεται... Το υπονοεί σαφέστατα. <br>Τώρα γιατί δεν το χρησιμοποιούν για όπλο... πρέπει να μπούμε μάλλον στα logistics της επανάστασης ή της empire.. . πράγμα που δεν νομίζω να έχει κανείς όρεξη να κάνουμε  <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /><br><br><blockquote>Είναι αντίστοιχο πρόβλημα με το Force Speed στα Prequels.</blockquote><br><br>Force speed είχε και ο Kyle Katarn εκεί πειράζει; μετά αν μπορείς να πηδήξεις υπερφυσικά προς τα πάνω, προς τα μπροστά γιατί να μην μπορείς; <br><br>
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,684
ΌΧΙ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,572
θα διαλεξω την πλευρα του Hellion.<br>ναι μεν υπαρχει μια τεχνολογικη εξελιξη και μια πληθωρα απο αγνωστες εννοιες και πολιτισμους. <br>υπαρχει ομως και ενας κοσμος που ακολουθει καποιους κανονες, που υπαρχουν και στον δικο μας γαλαξια/διασταση.<br>anyway την ταινια δεν την εχω δει ομως εχω καταλαβει, πριν κυκλοφορησει τουτη, οτι εχουν πονταρει στο hardcore του θεατη, για να τα κανουν οπως γουσταρουν και χωρις να δινουν εξηγησεις. πραγμα σημαντικο για μια ταινια, εαν θελεις και κατι απο το σεναριο και δεν πας να δεις μονο πιουπιου και εκρηξεις. πραγμα ηλιθιο, γιατι το youtube ειναι γεματο με ντοκυμαντερ με εκρηξεις ηφαιστειων.<br>το σημειο που εβαλε ο ccwr ηθελα να σχολιασω, αλλα ηταν γληγορο μπιστολι. <br><br>παντως τα καταφεραν μια χαρα. εχουν αναψει παντου συζητησεις για την ταινια. δωρεαν διαφημιση. γατακια.<br>ετσι κανεις μια ταινια οπου ολοι μιλανε για αυτη.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,353
<blockquote>ΌΧΙ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.</blockquote><br><br>NAKED NERD MUD FIGHT!!!!
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,684
Dey tuk ar jabs.
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
<blockquote><br>Force speed είχε και ο Kyle Katarn εκεί πειράζει; μετά αν μπορείς να πηδήξεις υπερφυσικά προς τα πάνω, προς τα μπροστά γιατί να μην μπορείς; <br></blockquote><br><br>Ανοίγεις μεγάλη κουβέντα μπαίνοντας στα video games. Δεν μπορείς να κάνεις άμεση σύγκριση και προφανώς δεν θα τα κρίνω με τα ίδια κριτήρια.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,353
Μα και ο luke χοροπηδάει! δηλαδή υπάρχει λόγος να κάνει άλμα εις ύψος και όχι εις μήκος;  :silly:
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,684
O Kyle Katarn δεν είναι canon. Lawyered :pcmr:
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,830
Βασικά η ανάμειξη της Disney με το Star Wars δε θα έπρεπε να είναι canon, αλλά ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ.<br><br>EDIT<br><blockquote><br>Η Ray θα κάνει περίπατο.<br></blockquote><br><br><span class="bbcode_spoiler"><img src="https://i.redd.it/8992irx0yjlz.gif" alt="8992irx0yjlz.gif" class="bbcode_img" /></span>
 
Top Bottom