What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τα καλύτερα horror games για PC (άντε και σε κονσόλα αν αξίζει)

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Αυτό το ένα από τα δύο Project να είναι episodic δεν μου άρεσε καθόλου. Ούτε να είναι reboot με τρελαίνει η ιδέα. Χίλιες φορές καλύτερα να κάνουν remakes όπως γίναν τα Resident evil. Ίσως πάλι απλώς να είμαι προκατειλημμένος με την Konami και την τακτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια με τα παραδοσιακά παιχνίδια.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,705
Δε με ενοχλεί και τόσο η ιδέα ενός reboot, αρκεί να μην έχει ριζικές αλλαγές στο gameplay και οι παρεμβάσεις αφορούν μία φρέσκια ιστορία που έχει κάποια κοινά σημεία με την αρχική (ίσως να σκέφτονται κάτι αντίστοιχο του Shattered Memories που επίσης δεν ήταν άσχημο).
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Αυτές τις μέρες έχω πιάσει το Darkwood . Η σκοτεινή του ατμόσφαιρα και το αίσθημα της ανασφάλειας που διακατέχει το παιχνίδι, με κέρδισε από την πρώτη στιγμή, Ένα από τα πρώτα Loading screens λέει ότι το παιχνίδι δεν σε παίρνει από το χέρι και έχει 100% δίκιο. Ουσιαστικά δεν σου λέει απολύτως τίποτα για το πως να επιβιώσεις και χρειάζεται να ανατρέξεις στην τέχνη του πειραματισμού για να τα βγάλεις πέρα. Παράδειγμα, στην αρχή τα σημεία που τοποθετούσα τα δόκανα πιάναν περισσότερες φορές εμένα, παρά κάποιον απρόσκλητο επισκέπτη.
Το κακό με την λιγοστή πληροφορία που δίνει, είναι ότι στο crafting δείχνει μόνο την εικόνα των υλικών που χρειάζεσαι για να φτιάξεις το αντικείμενο και όχι το όνομα των υλικών, με αποτέλεσμα σε κάποιο σημείο να αναγκαστώ να ανατρέξω στο google για να καταλάβω τι διάολο ήταν αυτό που χρειαζόταν το Light armor, ώστε να έχω κάποια ιδέα που να το βρω.

Σαν δυσκολία έχω βάλει το Normal, επιλογή που αποδείχτηκε σοφή για πρώτο gameplay, μιας και έχω πεθάνει άπειρες φορές ήδη, άλλες φορές με τους ποιο χαζούς τρόπους και κάποιες πάλι όχι και τόσο χαζούς. Μπορεί ο θάνατος να μην έχει αντίκτυπο στο norma, αλλά θεωρώ ότι πριν μάθει κανείς την τρομερά για μένα δύστροπη μάχη του και τους μηχανισμούς του παιχνιδιού γενικότερα, οποιαδήποτε μεγαλύτερη δυσκολία θα οδηγούσε αναγκαστικά σε permadeath και ίσως και σε delete.... Για την μάχη που έλεγα, νιώθω ότι ο πρωταγωνιστής κινείται σαν βυτίο. Είναι πολύ αργός στο να σηκώσει το όπλο και να χτυπήσει, κάτι που με δυσκολεύει αφάνταστα, ενώ σε άλλα παιχνίδια που είχαν παρόμοιο τρόπο μάχης δεν είχα θέμα. Μέχρι στιγμής καταφέρνω να τρώω έναν έναν τους εχθρούς σε σημείο να σκοτώνω chomper με ξύλο , ενώ στην αρχή με γλεντούσαν άσχημα. Από Storyline ακολουθώ του λύκαρου και είμαι έτοιμος να προχωρήσω στο τέταρτο habitat. Το παιχνίδι είναι απόλαυση, εκτός από μία συγκεκριμένη στιγμή που πήγα σε ένα σημείο απροετοίμαστος και είχαν θερίσει αυτά εμένα σε ξύλο και εγώ αυτά σε μπινελίκια, αλλά τελικά ξεπεράστηκε το ζήτημα. Ελπίζω να μην έχω θέμα στο επόμενο μέρος που αρκετοί λένε ότι είναι πολύ πιο δύσκολο. Θα δείξει..... Περισσότερα όταν με το καλό το τελειώσω.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,705
@j_lynx Αν έβγαλες το 3ο biome, μάλλον πέρασες το δυσκολότερο μέρος. Το 4ο είναι μεν δύσκολο με τους νέους εχθρούς που εισάγει (αν και για μένα οι chompers ήταν οι πιο ζόρικοι) αλλά με τα όπλα που έχεις (ή θα έχεις) είναι καλά ισορροπημένο. Στα
"όνειρα"
το ξέρεις ότι μπορείς να κάνεις load πριν χάσεις, για να το ξαναπροσπαθήσεις για διαφορετική τροπή ε;
Και για να γλυτώσεις από χρόνο σε re-loading, πριν φύγεις για 4η περιοχή έχε υπόψη ότι
ο Bike Man δε σε ακολουθεί (θα το καταλάβεις πιστεύω όταν δεν τον δεις έξω από το hideout)
πάρε μαζί σου ό,τι σημαντικό μπορείς να κουβαλήσεις (λίγα καυσιμα-ξύλα-καρφιά, οπωσδήποτε τα καλύτερα όπλα, και αν υπάρχει χώρος, τίποτα καλό για crafting ή healing)
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Να πάρει θα αργήσω τελικά λίγο γιατί προστέθηκε άλλη μια αναποδιά. Στα properties υπάρχει μια επιλογή που λέει για cloud saving. Αγνοήστε την!!! Επίσης τα saves δεν βρισκόντουσαν στα my documents που έκανα back up, αλλά σε άσχετο τελείως μέρος. Κοντολογίς, πάνε τα save. 25 ώρες πήγαν στράφι. Θα κάνω ένα μικρό διάλειμμα με κάνα δυο άλλα παιχνιδάκια και θα το ξαναπιάσω. Από τη στιγμή που ξέρω τι γίνεται, θα φτάσω πολύ πιο γρήγορα εδώ που είμουν.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,705
Πωω, αναποδιά μαζί με το φορμάτ σου έκατσε :/
Ναι τα saves είναι αλλού. Όταν το είχα παίξει δεν πρέπει να είχαν βάλει cloud, απ' ό,τι κατάλαβα και που υπάρχει τώρα, δε λειτουργεί σωστά...
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Δεν υπάρχει. Δεν είχαν, βάλανε, δεν λειτουργούσαν σωστά για κάποιο λόγο, the problem is on steam's end είπανε (ναι, σε σας μόνο...) και τα βγάλανε. Αφήσανε όμως την σχετική ένδειξη στα properties του παιχνιδιού ενεργή :gap::gap::gap:, και αυτό μπέρδεψε τον Λύγκα...
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,705


Μοναδική αυτή η stencil απεικόνιση
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Άσχετο αλλά μου πήρε τόσο καιρό να συνειδητοποιήσω ότι ο τίτλος γράφει "Τα καλύτερα horror games για PC games...." :unsure:
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,705
Sale σε πολλούς horror τίτλους και άλλων genres με τέτοια θεματική
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,705

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τους δημιουργούς του Daymare 1998, σχετικά με το ίδιο το παιχνίδι, τη διαδικασία δημιουργίας του, τις επιρροές τους κα.
 
Top Bottom