Admiral, είπες κάπου πριν ότι σκέφτεσαι να αφήσεις το desktop gaming. Πώς θα το κάνεις δηλαδή ? Το PC σου θα είναι Steam Deck σε docking station, συνδεόμενο με οθόνη? Οκ, αυτό ίσως να φτάνει για μέσο productivity και ταινίες, αλλά για gaming σε υψηλές αναλύσεις/γραφικά και πολύπλοκες εργασίες, εκεί τί θα κάνεις?
Δεν κάνω πολύπλοκες εργασίες σε PC, κυρίως γράφω στο Word οπότε η δουλειά βγαίνει και στο laptop που ήδη χρησιμοποιώ ως desktop. Όσο για gaming σε υψηλές αναλύσεις και γραφικά, δεν με νοιάζει για να πω την αλήθεια. Δεν είχα ποτέ στην ζωή μου κάποιο high-end σύστημα για να έχω συνηθίσει στα "4k όλα στο φουλ" του Shredder και στην μικρή οθόνη του Steam Deck οι χαμηλωμένες λεπτομέρειες και frame rates δεν είναι τόσο εμφανή.
Αυτή την στιγμή ο μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας είναι το reviewing. Επειδή παίρνουμε συχνά κωδικούς πριν το release ή την πρώτη μέρα, υπάρχει περίπτωση να μην τρέχει κάποιο παιχνίδι που θα έχω αναλάβει για review. Κι αυτό όμως θα σταματήσει να αποτελεί πρόβλημα όσο το Steam Deck καθιερώνεται στην αγορά και οι developers τεστάρουν τα παιχνίδια τους σε αυτό.
Εν τέλει η απόφασή μου θα εξαρτηθεί από τις τιμές του PC hardware όταν έρθει η ώρα για αναβάθμιση. Αν οι Nvidia και AMD συνεχίσουν την τρέχουσα πολιτική τους που ουσιαστικά καταργεί το πρώην mid range και νυν budget κομμάτι της αγοράς, δεν θα τους κάνω την χάρη.