What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Steam Deck: To handheld της Valve

Status
Not open for further replies.

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Διαφωνάω, τέτοια ταξίδια προσφέρονται για χαλαρή ορχηστρική στα αυτιά και βιβλιάρα μπάι δε γουίντοου.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,700
Διαφωνάω, τέτοια ταξίδια προσφέρονται για χαλαρή ορχηστρική στα αυτιά και βιβλιάρα μπάι δε γουίντοου.
εξαρτάται το είδος τού τρένου. Αν έχεις δικιά σου κουκέτα και πολλές ώρες ταξίδι τότε μια χαρά θα σου ρθεί και το steam deck να παίξεις κανένα παιχνιδάκι. Σε κάπως λιγότερο άνετες καταστάσεις θα συμφωνούσα ότι ένα βιβλίο είναι καλύτερο.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,957
Ναι μωρέ κι εγώ μέχρι τώρα κάπως έτσι την έβγαζα (εκτός από μια φορά που bing-αρα το The Last Dance για κάποιο λόγο) αλλά αν το Deck έρθει 1-2 μέρες πριν το ταξίδι, ε δεν το γλιτώνει το κρας τεστ.

Σε βαγόνι με την πλέμπα θα είμαι, πάντως, δεν σηκώνει κουκέτα η φάση.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,700
Σε βαγόνι με την πλέμπα θα είμαι,
ξεχνώ ότι δεν ζούμε στον προηγούμενο αιώνα που η πλέμπα ταξίδευε στην ευρώπη σε κουκέτες.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,458
Βασικά κάπως έτσι δούλευε και το 3DS νομίζω, απλά είχε κάποιο gimmick επιπλέον για την αίσθηση του βάθους.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,700
έχει σελίδα στο pcgamingwiki Steam Deck - PCGamingWiki PCGW - bugs, fixes, crashes, mods, guides and improvements for every PC game

βλέπω ένα λάθος
This is because only 4 out of 8 CPU threads are available in Desktop Mode, whereas all 8 CPU cores are available in Steam UI
αυτό δεν θα μπορούσε να είναι σωστό και δεν είναι σωστό όπως επιβεβαιώνει αυτή η εικόνα
3uuomce422l81.jpg

βλέπουμε καθαρά στο desktop να έχει 8 threads. (ω πόσο μισώ αυτά τα ubuntu12_32, ήλπιζα ότι η valve θα τα είχε ξεφορτωθεί)

Βέβαια το game mode έχει σημαντικό θεωρητικό πλεονέκτημα για τα παιχνίδια αλλά για άλλο λόγο. Βασίζεται στο wayland με ειδική βελτιστοποίηση για τα παιχνίδια (οπότε με το καλημέρα έχει θεωρητικό πλεονέκτημα στο latency) ενώ το desktop παίζει ακόμα στο xorg.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,957
Μετά από μια εβδομάδα χρήσης του Deck (αρκετές μέρες κοιμόταν στην θήκη του, πάντως) που συμπεριλαμβάνει και το χθεσινό ταξίδι με το τρένο, ιδού τι διαπίστωσα:

- Μου αρέσει πολύ η αίσθηση στα χέρια. Χειρισμός, βάρος, επιφάνειες, πλήκτρα πλοήγησης, όλα τα νιώθω πολύ στιβαρά και responsive.
- Η μπαταρία κρατάει λίγο. Παίζοντας μόνο χαλαρά indies, κατεβάζοντας παιχνίδια, και σκαλίζοντας τις ρυθμίσεις, σε 4-6 ώρες το πολύ χρειάστηκε φόρτιση. Δεν θέλω καν να φανταστώ τι θα γίνει όταν προσπαθήσω να ασχοληθώ σοβαρά με κάποιο απαιτητικό παιχνίδι. Επίσης, μια πλήρης φόρτιση αν είδα καλά παίρνει κάπου 2-2 1/2 ώρες, οπότε αν σου αδειάσει το ψιλοξεχνάς για το απόγευμα.
- Αν και streamlined, παραμένει ένα PC τσέπης με τα καλά του και τα στραβά του. Π.χ. τρώει κάτι μικροσκαλώματα και θέλει επανεκκίνηση για να συνέλθει, σε κάποια παιχνίδια πρέπει να παίξεις λίγο με τις ρυθμίσεις κτλ. Από την άλλη, έχεις πάντα διαθέσιμο το Desktop mode και τα ιντερνετικά γιατροσόφια των άλλων χρηστών που παρακάμπτουν τις default ρυθμίσεις του μηχανήματος και του λογισμικού και ανοίγουν τρομερούς ορίζοντες (σε όποιον ενδιαφέρεται).
- Η απόκριση και οι χρόνοι φορτώματος είναι γενικά πολύ καλά, το ανοίγεις και το κλείνεις on-the-fly χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις.
- Πολύ ωραία και κυρίως βολική η travel bag που σου δίνουν δωρεάν, αρχικά σκεφτόμουν "εντάξει σιγά, εξάλλου τόσα λεφτά δώσαμε" αλλά όταν διαβάζεις ότι άλλες κονσόλες χρεώνουν μέχρι και τον φορτιστή που λέει ο λόγος, όσο να'ναι μετράει και το τσαντάκι (επίσης σου δίνουν και ξεχωριστό pouch για τον φορτιστή)
- Δεν δοκίμασα ακόμα να συνδέσω χειριστήριο μέσω bluetooth αλλά τα ασύρματα ακουστικά μου τα πήρε τσακ-μπαμ. Επίσης ο ήχος από τα ηχεία ικανοποιητικότατος, αρκετά καθαρός και κυρίως δυνατός ακόμα και στο 50%.
- Δυστυχώς είναι πάααααρα πολλά τα untested παιχνίδια. Ευτυχώς, από τη στιγμή που το πήρα στα χέρια μου μέχρι σήμερα, έχουν ήδη προστεθεί στα Verified άλλα 3-4 games της συλλογής μου, οπότε η διαδικασία προχωράει, έστω και με αργούς ρυθμούς.
 
Last edited:

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,458
Νταξ αυτό με την μπαταρία θα ήταν πρόβλημα στην εποχή του GameGear, τώρα τσιμπάς ένα σχετικά φθηνό power bank και την βγάζεις κουτσά στραβά.
 

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,889
Δύο γενικές παρατηρήσεις:
Eνδέχεται αν επιχειρήσετε να κάνετε pair κάποιο series x controller, αυτό να μη συντονίζεται. Απλά κάντε firmware update με το xbox accessories και λογικά θα διορθωθεί. Δεύτερον και δε πιστεύω ότι το λέω αυτό, ίσως το καλύτερο controller για να χρησιμοποιηθεί με το deck (εκτός των 8bitdo που είναι σαν τη coka cola) είναι το dualshock. Το touch pad που έχει μπορεί να χρησιμοποιηθεί σας track pad για ποντίκι πολύ εύκολα σε περίπτωση που δεν έχετε άλλη εναλλακτική.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,377
αυτό το λες από δικιά σου δοκιμή; Έχω την εντύπωση πάντως ότι κάπου είδα από ανθρώπους από την ίδια την Valve να το προτείνουν.

Ναι, πριν από το launch όταν συμβούλευαν τους developers πάνω σε τι είδους hardware να τεστάρουν τα παιχνίδια τους ενόψει Steam Deck.

 
Status
Not open for further replies.
Top Bottom