Steam Deck και λοιπά handhelds

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
-20% στο LCD 256GB, άσχημα μαντάτα μου φαίνονται, ξεστοκάρουν το μικρό μοντέλο για να μπει κάποιο ακριβότερο ή να αφήσει τρύπα και να φαίνεται πιο νορμάλ η τιμή του machine?

Κοίτα να δεις που πάλι κουβά θα πάω, και machine δεν θα πάρω και deck δεν θα πάρω. Και έχω φτάσει τα 175€ στο πορτοφόλι :p

Νομίζω ότι η καλύτερη ευκαιρία για φθηνό Steam Deck θα είναι όταν βγει το επόμενο. Σίγουρα η Valve θα ρίξει τις τιμές για να ξεστοκάρει, κρατάμε γερά μέχρι τότε!

βασικά εμείς τον ήπιαμε αλλά τεσπά, έχω και κάτι DDR3 σε 2 παλιά συστήματα, τι να πιάνουν άραγε; :p

Οι άνθρωποι της Valve έδωσαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο The Verge σχετικά με το Fex, το translation layer από x86 σε ARM. Το κείμενο είναι paywalled οπότε θα γράψω εδώ μια σύνοψη.

- Η Valve ήταν αυτή που χρηματοδότησε εξαρχής το development του Fex και γενικά σχεδόν όλων των απαραίτητων τεχνολογιών για να τρέχουν Windows games σε ARM. Το σχέδιο είχε μπει σε εφαρμογή από το 2016.

- η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλάνο της Valve να είναι τα games διαθέσιμα παντού, ανεξαρτήτως λειτουργικού και architecture. Το βλέπουν ως την καλύτερη μέθοδο για την διεύρυνση της πελατειακής βάσης, μειώνοντας τα εμπόδια μεταξύ του χρήστη και των games.

- H αρχιτεκτονική ARM προσφέρεται για συσκευές που είναι κάτω από το Steam Deck σε ισχύ, αλλά μελλοντικά μπορεί να είναι επίσης κατάλληλη και για το Steam Deck ή πιο ισχυρά συστήματα. Η συμβατότητα με ARM τους δίνει περισσότερες επιλογές.

- Ένα αντίστοιχο compatibility layer με το Fex και το Proton χρησιμοποιεί το Steam Frame για να τρέχει Android games.

Πιστεύω θα δούμε πολύ ωραία πραγματάκια στο μέλλον, η Valve κινείται πάρα πολύ έξυπνα.

- Ένα αντίστοιχο compatibility layer με το Fex και το Proton χρησιμοποιεί το Steam Frame για να τρέχει Android games.
Λέγεται Lepton. Δεν μεταφράζει πάντως κώδικα μηχανής. Θα τρέχει ARM σε ARM και x86 σε x86. Αλλά προφανώς θα μπορεί να συνδυαστεί με το αντίστροφο τού Fex για να τρέχει ARM σε x86.

1764762871978.png

1764762916510.png

Μιας και είμαι από τον Μάιο σε ARM σύστημα με το Mac mini M4 και το έχω πλέον ζήσει στο πετσί μου αλλά και πως συμπεριφέρεται σε θερμοκρασίες ακόμα και με βαρύ gaming, θα έλεγα ότι όπως έχουν τα πράγματα τώρα, το να πάει το deck σε ARM είναι μονόδρομος.
Το Μ4 είναι απίστευτα scalable στα 65W που τρέχει τώρα είναι ότι πιο γρήγορο έχω ακουμπήσει στην ζωή μου σε CPU και GPU, και μπαίνει από το iPad που είναι στα W του deck μέχρι το Studio που είναι τέρας επιπέδου server/workstation.

Για να βγάλουν τέτοιες επιδόσεις οι Χ86 θέλουν τριπλάσιο TDP

Δεν αντεξα. Το τσιμπησα το LCD.

Ισχυουν ολα οσα λεγονται, θετικα και αρνητικα, θα εστιασω ομως σε παρατηρησεις που δεν ειχα δει καπου.

1. Τα LB-RB ειναι τυπου xbox στο κλικ. Απο τη μια εχουν το θετικο οτι πατιουνται απο καθε γωνια, απο την αλλη "μοιαζουν" να ειναι ευαλωτα σε χρονια χρηση. Δεν ειναι θεμα βεβαια αυτο μιας και υπαρχουν και 4 πολυ βολικα στη θεση τους, πισω κουμπια.

2. Η συσκευη σου δινει την εντυπωση πως αν πεσει μια φορα κατω, εχει τελειωσει. Δεν ειναι κινητο.

3. Μου φανηκε αβολο σε δυσκολα παιχνιδια τυπου hollow knight. Και λογω μεγεθους-βαρους και γιατι δεν θελω να επιβαρυνω τα κουμπια. Ειναι οτι πρεπει για casual games τυπου megabonk, slay the spire.

4. Η οθονη (LCD) δεν ειναι οσο crisp περιμενα. Υπηρξε περιπτωση (δεν θυμαμαι σε ποιο απο ολα τα games που δοκιμασα) που δεν μπορουσα να ξεχωρισω ποιο κουμπι μου λεει να πατησω. Σε αυτο βεβαια μαλλον παιζει ρολο και το ποσο "verified" ειναι.

Συμπερασματικα, ειναι οτι πρεπει για κρεβατι καναπε και συγκεκριμενα games και ειμαι φουλ ευχαριστημενος για τα 330 ευρω που κοστισε.

Μεγιές!
Σημασία έχει να το χαρείς και να μην σκέφτεσαι τα χρήματα που έδωσες μοιρολογώντας.

Η συσκευη σου δινει την εντυπωση πως αν πεσει μια φορα κατω, εχει τελειωσει. Δεν ειναι κινητο.

ίσως μια hard case να σώσει από χειρότερα, η spigen με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο στα κινητά εδώ και πολλά χρόνια.
Μου φανηκε αβολο σε δυσκολα παιχνιδια τυπου hollow knight. Και λογω μεγεθους-βαρους και γιατι δεν θελω να επιβαρυνω τα κουμπια. Ειναι οτι πρεπει για casual games τυπου megabonk, slay the spire.
Στο Ryse Son Of Rome με έφτασε στα όρια μου.Το Mass effect το εγκατέλειψα μετά από μία ώρα. Αποφάσισα σε ταξίδια κλπ να παίζω πιό casual τίτλους. Στο σπίτι όμως docking station + χειριστήριο και παίζω στην τηλεόραση.

Σε κάθε περίπτωση μεγειά και να το ευχαριστηθείς.

Όλοι οι developers πρέπει να καταλάβουν ότι είτε θα βελτιστοποιήσουν τα παιχνίδια τους για όλα τα πιθανά configurations ή θα χάσουν μεγάλο μέρος της πελατείας τους. Με αυτές τις τιμές δεν γίνεται να περιμένουν από τον κοσμάκη να αγοράσει καινούριο hardware.

Όλοι οι developers πρέπει να καταλάβουν ότι είτε θα βελτιστοποιήσουν τα παιχνίδια τους για όλα τα πιθανά configurations ή θα χάσουν μεγάλο μέρος της πελατείας τους. Με αυτές τις τιμές δεν γίνεται να περιμένουν από τον κοσμάκη να αγοράσει καινούριο hardware.
Θα ήταν τέλειο, μακάρι να βγει κάτι καλό από την φώλα που τρώμε για μια ακόμα φορά στο hardware. Πραγματικά πλέον έχει γίνει σταθερός κύκλος, κάθε 2-3 χρόνια κάτι γίνεται και πετάνε οι τιμές στο θεό, επανέρχονται μερικός για άλλα 2-3 χρόνια και μετά πάλι τα ίδια.

Κοιτάζω αυτές τις μέρες να προχωρήσω επιτέλους το dual boot στο βασικό rig σπίτι και να βάλω κάποιο linux στον παλιό SSD καθαρά για gaming.
Νομίζω ότι λύγισα και αντί του mint που μου αρέσει γενικά θα βάλω το bazzite, άλλωστε μόνο για gaming το θέλω.

Κοιτάζω αυτές τις μέρες να προχωρήσω επιτέλους το dual boot στο βασικό rig σπίτι και να βάλω κάποιο linux στον παλιό SSD καθαρά για gaming.
Νομίζω ότι λύγισα και αντί του mint που μου αρέσει γενικά θα βάλω το bazzite, άλλωστε μόνο για gaming το θέλω.

Καλή επιλογή νομίζω.

Καλή επιλογή νομίζω.
με το νέο hardware shitstorm ίσως είναι μονόδρομος για χαμηλά συστήματα σαν το δικό μου.

Μια χαρά είναι για gaming (βασικά για οτιδήποτε άλλο υποστηρίζει flatpaks). Δες μόνο την συμβατότητα με την GPU!!

Μια χαρά είναι για gaming (βασικά για οτιδήποτε άλλο υποστηρίζει flatpaks). Δες μόνο την συμβατότητα με την GPU!!
5500XT sweet spot λέει το τζέμινης

Back