What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Star Wars Discussion Thread

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,345
289721904_1093271254952505_3191831969568153889_n.jpg

Ε σιγά, ακόμη και να σκοτώσει τον Vader η Empire θα προχωρήσει κανονικά. Μη σου πω ότι τα πράγματα θα ήταν και χειρότερα γιατί χωρίς τον Anakin ο Luke δεν είχε ελπίδα εναντίον του Palpatine,
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,423
Είδα το πέμπτο επεισόδιο τώρα, συμφωνώ σε όλα.

Κλαυσίγελος με το ότι η Λέια έπαιζε με τα καλώδια για κάνα μισάωρο ενώ έξω πλακώνονταν στο ξύλο (μέχρι που ως δια μαγείας βρίσκει τη λύση), κλαυσίγελος με το πόσο άχρηστοι απεικονίζονται για ακόμη μια φορά οι Stormtroopers (μια λεγεώνα από δαύτους κάνει ντου απέναντι σε ανεκπαίδευτους χωριάτες, πεθαίνουν σα τις μύγες, κάνουν ΕΝΑ kill on-camera κι αυτό εξ επαφής), κλαυσίγελος με το ότι ο πακιστανός μη-Jedi χάνει έτσι απλά το communicator του Obi-Wan, κλαυσίγελος με το "σχέδιο απόδρασης" (οριακά δε βγάζει καν νόημα η σκηνή με τα transports και τον Vader) αλλά και με το ότι η Reva αφέθηκε ζωντανή.

Παρ'όλα αυτά, είναι με διαφορά το καλύτερο επεισόδιο ως τώρα. Χωρίς να λέει και πολλά αυτό, δεδομένου του πήχη που είναι στα τάρταρα.

Γενικά η φάση της σειράς είναι λίγο σα να έχουν στο νου τους την έναρξη της ιστορίας και το φινάλε της, αλλά δεν έχουν ΙΔΕΑ πώς να συνδέσουν τις τελείες ώστε να βγάζει νόημα η ιστορία, οπότε απλά σκαρφίζονται ό,τι νά'ναι βολικά και παράλογα σενάρια για να εξυπηρετήσουν την αφήγηση που έχουν στο νου τους.

Τέλος πάντων, ένα επεισόδιο έμεινε. Μέχρι την επόμενη νομοτελειακή σεζόν προφανώς.

Έχεις πολύ παράξενο ορισμό του "μέτριου"...
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,622
Ω ΜΗ ΤΖΙ, ΕΙΡΩΝΕΙΑ. Αυτό το σχόλιο είχε μπει ως βραδυφλεγής βόμβα στο μυαλό σου όλο το βράδυ λογικά.

Ναι, επιεικώς μέτριο. Και εντός των ημερών θα το έχω ήδη ξεχάσει. Το ότι εκφράζομαι γλαφυρά οφείλεται στο συγγραφικό μου προφίλ καθαρά. Θα μπορούσα να σου κάνω αντίστοιχο ποστ για τη μπύρα χωρίς αλκοόλ και να νομίζεις πως μια μπύρα χωρίς αλκοόλ λογικά έχει σκοτώσει τους γονείς μου για να γράφω έτσι.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,457
Το star wars εχει καταντησει σαν τους τραπ-ουθεναδες. Δημιουργει εντασεις για να γινεται θεμα συζητησης.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,957
Fan service over 9000 το τελευταίο επεισόδιο Kenobi. Αρκετά καλό γενικά. αλλά ανέβασε απλώς τη σεζόν κατά μία κλίμακα μετριότητας, από το 5 στο 6 ξερωγώ.

Βαριέμαι να αναλύσω τα καλά και τα στραβά του φινάλε, γενικά συμφωνώ πολύ με τον Hellion: αποδείχτηκε πως ήταν μια παντελώς αχρείαστη και εν δυνάμει βλαπτική σειρά για το lore και τη σεναριακή συνοχή των ταινιών. Π.χ. ο ενήλικος Luke μάλλον ξέχασε πως όταν ήταν 10 χρονών τον κυνηγούσε μια τρελή με κόκκινο lightsaber που έκανε το σπίτι τους λαμπόγυαλο. Και ποιος δεν έχει μια τέτοια παιδική ιστορία να διηγηθεί, άλλωστε;

Θέλω, όμως, να κάνω ιδιαίτερη μνεία σε κάποια -ομολογουμένως cool- σημεία της σειράς, τα οποία όλως τυχαίως τα ΕΚΛΕΨΕ ξεδιάντροπα από πρόσφατα παιχνίδια και animated σειρές Star Wars. Και μιλάω μόνο για όσα εντόπισα εγώ, ποιος ξέρει πόσα άλλα μου ξέφυγαν και θα έχουν αναλυθεί από fans στο YT.
Πάμε λοιπόν:
- Ο χαρακτήρας της Reva. Ξεκάθαρη επιρροή από την Second Sister του Jedi Fallen Order. Οκ, άλλαξαν πράγματα, αλλά ως σύλληψη οι χαρακτήρες μοιάζουν τρομερά.
- Η σκηνή όπου ο Obi πλημμυρίζει τον διάδρομο του φρουρίου – μιλάμε για σχεδόν copy-paste without formatting από την αντίστοιχη σκηνή του Fallen Order.
- Η φάση όπου ο Obi μπουκάρει στην αίθουσα όπου κρατείται η Leia και πετσοκόβει τους troopers (τρόπος του λέγειν, ουσιαστικά τους κοπανάει λες και κρατάει ρόπαλο) ενώ κρύβεται στα σκοτάδια. Ακόμα και τη χρωματική παλέτα αντέγραψαν οι αθεόφοβοι (πηγαίνετε στο 0:30-1:00):



- Οι μισές ατάκες της τελικής μονομαχίας Obi-Vader έχουν παρθεί σχεδόν αυτούσιες από τη συνάντηση Vader-Ahsoka στο Rebels. Όπως φυσικά και το σπασμένο κράνος του Vader που αφήνει να αποκαλυφθούν το παραμορφωμένο πρόσωπο και η φωνή του Άνακιν. Ο ορισμός του κάνω μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα, που λένε και στο χωριό μου.

Ναι, το ξέρω ότι ουσιαστικά κλέβουν τον εαυτό τους, το ξέρω ότι κι ο Lucas ξεσήκωσε άπειρα πράγματα από western, ταινίες samurai κτλ. κτλ. Εδώ όμως μιλάμε για αυτούσιο κοπιάρισμα, σκηνή προς σκηνή, και μάλιστα με το αποτέλεσμα να είναι σχεδόν πάντα χειρότερο του πρωτότυπου. Τρομερή η συγγραφική ομάδα της σειράς, ας τους δώσουμε άλλες δύο σεζόν να ξεπατικώσουν και τα κόμιξ γιατί όχι.

Τέλος πάντων, προσωπικά δεν θα ήθελα δέυτερη σεζόν Kenobi ή το φημολογούμενο Reva spinoff, αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα (μας) συμβούν και τα δύο. Η μόνη μου ελπίδα είναι να στείλουν τον Obi σε κάποια random περιπέτεια με χαρακτήρες και τόπους που δεν σπάνε το continuity, ώστε να απολαύσουμε ανενόχλητοι τον Ewan McGregor (που στο φινάλε έδειξε επιτέλους την ερμηνευτική του δεινότητα) να κόβει κώλους και να πετάει "hello there" χωρίς να ανησυχούμε για το ποιο κομμάτι του lore θα βιάσουν σε κάθε επεισόδιο.
 
Last edited:

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,525
Εδώ όμως μιλάμε για αυτούσιο κοπιάρισμα, σκηνή προς σκηνή, και μάλιστα με το αποτέλεσμα να είναι σχεδόν πάντα χειρότερο του πρωτότυπου.
Εδω ολοκληρο 7 ηταν αντιγραφη του 3, στη δευτερατζα σειρα θα κολουσαν;
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,394
μια χαρά ήταν τα prequels, Γιώργο Λουκά γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα!
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,622
Ημερήσια υπενθύμιση πως υπάρχει ένα παλαιό κόμικ (μη-canon πλέον λογικά) στο οποίο ο πατέρας του Τζαρ-Τζαρ επιχειρεί να αυτοκτονήσει σκεπτόμενος το γιο του:


FQmMzW_X0AAMkDY
 
Top Bottom