What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Stuff that is Interesting

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,265

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,665

Ποστάρετε το σκορ σας. Εγώ έπιασα οριακά τη βάση ρε γμτ, δεν τα ξέρω καλά.
 

Hank

Mind-flayer
Sign me up! Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice Fighting stocism with stoicism
Joined
Jan 22, 2020
Messages
1,889
Όχι ρε γαμώτο με πρόδωσε η Σώτη Τριανταφύλλου και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

1587483992800.png
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,489
την εφαγα κι εγω, επρεπε να παω στα φροντιστηρια του Γεωργιαδη.
x.jpg
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,888
Ααααα να τα μααααας!
Η νέα πατέντα Microsoft για εξόρυξη κρυπτονομίσματος από το σώμα & το τσιπάκι | News


«Ένα κύμα από τον εγκέφαλο ή η θερμοκρασία που εκπέμπει το σώμα ενός χρήστη όταν ο χρήστης πραγματοποιεί μία ενέργεια σύμφωνα με ένα «έργο» που του έχει δοθεί για να ολοκληρώσει, όπως το να δει μία διαφήμιση ή να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένες ιντερνετικές υπηρεσίες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διαδικασία εξόρυξης

Ελπιζω να μην πηγαίνει το μυαλό σας σε πονηρά πράματα. 🤨
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,489
Δεν μπηκα στον κοπο να κανω την επαληθευση της ειδησης ομως

Είναι τα δεδομένα του σώματος που αποδεικνύουν κάθε φορά αν το έργο ολοκληρώθηκε. Όπως γράφει ο Liam Frost στην «Decrypt», τα παραδείγματα «σωματικής δραστηριότητας» της πατέντας είναι «η ακτινοβολία σώματος, οι εγκεφαλικές δραστηριότητες, η ροή του αίματος, η δραστηριότητα των οργάνων και η κίνηση. Ο αισθητήρας θα μπορεί επίσης να ξεχωρίζει μεταξύ διαφορετικών εγκεφαλικών κυμάτων, όπως τις ακτίνες gamma (που σχετίζονται με δραστηριότητες μάθησης ή απομνημόνευσης), τις ακτίνες beta (που σχετίζονται με την λογική σκέψη) και τις ακτίνες alpha (που σχετίζονται με τις υποσυνείδητες σκέψεις».

θα πληρωνουν ανθρωπους για να τον παιζουν;
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,317

Οι σαχλαμάρες που ακούγονται στον κρυπτοχώρο δεν έχουν τέλος... Δεν υπάρχει consensus χωρίς σοβαρή διακύβευση(stake)... Στα proof of work projects διακινδυνεύεται ενέργεια για την διασφάλιση του δικτύου, στα proof of stake διακινδυνεύεται κεφάλαιο...

Από εκεί και πέρα το χάος. Ήδη στον χώρο υπάρχουν projects που σου λένε κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου πάτα το κουμπάτσι για να κάνεις mining... Κοροϊδεύουν το κοσμάκη που δεν καταλαβαίνει ότι χωρίς σοβαρό διακύβευμα δεν μπορεί να υπάρχει consensus γιατί οι συμμετέχοντες δεν έχουν ιδιοτελές συμφέρων για να διασφαλίζουν το δίκτυο, Με άλλα λόγια δεν επιτυγχάνεται αποκεντρομένη κοινή συμφωνία των συμμετεχόντων ως προς την δυναμική έκδοση του διανεμημένου ledger συναλλαγών, γιατί η "πρώτη ύλη" της διαδικασίας είναι ευκόλως αναπαράξιμη, χωρίς αξία (για τον υπόλοιπο κόσμο).

Πρόσφατα έπεσα πάνω και σε project που ισχυρίζεται ότι κάνεις mining όταν ασκείσαι 🤦 .

Σε αυτή την κατηγορία πέφτει και η πατέντα της MIcrosoft (αν ισχύει η είδηση). Σε κάθε περίπτωση ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί project αλλά και όταν -αν- γίνει είμαι πολύ περίεργος να μας πουν πως επιτυγχάνεται η διασφάλιση όταν αυνανίζεται στο μπάνιο και παράγεις τις ακτίνες που δημιούργησαν το hulk.

Να σου δίνουν κουπόνια γυμναστηρίου ναι... λεφτά όμως... nope.avi
 
Last edited:

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Οι σαχλαμάρες που ακούγονται στον κρυπτοχώρο δεν έχουν τέλος...

Δεν κατάλαβα Χριστό τι θες να πεις, μπορεις να μου το εξηγήσεις λίγο πιο απλά;
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,317
Δεν κατάλαβα Χριστό τι θες να πεις, μπορεις να μου το εξηγήσεις λίγο πιο απλά;

Είναι αρκετά πολύπλοκο θέμα το consensus. Αλλά θα κάνω όμως μια απόπειρα.

Το Bitcoin standard (όχι το νόμισμα, το πρωτόκολλο), είναι ουσιαστικά μια πλατφόρμα αποκεντρωμένης μαθηματικής εμπιστοσύνης. Δηλαδή μπορεί ο χρήστης να εμπιστεύεται το δίκτυο(μέσω επιβεβαίωσης) χωρίς να χρειάζεται να εμπιστεύεται τους συμμετέχοντες. Εξού και ο όρος trustless-trust. To bitcoin (το νόμισμα) είναι απλά μια εφαρμογή πάνω σε αυτό το πρωτόκολλο. Τα legacy συστήματα πληρωμών απαιτούν την εμπιστοσύνη σε ένα θεσμό (π.χ. τράπεζα) η σε μία κεντρική μορφή εξουσίας (π.χ. paypal).

Το blockchain είναι ουσιαστικά το ημερολόγιο συναλλαγών που έχουν συμβεί στο δίκτυο από όταν δημιουργήθηκε..

Η έννοια της αποκέντρωσης αναφέρεται στο γεγονός ότι το ημερολόγιο αυτό το κατέχουν όλοι οι mining nodes(δεν είναι οι μόνοι nodes) και όλοι έχουν -υπό προϋποθέσεις- δικαίωμα να εγγράφουν την επόμενη σελίδα(block) στο ημερολόγιο, με τις συναλλαγές που συνέβησαν τα τελευταία περίπου 15 λεπτά.

Όλoι οι mining nodes στο δίκτυο προσπαθούν να λύσουν μια πολύπλοκη μαθηματική συνάρτηση για να αποκτήσουν το δικαίωμα να εγγράψουν το επόμενο block και έτσι να αποκτήσουν τις ανταμοιβές που προσφέρει το εν λόγω δικαίωμα. Η επίλυση της συνάρτησης απαιτεί την χρήση υπολογιστικών πόρων (άρα και κατ επέκταση, ρεύμα). Όταν ένας miner παράγει πρώτος μια έγκυρη λύση της συνάρτησης (και αποκτά το δικαίωμα να γράψει το block) οι υπόλοιποι συμμετέχοντες μπορούν να επιβεβαιώσουν τις συναλλαγές που βάζει στο chain και αν αυτός προσπαθεί να εγγράψει ψεύτικες συναλλαγές χάνει το κόστος του ρεύματος που διακινδύνευσε

Υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις(παραλλαγές) στο πως μπορεί κάποιος να λύσει το πρόβλημα της αποκεντρωμένης-διανεμημένης εμπιστοσύνης (Byzantine generals problem).

Όταν έρχεται όμως o καθένας και σου λέει ότι μπορείς να επιτύχεις εμπιστοσύνη με την γυμναστική θεωρώ πως είναι άτοπο γιατί δεν υπάρχει ουσιαστικά διακύβευμα που να ρισκάρει ο blockproducer για να προσθέσει συναλλαγές στο block και να αποκτήσει δικαίωμα στις ανταμοιβές. Έτσι ένα τέτοιο σύστημα ή δεν θα είναι αποκεντρωμένο ή θα είναι απάτη.

Πολύ όμορφο βίντεο που τα εξηγεί μακράν πιο ωραία kai πληρέστερα από εμένα είναι αυτό. Επίσης το κανάλι του Ανδρέα Αντωνόπουλου ή και τα βιβλία του είναι ίσως ο καλύτερο τρόπος για να καταλάβει κάποιος την τεχνολογία.

Ελπίζω να μην σε μπερδεψα περισσότερο.. :-/
 
Last edited:

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Νόμιζα οτι ηξερα πανω κατω τι ειναι η φαση bitcoin ρε συ--> βγαίνει αξία σε κάθε bitcoin, που την καθορίζει η "αγορά" (δλδ κυρίως τα συναλλακτήρια με βάση το πόσο εύκολα βγαίνουν λύσεις) ετσι;

Δεν μπερδευτηκα με το τι ειναι η τεχνολογια, αλλα με το consensus και προσπαθώ να βρω το επιχείρημα που σε κάνει να λες οτι η πατέντα δεν είναι ρεαλιστική.

  • Τι εννοεις οτι για να υπαρξει συναίνεση πρέπει να υπάρξει ριψοκινδύνεμα;

  • Τι εννοείς με τις φράσεις proof of work/stake?

  • Με τον όρο αποκέντρωμένη κοινή συμφωνία/αποκέντρωση εννοείς την διαδικασία εξασφάλισης που η "αγορά" του bitcoin που επαληθεύει το ότι έχεις τόσα bitcoin στη κατοχή σου?

  • Οπότε επιχειρηματολογείς οτι επειδή είναι πολύ ενεργοβόρο για να βρεθεί λύση των μαθηματικών λύσεων, η πατέντα της μικροαπαλής είναι παπάτζα; Αν όμως η πατέντα αυτή δε χρησιμοποιεί την πεπατημένη μέθοδο επίλυσης και η δική της μέθοδος είναι λιγότερο ενεργοβόρα/επεξεργάζεται καλύτερα το σώμα μας, τόσο ώστε να γίνεται η επεξεργασία μέσω ενσωματωμένου τσιπ εφικτή;
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,317
Νόμιζα οτι ηξερα πανω κατω τι ειναι η φαση bitcoin ρε συ--> βγαίνει αξία σε κάθε bitcoin, που την καθορίζει η "αγορά" (δλδ κυρίως τα συναλλακτήρια με βάση το πόσο εύκολα βγαίνουν λύσεις) ετσι;

Λίγο χάριν συνεννόησης: Η αξία και η τιμή είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Π.χ. Το ότι το πετρέλαιο έχει μια συγκεκριμένη τιμή σήμερα δεν έχει να κάνει άμεσα με την αξία του. Η χρησιμότητα καθορίζει την αξία με βάσει τις ενδεχόμενες ανάγκες που καλύπτει. Τα συναλλακτηρια ΔΕΝ καθορίζουν τιμές, απλά φέρνουν σε επαφή τους ενδιαφερόμενους. Η τιμή του καθορίζεται από την αγορά δλδ απο τις δυνάμεις της προσφοράς και της ζήτησης.

Έτσι και με το bitcoin (νόμισμα), η ισοτιμία του σε σχέση με το ευρώ ή το δολλάριο καθορίζεται στις αγορές και δεν έχει άμεσα σχέση με το πως λειτουργεί το πρωτόκολλο. Ο εκάστοτε market participant τιμολογεί(αγοράζοντας ή πουλόντας) το bitcoin ανάλογα με τις συνθήκες της εποχής. AN π.χ. η αγορά συλλογικά κρίνει ότι υπάρχει υπερπροσφορά δολαρίων στην αγορά, ενδεχομένως να θέλει να αποθηκεύσει την αγοραστική του δύναμη σε ένα άλλο μέσο συναλλαγής. Έτσι η τιμή αυτού του αγαθού θα ανέβει σε σχέση με το δολάριο ή και το αντίστροφο. Αν δλδ θεωρεί συλλογικά η αγορά ότι το bitcoin είναι αναξιόπιστο θα προτιμήσει να αποθηκεύσει την αγοραστική του δύναμη στο δολάριο και έτσι η αξία του δολλαρίου θα ανέβει σε σχέση με το bitcoin(πρακτικά θα πέσει η τιμή του bitcoin), Γενικά αναζήτηση αιτιότητας στις αγορές είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο.

Αλλά σε κάθε περίπτωση η αντίρρησή μου δεν έχει καμία σχέση με την ισοτιμία του bitcoin ή του εκάστοτε crypto.


Τι εννοεις οτι για να υπαρξει συναίνεση πρέπει να υπάρξει ριψοκινδύνεμα;

Το ριψοκινδύνεμα λοιπόν εξασφαλίζει (σε έναν πρώτο βαθμό) την πρόθεση του συμμετέχοντα. Αν υπήρχε ένα πρωτόκολλο που επιτρέπει στον οποιονδήποτε να εγγράψει συναλλαγές χωρίς κάποια μορφή κόστους, θα έγραφε σε κάθε block ότι του ανήκουν +300 bitcoins.

Τι εννοείς με τις φράσεις proof of work/stake?

Τα PoW και PoS είναι μηχανισμοί consensus. Το bitcoin χρησιμοποιεί το PoW που προσπάθησα να περιγράψω συνοπτικά πάνω και περιγράφεται καλύτερα στο βίντεο. To PoS είναι μια άλλη προσέγγιση η οποία δεν απαιτεί την χρήση τόσο πολύ ενέργιας αλλά ακόμα δεν έχει επιτύχει την αντίστοιχη ασφάλεια.

Με τον όρο αποκέντρωμένη κοινή συμφωνία/αποκέντρωση εννοείς την διαδικασία εξασφάλισης που η "αγορά" του bitcoin που επαληθεύει το ότι έχεις τόσα bitcoin στη κατοχή σου?

Το consensus αναφέρεται στο γεγονός ότι με κάποιο τρόπο επιτυγχάνεται κοινή αποδοχή του ημερολογίου συναλλαγών(blockchain). Δηλαδή όλοι όσοι συμμετέχουμε στο δίκτυο συμφωνούμε ότι η τρέχουσα έκδοση του ημερολογίου έχει εκδοθεί με βάσει κάποιους συμφωνηθέντες κανόνες χωρίς να χρειάζεται να εμπιστευόμαστε τους συμμετέχοντες αλλα μόνο γνωρίζοντας τον τρόπο λειτουργίας του πρωτοκόλλου

Οπότε επιχειρηματολογείς οτι επειδή είναι πολύ ενεργοβόρο για να βρεθεί λύση των μαθηματικών λύσεων, η πατέντα της μικροαπαλής είναι παπάτζα; Αν όμως η πατέντα αυτή δε χρησιμοποιεί την πεπατημένη μέθοδο επίλυσης και η δική της μέθοδος είναι λιγότερο ενεργοβόρα/επεξεργάζεται καλύτερα το σώμα μας, τόσο ώστε να γίνεται η επεξεργασία μέσω ενσωματωμένου τσιπ εφικτή;

Γενικά το θέμα είναι από τις φλέγουσες συζητησεις του χώρου. Υπάρχουν πάρα πολλές προσεγγίσεις, δηλαδή πέρα από το PoW, PoS. Αλλά χακάρονται η μία μετα την άλλη. Η θυσιάζουν αποκέντρωση για ασφάλεια. Φυσικά δεν αποκλείεται να επικρατήσει κάτι διαφορετικό από το PoW. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αν δεν υπάρχει σοβαρό ρίσκο εκ μέρους των συμμετεχόντων είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτύχεις αποκεντρωμένη ασφάλεια.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Αρα στη τελικη είναι θέμα ασφάλειας (κρυπτογράφησης του πρωτοκόλλου λειτουργίας).
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,665

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,265
Να τα σκάνε ένα ένα τα ωραία. Θυμάμαι ότι κάποια στιγμή πριν από δύο χρόνια περίπου κάτι είχε πει η κυβέρνηση της Ιρλανδία, αν δεν κάνω λάθος μιας και βαριέμαι να το γκουγκλαρω, για αντίστοιχες συναντήσεις δικών της πιλοτων


Όλα τα μεμς για τον Κούλη βγαίνουν αληθινά. Κάτι Ζόμπι και κάτι μετεωρίτες έμειναν
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,379
Να τα σκάνε ένα ένα τα ωραία. Θυμάμαι ότι κάποια στιγμή πριν από δύο χρόνια περίπου κάτι είχε πει η κυβέρνηση της Ιρλανδία, αν δεν κάνω λάθος μιας και βαριέμαι να το γκουγκλαρω, για αντίστοιχες συναντήσεις δικών της πιλοτων


Όλα τα μεμς για τον Κούλη βγαίνουν αληθινά. Κάτι Ζόμπι και κάτι μετεωρίτες έμειναν


Ακόμα στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης είμαστε, στο τέλος βλέπω να γίνεται ο ήλιος σουπερνόβα.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,265
Τον Σεπτέμβριο με την αυτοδυναμία παίζει να βγάλουν το πετσί τους όπως οι εξωγήινοι στο doctor who που είχαν καταλάβει την εξουσία και ήταν μία μίξη γουρουνιού με δρακονιανου
Βασικά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι υπάρχει ο δόκτωρ και περιμένω να με καλέσει ως σύντροφό του/της μπας και σπάσει η ρουτίνα. Έχω δει όλα τα επεισόδια και μπορώ να τα βγάλω πέρα με αρκετούς από τους κινδύνους που καραδοκούν εκεί έξω
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,665
 

Артём

Half-Ogre
Infiltration Specialist
Joined
Jan 9, 2014
Messages
658

Plot twist, οι κολλητοί του Κούλη με το ξενοδοχείο τελικά θα ανοίξουν ΚΕΚ
 
Top Bottom