What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Stuff that is Interesting

bald_killer

Death Knight
Σιγά αυτά τα φτιάνω κι εγώ απλά όλο χτυπαώ και του τοίχους από πίσω μου ταυτόχρονα...

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Επειδή ζω σε σπηλιά είμαι κι ανενημέρωτος. Μιλούσα με την μάνα μου σήμερα και μου είπε ότι το ηφαίστειο της Σαντορίνης πάει για μπαμ. Ψάχνω λίγο τις ειδήσεις και βλέπω ότι γίνεται χαμός. Κατά πως φαίνεται, κάθε φορά που το κράτος μας φτάνει σε κορύφωση έχουμε κι ένα κατακλυσμιαίο φαινόμενο. Πρώτα η Ατλαντίδα τώρα η Ελλάδα 2.0.

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Επειδή ζω σε σπηλιά είμαι κι ανενημέρωτος. Μιλούσα με την μάνα μου σήμερα και μου είπε ότι το ηφαίστειο της Σαντορίνης πάει για μπαμ. Ψάχνω λίγο τις ειδήσεις και βλέπω ότι γίνεται χαμός. Κατά πως φαίνεται, κάθε φορά που το κράτος μας φτάνει σε κορύφωση έχουμε κι ένα κατακλυσμιαίο φαινόμενο. Πρώτα η Ατλαντίδα τώρα η Ελλάδα 2.0.
Τι; λολ όχι ρε.

Υπάρχει σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή εκεί αλλά είναι άσχετη με το ηφαίστειο.

Βέβαια "ελληνικά ιντερνετζ" τι να περιμένεις κάποιος θα είπε τη μαλακία του και θα έφτασε μέχρι τη μάνα σου, σχόλιο στο σχόλιο.

Εδώ είχαμε κάτι σεισμούς στο Αίγιο (όπως πάντα) και ήταν ξέρω εγώ από την πλευρά του βουνού και όχι το σύνηθες από τον Κορινθιακό και έγραφε μια ηλίθια "εκεί δεν είναι το ηφαίστειο" ... ποιο ηφαίστειο μωρή γίδα;

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Μπα, στις ειδήσεις το άκουσε. Τώρα ποιος το είπε και πως το έθεσε, αλλουνου παπά ευαγγέλιο.
Κοιτα, υπάρχει διαφορά μεταξύ των τεκτονικών και των ηφαιστειακών φαινομένων αλλά όπως και να το κάνουμε, όταν ακούς για διακόσιους σεισμούς στην καλντέρα, ο νους σου θα πάει στο ηφαίστειο, το οποίο έτσι κι αλλλιως στο πρόσφατο παρελθόν, 2011, είχε δώσει κάποια σημάδια ενεργοποίησης.

nitro912gr

Tarrasque
Μπα, στις ειδήσεις το άκουσε. Τώρα ποιος το είπε και πως το έθεσε, αλλουνου παπά ευαγγέλιο.
Κοιτα, υπάρχει διαφορά μεταξύ των τεκτονικών και των ηφαιστειακών φαινομένων αλλά όπως και να το κάνουμε, όταν ακούς για διακόσιους σεισμούς στην καλντέρα, ο νους σου θα πάει στο ηφαίστειο, το οποίο έτσι κι αλλλιως στο πρόσφατο παρελθόν, 2011, είχε δώσει κάποια σημάδια ενεργοποίησης.
δεν είναι στην Καλντέρα είναι εντελώς εκτός Σαντορίνης. Δεν είμαι ηφαιστειολόγος, αλλά ξέρω ότι χωρίς πίεση συσσωρευμένη στο ηφαίστειο δεν αρχίσει να βγάζει ξαφνικά λάβα γιατί κάνει σεισμούς παραδίπλα, πόσο μάλλον να σκάσει κιόλας.

Adhan

Horror addict
Staff member

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member

Πρέπει να γυρίσω στη Σιάτιστα, ίσως στα 1000+ μέτρα υψόμετρο να μην με πιάσει το τσουτσουνάμι.

nitro912gr

Tarrasque
επιτέλους οι στοκατζίδες μακαρονιών θα δικαιωθούμε

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Αστακομακαρονάδα incoming

Επίσης, Σαντορινιοί, μείνετε λίγο άστεγοι να δω κάτι. Έχω μάθει ότι κυκλοφορούν εξαιρετικές σκηνές σε προνομιακή τιμή με συγκάτοικο έναν δάσκαλο δημοτικού.

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member

nitro912gr

Tarrasque
Ήταν να μην πάει ο Μητσοτάκης εκεί να πει ότι όλα καλά θα πάνε :p

lucinos

Death Knight

Αυτά που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι το ηφαίστειο τής Σαντορίνης έχει σημάδια ενεργοποίησης αλλά δεν είναι καθόλου επικίνδυνο και μπορεί να κάνει έκρηξη αλλά θα είναι άκακη και θα μπορούσε να έλξει και τουρισμό αν το διαχειριστούν σωστά. Ο Κολούμπος είναι λίγο πιο επικίνδυνος αλλά αφενός δεν υπάρχουν σημάδια ενεργοποίησης και επίσης δεν είναι κατακλυσμιαία επικίνδυνος. Αν ενεργοποιηθεί και κάνει κάτι θα είναι αρκετά πιο αδύναμο από την έκρηξη τού 1650. Επιπλέον πιθανή ηφαιστειακή έκρηξη δεν είναι κάτι απροειδοποίητο όπως οι σεισμοί, θα υπάρχει μελέτη τού φαινομένου πολλές βδομάδες πριν.

Την θεωρία ότι οι σεισμοί σχετίζονται με σχηματισμό νέου κρατήρα την βρίσκω εξαιρετικά λογική. Το ρήγμα που χτυπάει δεν μπορεί από το μέγεθός του να δώσει σεισμό μεγαλύτερο από 6 ρίχτερ. Αυτό έχει τούς σχετικούς κινδύνους τού τύπου «γιατί χτίζουν στο χείλος;» αλλά επίσης δεν είναι κάποιος βυβλικός κίνδυνος.

Τώρα θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί κάποιο ρήγμα λίγο παραπέρα και να δώσει έναν πολύ μεγαλύτερο σεισμό; Αυτό θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή και ακόμα και αν συμβεί ποτέ δεν θα ξέρουμε ότι σχετίζεται ή όχι με τα υπόλοιπα φαινόμενα.

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester

Ταινίες-σειρές που είναι μέρος ταινιών-σειρών αλλά ποτέ δεν ήταν αυτόνομες. Η χαρά του pop-culturά.

lucinos

Death Knight
Είναι νομίζω η πιο απίστευτή στρατιωτική επιχείρηση που έχω ακούσει ποτέ.

Top Bottom