Start your engines!!! (The Sim Racing thread)

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Havanezos

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Το νήμα που δεν ξέρατε ότι σας λείπει είναι εδώ!
Τα τελευταία χρόνια, ειδικά από τον Covid και μετά, το sim racing έχει γνωρίσει μεγάλη άνοδο και έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας. (καλά.. "μου"). Μου φαινόταν λοιπόν ότι ένα thread αφιερωμένο σε αυτό έπρεπε να υπάρχει στο ρεγκακουίτ, έτσι, για να έχω κάπου να ποστάρω χιλιάδες εκατοντάδες βιντεάκια δίχως αύριο.
Προσωπικά από πολύ παλιά (ούτε κινητά δεν είχαμε) θυμάμαι τον εαυτό μου να λιώνει τρέχοντας είτε σε πίστες με τίτλους όπως το grand turismo, F1, TOCA είτε σε ειδικές του WRC. Που και που τα τελευταία χρόνια έπαιζα κάνα racing game εδώ και κει αλλά γενικά το είχα εγκαταλήψει το σπορ. Μέχρι που το σωτήριο έτος 2021, αφού χάζευα στο twitch διάφορα sims (iRacing, ACC), αγόρασα την πρώτη μου τιμονιέρα και όλα ήρθαν κι έδεσαν. Από τότε και μετά έγιναν μέρος της gaming ζωής μου. Αν κάποιοι από σας έχετε ένα πάθος/ενδιαφέρον για τους αγώνες τότε σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε.. και ποιος ξέρει, ίσως βρείτε το νέο σας κάψιμο.

Το love στο δινω που πηρες τιμονιέρα. Πραγματικά είναι το ίδιο feeling που νιώθω από τότε που πηρα το μεικτη της pioneer. Τι κάναμε με τη ζωή μας τόσα χρόνια χωρίς αυτά?
Προσωπικά το forza horizon γουστάρω πολύ από sim. Τα 1 και 4 τα λάτρεψα. Δεν έχω παίξει το 5 ακόμα. Αλλά ναι άλλη φάση με τιμονιέρα. Το 4 το έπαιξα σε φίλο έτσι (όπως και το burnout paradise) απίστευτο feeling. Aγόρσα πολλά need for speed και WRC τελευταία στο ps5 αλλά δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ να δω έστω με το NFS αν υπάρχει ακόμα στα arcade racing

Ποια τιμονιέρα πήρες; Εγώ φέτος πήρα την G29 και άρχισα να ασχολούμαι λίγο και εγώ με τα sim racing.
Έχω ξεκινήσει το Assetto Corsa και το Dirt 2 μου σπάει τα μούτρα άσχημα για την ώρα.

Έχω το επόμενο μοντέλο. Την G923. Είναι και οι δύο ότι πρέπει για τα πρώτα βήματα. Τελευταία ρίχνω κάτι ματιές εδώ και κει μήπως πάρω κάνα απ' τα bundle που κυκλοφορούν για αναβάθμιση σε direct drive πχ Moza R3. Έχεις πάρει και καρέκλα ή την βιδώνεις στο γραφείο?

Το AC το χα τσιμπήσει σε κάτι εκπτώσεις (ξέρεις 6-7€ τα πάντα όλα) αλλά ποτέ δεν του δωσα τον χρόνο που έπρεπε. Σε παρόμοια φάση αναμένεται να είναι και το EVO, στο οποίο θα προσθέσουν και open world κόσμο σε φάση Horizon. Αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε early access, θέλει δουλειά ακόμη αλλά τελευταία πρόσθεσαν την F2004. Πορώνεσαι μόνο με τον ήχο.

Θα ήταν ενδιαφέρον σε τέτοια παιχνίδια που έχουν ξεφύγει τόσο σε ρεαλισμό να ήταν ρεαλιστικά και στα ατυχήματα. Φαντάσου να μπορούσες να σκοτωθείς σε σοβαρό τρακάρισμα ή να μείνεις έξω για μήνες λόγω σοβαρού τραυματισμού. Συμφωνεί και ο τσατζιπιτης μαζί μου

1760562080194.png

Συμφωνεί και με αυτά που λες Παναγιώτη γενικώς
1760562299415.png

Φαντάζομαι όταν λέτε τιμονιέρα εννοείτε μαζί και πενταλ "συμπλέκτης - φρένο - γκάζι" και εξατάχυτο κιβώτιο

Το πόσες σχέσεις έχει ένα κιβώτιο έχει να κάνει με το όχημα! Αν όμως εννοείς εξτρά μοχλό ταχυτήτων είναι προαιρετικός, όπως και ο συμπλέκτης, και έχει να κάνει με το πόσο ρεαλιστική θες να κάνεις την εμπειρία σου! Παίζει ρόλο το τι οδηγάς!

την βιδώνω στο γραφείο. Δεν έχω πάρει καρέκλα. Εσύ έχεις πάρει;
Και έχει και ένα οριζόντιο σίδερο το γραφείο και δεν βιδώνει πάρα πολύ καλά. Ταχύτητες δεν έχω πάρει ακόμα.

Το πρώτο AC παίζω. Είχα δοκιμάσει το competizione αλλά μου είχε φανεί πολύ δύσκολο για αρχή.

Το iracing είναι μόνο με συνδρομή;;;

Τους πρώτους μήνες την βίδωνα και γω. Επειδή όμως η όλη φάση του βάλε-βγάλε σε συνδυασμό το ότι έπρεπε να βρίσκω πατέντες για να σφηνώνω τα ροδάκια της καρέκλας με κούρασαν λίγο, ζήτησα απ τον Άι Βασίλη να μου φέρει την Playseat Challenge. Ιδανική διότι έχεις μόνιμα τιμονιέρα-πενταλ πάνω, ανοιγοκλείνει πανεύκολα όποτε τη χρειάζεσαι και δεν πιάνει χώρο. Αργότερα διαμόρφωσα μια γωνία στο δωμάτιο και την έχω συνέχεια ανοικτή.

Το iRacing είναι μια τρύπα που πετάς μόνιμα λεφτά. Πληρώνεις και για συνδρομή αλλά και για περιεχόμενο κάθε πίστα, αμάξι ξεχωριστά. Δυστυχώς δεν έχει πακέτα περιεχομένου ή καλές εκπτώσεις παρά μόνο στην Black Friday, μια μικρη, για την συνδρομή και αν αγοράσεις 3+ κομμάτια μια 15%, αν θυμάμαι καλά, και για τους νέους συνδρομητές ένα 40-45% για να τραβήξει κόσμο. Αλλά έχει απ τα καλύτερα online όσο αφορά την οργάνωσή του και τον περισσότερο κόσμο. Το οποίο είναι σημαντικό. Αν πρόκειται να το χεις σας main gamimg ασχολία τότε τα βγάζει τα λεφτά του. Αλλιώς κοιτάς αλλού.

Τους πρώτους μήνες την βίδωνα και γω. Επειδή όμως η όλη φάση του βάλε-βγάλε σε συνδυασμό το ότι έπρεπε να βρίσκω πατέντες για να σφηνώνω τα ροδάκια της καρέκλας με κούρασαν λίγο, ζήτησα απ τον Άι Βασίλη να μου φέρει την Playseat Challenge. Ιδανική διότι έχεις μόνιμα τιμονιέρα-πενταλ πάνω, ανοιγοκλείνει πανεύκολα όποτε τη χρειάζεσαι και δεν πιάνει χώρο. Αργότερα διαμόρφωσα μια γωνία στο δωμάτιο και την έχω συνέχεια ανοικτή.

Εδώ και κάτι δεκαετίες, με σταματούσε η αγορά τιμονιέρας για τους εξής λόγους:

- Χώρος και βάλε-βγάλε (φαίνεται να λύνεται με την Playseat Challenge, αν και το κάθισμα φαίνεται αρκετά στενό και χαμηλό...)

- Χρήση τιμονιέρας - θα με βολέψει ή θα κλαίω 300 ευρώ;

Ε και κάπως έτσι, συνεχίζω να παίζω με το άθλιο gamepad...

Αλήθεια, πόση σχέση έχει με την πραγματική οδήγηση; Δηλαδή, αν είσαι καλός στην οδήγηση εκεί έξω, θα είσαι και με την τιμονιέρα;

Πολύ ωραίο thread, μεγάλη ευχαρίστηση να διαβάζω τις εμπειρίες των συμφορουμιτών στο "άθλημα"¨.
Αλήθεια, πόση σχέση έχει με την πραγματική οδήγηση; Δηλαδή, αν είσαι καλός στην οδήγηση εκεί έξω, θα είσαι και με την τιμονιέρα;
Για μένα προσωπικά δεν το πλησιάζει. Έχω δύο φίλους αρρωστάκια εδώ, που έχουν στήσει καλή κατάσταση για laps σε F1 και συναφή sims. Ένας δάνεισε δοκιμαστικά ολόκληρο setup με καρέκλα, τιμόνι, σκελετό για να είσαι μπροστά στην TV. Προσωπικά μου λείπει πάρα πολύ η ανταπόκριση (feedback) που παίρνεις από το όχημα λόγω αδράνειας, αλλαγών ταχύτητας κ.ό.κ. Μάλλον συνηθίζεται, αλλά μου φάνηκε εντελώς ξένο.

Καλά η τεράστια διαφορά σε σχέση με την πραγματική ζωή είναι η έλλειψη των δυνάμεων G και ο φόβος που σε κρατάει σε εγρήγορση μην έχεις κάνα ατύχημα. Κατά τ' άλλα όμως, έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ τα sims και οι τιμονιέρες, που νιώθεις τον δρόμο, νιώθεις το αμάξι, αν πχ έχεις υπερστροφή, υποστροφή, πατάς τα κερμπς κτλ οπότε η ένταση των αγώνων, να παλεύεις για μια θέση, είναι εκεί. Σίγουρα, σε σχέση με τα χειριστήρια, είναι μια εμπερία διαφορετική και ΠΙΟ ανώτερη εννοείται.
Κι αν δεν πιστεύεις εμένα άκου τον κύριο στο βίντεο.. φαίνεται λιιιίγο περισσότερο ειδικός στους αγώνες και λιώνει με την κάθε ευκαιρία στα sims.. μέχρι και σε τριήμερο F1 το χει κάνει.

Και ξαφνικά Assetto Corsa Rally.. από 13/11 σε early access στο steam.

Τόσα χρόνια έχουν περάσει, η Integrale παραμένει έρωτας.

Δεν με απασχολεί ούτε το feedback ούτε τα G (εκτός από ορισμένα :Ρ) ούτε άλλες δονήσεις, κραδασμοί κ.λπ.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η απόκριση, δηλαδή όταν στρίβεις το τιμόνι, στρίβει το ρημάδι και πόσο; Όταν πατάς το γκάζι, εκτοξεύεται ο πύραυλος ή θες σπρώξιμο; :Ρ

Καλά και να σε απασχολούσαν τα υπόλοιπα G δεν θα τα βρισκες πουθενά. Το Force Feedback (FFB) όμως είναι πολύ σημαντικό.
Για να απαντήσω και στην ερώτησή σου ναι, το τιμόνι στρίβει όπως και όσο πρέπει. Και ναι, όταν πατάς το γκάζι εκτοξεύεται ο πύραυλος. Τόσο πολύ που αν το παραπατήσεις θα αρχίσεις να παίρνεις τις στροφές σαν τον Τρελέγκα. Μου χει τύχει στις αρχές να μου φύγει στον τοίχο με το που σβήσαν τα φώτα. Εγκατάλειψη πριν καν περάσω την γραμμή εκκίνησης.

Καλά και να σε απασχολούσαν τα υπόλοιπα G δεν θα τα βρισκες πουθενά. Το Force Feedback (FFB) όμως είναι πολύ σημαντικό.
Για να απαντήσω και στην ερώτησή σου ναι, το τιμόνι στρίβει όπως και όσο πρέπει. Και ναι, όταν πατάς το γκάζι εκτοξεύεται ο πύραυλος. Τόσο πολύ που αν το παραπατήσεις θα αρχίσεις να παίρνεις τις στροφές σαν τον Τρελέγκα. Μου χει τύχει στις αρχές να μου φύγει στον τοίχο με το που σβήσαν τα φώτα. Εγκατάλειψη πριν καν περάσω την γραμμή εκκίνησης.
Ο λόγος που ξεκίνησα τελικά με το πρώτο AC. Με τα μικρά αμαξάκια στην αρχή να συνηθίσω !

Επίσης το Rally θα το πάρω και εγώ μόνο και μόνο για την Lancia!!!

Ένα sim που τελευταία βλέπει μια άνοδο στους παίκτες του, εξαιτίας της αναβάθμισης στα γραφικά του και την εισαγωγή ranked multiplayer, είναι το RaceRoom Racing Experience. Πρόκειται για παιχνίδι που βρίσκεται στο steam από το 2013 και έχει την ταμπέλα του f2p (ναι καλά). Όπως όλα αυτά τα free, προσφέρει ένα μικρό base content αλλά γενικά θα πρέπει να πληρώσεις αν θες το κάτι παραπάνω, Τι μαγκιά έχει κάνει λοιπόν? Έβγαλε ένα νέο πακέτο για να προωθήσει το multi του, με κόστος κάτι λιγότερο από 30€ και σε αυτό περιλαμβάνει 12 αμάξια (διαφορετικές κατηγορίες) και 27 πίστες. Περιεχόμενο υπεραρκετό για να μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή σε όλους σχεδόν τους αγώνες. Και σαν μην έφτανε αυτό, έχει κάθε βδομάδα free combo (πίστα/αυτοκίνητο), ανοικτό για όλους, με αγώνες που τρέχουν ανά μισάωρο (αν θυμάμαι καλά). Προσωπικά το τσίμπησα το πακέτο και πραγματικά αξίζει λόγω της τεράστιας ποικιλίας που χει. Στα μείον του παιχνιδιού είναι ότι δεν έχει πάρα πολύ κόσμο, με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται αρκετά splits ανά αγώνα.

Ο λόγος που ξεκίνησα τελικά με το πρώτο AC. Με τα μικρά αμαξάκια στην αρχή να συνηθίσω !
Το σωστό αυτό είναι. Γι' αυτό αρκετά sims που έχουν μεγάλη ποικιλία σε κατηγορίες αυτοκινήτων, έχουν συνήθως σε rookie series το Mazda MX-5 για παράδειγμα. Είναι πιο εύκολο και μαθαίνεις και τις πίστες.

Επίσης το Rally θα το πάρω και εγώ μόνο και μόνο για την Lancia!!!
Έτσι.. αγορές με λογική! χαχα.. Το έβαλα στη λίστα με το που το δα. Θα ναι σε early access βέβαια όταν βγει σε ένα μήνα αλλά είδα βιντεάκια από την sim expo που έγινε το πσκ, τα οποία ήταν αρκετά εντυπωσιακά οπότε δεν θα αργήσω να το πάρω.

Ένα sim που με τα trailer του έχει θέσει τον πήχη ψηλά είναι το Project Motor Racing. Οι συνεχείς αναφορές του στην μη ύπαρξη συνδρομής για online αγώνες και διαφόρων χρεώσεων είναι σπόντα κυρίως για το iRacing. Τώρα αν θα γίνει και ο φονιάς του θα μάθουμε στις 25/11 που θα κυκλοφορήσει. Αναμένουμε..

Back