What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Stuff that is Interesting

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000


τι λε ρε φιλε...
επειδη δεν ειναι ευκολο να ακουσω ολη τη φαση 25 λεπτων παρα τα πρωτα 5-6 λεπτα, βρηκα ενα λινκ απο οκτωβρη, Χρ. Στελακάτος: «Η βιομηχανία ψαριών μάς ταΐζει καρκίνο, δεν θα σταματήσω να το λέω»

ξερεις τι εγινε τελικα με το αποτελεσμα της δικης; γιατι μετα απο αυτο δε βλεπω νεα
 

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,037
7/2/20 και 13/03/20 είναι οι δίκες, και εγώ δεν είχα ιδέα από ένα ποστ στο φβ το έμαθα.....
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Το παλικαρι, το εβαλα να τα πει ομως η διαρκεια ηταν λιγο μεγαλη για να την παρακολουθησω στην φαμπρικα. Καθε τρεις και λιγο με φωναζαν να εγκρινω χαρτουρες και επαιζε και σημαντικος λογος που θα εξηγησω, γιατι ειναι interesting. Το link του tinapeis βοηθησε πολυ την κατασταση.
ελεγκτρια και ελεγχομενος ειναι ζευγαρι 30 χρονια, νομιζω οτι με αυτο τα ειπε ολα. Μαφιες παντου, νομιζω σας εχω πει και εγω για αλλες μαφιες που λειτουργουν "νομιμα". ειδικα στους δημους.


το interesting που εχω να διηγηθω. Πρεπει να το κανουμε ταινια μαγκες. τουλαχιστον για μενα ειναι πολυ interesting.
Για τους TL;DR
Εισαι ιδιοκτητης μιας επιχειρησης που μοιαζει με τραπεζα, σε αλλο κρατος. εν αγνοια σου στελνεις την συμμορια των 11 για να την διευθηνει.



Στην εταιρια γινανε διαφορες μεταγραφες και απολυσεις και γενικα επαιξε μια καταιγιδα με αποτελεσμα να μεινουμε ακεφαλοι.
Για περιπου ενα μηνα+ την διαχειριση την ειχε αναλαβει η αφεντομουτσουναδα μου και ο μανατζερ ασφαλειας. αυτο σημαινει δουλεια χωρις ρεπο.
Πριν λιγο καιρο εστειλαν ενα τυπο για να καθισει στην καρεκλα του Director και εδω ξεκιναει η ιστορια.
Η πρωτη επαφη στον πολιτισμενο κοσμο των golden boys ειναι να δηλωσεις ποιος εισαι και τι ρολο βαρας.
Καλησπερα, ειμαι ο lelos kounelos και ειμαι.... δεν χρειαζεται να μου πεις, ετσι μου ειπε.
Μετα απο αυτο αρχισε να με ακυρωνει, να με βαζει στο περιθωριο, να μην με ενημερωνει για οτιδηποτε.
συντομα αρχισα να διακρινω μια αλλαγη στην συμπεριφορα καποιων μανατζερ, ειδικα του marketing. ειχα περιστατικα ειρωνιας και προσπαθειας να με μειωσει μπροστα στον director. αυτο που ελαβα ειναι ενας ψυχολογικος πολεμος απο υποδιεστερη μορφη ζωης.
Την εφαγε οσες φορες μιλησε.

Τοτε εγινε το περιστατικο που εγραψα πριν λιγο καιρο με το τμημα προσωπικου, Πηγαν να με απολυσουν αλλα την εφαγαν επισης.
Το βραδυ ενημερωσα τον director για κρουσματα δηλητηριασης και την επομενη μερα πηγαν να μου φορτωσουν οτι λεω στον κοσμο οτι το φαγητο που προσφερουμε ειναι σαπιο. Ειμαι ακομα ζωντανος, κουφαλες.

Τωρα βρισκομαι σε περιοδο οπου ο director ειναι στην εταιρια αλλα δεν τον βλεπω πουθενα. καταλαβε οτι εγω δεν τρωγομαι με τιποτα.
Εβγαλε μια εντολη οτι δεν μπορω να καπνιζω μεσα στην εταιρια, πραγμα παραξενο επειδη εδω δεν ειναι ελλαδα. πρεπει να βγαινω εξω.
Σε μια απο τις καπνιστικες μου εξοδους συναντησα τον μανατζερ ασφαλειας, βγηκε εξω να καπνισει και καπνιζε ολοκληρος γενικα.
Ο νεος τον εβαλε στο περιθωριο, τον ακυρωνει συνεχεια και καποιοι απο το προσωπικο του αναπνεουν στον σβερκο του. σε φαση πηγαν να τον κατηγορησουν για κατι σοβαρο που εαν περναγε θα επαιζε ακαριαια απολυση. την εφαγαν επισης.

Επειδη ειναι μανατζερ ασφαλειας, εχει καμερες το παλικαρι, παντου. οσο τσεκαρε την ιστορια ξεκινησα να εχω ατομα απο το προσωπικο να με ρωτανε στο ασχετο τι εχω, εαν ειμαι καλα, να τους μιλησω για τα προβληματα μου. φακινγκχελ ζω το Invasion of the body snatchers.
Τεχνικος αρχισε να με ρωταει για τεχνικα προβληματα που δεν ειναι της αρμοδιοτητας του. Στην αρχη απλα πραγματα αλλα ο τυπος μπηκε στο κεφαλαιο password και τον εκοψα. Με το password μπαινεις σε mode αποκαταστασης βλαβης αλλα και διαχειρισης του συστηματος.
Μετα απο 10 λεπτα κλειστηκε με τον director στο workshop.

O μανατζερ ασφαλειας μου εφερε full report. ο Director εχει κανει μια ομαδα την οποια την αποτελουν η μανατζερ του marketing, η μανατζερ του γραφειου προσωπικου και των οικονομικων. καποια ατομα απο το προσωπικο των τμηματων τους εχουν μπει στην ομαδα, μαζι με τον περιεργο τεχνικο. Εγω εψαξα το facebook και ο τυπος δηλωνει οτι ηταν τεχνικος director αλλα τον τσιμπησα να δηλωνει αγνοια για το ipconfig.

Προσπαθουν να μας κανουν να παραιτηθουμε η να απολυθουμε αλλα εχουν πεσει σε βραχια. Οσο ειμαι εκει με τον μανατζερ ασφαλειας παιζει προβλημα. ο μανατζερ εχει ματια παντου και εγω εχω βιογραφικο 20 σελιδων τεχνικου χαρακτηρα και λιστα με ονοματα κλεφτων που επιασα.

Εαν φυγουμε, θα μπορουν να τσιμπανε κομματι απο την πιτα των $800.000 το δεκαημερο. Σε τοπικο νομισμα ειναι 11.000.000.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,223

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,037
"Οι πρώτες δοκιμές σε καρκινοπαθείς τελικού σταδίου αναμένεται να ξεκινήσουν φέτος τον Νοέμβριο, εφόσον οι επόμενες εργαστηριακές δοκιμές δείξουν ότι η θεραπεία είναι ασφαλής."

Αν είσαι καρκινοπαθής τελικού σταδίου γιατί να περιμένεις να αποδειχθεί ότι η θεραπεία είναι ασφαλής?
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Αν είσαι καρκινοπαθής τελικού σταδίου γιατί να περιμένεις να αποδειχθεί ότι η θεραπεία είναι ασφαλής?

Το ότι είσαι καρκινοπαθης τελικού σταδίου δεν σημαίνει ότι είσαι ήδη νεκρός, αλλά έχεις πάρα πολύ άσχημη πρόγνωση - δηλαδή πιθανότητα επιβίωσης σε Χ χρόνια (αναλόγως το που βρίσκεται ο πρώτος καρκίνος). Συνήθως στην ιατρική χρησιμοποιούν το δείκτη επιβίωσης μέσα στην πενταετία, οπότε και βλέπουν αν στατιστικά το δείγμα της μελέτης τους βελτιώνει αυτόν τον δείκτη ή όχι με βάση τη θεραπεία.

Επίσης, μπαίνουν ζητήματα βιοηθικής οπότε και δεν μπορείς να το ρίξεις έτσι στην αγορά, αν δεν έχεις κάνει τις απαραίτητες μελέτες που να δείχνουν ότι έχεις ελάχιστες ή μηδαμινές παρενέργειες (ή ότι τα οφέλη υπερτερούν αυτών).

Για να επανέλθουμε στο αρχικό ερώτημα, συνδιάζοντας τα δύο παραπάνω σε μια μελέτη πρέπει να εξασφαλίσεις ένα όσο το δυνατόν αντικειμενικό συμπέρασμα. Α) έχεις δείγμα το οποίο όντως δεν έχει κάτι να χάσει, άρα βιοηθικά (και βάσει νομοθεσίας) μπορείς να εξασφαλίσεις πιο εύκολα άδεια για τη μελέτη, Β) προσπαθείς να δεις πως θα εξασφαλιστεί αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης στο χειρότερο δυνατό δείγμα σου προτού προχωρήσεις παραπέρα.
Φυσικά αυτό δεν εξασφαλίζει τι γίνεται με ασθενείς που δεν είναι σε τελικό στάδιο. Εκεί πρέπει να γίνουν νέες μελέτες κ.ό.κ, πράγμα που σημαίνει ότι είμαστε ακόμη σχετικά μακριά (αν αναλογιστούμε ότι τα αποτελέσματα θα βγουν σε βάθος πενταετίας).

Γενικώς σε τέτοιες βαρυγδουπες ανακοινώσεις καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι. Όπως έχει καταλήξει η επιστήμη προσπαθεί να ενσωματώσει το PR ώστε να κερδίζουν πλατφόρμα το κάθε πανεπιστήμιο-επιχειρηση (συγγνώμη, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα ήθελα να πω), μήπως και τραβήξει χρήματα, επιχορηγήσεις, ονόματα κτλ.

Η ανακάλυψη είναι υποσχόμενη αλλά ακόμη σε νεογιλο στάδιο. Πολλά μπορούν να πάνε λάθος
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Απο την γνωση μου που προερχεται απο την κολυβογραμματικη μου μορφωση. Νομιζω οτι τα 5 σταδια σταδια του ακατανομαστου αντιπροσωπευει το ετος. το σταδιο 5 - ετος 5 - που ειναι η τελευταια ευκαιρια να παρεις τηλεφωνο οσους αδικησες.
αν δεν κανω λαθος αντιπροσωπευει και εκατοστα αλλα δεν γνωριζω σε ποιες περιπτωσεις.
Για το αρθρο θα συμφωνησω 100% με τον Βορειο. Πολλα αρθρα και fake news κυκλοφορουν για το θεμα και πολλες ερευνες τρεχουν.
ακομα δεν εχουμε δει κατι στιβαρο.

Θα συμφωνησω και με την ευκολια να ριξεις πραγματα στην αγορα, ακομα και αν ανασταινουν νεκρους. πολλα πραγματα μπορουν να πανε λαθος.
Διαβαζα για ενα περιστατικο σχετικα με μια εταιρια γενετικων τροποποιησεων που ηθελε να κατασκευασει ενα ανακυκλωσιμο λιπασμα. Στην συνταγη τους υπηρχε το βακτηριο klebsiella P.
Τοτε μπηκε η Elaine Ingham στην ιστορια. Υποστηριξε οτι το βακτηριο klebsiella P ειναι "αλκοολικο" και θα κατεστρεφε τις σοδειες - παγκοσμιος λιμος-.

εδω ειναι η οπτικη απο το "αντιπαλο" στρατοπεδο.

Η ιστορια ειναι πολυ παλια και το θεμα δεν ειναι αν η ιστορια της Ingham ειναι σωστη αλλα οτι τετοια πραγματα μπορουν να συμβουν και να ψοφισουμε παρεα. Η πρωτη και μοναδικη φορα που ο πλανητης θα κανει κατι στο φασμα του solidarity.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Όχι, Λελο δεν έχει να κανει με τα χρόνια ούτε απαραίτητα το μέγεθος. Έχει κανει κυρίως με το μορφολογικό στάδιο και αν ειναι μεταστατικός ή όχι. Τέσσερα βασικά στάδια είναι, στο τέταρτο έχεις πολλαπλές μεταστάσεις και ως αποτέλεσμα οργανική ανεπάρκεια. Τα υπόλοιπα όταν γυρίσω σπίτι έτσι και όντως σας ενδιαφέρουν. Γκικιν άουτ Εντ οβερ
 

stefan24

Half-Ogre
Joined
Jun 4, 2016
Messages
608

The Evpatoria Report Taiji Kyofusho
Η μνήμη του Δασκάλου μας Ζαχαρία πότε εορτάζεται πάλι? Πόσα χρόνια πέρασαν!!!
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
πως βγαινουν τα σεναρια συνωμοσιας.

Πριν αρκετα χρονια, τσεκαρα το youtube για μια αρχαια Αγγλικη σειρα, το Sapphire and steel. Στην ελληνικη κρατικη τηλεοραση ειχε παιξει ως ζαφυρι και ατσαλι. ειχα παρει τα @@ μου και το παρατησα το θεμα.

Πριν δυο βδομαδες? εφαγα κολημα να παιξω το Plague INC. ηθελα να το απολαυσω στην μεγαλη κινεζικη οθονη.

Χθες το βραδυ, με πηρε τηλεφωνο ενα φιλαρακι, σε ωρα που δεν μιλαμε στο τηλεφωνο. Μιλησαμε για την νεα επιδημια και μου πεταξε οτι κατι δεν παει καλα με την ολη ιστορια. λιγο πριν επιστρεψουν ολοι οι κινεζοι στην Κινα για την πρωτοχρονια, ξεκινησαν τα πρωτα κρουσματα.
Επειδη ειμαι πολυ απασχολημενος στη δουλεια, μολις κλεισαμε το τηλεφωνο σερφαρα στο 9gag. ναι ρε, μπαινω στο 9gag, υπαρχει προβλημα;
εννοειται οτι ολοι ηταν απασχολημενοι με την Κινα. σε καποια φαση ειδα και το Plague INC, εννοειται και αυτο. ο κοσμος μας ειναι πολυ απλος.

Σημερα. σηκωθηκα απο το κρεβατι σαν νεκροζωντανος. εφτιαξα καφε και μολις ανοιξε το ενα ματι μπουκαρα youtube για να ξεκινησω την μερα μου με ασματα. Δεξια το youtube αναμεσα σε Sodom και Cradle of filth, προτεινομενο για εμενα, προσωπικα, το Sapphire and steel 1η αποστολη. επεισοδιο 1. ελα ρε μαγκα, και εκανα κλικ. στο πρωτο επεισοδιο κυριαρχει το τραγουδακι Ring a Ring το οποιο ακουγεται και στο Plague INC. Ειναι το τραγουδακι που λενε καποια παιδακια, να σας το θυμισω
A-tishoo! A-tishoo!
We all fall down

δεφακ.

τελος παντων, επειδη ξεφυγα εντελως, να ξεκινησω το σεναριο συνωμοσιας. πριν ξεκινησω υφαινω αυτη την κουβερτα, εβαλα να παιζει Motorhead \m/ ace of spades. μολις τελειωσε η κομματαρα, το autoplay με πεταξε στον Billy Idol - Rebel Yell.
Μαγκες, το youtube ειναι οργανο πλυσης εγκεφαλων.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,223
Βρήκα το εν λόγο pdf πολύ ενδιαφέρον για την ιστορία του χρήματος - Austrian economics.

Αλλά υποπτεύομαι ότι μπορεί να είναι copyright protected. Αν σε κάθε περίπτωση δημιουργείται υπόνια προβλήματος, σβήστε το. Merci
 

Attachments

  • What_Has_Government_Done_to_Our_Money-Greek.pdf
    652.4 KB · Views: 12
Last edited:

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,667
Βρήκα το εν λόγο pdf πολύ ενδιαφέρον για την ιστορία του χρήματος - Austrian economics.

Αλλά υποπτεύομαι ότι μπορεί να είναι copyright protected. Αν σε κάθε περίπτωση δημιουργείται υπόνια προβλήματος, σβήστε το. Merci
Mises Institute βλέπω και όσο θυμάμαι αφήνει ελεύθερη την αντιγραφή γιατί θέλει να φτάσουν τα κείμενα σε όσο γίνεται περισσότερους.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Το διάβασα το pdf (day 1). Πιστεύω ότι ο φιλτατος lucinos έχει σωστές πληροφορίες.

Τώρα θα δώσω και εγώ τα παραδείγματα μου σχετικά με το χρήμα. Μισό να πάω στην ντουλάπα να φέρω τα σεντόνια.

Ο μισθός μου έρχεται σε δολάρια. Τον πρώτο καιρό τα πράγματα ήταν ας πούμε ΟΚ.
Άλλαζα $100 και έπαιρνα 1,000 - 1.100 kwacha.
Για τους ντόπιους αυτά τα χρήματα είναι ένα κλασσικό μηνιατικο. Μερικοί δεν τα βλέπουν αυτά τα λεφτα.

Μετά από λίγο καιρό άρχισε να με ενδιαφέρει το χρηματιστήριο. Το δολάριο άρχισε να πέφτει. Σε κάποια φάση, άλλαξα $100 και πήρα 600 kwacha. Πήγα στο σούπερ μάρκετ και τα μισά λεφτά έφυγαν για πλάκα.
Αυτή η πτώση του δολαρίου, ωφελεί τους ντόπιους αλλά οι τιμές δεν άλλαξαν και πολύ.
Άρχισα να το εξετάζω το πράγμα και δεν έπεσαν πυροβολισμοί έξω από τον λευκό οίκο για να δικαιολογηθεί αυτή η πτώση του δολαρίου.

Στην πορεία έμαθα ότι αυτή η πτώση ήταν κόλπο. Οι κυβερνητικοί έριξαν το δολάριο και ταυτόχρονα άρχισαν να το αγοράζουν σαν τρελοί.
Μετά από μια άσχημη περίοδο για τον μισθό μου, αφού ήταν σαν να μου έδιναν μισό μισθό, το δολάριο άρχισε να ανεβαίνει. Αυτή την περίοδο το δολάριο είναι 1.400 και κάτι ψιλά. Οι τιμές έχουν ανέβει σε βασικά αγαθά και έχουν παίξει μικρό εντάσεις. Ένα σακουλάκι αλεύρι, σημαντικό για την διατροφή των ντόπιων, από 50 kwacha έφτασε στα 160? Κάπου εκεί.

Σενάριο συνωμοσίας? Ισως.
Τον τελευταίο καιρό παίζουν πολλά video στο YouTube με άτομα που ανήκουν στην κυβέρνηση, αφισοκολητες κτλ που παίρνουν τηλέφωνο τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και ζητάνε να μιλησουν-συναντησουν τον πατέρα του. Υποστηρίζουν ότι ο πατέρας του δεν είναι ντοπιος άρα ο αντιπολίτευσης δεν είναι νόμιμα στη Βουλή.

Πριν λίγες μέρες, η αντιπολίτευση έβγαλε στη φόρα ένα κυβερνητικό σκάνδαλο.
Μια εταιρία από την Ν. Αφρική έκανε μια πρόταση στην κυβέρνηση. Να τους φτιάξει έναν σημαντικό δρόμο, σαν να λέμε Εγνατία οδό, με κοστος $300.000. επειδή έχω πάει Ν. Αφρική, έχουν εντυπωσιακούς δρόμους.

Η κυβέρνηση αρνήθηκε και έκλεισαν συμφωνία με μια κινέζικη εταιρεία, να τον φτιάξει με κόστος $1.000.000.

Δεν ξέρω αν όλα αυτά σας θυμίζουν κάτι.
Αυτά για να δούμε πως κινείται το χρήμα.
Εάν είμαι αρκετά άτυχος ώστε κάποιος κυβερνητικός διαβάζει RQ, θα βρεθώ φυλακή.
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
84191502_10218733913791261_2751077194770939904_n.jpg


 
Top Bottom