What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Star Wars: Στενόμυαλες Σκέψεις για το Franchise στην “Εποχή Disney”

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Ως “παιδί των 90s” και Star Wars fan, βίωσα στο πετσί μου την εποχή κατά την οποία είχαμε συμπληρώσει 15+ χρόνια χωρίς οποιοδήποτε νέο Star Wars δρώμενο. Eίχαμε βέβαια τα εκτενή και κατά περιστάσεις αρκετά αξιόλογα βιβλία του λεγόμενου Expanded Universe (άλλη συζήτηση αυτά), τα θρυλικά games όπως τα Rebel Assault ή οι παιχνιδάρες της σειράς X-Wing, συν τα (αρκετά ανούσια και σε σημεία εκτρωματικά) Special Edition re-releases που βγήκαν στα mid-late 90s. Ως επί το πλείστον όμως, το Star Wars εξακολουθούσε να είναι στο μυαλό μας αποκλειστικά μια “αρχαία” τριλογία ταινιών που βγήκε το 1977-1983, μέχρι την κυκλοφορία του περιβόητου The Phantom Menace το 1999 και των υπόλοιπων prequels ως το 2005… Η οποία κυκλοφορία έκανε (για πολλούς και διάφορους λόγους) το σύνολο σχεδόν των Star Wars fans να δηλώνουν πως “ίσως θα ήταν καλύτερα να είχαμε μείνει με την τριλογία του 77-83”.



Fast-forward άλλα 15 περίπου χρόνια αργότερα, και το τοπίο έχει...

Continue reading...


 

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
Επιτελους, μια πιο ψυχραιμη ματια σε αυτη τη "νεα Star Wars εποχη". Kudos αγαπητε.
Ναι, η νεα τριλογια και το Solo δεν μας εξεπληξαν ευχαριστα, και κυμαινονται απο ανω εως (αρκετα) κατω του μετριου αναλογα το θεατη.
Αλλα ταυτοχρονα, υπαρχουν παραγωγοι οπως ο Φαβρο, που (θελω να) πιστευω οτι μπορουν να πανε το franchise ενα βημα μπροστα.
Ας μη κοροιδευομαστε, οτιδηποτε αξιολογο star wars υλικο βγει, ειναι παραπανω απο καλοδεχουμενο.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Ως άτομο που δεν ήμουν ποτέ φαν του Star Wars, μερικές δικές μου σκέψεις σε αυτά που έγραψε ο Κώστας:

- Τα prequels όντως είναι γενικά μέτριες έως κακές ταινίες αλλά οι ιδέες του George Lucas είχαν νόημα και κατάφεραν να επεκτείνουν το σύμπαν του Star Wars με νέα στοιχεία.

- Τα sequels είναι μια ακόμα απόδειξη ότι την "φόρμουλα της Marvel" θέλει πολλή μαγκιά για να την πετύχεις. Όσοι προσπάθησαν να την αντιγράψουν έσπασαν τα μούτρα τους.

- Οι ταινίες αυτού του είδους πρέπει πρώτα από όλα να επιτυγχάνουν στο λεγόμενο escapism, να σε κάνουν δηλαδή να μεταφέρεσαι νοερά στον κόσμο τους και να ξεχνάς τον πραγματικό κόσμο. Αν αποτύχεις σε αυτό τότε θα αποτύχεις γενικά.

- Star Trek > Star Wars. Ήρθε η ώρα να το παραδεχθείτε επιτέλους.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Αν επιχειρήσεις να προσηλυτίσεις κάποιον είτε στο Star Wars είτε το Star Trek, προσφέροντάς του ως αποκλειστικά κριτήρια τα prequels+sequels από τη μία και τις ταινίες του JJ Abrams και το Discovery από την άλλη... πιθανότερο είναι να απαρνηθεί το sci-fi εντελώς και να γίνει κάγκουρας.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
Προσωπικά θεωρώ οτι τα καλύτερα star wars material δεν βγήκαν από τον κινηματογραφο. μεγάλη αγάπη clone wars και τα kotor.
Τα prequels εχω πει πολλές φόρες ότι σίγουρα οι 2 πρώτες είναι κακές έως πολύ κακές ταινίες. σώζετε η 3η για έμενα.
Η νέα τριλογία σεναριακα είναι το απόλυτο 0. κάθομαι και σκέφτομαι τι μου άρεσε και καταλήγω ότι νταξ μου άρεσαν σκόρπιες κάποιες σκηνές και τπτ παραπάνω.
τουλάχιστον ξέρουμε οτι υπάρχουν άτομα εκεί έξω που μπορούν να προσφέρουν καλό υλικό. ο filoni μετά το clone wars μας έφερε το rebels (βέβαια θα πει κάνεις ότι έφερε και το resistance που δεν μου άρεσε όσο είδα) και θα μας δώσει και soonish νέα σεζόν clone wars (HYPE).
 

tommas

Half-Ogre
Joined
Dec 2, 2012
Messages
735
Θα διαφωνίσω λίγο όσον αφορά τις ερμηνείες στα prequels: Πιστεύω και ο Ewan McGregor ήταν απολαυστικός παρόλο την goofy κατά τόπους ερμηνεία του.

Το μόνο θετικό με την κατάσταση που περιγράφεις Κώστα είναι ότι οτιδήποτε θα ικανοποιήσει τους πάντες (εφόσον είναι άνω του μέσου όρου) πλην των original trilogy purists (που έχουν και ολίγη από την κατηγορία ανθρώπων που περιγράφεις στο 4.
 
Top Bottom