Τα νέα της επικαιρότητας

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Αυτό που θα αναγνωρίσω στον Τσίπρα, και μπορεί να κάνω λάθος γιατί μιλάω για καθαρά προσωπική αίσθηση, είναι ότι δεν ήθελε να κοροϊδέψει τον κόσμο. Νομίζω δηλαδή ότι όντως πίστευε αυτά που έλεγε και ότι όντως ήθελε να φέρει κάποια αλλαγή με την πιο επαναστατική ρητορική του. Η κωλοτούμπα νομίζω προέκυψε όταν, όντας πλέον σε θέση ευθύνης, αντιλήφθηκε ότι το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να θυσιάσει ολόκληρη την χώρα ως παράδειγμα για τον επόμενο που θα έχει αντίστοιχες διαθέσεις.

Τώρα για την επιστροφή του στο προσκήνιο υπάρχουν δύο σενάρια. Το αισιόδοξο είναι ότι οπλισμένος με την προηγούμενη εμπειρία διακυβέρνησης γνωρίζει μέχρι πού τον παίρνει να κάνει κάποιες βελτιωτικές παρεμβάσεις με σοσιαλιστική χροιά χωρίς να πέσει πάνω του το μάτι του Σάουρον. Το απαισιόδοξο είναι ότι ξέρει πλέον ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα και εμφανίστηκε πάλι για να φάει κι αυτός ότι μπορεί αφού περνάει ακόμα η μπογιά του. Ίδωμεν.

Αυτό με τη μπογιά του περνά όταν τα εγκλήματα κι οι κωλοτούμπες του είναι ακόμη νωπά (έντεκα χρόνια γαμώτο, όχι είκοσι ούτε τριάντα) είναι το πιο τρομακτικό. Αν οι πολιτικοί θεωρούν πως το εκλογικό σώμα δεν έχει ούτε αυτή τη στοιχειώδη μνήμη χρυσόψαρου, φανταστείτε τί άλλα τέρατα μας έρχονται

Ο Ύπατος Αυτοκράτωρ των Μιλφαρμεχτών, Σύντροφος Βαγούφ, τα έγραψε εξαιρετικά στο Adults In The Room. Τουλάχιστον αυτός είχε την τσίπα να παραιτηθεί και να κάνει σόλο καριέρα, κυρίως για να μαγνητίζει όσα τρυφερά καλοτεχνίτικα κουγκαράκια ξεφεύγουν από τον Έτερο Αειθαλή Γυπαετό, Ρενούλη.

#ΚαμιάΕλπίδα. Καμιά όμως.

Αυτό που θα αναγνωρίσω στον Τσίπρα, και μπορεί να κάνω λάθος γιατί μιλάω για καθαρά προσωπική αίσθηση, είναι ότι δεν ήθελε να κοροϊδέψει τον κόσμο. Νομίζω δηλαδή ότι όντως πίστευε αυτά που έλεγε και ότι όντως ήθελε να φέρει κάποια αλλαγή με την πιο επαναστατική ρητορική του. Η κωλοτούμπα νομίζω προέκυψε όταν, όντας πλέον σε θέση ευθύνης, αντιλήφθηκε ότι το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να θυσιάσει ολόκληρη την χώρα ως παράδειγμα για τον επόμενο που θα έχει αντίστοιχες διαθέσεις.

Τώρα για την επιστροφή του στο προσκήνιο υπάρχουν δύο σενάρια. Το αισιόδοξο είναι ότι οπλισμένος με την προηγούμενη εμπειρία διακυβέρνησης γνωρίζει μέχρι πού τον παίρνει να κάνει κάποιες βελτιωτικές παρεμβάσεις με σοσιαλιστική χροιά χωρίς να πέσει πάνω του το μάτι του Σάουρον. Το απαισιόδοξο είναι ότι ξέρει πλέον ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα και εμφανίστηκε πάλι για να φάει κι αυτός ότι μπορεί αφού περνάει ακόμα η μπογιά του. Ίδωμεν.
Δυστυχώς τείνω στην απαισιόδοξη άποψη ότι του έχει ανοίξει η όρεξη αλλά ακόμα και έτσι με την σημερινή κυβέρνηση είναι η πρώτη φορά που πιστεύω οτιδήποτε σε σχέση με αυτό που έχουμε σήμερα θα είναι βελτίωση. Για όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που θυμάμαι είχα πολύ κακή γνώμη αλλά επίσης πίστευα ότι «υπάρχουν και χειρότερα».

Το άλλο θέμα είναι ότι από τους εγχώριους γκαουλάϊτερ το μόνο που μπορούμε να βάλουμε σαν μέτρο είναι η διαφθορά. Η πολιτική με όρους αριστερά-δεξιά ή οτιδήποτε άλλο «στρατηγικής» σημασίας μόνο σε σχέση με την ΕΕ έχει νόημα. Για όλες τις πολιτικές εκεί θα έπρεπε να στρέφονται τα πυρά, εκεί είναι η ευθύνη για τα πάντα, εκεί βρίσκονται οι αρχιεγκληματίες και δεν έχει σημασία το εγχώριο πολιτικό σύστημα πέρα από την διαφθορά που πρέπει να χτυπηθεί προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω.

Η κωλοτούμπα νομίζω προέκυψε όταν, όντας πλέον σε θέση ευθύνης, αντιλήφθηκε ότι το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να θυσιάσει ολόκληρη την χώρα ως παράδειγμα για τον επόμενο που θα έχει αντίστοιχες διαθέσεις.
Κοινως, αλλος ενα ανιδεος που προσγειωθηκε χθες στη Γη. Να κανει ομαδα με τον Βαρουφακη που δεν περιμενε τετοια συμπεριφορα απο την ΕΕ και την ΕΚΤ :p

οι trve δεν οριζονται χρονικα, αλλά χωροταξικα.
ειναι αυτοι αριστερα απ τον συριζο. γι αυτους λεω.
Αυτοί δεν ήταν που σηκώθηκαν κι έφυγαν πρώτοι πρώτοι όταν είδαν την 180 μοιρών στροφή του Αλ6?

Αν είχε... τσίπα πάνω του θα έκανε αυτό που είπε και ο Μπορρατσος. Θα έβγαινε σύνταξη εκτός ΕΕ με άλλο όνομα. Ανταυτου επενδύει στην μνήμη χρυσοψαρου για φάει κι άλλα.

Αυτοί δεν ήταν που σηκώθηκαν κι έφυγαν πρώτοι πρώτοι όταν είδαν την 180 μοιρών στροφή του Αλ6?
Μετρημενοι στα δαχτυλα τους ενος χεριου αυτοι που ανεξαρτητοποιηθηκαν οταν εφερε τα μνημονια ο αλεξης. Οι υπολοιποι του Λαφαζανη το επαιξαν ufo "διαφωνω αλλα στηριζω" και κατεληξαν στην κομματικη ληθη.

Back