Τα νέα της επικαιρότητας

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Αν κανουμε σουμα τα αρθρα. καταστραφηκαν, πνιγηκαν, μενουν αβοηθητοι αλλα ειχαν ευκαιρα ΜΑΤ να στειλουν και τους περικυκλωσαν και πρεπει να πανε για δουλεια με κινδυνο ζωης. Λες και βλεπω την ταινια blood diamond.

Πάντως από βιντεάκια, την καλύτερη σούμα κανείς πρέπει να παραδεχτεί ότι την έκανε ο ζαραλίκος (δεν έχει προλάβει το μπλε αστέρι και τα τελευταία τών πλυμμηρών, ευτυχώς θα έλεγα)

Το ειδα και ειπε αυτο που ειχε πει και το σοφο κουνελι. Συμφερει να αποζημιωνεις παρα να προλαμβανεις. Πολλες μερες μπροστα το κουνελι.

μας εκαψαν/επνιξαν οι σαταναδες.....

View attachment 6314
Το εγραψα και στο φου αλλα δεν εχω πολλους φιλους εκει. Σκεφτηκες οτι ισως να εχουν δικαιο; Το demons ειναι για τους σκατανθρωπους και εδω τους εχουμε σε πλεονασμα. Ο κατακλυσμος του Νωε...

EDIT

Αφήνω και αυτό εδώ έτσι για την ιστορία. Στην 91η σελίδα ειναι η Θεσσαλία, ως "χαμηλή ζώνη κινδύνου" αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει.

Ποια σελιδα 91; μπηκα στην φαση και η επιλογη μου ηταν να κατεβασω ενα συμπιεσμενο το οποιο και κατεβασα και ειχε αρχεια τραβηγμα για το γουγλιο ερθ. Το εκανα και δεν καταλαβα και πολλα. Δεν εχει και κανεναν πλουτο πληροφοριων.

Last edited:
Στον κατάντη ρου του π. Σπερχειού έχουν κατασκευστεί από την ΠΑΘΕ διάφορα αντιπλημμυρικά έργα που στοχεύουν όμως στην προστασία των κατασκευών και δε λαμβάνουν υπόψη τους το πλημμυρικό πρόβλημα του Σπερχειού.

Δεν μπηκα σε διαδικασια σοβαρης αναγνωσης αλλα δεν ειδα πουθενα για χαμηλη ζωνη κινδυνου αλλα ειδα χαμηλη ζωνη.
Εαν κατεβασεις τα αρχεια και τα ανοιξεις, θα δεις αρχεια .kmz. Σε περιπτωση που σου διαφευγει τι αρχεια ειναι αυτα, οπως ετυχε σε εμενα. Πας στο google earth που δεν το ειχα ποτε σε μεγαλη υποληψη. Πας στα project και τα ανοιγεις απο εκει.
αδικα τα γραφω αυτα αλλα μια στο εκατομμυριο.
Εκει λοιπον, εχει χαρτες των περιοχων με σημειωσεις. Εαν δεν πηγες ως εκει, θα δεις οτι υπαρχουν κουτακια που αντιπροσωπευουν χωρια και πολεις. Εαν κανεις κλικ στο κουτακι θα δεις πληροφοριες οπως υψομετρο, θνησιμοτητα -που απουσιαζει. το υψομετρο παιζει ρολο στην επικινδυνοτητα και θαρρω οτι το χαμηλες ζωνες ειναι για αυτους που βρισκονται σε υψομετρο θαλασσας.

EDIT
Το EL08 ειναι ο κωδικος της Θεσσαλιας. Σελιδα 208 παιζει μελλοντικο σεναριο. Εχω την εντυπωση οτι αυτο που λενε για το 2080, ισχυει για το 2023.

Last edited:

Η επομενη τετραετια μητσοτακη θα ειναι πιο τυχερη (οχι αυτη που διανυουμε, η επομενη).

Μεχρι τοτε,εχετε καμια κονσερβα κομποστα εκεια πανω; Τα λαχανικα και τα φρουτα θα ειναι ακριβοτερα απο το μοσχαρι

Δεν εχω διαβασει αρθρο που να μην εχει καταστροφη/προβλημα, να αναφερουν το ονομα του κυργιακου και να μην ακολουθει η αναφορα σε ιδιωτικη εταιρια. Ποσες ιδιωτικες εταιριες εχουμε; διαβασα στο αρθρο που ποσταρε ο @lucinos, οτι τα super puma δεν πετανε επειδη δεν εχουν συντηρηθει, επειδη ο συντηρητης ειναι ιδιωτης και δεν εχει παρει πιστοποιηση να κανει τετοια πραγματα. Δηλαδη εδωσαν την δουλεια σε καποιον που δεν εχει πιστοποιηση, ελικοπτερα δεν παιζουν και περιμενουν, δεν ξερω τι. Μου φαινεται οτι ο απιστοποιητος ελικομηχανικος εχει και μπαρακι με Πολωνεζες.
Ζουμε μεγαλες στιγμες.

Πέτυχα τυχαία αυτό το αρθράκι για ελικόπτερα τούς στρατού.

Τους γλεντάει για την ώρα ο Βαξεβάνης για το συγκεκριμένο και συνεχίζουν να αυτοξεφτυλίζονται οι του ΓΕΕΘΑ όπου λένε ότι τα ελικόπτερα ήταν παροπλισμένα και ανεβαίνει κόντρα φωτο από Απάτσι με ερώτημα "είναι παροπλισμένο το Απάτσι που πήραμε πέρυσι με 70εκ Ευρώ;".

Τους γλεντάει για την ώρα ο Βαξεβάνης για το συγκεκριμένο και συνεχίζουν να αυτοξεφτυλίζονται οι του ΓΕΕΘΑ όπου λένε ότι τα ελικόπτερα ήταν παροπλισμένα και ανεβαίνει κόντρα φωτο από Απάτσι με ερώτημα "είναι παροπλισμένο το Απάτσι που πήραμε πέρυσι με 70εκ Ευρώ;".

Επειδή, το μόνο που καταφέρνουν ειναι να επιβεβαιώνουν, αφενός ο Μπαξεβάνης τι τραμπούκος είναι, αφετέρου το defencenet πόσο αγαπούν τον Πούτιν και τον Ερντογάν, η άποψη μου:

-- Και μέχρι το ραντάρ να είχε φτάσει το νερό, πάλι το Απάτσι θα επανερχόταν σε λειτουργία (μετά από εργοστασιακή συντήρηση). Υπάρχουν προηγούμενες περιπτώσεις, από ατυχήματα γιατί οι ανοχές των μηχανημάτων είναι μεγάλες και σχεδιάζονται έτσι ώστε, η συντήρηση τους να μπορεί να γίνεται σε πολύ πρόχειρες εγκαταστάσεις ή και στο ύπαιθρο!!

-- Οπότε το ερώτημα είναι, γιατί δεν τα πήραν από εκεί, όταν άρχισε να βρέχει. Όπως έγραψα και πιο πάνω, αφενός έπεσε πάρα πολύ νερό, πάρα πολύ γρήγορα, αφετέρου είχε δύο μέρες συνεχόμενα ηλεκτρικές καταιγίδες πάνω από την Μαγνησία και δεν μπορούσε να σηκωθεί τίποτα.

-- Το πρωί της Δευτέρας, που η βροχή ήταν σε κανονικά για την Μαγνησία επίπεδα, έπινα καφέ στα Καλά Νερά!!! Την επόμενη μέρα, δεν μπορούσα να βγώ έξω από το σπίτι στην Πορταριά!!!! Ευτυχώς βέβαια ήμασταν ψηλά και δεν είχαμε θέμα με πλημμύρες!! Ειχαμε θέμα με ρέυμα (για δύο μέρες) και νερό (για πέντε).

Αν λοιπόν θέλουμε, να εστιάσουμε σε σοβαρά προβλήματα, παραθέτω τα δύο παρακάτω άρθρα:

Οι ΕΔ διέθεσαν ότι είχαν… τα διαθέσιμα έλειπαν, Super Puma, NH-90 ΕΚΤΟΣ

Ελικόπτερα Έρευνας-Διάσωσης… στο ίδιο (εξοργιστικό) έργο θεατές!

Το βασικο ερωτημα ειναι εαν ειχαν πληρωθει εργα τα οποια δεν εγιναν με αποτελεσμα να εκκενωθει αλλη μια στρατιωτικη εγκατασταση.

Μεχρι στιγμης εχουμε πιασει φωτια και νερο. Μενει να δουμε τι θα γινει με αερα και σεισμο.

Τα δυο αρθρα που παραθετεις ειναι αλλη μια επιβεβαιωση οτι ενα κρατος για τον π....ο, ειναι ετσι σε ολες τις βαθμιδες του. Δεν μου προκαλεσαν καμια εκπληξη τα οσα διαβασα.

Last edited:
η άποψη μου:

Καπετανιε μου, η αποψη μου για το πριν. Ηξεραν οτι ερχεται καταστροφη αλλα εχουν βολευτει με το 112. Οι εικονες του μετα, ας επεσε και ο Ατλαντικος ωκεανος στα κεφαλια των ανθρωπων, δειχνουν οτι ηταν αλλη μια μερα στο γραφειο.
Το σχολιο μου μοιαζει με εξοργισμενου κατοικου αλλα το θεμα εχει ως εξης. Ο @Eaglos ποσταρισε επισημη μελετη για τις πλημμυρες. Ακομα και η τελευταια μπανανια εχει τετοιες μελετες. Ειναι σε θεση να γνωριζουν που θα σκασει θανατικο.
Οτι τα Απατσι μπορει να τα συντηρησει ακομα και κομιτατζης στην στανη, αρκει να εχει ρευμα η στανη, δεν σημαινει οτι πρεπει να τα αφηνουν ολα στην τυχη τους.
Εγω βλεπω μια ολικη εγκαταλειψη και ομαδες δεν υποστηριζω. Ας μην πεσουμε στην παγιδα των συγκρισεων. Υπαρχει κυβερνηση που χειριζεται καταστασεις που συμβαινουν τωρα. Οι εκφρασεις, ναι αλλα ο τσιπρας, το πασοκ, ο τυπος που δινει νερο στην βουλη. Εχουν ξεκινησει να με εκνευριζουν.

Σε μεγάλα τμήματα περνάς από τον κάμπο και είναι σαν να περνάς μέσα από κοίτη ποταμού. Άμμος και πέτρες για στρέμματα ολόκληρα σε μήκος χιλιομέτρων. Και αυτό με την άμμο είναι το χειρότερο για το μετά. Όπου και να πήγα, όταν στέγνωνε κάτω έμενε άμμος.

Στον Βόλο η πλημμύρα πέρασε μέσα και από έναν ΧΥΤΑ και κατέβασε τα σκουπίδια κάτω στην πόλη.

1694342343580.jpeg

Έξω από τον Βόλο εντωμεταξύ υπάρχει ένα απόκοσμο σκηνικό όπου πάνω στα πλημμυρισμένα εδάφη υπάρχουν καμμένα δέντρα από τις πρόσφατες φωτιές.

1694342449036.jpeg

Παιδιά, συμφωνούμε απόλυτα!!

Δείτε και το παρακάτω άρθρο, με το οποίο συμφωνω:

“Όταν συμβαίνει και με τον στρατό… τότε μάγκες κάτι δεν πάει καλά”

Αλλά μου την δίνει, όταν γνωστή σαλτιμπάγκοι, βρίσκουν ευκαιρία να πετάνε παπαριές!! Γιατί σε τελική ανάλυση στο Στεφανοβίκειο, μαζέψαν τα ελικόπτερα και μετά τρέξαν (και τρέχουν μαζί με τους πεζοναύτες), να βοηθήσουν Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισσα.

Σε αλλα θεματα της επικαιροτητας. Πιασανε ηλικιωμενο Γερμανο, ετων 84, επειδη ειχε κρυπτη κατω απο το σπιτι του οπου ειχε παρκαρει αρμα μαχης του Β' ΠΠ τυπου Panther σε κατασταση ετοιμο για παρελαση. Μια τορπιλη. ενα αντιαεροπορικο 88 χιλιοστων, 70 τυφεκια και 2000 πυρομαχικα.
Το γεροντακι δικαστηκε και καταδικαστηκε σε 14 μηνες με αναστολη. Πρεπει να χαρισει και τον εξοπλισμο που μαζευε για να παει βολτα στην Πολωνια, σε μουσεια και συλλεκτες. Η συλληψη του εγινε μετα απο σχετικη ρουφιανια.

Απο την σοβαρη πλευρα. Το αρμα μαχης ειναι σαν να εχει 0 χιλιομετρα και ειμαι σιγουρος οτι καποιο μουσειο θα χαρει πολυ οταν το αποκτησει. Εγω πιστευω οτι το εκρυβε για να μην το κλεψει κανενα αγγλικο μουσειο.

Back