lelos kounelos
Tarrasque
<blockquote><br>Είχα δει κάποτε ένα ντοκιμαντέρ για μια χώρα της Ασίας (δεν θυμάμαι ποια ήταν , ο λελος μπορεί να ξερει) που πολλές γυναίκες εκδίδονταν για να βγάλουν χρήματα, να πάνε τα παιδιά τους σχολείο κτλ. Και η "καλή" τους κυβέρνηση μαζί με δυτικούς το απαγόρεψαν και φέραν ξένες εταιρείες να ανοίξουν δουλειές για να βοηθήσουν και το μόνο που κατάφεραν ήταν να τους ρίξουν το βιοτικό επίπεδο στα τάρταρα γιατί τα χρήματα που βγάζανε πλέον ήταν πολύ λίγα και δεν μπορούσαν ούτε τα παιδιά στο σχολείο να στείλουν<br></blockquote><br>πολυ σημαντικο και αγγιζει πολλα προβληματα. πρεπει να παιξει ολοκληρη συζητηση πανω στο θεμα και εχει πολλες προεκτασεις.<br><br>Δεν το γνωριζω αυτο. Εγω ξερω οτι συνηθως, σε πολλες Ασιατικες χωρες ισχυει οτι τα παιδια φροντιζουν τους γονεις.<br>Οπως εχω πει και στο παρελθον, <u>αυτο το συστημα ειναι πολυ ανωτερο απο το δυτικο "μη κλασεις κοιμαται το μωρο"</u>. <br>ειναι ομως και πολυ τρικυ κατασταση. Οταν γινεται σωστα, υπαρχει πολυ θετικο αποτελεσμα.<br>Το σχολειο δεν ειναι ευκολο πραγμα για μια οικογενεια. Πρεπει να πληρωσουν το σχολειο, τα βιβλια, την σχολικη στολη, την μετακινηση.<br>Σε αυτες τις χωρες δεν υπαρχει ενα παιδι στην οικογενεια. <br><br>Ετσι λοιπον, πολλα παιδια δεν προχωρανε και πολυ στην εκπαιδευση και στην περιπτωση που παιζει πεινα, δεν πανε καθολου.<br>Εδω που ειμαι, η επισημη γλωσσα ειναι τα αγγλικα. Υπαρχουν πολλοι που δεν μιλανε αγγλικα. Καποιοι προσπαθουν να την παλεψουν αλλα συνηθως θα προφερουν το σιξτυ σαν σικιστυ. Παιζει θεμα.<br>Πανεπιστημια εχει η χωρα, οι φοιτητες παιρνουν και ενα επιδομα για να επιβιωνουν οσο φοιτουν στο πανεπιστημιο. Μεχρι να φτασουν εκει πληρωναν. αν δεn κανω λαθος, πληρωνουν και για να γραψουν εξετασεις. <br>χμ! βασικα ισχυει, γιατι ειχα αναλαβει ενα project για remote εξετασεις και προσβαση επρεπε να εχουν οσοι πληρωσαν. Αυτο βεβαια απο ιδιωτικες σχολες που προμηθευαν φοιτητες το πανεπιστημιο.<br><br>Οι καθηγητες σε ενα πανεπιστημιο κοντα στο σπιτι μου, δεν ξερουν να κανουν εγκατασταση σε windows server και δεν ξερουν να "καψουν" ενα cd.<br>Δεν υπερβαλλω. μιλαω απο προσωπικη εμπειρια. Σοβαρα,, και με υπογραφη εγκυροτητας απο τον lelo kounelo.<br><br>Στο αλλο θεμα με το φεμ-κραξιμο. δεν χρειαζεται να υπαρχει ιδιαιτερη ιστορικη γνωση, για να καταλαβει καποιος οτι η "Δυση" εχει αναγκη απο μαγισσες. παντα υπαρχει μια περιοδος οπου πρεπει να σταυρωνουν καποιους. αιρεσεις, αριστερους, εθνικοτητες, προτιμησεις, συνηθειες. ολα περνανε απο την καρμανιολα.<br>