Συζήτηση για τις next (next) gen κονσόλες

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Άρθρο του Windows Central για το ερωτηματικά σχετικά με το επόμενο Xbox:

Μέσα υπάρχει μια ενδιαφέρουσα αναφορά στο Steam:
Το διάβαζα σήμερα αλλά οκ δεν ξέρω πόσο trusted είναι

Το έχει και εδώ βέβαια

Εγώ περιμένω πότε θα τ' ανοίξουν (ή τα χακάρουν), να μπορείς να βάζεις άλλα λειτουργικά πάνω!!

Πολύ πιθανό, ακόμα και αν η σονυ κρατηθεί δεν ξέρω πως θα επιβιώσει αφού στο ps5 ένα παιχνίδι κράχτη δεν έχει βγάλει, δεν έχει δείξει οτι έχει σεβαστή αποκλειστικότητα ΑΑΑ τίτλων που θα τραβήξουν κόσμο. Πήρα PS5 και το μόνο αποκλειστικά ps5 παιχνίδι που έχω παίξει είναι το demons souls που είναι remake, ούτε demons souls 2, ούτε bloodborne 2 ούτε κάν ένα the last of druckmanus 3 τίποτα να σε τραβάει.

Η sony δεν πουλάει αποκλειστικά πλέον, πουλάει hype και ο κόσμος αγοράζει... το atari 2600 να έβγαζε rebranded θα πούλαγε για 700€ και ο κόσμος θα έλεγε γραφικάρες ξέρω εγώ.

Apple/nvidia level πλέον.

Η Sony ανέβασε μια αγγελία εργασίας για "Senior director, multiplatform & account management". Το job desciption έχει ως εξής:

Reporting to the Vice President, Commercial Management as Senior Director of Multiplatform & Account Management, you will play a critical leadership role in shaping and executing the global commercial strategy for PlayStation Studios software titles across all digital platforms beyond PlayStation hardware, including Steam, Epic Games Store, Xbox, Nintendo, and mobile. This role is accountable for optimizing title profitability, ensuring cross-functional alignment, and leading a high-performing team focused on multiplatform expansion, mid-range commercial planning, and platform partner management.

Φαίνεται λοιπόν ότι η Sony έχει σκοπό τουλάχιστον να συνεχίσει, ίσως και να επεκτείνει τα ports των παιχνιδιών της. Κάποιος θα μπορούσε να αναρωτηθεί "μα καλά, τώρα που το Xbox κατέρρευσε θυμήθηκαν να κάνουν ports;". Ίσως όμως αυτό το γεγονός να δίνει και την απάντηση. Το Xbox πλέον δεν απειλεί την Sony οπότε το porting φέρνει εύκολα έσοδα χωρίς ρίσκο, συν του ότι απομακρύνει τον κίνδυνο αντιμονοπωλιακών μέτρων αν κριθεί ότι η Sony έχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά των home consoles.

Πρόσθεσα ένα επιπλέον next στον τίτλο του thread διότι έχουν αρχίσει να βγαίνουν πληροφορίες για τα επόμενα Xbox και Playstation. Σύμφωνα με τον αξιόπιστο leaker Kepler L2, το PS6 θα βρίσκεται σε ισχύ στα επίπεδα της 9070ΧΤ και το επόμενο Xbox σε αυτά της RTX 5080. Φυσικά το hardware θα υποστηρίζει τα διάφορα features του machine learning όπως upscaling, frame generation κλπ.

διάβασα κάπου λέει το επόμενο xbox θα είναι cpu+gpu και περισσότερο ανταγωνιστικό στα prebuild PCs παρά στο PS6 καθώς θα φεύγει από την όλη ιδέα του συστήματος κονσόλας σαν στήσιμο hardware. Ότι και να σημαίνει αυτό.

Παντως για παιχνιδια μεχρι τωρα δεν χρειαζονται η 9070xt ουτε η 5080 για 1400p maxed 60 fps. Μονο αν εχεις 4κ οθονη και θες να παιζεις max 4k 60 xωρις FSR τοτε παιρνεις μια απο αυτες. Αρα για εμενα που εχω 6700χτ και να παρω 5080 δεν θα δω τοσο μεγαλη διαφορα στα παιχνιδια. Σε ολα τα υπολοιπα(προγραμματα ιντερνετ σειρες τιανιες) σιγουρα θα εχει λιγο καλυτερα γραφικα αλλα δεν νομιζω να εχει τοσο μεγαλη διαφορα που να δικαολογει να δωσω 700 για μια 9070xt. Η 1000 για 5080. Ετσι δεν ειναι? Οποτε συνεχιζω μετ ο σχρδιο μου οπως εχω και θα αλαξω επεξεργαστη μνηημ και μητρικη μολις βγουν οι zen 6 αλλα θα κρατησω καρτα γραφικων και σκληρο δισκο.

H Sega άραγε πού βρίσκεται;
Αν ήμουν Sega θα ερχόμουν σε συνεννόηση με την Valve να βγάλω Steam Machine, (ή και χωρίς συνεννόηση μπορεί να κάνει το ανάλογο). Η Sega είναι από τις εταιρείες που είχαν επιτρέψει τα παιχνίδια να βγούνε για λίνουξ στην προ Proton εποχή.

H Sega άραγε πού βρίσκεται;
Δε βρίσκεται (μπανταμ τςςς) καθώς έχει σταματήσει να βγάζει κονσόλες μετά το Dreamcast, κινδύνεψε να φαλιρίσει αν συνέχιζε. :p

Ok υποθέτω ρωτάς που βρίσκεται σε θέμα πωλήσεων. H best selling κονσόλα της είναι το Mega Drive, στα 31-32 εκ. οπότε είναι αρκετά κάτω. Φυσικά άλλες εποχές τότε, άλλη δυναμική και πιο συρρικνωμένο κοινό.

Αν ήμουν Sega θα ερχόμουν σε συνεννόηση με την Valve να βγάλω Steam Machine
Αν στη Sega είχε απομείνει ένα μέρος από το edgy attitude που είχε, θα το ονόμαζε Gabecube έστω σε αρχικό στάδιο, για ένα τελευταίο jab στη Nintendo.

να σημειώσουμε εδώ ότι το MegaDrive ήταν σε παραγωγή μέχρι το 2023 στην Βραζιλία και δε νομίζω ότι έχουν μετρηθεί αυτές οι πωλήσεις στο παραπάνω νούμερο.

Ναι ρε μιλάω για τα επίσημα νούμερα των μοντέλων made by Sega. Αυτές που αναφέρεις αν και υπήρχε άδεια, είναι τροποποιημένες σε hardware, οπότε γενικά δεν τις βάζουν μέσα, όπως δεν βάζουν τις mini εκδοχές που βγήκαν πριν λίγα χρόνια.

Μια και πήρα το portal να γράψω τις εντυπώσεις μου.

Καταρχήν μιλάμε για μια πολύ εργονομικό και πανάλαφρη συσκευή που κάθεται άψογα στα χέρια.

Μετά η εντυπωσιακή οθόνη του καθώς και ο παρα πολύ καλός του ήχος. Σε όλα αυτά πολύ θετική εμπειρία.

Πάμε τώρα στο gaming. Η γραμμή που είναι 1 γίγα υpload και download καθώς και mesh δίκτυο στο σπίτι για ονομαστικές ταχύτητες. Γενικά είναι φορτωμένη η γραμμή καθώς τρεχουν service διάφορα σε 24/7 μηχάνημα.

Δοκίμασα το οικιακό gaming που εκεί δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και έτρεξαν όλα άψογα χωρίς το παραμικρό lag. Οντος μια πολύ καλή λύση για όποιον θέλει να παίξει ένα game χωρίς να χρειαστεί να ανοιξει τη τηλεόραση, γιατί η κοινσόλα θα ανοίξει χωρίς να δώσει σήμα στην tv και φυσικά όταν το κλείσεις θα κλείσει και αυτό.

Μετά δοκίμασα το cloud streaming και εκεί έπαιξα έναν αγώνα με αντίπαλο στο efootball. Εκεί είχα μερικά lag και μια δύο στιγμιαίες αποσυνδέσεις με αρχικά για λίγο downgrade στην ανάλυση αλλά σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι έπαιξα άψογα και ολοκλήρωσα κανονικά το game.

Μου αρέσει που δεν παίρνει λιγο χρόνο ο συγχρονισμός και το streaming μετά και που έχει game γενικά ο κατάλογος ιδίως του plus αν θέλεις να δοκιμάσεις κάποια χωρίς να τα εγκαταστήσεις.

Καταστροφικός Νοέμβριος για τις πωλήσεις game consoles στις ΗΠΑ, η χειρότερη επίδοση από το 1995:

What's going on? As pointed out by Circana senior director Mat Piscatella, video game hardware has never been more expensive, reaching an all-time November high of $439 per unit, up 11% year-over-year.

Καθόλου παράξενο από την στιγμή που ο κόσμος στενάζει από την ακρίβεια. Η Nintendo ίσως ιδρώνει λίγο περισσότερο καθώς σίγουρα περίμενε καλύτερες πωλήσεις του Switch 2, αλλά και το PS5 έπεσε πολύ χαμηλά παρά τις εκπτώσεις. Για να γίνει αντιληπτό για τι flopping μιλάμε, το 2018 το PS4 μόνο του πούλησε περισσότερο από όλες τις κονσόλες μαζί αυτόν τον Νοέμβριο.

Last edited:
Back