theonirvana wrote:
ειμαι αναμεσα σε 3 παιχνιδια:
murdered soul suspect:μου αρεσει γενικα αλλα φοβαμαι μην μοιαζει στο la.noire που ακομα δεν το εχω αρχισει
Grim Fandango:δεν εχω παιξει το παλιο και με δελεαζει η ιδεα να το παιξω
the vanishing of ethan carter:γενικα ειναι διαφορετικο απο τα παιχνιδια που παιζω συνηθως.
καμια γνωμη για να καταληξω? </blockquote>
theonirvana wrote:
θα επαιρνα το Grim Fandango,απλα δεν ξερω πως θα μου φανει,καθως η μονη επαφη που εχω με το ειδος ειναι με το walking dead.</blockquote>
Για το "Murdered Soul Suspect" δεν έχω άποψη.
Τα "Grim Fandango" και "The Vanishing of Ethan Carter" είναι δύο <u>τελείως</u> διαφορετικά παιχνίδια μεταξύ τους. Καμία σχέση, πραγματικά. Το πρώτο είναι παραδοσιακό, "καθαρόαιμο", adventure game της παλιάς σχολής (=έχει και 1-2 τελείως κουφούς γρίφους), απαιτεί ώρες ενασχόλησης, υπομονή κι αρκετή φαντασία, είναι ένα πραγματικό αριστούργημα της κατηγορίας.
Το "The Vanishing of Ethan Carter" είναι σαφώς πιο κοντά στα "Walking Dead" games που ανέφερες, επί της ουσίας αποτελεί interactive storytelling narrative exploration game, οπωσδήποτε ολοκληρώνεται σε λιγότερες ώρες σε σχέση με το "Grim Fandango", είναι πανέμορφο, ατμοσφαιρικό, έχει το εκπληκτικό voice over του Prospero και δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, χωρίς να σημαίνει ότι δε διαθέτει και σημεία που ενδεχομένως θα σε απασχολήσουν για κάποια ώρα.
Συμπέρασμα: Στις τιμές που βλέπεις, πάρ' τα και τα δύο. Αν πρέπει να διαλέξεις και διαθέτεις ώρες, νιώθοντας παράλληλα έτοιμος και για τα δύσκολα, αλλά θες να δεις ένα απ' τα καλύτερα adventure games που έχουν βγει, αγοράζεις το "Grim Fandango". Αν όμως σε μαγνητίζει περισσότερο το μυστήριο, η ατμόσφαιρα και τα ρεαλιστικά γραφικά, πας καρφί για "The Vanishing of Ethan Carter".