Σήμερα στη σχολή μέσα στη βαρεμάρα μου, είχα στο μυαλό μου το Dishonored που τέλειωσα πρόσφατα. Σκεφτόμουν πόσο τραγικό θα ήταν να ζούσε κάποιος στο κόσμο του παιχνιδιού και μου ήρθε η ιδέα για αυτό το τόπικ. Ας γράψουμε τα μέρη από video games που δε θα θέλαμε να ζούμε ως NPC και γιατί. Εννοώ όμως NPC που δε πρωταγωνιστούν στη ροή του παιχνιδιού αλλά για αυτόν το τύπο που βρίσκεται στη γωνία, πίσω από έναν πάγκο κλπ. Οι δικές μου πρώτες σκέψεις:<br><br><u>Dunwall - Dishonored</u><br>H καλή και αγαπημένη Βασίλισσα δολοφονείται, η πανώλη κατατρώει τη πόλη, συντρίμμια εδώ κι εκεί, ποντίκια που τρώνε ανθρώπους ζωντανούς κλπ. Σίγουρα δε θα ήθελα να ζω σε μια τέτοια φάση.<br><br><u>O κόσμος του This War of Mine</u><br>Και μόνο η ιδέα ότι μπορεί και να μην είναι και τόσο μακρινή μια τέτοια κατάσταση, σε αγχώνει. Η σκέψη δε ότι κάποιοι τη ζουν αυτή τη στιγμή που μιλάμε, σε στεναχωρεί. Πόλεμος, πείνα, μετατροπή του ανθρώπου σε αρπακτικό, αρρώστια, κρύο, επιδρομές. Μακριά από μας.<br><br><u>Μόσχα - Metro 2033</u><br>Όποιος έχει παίξει το παιχνίδι, σίγουρα με καταλαβαίνει. Ζωή στους υπονόμους και τα λαγούμια του μετρό. Τέρατα στον έξω κόσμο, τέρατα και μέσα. Πικρή ζωή στους σταθμούς, γεμάτη σκοτάδι, πείνα, πορνεία, φτώχια, βρωμιά και δυσωδία.<br><br>Κάποια άλλα που μου έρχονται είναι η Raccoon City, ίσως ο κόσμος του Mad Max, φυσικά η Γη στο Plague Inc. Αφήνω εδώ τις σκέψεις μου, χωρίς να τις ολοκληρώσω, για να δω τις δικές σας γνώμες.