What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Stellaris

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Check κι όμως σε κάποια φάση θα έχεις 10Κ στόλους. Ο στόχος βέβαια είναι να τα κάνεις αυτά με federation γιατί μόνος δεν παίζει.<br><br>Κέκραφε ναι, υπάρχει εννοείται και επιλογή να τα οριζοντιώσεις όλα. Επίσης υπάρχουν αρχαίες φυλές εξωγήινων που εντοπίζουν και επεμβαίνουν στις γενοκτονίες.
 

cercaphus

Mind-flayer
Joined
Feb 26, 2015
Messages
1,804
<br><br><blockquote><br>Κέκραφε ναι, υπάρχει εννοείται και επιλογή να τα οριζοντιώσεις όλα. Επίσης υπάρχουν αρχαίες φυλές εξωγήινων που εντοπίζουν και επεμβαίνουν στις γενοκτονίες.<br></blockquote><br><br>Σοβαρά τώρα; Φοβερό ακούγεται αυτό. Να πω την αλήθεια μου βέβαια, το πρώτο και μοναδικό 4Χ παιχνίδι που είχα παίξει ήταν ένα που λεγόταν Malkiari (νομίζω ?) όταν ήμουν πάρα πολύ μικρός... Αυτό φαίνεται πολύ πιο προχωρημένο και ανοικτό και sci-fi, θα το κοιτάξω σε κάποια έκπτωση στο μέλλον!<br><br><br>Sent from my N5206 using Tapatalk<br><br>
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,150
δεύτερη απόπειρα και αυτή οδηγήθηκε σε καταστροφή. Για άλλη μια φορά συνεχή πολέμους με αντίπαλες πανίσχυρες φυλές που στην κυριολεξία με είχαν αποδεκατίσει παίρνοντας αποικίες μου και κάνοντας της ανεξάρτητες είτε ως vassals.<br>Δεν ξέρω αλλά γενικά η διπλωματία είναι πολύ εχθρική. <br>Κάτι άλλο που δεν μπορώ με τίποτα να ελέγξω από ένα σημείο και μετά είναι τα influence points. Σε κάποια στιγμή αν πας να επεκταθείς ακρκετά έρχονται και μηδενίζονται και γίνονται αρνητικά βάζοντας την αυτοκτρατορία σου στον πάγο καθώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα πλέον.<br>Ξεκινάω τρίτη απόπειρα ξανά με δημοκρατία.<br>
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,633
Για influence points ουσιαστικά 5 πράματς πρέπει να προσέξεις:<br><br>-να χτίζεις Frontier Stations μόνο όπου είναι υπεραπαραίτητο (πχ στα σύνορα με μια άλλη αυτοκρατορία, όπου υπάρχει ζωτική ανάγκη να "μαρκάρεις" την περιοχή σου όσο πιο γρήγορα γίνεται), αλλά κατά γενικό κανόνα να προτιμάς να φτιάχνεις colony ships όσο πιο γρήγορα γίνεται και να επεκταθείς με αυτόν τον τρόπο.<br><br>-να κηρύττεις rivalries, καθώς οι rivals σου δίνουν ένα μηνιαίο bonus στο influence (από 0,20 καθημερινά αν είναι Pathetic η ισχύς του αντιπάλου μέχρι και 1+ αν είναι equivalent ή superior),<br><br>-να ερευνάς technologies που σου δίνουν έξτρα influence per month,<br><br>-να αναβαθμίσεις το Planetary Capital της πρωτεύουσσάς σου στο ανώτερο επίπεδο, οπότε και σου δίνει και αυτό μπόνους influence,<br><br>-να εξερευνάς με science ships και να έρχεσαι σε επαφή με νέους πολιτισμούς (βγαίνει μετά ως επιλογή "Research Alpha Aliens" στο situation log), καθώς αν εκκινήσεις εσύ επαφές μαζί τους για πρώτη φορά παίρνεις μαζεμένα 40 influence points για κάθε νέο πολιτισμό.<br><br>Γενικά αν παίζεις προσεκτικά και κλιμακωτά (χωρίς να ορμάς και να χτίζεις 5-6 frontier stations ταυτόχρονα πχ) το influence δεν θα σου είναι ιδιαίτερο θέμα. Πάντα θα υπάρχουν περίοδοι κρίσεως (πχ πεθαίνουν 3-4 leaders ταυτόχρονα και το Influence σου δεν σου φτάνει για να προσλάβεις όλους τους αντικαταστάτες άμεσα), αλλά τέτοια πράματς είναι αναμενόμενα και διαχειρίσιμα από ένα σημείο και μετά.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,150
εγώ αρχίσει πλέον στο τρίτο playthrough ξανά με δημοκρατία να κάνω τα περισσότερα βήματα από όσα προτείνεις. Αποικισμό στους γύρω πλανήτες, προσοχή στις τεχνολογίες που εξερευνώ ώστε να είναι ποιο πολύ για το develop και γενικά πολύ προσεκτικά βήματα και πλέον πάω πολύ καλά.<br>Είχα την τύχη ότι βρήκα και γείτονα εξωγήινο πολιτισμό με δημοκρατία και αυτός και μάλλον πάμε για ally.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,150
αν και το έχω ισορροπήσει αρκετά, έχω δημιουργήσει μια πολύ καλή περιοχή που ελέγχω με αναβαθμίσεις κτλ έχω έρθει ξανά σε μια κατάσταση που συνορεύω με αρκετές πανίσχυρες εξωγήινες αυτοκρατορίες και πλέον δεν μπορώ να επεκταθώ άλλο.<br>Η μια από αυτές αν κάνω και επεκταθώ μου κηρύσσει άμεσα τον πόλεμο και με διαλύει.<br>Είναι και δύσκολο να φτιάξει ally με κάποιον. Δλδ έχω φιλικές σχέσεις με αρκετά ισχυρές αυτοκρατορίες που ξεπερνάνε το +120 και με αυτούς ακόμα δεν μπορώ να φτιάξω κάποιο ally.<br>
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,633
Άστο τότε, δες μέχρι που σε παίρνει, στήσε τα οριστικά σου σύνορα, έχε στο νου μπας και υπάρχει άλλος πλανήτης εντός των συνόρων σου που θα μπορείς να αποικήσεις στο μέλλον (πχ να είναι Arid ή Tropical climate και να πρέπει να κάνεις πρώτα research το arid/tropical colonization)...  και ξεκίνα να ανεβάζεις και στόλους σιγά-σιγά αν σε παίρνει η ροή από λεφτά, μέχρι να δεις πως φτάνεις να είσαι λίγο-πολύ equivalent σε ισχύ με τους κυριότερους ανταγωνιστές σου (εκτός κι αν αυτοί είναι Fallen Empires, οπότε απλά κάνεις τουμπεκί μέχρι να αναπτυχθείς αρκετά). Κράτα στάση αναμονής και στο διπλωματικό πεδίο, βλέποντας και κάνοντας.<br><br>Στα των στόλων ειδικότερα, για μεγαλύτερη βελτιστοποίηση μετράει να έχεις έναν πλανήτη ως ναυπηγείο τρόπον τινά, στον οποίο θα χτίσεις όλα τα shipyards για Corvettes Destroyers κτλ, και 1-2 άλλους (κοντά στα σύνορα το προτιμότερο) ως ναυστάθμους όπου θα χτίσεις κτίρια που μειώνουν το Ship Upkeep (είναι τουλάχιστον 2 νομίζω, Crew Quarters και Engineering Bay, που ρίχνουν το upkeep κατά 30% συνολικά) για να παρκάρεις εκεί τους στόλους σου και να μην σου τρώνε τόσο Credits όσο είναι ανενεργοί. Για maximum effect βάλε τους και ως ναύαρχο κάποιον που έχει special ability το μειωμένο upkeep.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,150
αυτό κάνω πλέον. Χτίζω τους πλανήτες και οχυρώνω την άμυνα τους όσο με παίρνουν τα οικονομικά μου. Εχει ένα σχετικά μικρό σύστημα κοντά  μου και νομίζω θα είναι ο πρώτος μου στόχος αν μπορέσω και φτιάξω μια αξιοπρεπή αυτοκρατορία.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,150
Νομιζω ότι το game πάσχει στο θέμα της διπλωματίας και θα ήθελα να υπήρχαν επιλογές ώστε οι αδύναμοι σχετικά πολιτισμοί να μπορουν να κάνουν κάποια δολιοφθορά η ακόμα και να περιορίζουν την δύναμη του εξωγήινου πολιτισμού με κάποια πολιτιστική επέμβαση?<br>Βρέθηκα ξανά στην ίδια κατάσταση περικυκλωμένος από εξωγήινους και όλοι τους ακόμα και οι ποιο μικροί να έχουν κάτι χιλιάδες από στρατό. Και αυτό unballance τελείως. Πως βγάζουν αυτοί τόσο μεγάλους στρατούς και μπορούν και τους συντηρούν όταν ξέρεις ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να το έχουν κάνει βάση των συστημάτων που έχουν.<br>Εχει αρχίσει και με απαγοητεύει το game όχι ότι δεν είναι καλό αλλά νομίζω ήθελε ποιο πολύ δουλειά.<br>Θα αρχίσω και άλλο ένα τώρα με human δικτατορία.
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Στα 3 πλεηθρου που έκανα πάντως ήταν εξαιρετικά εύκολο να φτιάξεις συμμαχίες και να τα ισοπεδώσεις όλα. Το μόνο που με δυσκόλευε ήταν οι Unbidden και οι αρχαίες αυτοκρατορίες. Γενικά προσπάθησε από ένα σημείο και έπειτα να προσεγγίσεις πολιτισμούς που έχουν ίδια ethics με εσένα. Το πολίτευμα δεν έχει να κάνει με την εξωτερική πολιτική αλλά με το εσωτερικό μπόνους. Με τους μιλιταριστές ίσως σου φανεί πιο δύσκολο γιατί δίνουν έμφαση στο μοναχικό παιγνίδι και στις λυκοσυμμαχίες.
 

castorsia

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Joined
Dec 9, 2012
Messages
810
<blockquote><br>Στα 3 πλεηθρου που έκανα πάντως ήταν εξαιρετικά εύκολο να φτιάξεις συμμαχίες και να τα ισοπεδώσεις όλα. Το μόνο που με δυσκόλευε ήταν οι Unbidden και οι αρχαίες αυτοκρατορίες. Γενικά προσπάθησε από ένα σημείο και έπειτα να προσεγγίσεις πολιτισμούς που έχουν ίδια ethics με εσένα. Το πολίτευμα δεν έχει να κάνει με την εξωτερική πολιτική αλλά με το εσωτερικό μπόνους. Με τους μιλιταριστές ίσως σου φανεί πιο δύσκολο γιατί δίνουν έμφαση στο μοναχικό παιγνίδι και <u><b>στις λυκοσυμμαχίες</b></u>.<br></blockquote><br><br><img src="http://i.imgur.com/mPUNmGP.jpg" alt="mPUNmGP.jpg" class="bbcode_img" />
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,150
βρήκα φοβερά ενδιαφέρων και την δυνατότητα δημιουργίας sector. Μπορεί να είμαι και άτυχος και πάντα να πέφτω κοντά σε πολιτσιμούς που δεν ταιριάζουν τα χνώτα μας.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,150
μια άλλη τεχνική για να ανεβάσετε το reputation με κάποιον πολιτισμό είναι να τους δώσετε μέσω trade κάτι εκατοντάδες πετράδια αν φυσικά έχει γεμίσει το storage και φυσικά με instant transfer.<br>
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,633
https://www.youtube.com/watch?v=BsYjZxX8Xac<br><br><br>Kυκλοφορεί σε 3 μέρες, άνοιξαν τα pre-orders, στα 10 ευρώ η τιμολόγηση.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,633
Το Leviathan είναι LIVE, και στο νέο δωρεάν patch που ανέβηκε σήμερα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων εισαγωγή του AUTO-EXPLORE feature. ΛΑΜΠΡΗ ΜΕΡΑ  :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks:
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,307
Άρρωστο το παίγνιον.  :w00t:<br><br>Μετά από 8 αποτυχημένες προσπάθειες -μέχρι να καταλάβω τους μηχανισμούς  :blush1:- επιτέλους κατάφερα να είμαι απο τους ισχυρούς του γαλαξία. Δυστυχώς, αναγκάστηκα να αφήσω τις απόπειρές μου να δημιουργήσω Την Γαλαξιακή ομοσπονδία και το έριξα στον απολυταρχισμό. Με δεσποτική ηγεμονία και με collectivists πληθυσμούς η βελτιστοποίηση της παραγωγής είναι παιχνιδάκι. Δεν υπάρχουν αποσχιστικές τάσεις ούτε factions ανεξαρτητοποίησης. Πέραν του faction των enslaved δεν έχω μέχρι στιγμής άλλο θέμα. <br> Είμαι στα πρόθυρα να κάνω πόλεμο με την πρώτη(κοντινή) fallen empire, ανα τον Γαλαξία δημοκρατίες ομοσπονδιοποιούνται και με κάνουν rival μπας και γλυτώσουν  :silly:. Απλά πώρωση. <br><br>Άντε ψηθείτε να οργανώσουμε κανα online να γίνει πανικός. <br><br>Hellion ακούς;  :silly:
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,652
Και για το Hearts of Iron IV καμμία αγάπη ρε παιδιά?  :&#039;(
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,307
Πολύ αγάπη! Απλά με το διάστημα, την εξερεύνηση και τα teraforming to stellaris πήρε προτεραιότητα  :pcmr:
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,633
<blockquote><br>Άντε ψηθείτε να οργανώσουμε κανα online να γίνει πανικός. <br><br>Hellion ακούς;  :silly:<br></blockquote><br><br>ΈΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ<br><br>Να βρούμε μια ημερομηνία που βολεύονται όσοι έχουν το γκεημ για να κάνουμε ένα δοκιμαστικό session.
 
Top Bottom