What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τα καλύτερα horror games για PC (άντε και σε κονσόλα αν αξίζει)

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
ηθελα να πω για το feeling που μου εδωσε το ryder campaign στο dead island (αυτα που εδιναν στο τελευταιο bundle)...
δεν ειχε αποτομες εικονες να σε τρομαζει, αλλα εκεινοι οι κρατουμενοι-ζομποι που ετρεχαν βολιδα πανω μου, με εκαναν πραγματικα να λαχταρισω.... τρομερη 'σχεδον horror' ατμοσφαιρα, που καταφερνε να τρομαζει να με κανει να ζοριμαι ψυχολογικα καθε φορα που καναν ομαδικο ντου τρεχοντας....
απο δω και περα στο μυαλο μου οταν λεμε horror, αυτο μου ερχεται.
πιο κλειστοφοβικο πεθαινεις!.... (και ναι εχω τερματισει και το metro 2033, big bubble μπροστα στην ατμοσφαιρα του ryder campaign στο dead island)

Για μενα λοιπον τα καλυτερα horror που επαιξα ηταν:
Metro 2033
F.E.A.R
Dead Island (ryder campaign, γιατι τα αλλα δεν ηταν κατι ιδιαιτερο)

τελος στο snes ειχαν βγαλει καποτε ενα horror adventure (και καλα), το Clock tower... προσωπικα το επαιξα σε emulator για δοκιμη και 'κατι εκανε'....
 

Sketch

Half-Ogre
Joined
Mar 31, 2013
Messages
728
Δεν έχεις νιώσει το ρίγος του να σε κυνηγά ο Νέμεσις; Γρήγορα, RE3, όπως είσαι! :lol:

Κλοκ Τάουερ: Είναι αυτό το παιχνίδι που το βάζεις και λες "Έλα μωρέ, πόσο να τρομάξω με ενα πιξελιαστό πόιντ εν κλικ του NES?" Κι όμως, εμένα δε με κόλλαγε ύπνος όταν το έπαιξα πριν δυο χρόνια... <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

elessar

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
337
Χαλαρά το αγαπημένο μου είδος, μαζί με οτιδήποτε Post Apocalyptic, και πραγματικά άπειρα τα παιχνίδια που μπορώ να επιλέξω.

Τον τρόμο όμως που ένιωσα στον Scratches ακόμα δεν τον έχω ξεπεράσει και το έχω παίξει πάνω από δέκα φορές για τις ανάγκες τις μετάφρασης. Ειδικά η πρώτη φορά που κατεβαίνεις στο ισόγειο και ακούγεται http://www.youtube.com/watch?v=5_8UyMzms10" class="bbcode_url">ΑΥΤΗ η μουσική, είναι τόσο απόκοσμη η εμπειρία που με πιάνει ασφυξία.

Σαν δεύτερο θα επέλεγα μάλλον το http://www.gog.com/game/personal_nightmare" class="bbcode_url">Personal Nightmare, με τρόμαζε τότε - με τρομάζει ακόμα και σήμερα, ίσως λόγο αυτής της περίεργης λασπίλας που αναδύουν τα περιβάλλοντα και οι περιγραφές του.

Τρίτο μάλλον το Sanitarium ενώ για κάποιο μυστήριο λόγο πάντα με τρόμαζε το Planescape Torment.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Έχω μικρή εμπειρία στο συγκεκριμένο είδος, και κυρίως παλιά παιχνίδια (ποιο πιτσιρικάς δοκίμαζα περισσότερα είδη, πλέον λόγο χρόνου αναγκαστικά είμαι ποιο επιλεκτικός). Προσωπικά favorites απο horror games είναι το Eternal Darkness (ναι είναι σε κονσόλα, μην βαράτε συνgamers, είναι παιχνιδάρα!) και το Undying. A, και όταν είχα πρωτόπαίξει το Alone in the dark (το 1ο ντε!) τα είχα κάνει πάνω μου, αλλά πλέον αν το δεί κάποιος θα γελάει με τα πολύγωνα σε μέγεθος πολυκατοικίας <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Χαλαρά χωρίς καμία μα καμία αμφιβολία RE και τα τρία καθώς και το Silent hill του Playstation 1.

Για το pc σίγουρα το amnesia και εκείνη η μαλακία με τα τελετάμπις σε στυλ slender που είχα κάνει βίδεο.
 

Sketch

Half-Ogre
Joined
Mar 31, 2013
Messages
728
Αυτό το Eternal Darkness θέλω να το δοκιμάσω... Το Undying έχει πιστεύω το θετικό ότι στέκεται καλά ακόμα από άποψης γραφικών.

Ξέχασα να αναφέρω το Nosferatu: Wrath of Malachi. Αρκετά τρομακτικό, σκοτεινό και κλειστοφοβικό με καλό ρηπλεηαμπίλιτυ.

Εντιτ: δεν ανέφερα τα υπόλοιπα Ρέζιντεντ γιατί δεν είναι τόόόόσο τρομακτικά. Δίνουν περισσότερη έμφαση στο στοιχείο της επιβίωσης μέσω των μηχανισμών resource gathering. Και πάλι όμως, μιλάμε για εξαιρετικής ποιότητας παιχνίδια, με πολύ καλό γκέημπλέη και απαράμιλλη ατμόσφαιρα (ξαναλέω, όχι ατμόσφαιρα τρόμου, περισσότερο ατμόσφαιρα δέους,immersion,σαπίλας και μοναξιάς)
 

petross

Gelatinous Cube
Joined
Dec 8, 2012
Messages
85
Τα συναισθηματα που σου προκαλουν τα Scratches & Amnesia δεν υπαρχουν σε κανενα αλλο παιχνιδι, horror με καραμπινες, armor και πυρηνικα υποβρυχια για support ειναι απλα action παιχνιδια με λιγο ΜΠΟΥ! :woohoo: μεσα.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
μαλλον εχει δικιο ο πέτροςς οτι ειναι διαφορετικο ειδος τα τελευταια χορορ τυπου amnesia, με τα παλιοτερα..
εγω παντως ειχα τρομαξει με το Undying (παιχνιδαρα), σε καποιες σκηνες του Realms of the Haunting (μεγιστη παιχνιδαρα), αλλα και σε adventures ακομα και με στατικες εικονες, oπως το shivers ή το zork nemesis. και βεβαια στο γαμωξενοδοχειο στο vampire the masquerade: bloodlines.
βεβαια ο "τρομος" σ αυτα τα παιχνιδια ξεπηδαει περισοτερο απ την συνολικη ατμοσφαιρα και οχι απο συγκεκεριμενες "μπου! σε τρομαξα τωρα, σκατόκαλτσε παικτη!!" σκηνές.
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523


Brother Bruce wrote:
και βεβαια στο γαμωξενοδοχειο στο vampire the masquerade: bloodlines. </blockquote>

Tell me about it.Μου είχε δημιουργήσει ψυχολογικά. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
http://www.youtube.com/watch?v=SO2WOfUzHXA
βαλτε το βιντεο στο 4:10 και απολαυστε το κλειστοφοβικο κλιμα του!
 

petross

Gelatinous Cube
Joined
Dec 8, 2012
Messages
85
Δυστηχως, εχουμε μπερδεψει το ξαφνιασμα με τον τρομο.Αλλο ειναι να σε εχει καθηλωσει στην καρεκλα σου ο τρομος του Amnesia και αλλο ειναι να πεταγεσαι απο την καρεκλα σου σε παιχνιδια σαν τα Dead Space, Resident evil κτλ. Η ατμοσφαιρα σε ενα horror game ειναι το Α και το Ω και οχι η δραση του. Παρεμπιπτόντως τωρα που τα γραφω αυτα κανει σεισμο, αυτο και αν ειναι ο απολυτος τρομος.....
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
τι εννοεις?
οτι οταν λεμε horror, δεν πρεπει να βαζουμε μεσα τα παιχνιδια τυπου resident evil?
το fear που κατατασεται?
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Amnesia, μετά το χάος.
 

Sketch

Half-Ogre
Joined
Mar 31, 2013
Messages
728


InfamousJohn wrote:
τι εννοεις?
οτι οταν λεμε horror, δεν πρεπει να βαζουμε μεσα τα παιχνιδια τυπου resident evil?
το fear που κατατασεται?</blockquote>

Κατά τη γνώμη μου, τα Resident μπαίνουν τυπικά στα survival horror (αν μη τί άλλο, είναι η πρώτη σειρά του είδους που έρχεται στο μυαλό).
ΔΕΝ έχουν το είδος του τρόμου που θα βρεις στο Αμνήζια, αλλά τουλάχιστον δε "νοθεύουν" τον τρόμο και την ατμόσφαιρα με δέκα κιλά action (μέχρι πριν το 4, τουλάχιστον). Είναι κάτι ενδιάμεσο από άποψης τρόμου, δηλαδή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι "χλιαρά" γκέημ.

 

petross

Gelatinous Cube
Joined
Dec 8, 2012
Messages
85
InfamousJohn, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, το ποσταρισμα που έκανα το έγραφα όσο εσύ είχες ανεβάσει το βίντεο και ΔΕΝ είναι απάντηση σε εσένα προσωπικά αν και δίνει αυτήν την εντύπωση.
(λέω για το ποσταρισμα αμέσως μετά το βίντεο που ανέβασες)

Είναι η άποψη μου ότι τρόμο μπορείς να νιώσεις μόνο όταν είσαι στην θέση του θύματος και όχι του θύτη. Στην σειρά Penumbra & Amnesia το παιχνίδι λόγω gameplay και ατμόσφαιρας με έκανε να μην θέλω να προχωρήσω παρακάτω γιατί απλά ήμουν απροστάτευτο θύμα, χωρίς όπλα χωρίς τίποτα. Τα παιχνίδια Fear, Resident evil κτλ απλά σαρώνεις τα level πυροβολώντας ότι κινείτε, δεν είναι όλα τρόμος μόνο και μόνο επειδή έχει ζόμπι, τέρατα, δαίμονες κτλ. Υπάρχουν τα action horror όπως το Fear και απλά τρόμος όπως στο Amnesia,Scratches,Penumbra.

Δεν μπορώ απλά να αποδεχτώ ότι επειδή στο κουτί των παιχνιδιών λέει survival horror σημαίνει ότι είναι. Δυστυχώς στις μέρες μας μόνο το Amnesia κάνει άριστα την δουλειά του, δείχνοντας μας πως είναι ο τρόμος σε ένα videogame και δεν μπορώ στην ίδια κατηγορία τρόμου να βάλω όλα τα άλλα παιχνίδια που το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού το περνάς πυροβολώντας. Αν με ρώταγες πριν λίγα χρόνια στην κατηγορία τρόμου θα έβαζα τα πρώτα Silent hill, τα πρώτα Resident evil κτλ, αλλά από την ημέρα που βγήκε το Amnesia δεν μπορώ πλέον να τα βάλω όλα στην ίδια κατηγορία γιατί πλέον έχουμε κάπου να πατήσουμε όσο αφορά τα horror με τα action horror παιχνιδια.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Sketch, εγώ πάλι βρίσκω το 3 ως το πιο αδύναμο της σειράς από τα παλιά RE (ναι, και το Code Veronica μου άρεσε περισσότερο), χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν είναι καλό.

Infamous, παίξε όπωσδηποτε τα 2 πρώτα Penumbra (προσπέρασε το Requiem, δε χάνεις πολλά), τα Silent Hill (όλα μέχρι και το 4 είναι ωραία, το 2 και το 3 είναι imho αριστουργήματα) και αν σου άρεσε το Metro 2033, παίζεις ασυζητητί όλα τα Stalker (με τη σειρά που κυκλοφόρησαν, δεν παραλείπεις να περάσεις στο καθένα απ΄αυτά το Complete mod του), μοναδική εμπειρία. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Sketch

Half-Ogre
Joined
Mar 31, 2013
Messages
728
Εεεμ, ίσως να έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στο 3 γιατί ήταν το πρώτο που έπαιξα, και ήταν μια μικρή αποκάλυψη, για μένα που δεν είχε μέχρι τότε ασχοληθεί με survival horror. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Πάντως, αν και κατανοώ γιατί πολλοί εκθειάζουν το 2 πχ, προσωπικά με άγχωνε πάρα ποlύ το κυνηγητό με τον Νέμεσις, γι αυτό το πρότεινα στον Ίνφαμους.
 

melkor

Gelatinous Cube
Joined
Dec 19, 2012
Messages
111
Amnesia (Βασιλιάς του Horror)
Fear 1 + τα expansion του, ειδικά το Extraction Point :eek:hmy:
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Επίσης...
Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth.
Overlooked gem στο είδος.
 

elessar

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
337
Όντως πολύ καλό Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth αλλά μου διάλυσε το νευρικό σύστημα με την "ακρίβεια" που ήθελε στις αντιδράσεις, ούτε στο Rick Dangerous δεν ταραζόμουν τόσο.

In other news, περιμένουμε πως και πως το Asylum του Agustin για να νιώσουμε.
Το Amnesia ρε παιδιά με κούρασε κάπως, δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς το γιατί. Ήταν μεν αρκετά τρομακτικό αλλά μου φάνηκε λίγο for the sake of it.

Πολύ καλά και τα δύο Penumbras [αν εξαιρέσεις τα γ#$@σκυλα στο Overture], ειδικά το Black Plague. To Requiem χάλια μαύρα, μόνο ως κακό spin-off μπορώ να το δω, πήγαν κάπως να το κάνουν Portal αλλά δεν τους βγήκε.
 
Top Bottom