Συναυλιες (των μεταλλων και μη)

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Τι να σας πω ρε παίδες. Βλέπω ανά καιρούς πολλές φωτογραφίες από τα σατανοσόσιαλ μηντια φίλων και είναι συναυλίες που είχα Monday blues επειδή δεν ήμουν εκεί να χτυπιέμαι σαν εικοσάχρονο στο κάγκελο (Savatage, Geoff Tate, ακόμη και το Dark Saga live από τους Ashes of Ares). Για τη συγκεκριμένη, είχα το διττό συναίσθημα "δεν στεναχωριέμαι που δεν ήμουν Αθήνα" και δεν θα με χαλούσε να μου έλεγαν "έλα στη μάνα πατρίδα για κοινή μυσταγωγια". Τρέχω λίγο παράλληλα από τον Borracho που ενώ έχουμε βιωματικά ανάλογα (ανταλλάξτε αλεπούδες με μεθχεντς) διότι νιώθω περισσότερο μεταλλοχιπστεράς που δεν θέλει να νιώσει δικαίωση ότι αυτά που σκάλιζε πιτσιρικάς τωρα απολαμβάνουν κοινής αποδοχής από ένα συφερτό που μας είχε στο περιθώριο μόνο και μόνο επειδή φορούσαμε μαύρα και είχαμε μαλλιά (τότε). Θα μου πείτε τι σε νοιάζει εσένα, ζηστο για σένα. Ισχύει, αλλά παράλληλα όλο αυτό το σοσιαλιτε που γεμίζει στάδια επειδή μπορεί οικονομικά (και για αυτό τα έχουν στο θεό) αφαιρεί από τον κάθε τωρινό πιτσιρικά την καύλα να είναι πρωτες σειρές και να ρουφάει σουρωμενο μπυροϊδρώτα από τον μπροστινό του όσο παιζει το Orion. Για όσους το έζησαν σας χαίρομαι πραγματικά.

Οι Γκοτζίρες γενικά δεν φημίζονται για τα λάιβ τους.
Έχουν δύσκολο σεταπ στον ήχο και πολλές φορες (2) βγαίνει φασαρία.

Θα μου πείτε τι σε νοιάζει εσένα, ζηστο για σένα. Ισχύει, αλλά παράλληλα όλο αυτό το σοσιαλιτε που γεμίζει στάδια επειδή μπορεί οικονομικά (και για αυτό τα έχουν στο θεό) αφαιρεί από τον κάθε τωρινό πιτσιρικά την καύλα να είναι πρωτες σειρές και να ρουφάει σουρωμενο μπυροϊδρώτα από τον μπροστινό του όσο παιζει το Orion. Για όσους το έζησαν σας χαίρομαι πραγματικά.
Αυτο ακριβως. Ειχα γραψει αλλου χτες-προχτες το εξης (με αφορμη το age-ism του δεν μπορουν να πηγαινουν 40ριδες σε συναυλιες γιατι πεφτει η ενεργεια της φασης ενω υποστηριζα πως το θεμα ειναι το μαρκετινγκ του FOMO για να μαζεψουν κοσμο ασχετως προελευσης), θεωρω πως κουμπωνει αριστα με το παραπανω που εγραψε ο νορθ;
Δεν βλεπω κατι κακο με το να πηγαινουν μεγαλυτεροι σε ηλικια σε συναυλιες η να παιζουν 70ριδες ακομη λαιβ αν τους κραταει.

Το θεμα δεν ειναι η ηλικια ειναι η υπερμετρη διαφημιση και το μαρκετινγκ, κυριως στα "κοινωνικα" δικτυα, που εχει εδω και μια δυο δεκαετιες πληξει εκτος των αλλων και τις συναυλιες.
Υπαρχει διασταση αποψεων για το τι ειναι μια συναυλια και ως εκ τουτου τι προσφερει στον παρευρισκομενο εκει.

Στη συναυλια θα παω για να ακουσω τα τραγουδια μιας μπαντας που μου αρεσει, ναι, αλλα κυριως θα παω για τη μυσταγωγικη εμπειρια της κοινωνικης συνευρεσης με ανθρωπους με τους οποιους εχω εναν στοιχειωδη εναρμονισμο προτιμησεων, μια εν δυναμει συντροφικοτητα.

Αυτη η εμπειρια ενισχυεται απο τα οπτικοακουστικα εφε και τα οτι εξτρα βγαζει ενα συγχρονο σεταπ
Αυτο που θεωρω κλεψια και ξενερα, ειναι η **υπερμετρη** διαφημιστικη προωθηση της συναυλιας που σκοπο εχει το FOMO και την προσελκυση ανθρωπων που δεν συμβαδιζουν τα γουστα τους με τα γουστα του κοινου της συναυλιας.

Αυτη η προωθηση "νερωνει" την προτερη συλλογικη εμπειρια. Οχι η εκμεταλλευση του συναισθηματος της νοσταλγιας και σιγουρα οχι η ηλικια

επειδή μπορεί οικονομικά (και για αυτό τα έχουν στο θεό) αφαιρεί από τον κάθε τωρινό πιτσιρικά την καύλα να είναι πρωτες σειρές

Αυτό ξαναπές το. Από μάζωξη-ψυχαγωγία ατόμων με παρόμοια βιώματα-ιδεοληψία και συμμετοχή σε μια γιορτή μουσικής προσβάσιμης στα περισσότερα κοινωνικά στρώματα (και δεν πιάνω καν τα μηνύματα ή τους λόγους γέννησης αρκετών subgenres), έγινε ατραξιόν των περσόνων του τίποτα , του καυχήματος αποτύπωσης της στιγμής στα σόσιαλ και του οικονομικού flexing.
Θυμίζω Nightfall-Queensryche-Nightwish-Judas Priest με 30€, κάποτε στη Μαλακάσα.

Άραγε σε τίποτα Enslaved, θα πήγαινε το 1% από αυτούς...;

Είστε σαν εκείνους τους "να ακούσετε μέταλ να γίνεται άνθρωποι" που μετά αφού άρχισαν να ακούνε περισσότεροι μέταλ "ναι καλά μου μάθατε την μέταλ και εσείς τώρα"?

Καθίστε να χαρείτε ότι χαίρεστε και μην στενοχωριέστε με ότι χαίρονται οι άλλοι.

Ποιο να ακούσουνε μετάλ ρε μαν ελμάο. Οι μισοί και βάλε (αισιόδοξα λέω λίγους) ήταν φάση, "ήταν καλοί αυτοί οι Μπακάλικα, άκουσα μια φορά στον Ρέμπελ το Sexy Lie και το Άι νταμπ δεανφοργκίβεν θα πάω στο ιβέντ γιατί θα είναι όλη "η κοσμικη Αθήνα" εκεί".

και εσένα τι σε νοιάζει; άστους να δώσουν τα λεφτά αυτά για να το παίζουν ιστορία. αυτοί είναι ηλίθιοι εσύ ακούς τη μουσική σου όπως την γουστάρεις και τέλος.

Εγώ χέστηκα, και για αυτό δεν πήγα άλλωστε. Να δω τι (πέρα από αυτό που ήδη σχολιάσαμε); Μια μπάντα που το ζενίθ της (δημιουργικά και παιχτικά) ήταν κάτι αιώνες πίσω, σε υπερ-premium τιμή;

Ρε αν ήμασταν πατρίδα και συννενογιόμαστο (sic) για τρενάκι ΚΑΠΗ στην αρένα, θα περνάγαμε φίνα, ακριβώς λόγω του μοιράσματος, της Θείας Κοινωνίας της δικιάς μας.

Μόνοι και σκόρπιοι γάμα τα, κάθε λογικό αντεπιχείρημα, στέκει. Κυρίως θρηνούμε για το οριστικό τέλος της νιότης μας, που αφενός ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ οι μπάντες αυτές κι αφετέρου το λάιβ ήταν Εκκλησία του Ψυχάκια, κάγκελο σήμαινε μελανιές, ασφυξία και παράσημο την άλλη μέρα στο σχολείο.

Πλεον σημαίνει πως σου περισσεύει 1κ για κάψιμο κι είσαι τόσο μαλάκας που το δίνεις. Άλλαξε η εποχή κι όπως όλες οι προηγούμενες γενιές, νοσταλγούμε και ρομαντζάρουμε για ν'αντέξουμε.

Nitrε, έχεις τα δίκια σου αλλά όπως είπα για μένα το πρόβλημα εν τέλει είναι βαθύτατα κοινωνικό που αφαιρεί από το τελικό συναίσθημα (έτσι και πήγαινα). Ήμασταν 24χρονοι λεουρες και είχαμε πιάσει κάγκελο AC/DC μαζί με Κύπριους αδελφούς, με προσιτό εισιτήριο και κοπιανομασταν όταν βγήκε η Rosie από το τραίνο. Δεν καθόμασταν παστομενες ρέγγες στη συντήρηση να τραβάμε με το κινητό το story όσο βαρούσε κωλοτούμπες ο Angus. Το ζήσαμε για το μέρος της εμπειρίας, όχι για την επιφανειακή, ψηφιακή επιβεβαίωση του φασαιου που ζει μέσα από ένα like. Μας διαμόρφωσε και είμαστε τυχεροί που δεν το στερηθηκαμε λόγω πλαστού εισητηριακου πληθωρισμού.

Τώρα, αν είχαμε όλοι μαζί κανονίσει ντου αρένα, πανό "τιμημένα -άντα/-ήντα" κι εγώ μαζί, θα έκλαιγα παρέα με Μητσάκο, δεν είπα ότι δεν έχω γνωστική ασυμφωνία. Αλλά το επιχείρημά σου καταρρέει όταν καλή ώρα στο Big4, ρίχνει καρέκλες και φασαία άνοιξε ομπρέλα στη Μαλακάσα μην βραχεί, ενώ ήταν ανάμεσα σε εκατοντάδες μπυρόρκ έτοιμα να πέσουν στο Τοίχος του Θανάτου για το τιμημένο παράσημο. Πάλι καλά που βγήκε τότε ο Hetfield και ρώτησε αν ήμασταν έτοιμοι και πήγε η ομπρέλα ακλαφτη.

Edit:
9738.jpg

Last edited:
Νίτρειο Χ σχεδόν σε 1-2 σελίδες, μη σπαμάρω μεμονωμένα. Αλλά live and let live. Κι αισθάνομαι ευλογημένος που έζησα το Σάββατο. Υγείες.

Νίτρειο Χ σχεδόν σε 1-2 σελίδες, μη σπαμάρω μεμονωμένα. Αλλά live and let live. Κι αισθάνομαι ευλογημένος που έζησα το Σάββατο. Υγείες.
Μη μας δικάζεις έτσι ρε Μητσακο γέροι αθρωποι!
Στο ξαναλέω πάντως, χαίρομαι πραγματικα που το ένιωσες στο φουλ όπως ηθελες και τώρα που τα ξαναδιαβάζω καταλαβαίνω πώς σου "ακουγόμαστε"!

Δεν πάει ούτε χρόνος που με μια γνωστή πΣυχή αποδωμεσα δακρυσαμε στους Savatage και την επόμενη διάβαζα σχόλια στα νετζ για tribute band και δήθεν "μαγαζάκια" που θα έπρεπε να έχουν κλείσει κλπ κλπ

Ήμασταν 24χρονοι λεουρες και είχαμε πιάσει κάγκελο AC/DC μαζί με Κύπριους αδελφούς, με προσιτό εισιτήριο και κοπιανομασταν όταν βγήκε η Rosie από το τραίνο.
Τι 24 ρε; Εμείς ακόμη αλλάζαμε πάνες τότε!

Εντάξει το σκηνικό με την βροχή στους μεταλλικα το 2010 δεν πιάνει εύκολα άλλο λάιβ. Κι ας μην είναι φαν

"Παιδιά στην εκδρομή στο Λούβρο έβαλα μάσκα ύπνου γιατί με ενοχλούσε το λευκό των καμβάδων. Τελικά απόλαυσα στο έπακρο τη Νύχτα στο Φαλακρό Βουνό."

Mitsakos probably.

live and let live
Δεν είναι καν τραγούδι σε b-side τους. Checkmate νοσταλγοί.

Είσασταν όλοι αγέννητοι ρε όταν χτυπιόμασταν σαν τα πιθήκια με τους Grave Digger το 97 στο Ρόδον

Είχα πέσει νούμερο στο παντελόνι μετά απο εκείνο το βράδι

έβαλα μάσκα ύπνου γιατί με ενοχλούσε το λευκό των καμβάδων
Στη, ζωηρή μα μεστωμένη, sweet-spot ηλικία των 38, baby powder white or gtfo. Σιγά μην κάψω τα πολύπαθα ματάκια μου με off-white Βουργουνδίας ή ό,τι διάολο ήταν το default στο Λούβρο.

1778654627036.jpeg

ε τελικά ποιος Χ ποιον; έχω μπερδευτεί λίγο :p

τεσπα εγώ αυτό που λέω (γιατί δεν βλέπω να διαφωνούμε με πολλά) είναι κάντε ότι αγαπάτε, εγώ δεν θα πήγαινα και αν μπορούσα και να τα είχα. Μετά την Μαλακάσα όπου ήμουν σε μια λογική απόσταση από την σκηνή να βλέπω κιόλας και όχι να κοιτάζω οθόνες, δεν ασχολήθηκα ξανά γιατί όλα γιγαντώθηκαν και θεωρώ ότι είναι μισή εμπειρία.

Δηλαδή πήγα ΟΑΚΑ μια φορά, έτσι για την νοσταλγία στο reunion "μας τελείωσαν τα φράγκα" Πύξ Λάξ, με μισή καρδιά, χωρίς τον Μάνο είναι απλά 2 κλαψωμούνιδες που απαγγέλλουν, ούτε καν τραγουδούν, στο ΟΑΚΑ και κατάλαβα ότι οκ... πλήρη αποσύνδεση καλλιτέχνη και κοινού σε τόσο μεγάλα στάδια.

Έβλεπα όλα αυτά τα storis κτλ που ανέβαζαν φίλοι και γνωστοί που πήγαν, που αν το χάρηκαν εμένα δε μου πέφτει λόγος, αλλά οκ στα 100μ από την σκηνή εμένα δε μου λέει κάτι.

μου κανει μεγαλη εντυπωση που εκπλησσεστε που διαφωνειτε, μπρος.

μα αυτο ισχυει για καθε καλλιτεχνικο εργο. δηλαδη εχετε ολοι την ιδια εμπειρια/αποκομιζετε το ιδιο συναισθημα οταν κοιτατε εναν ζωγραφικο πινακα? μηπως εχουτε/εχουμε ολοι τις ιδιες αντιδρασεις οταν παιζουμε ενα κειμ? γιατι να συμβαινει κατι διαφορετικο σε μια μουσικη συναυλια?

η φτωχη εμπειρια μου απ τις συναυλιες του μπρους ειναι οτι σ ενα λαιβ θα δεις μαζεμενες ολες τις φυλές. θα παει ο ελιτιστης/φλεξάρης που θα λεει φωναχτα στους διπλα οτι τον βλεπει 64η φορα κι οτι πηγε μονο και μονο μπας και πει εκεινο το b side απο ενα obscure σινγκλακι του 76, που κυκλοφορησε σε 612 αντιτυπα... θα παει η κυρατσα/κυρατσος που 3 ωρες θα εχει το κινητο να σημαδευει την σκηνη και θα ζησει απ την γαμωσυσκευη του την συναυλια. και θα παει κι ο τυπος που ειχε ακουσει το enter sandman στα 16, του αλλαξε την ζωη, φοραγε δερματινα στο χωριο του και γι αυτο εγινε δαχτυλοδειχτουμενος, ο οποιος μπορει και να μην εχει ακουσει κανενα αλλο τραγουδι μεταλικα και που υποπτευομαι οτι χαρηκε πιο πολυ την συναυλια απ ολους.

το ιδανικο βεβαια ειναι να πας παρεα με την δικη σου "φυλή" και να βιωσετε παρομοια πραγματα. αλλά απο κει και περα, ποιος ειπε λιβ εντ λετ λιβ? νομιζω ο μητσακος. αυτο. ζησε εσυ την συναυλια οπως αγαπας, και μην ασχολεισαι ουτε με το τι κανει ο διπλα ουτε γιατι δεν νιωθει οπως εσυ.

και τελος, οπως και να χει, ακομα και στην δυση τους, καλο ειναι να ερχονται μουσικοι τιτανες στην ελλαδα γιατι δεν συμβαινει συχνα.

Είσασταν όλοι αγέννητοι ρε όταν χτυπιόμασταν σαν τα πιθήκια με τους Grave Digger το 97 στο Ρόδον

Είχα πέσει νούμερο στο παντελόνι μετά απο εκείνο το βράδι

Αν μιλάμε για την ίδια συναυλία, θυμάμαι έβρεχε εκείνο το βράδυ και με τον φίλο δεν είχαμε ιδέα που είναι το Ρόδον. Πήγαμε κέντρο και ακολουθούσαμε κάτι άλλους σκληρούς γαμιάδες, λέμε εκεί θα πηγαίνουν. Φυσικά και δεν μας έκοψε να ρωτήσουμε, απλά ακολουθούσαμε. Τελικά εκεί πήγαιναν. Και φτάσαμε όλοι μούσκεμα, πράγμα το οποίο επίσης θυμάμαι να μη μας νοιάζει καθόλου. Είχαν παίξει και Παπακωνσταντίνου. Το ίδιο βράδυ καταλήξαμε μετά τη συναυλία σε ένα ρέηβ πάρτι σε κάτι αποθήκες στο πουθενά. Ο άλλος ήταν και φουλ ρεηβάς εκτός από πολύ μεταλλάς. Θυμάμαι μέσα στο ρέηβ είδα και δύο χοντρούς δεινόσαυρους, με άσπρα μαλλιά οπότε τουλάχιστον 180 χρονών στα μάτια μας τότε και μπλούζες acdc. Άρα δεν ήμασταν οι μόνοι χαζοί εκτός τόπου και χρόνου εκεί σκέφτηκα τότε.

Last edited:
Back