Τα 'παιξε ο εξωτερικός δίσκος;...

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Μόλις πριν από λίγα λεπτά έπαθα μια λαχτάρα με έναν εξωτερικό δίσκο (WD Elements 2TB). Κάνοντας διπλό κλικ σε κάποια βιντεάκια, διαπίστωσα ότι η αναπαραγωγή ήταν αδύνατη και με τρόμο είδα τα bytes κάθε βιντεακίου στη λίστα να μηδενίζονται ένα-ένα!!!

1. Να ξεκινήσω διαδικασίες αποτέφρωσης (του δίσκου);
2. Υπάρχει πιθανότητα ανάκτησης των χαμένων αρχείων;

Βρήκα στο ντερνέτι ένα προγραμματάκι ονόματι Wondershare Recoverit. Ξέρετε αν κάνει δουλειά ή τζάμπα θα χάσω τον χρόνο μου;

To μυστικό είναι να έχεις αρχείο, νότπαντ όχι μλκς, με ότι έχει μέσα ο σκληρός. Και κάθε φορά που εγαμίεντο να λες να πάνε να γαμηθούν τα μισά. Με το καιρό δε θα σε νοιάζει. Τα σημαντικά, ντικ πικς κτλ, τα έχουμε και σε κλάουντ εννοείται. Είχα κάνει ρηκόβερ πριν 840 χρόνια, βαρέθηκα και τη ζωή μου γιατί έβρισκε μεν Πολύ Πράμα, αλλά ήταν αρκετά κοράπτεντ ή είχαν ράντομ ονόματα κι έπρεπε να τα τσεκάρω ένα ένα. Νέβερ αγκέν. Φώτος στο κλάουντ, μουσική σπότιφαϊ και ουτούμπ, αυτά.

Ή μπορείς να το γυρίσεις στη τρομοκρατία, να σου κατασχέσουν τα πάντα σε κανένα ρέηντ μαζί και τον σκληρό. Και όταν ανακτήσουν τα δεδομένα και δουν ότι έχεις μόνο μλκς, πες να σου δώσουν αντίγραφο.

Έκανα chkdsk για να βρω λάθη. Υποτίθεται διόρθωσε κάποια λάθη. Ο δίσκος είναι πλέον "ελαφρύτερος" κατά 700 GB...
Είπα "καληνύχτα" σε μπόλικες ταινίες και σειρές...

Το θέμα είναι ότι πλέον δεν μπορείς να εμπιστευτείς ξανά τον ίδιο δίσκο...

Πάντως, ούτε bad sectors έβγαλε ούτε τίποτα. Θα κάνω μια λίστα με τα μηδενικά αρχεία και θα αρχίσω το κατέβασμα ξανά... :Ρ
Αλλά θα πρέπει να πάρω άλλο δίσκο.

Ατιμη φαρα οι εξωτερικοι. Δεν ξερεις απο που θα σου σκασει. Εαν ο δισκος δειχνει οκ, μπορει να ειναι θεμα της θηκης.

Last edited:
Εγώ έχω μια πανάρχαια έκδοση του HDD Regenerator που με έχει σώσει σε τέτοιες καταστάσεις. Σκανάρει τον δίσκο και μπορεί να διορθώσει τα bad sectors που είναι logical αλλά και αρκετά απο τα hardware. Τουλάχιστον ξέρεις με ακρίβεια την κατάσταση του δίσκου. Ψάξε μήπως το βρεις κάπου.

Μπηκα μονο και μονο για να πληκτρολογησω HDD Regenerator. Ειναι τοπ και κανει ωραιο χτενισμα στους δισκους, με ωραιες επιλογες.
Για την ανακτηση των χαμενων αρχειων παιζει πολυ πραμα. Λιγο πολυ, ολα κανουν την δουλεια τους αλλα πρεπει να εχεις χωρο για να χωρεσεις τα αρχεια που ψαρεψαν.

Thanks guyz.
Όταν όμως ο δίσκος δείχνει (αφού εκτέλεσα την εντολή "chkdsk /f" στο command prompt των Windoze) ότι έχει ελεύθερα 700 γίγα (αντί 170 που έλεγε πριν), αυτό δε σημαίνει ότι τα έχασα διαπαντός; Έχει νόημα να ξεκινήσω τη διαδικασία με το HDD Regenerator ακόμα κι έτσι;

Να υπενθυμίσω ότι το chkdsk ΔΕΝ βρήκε bad sectors. Λέει ότι έκανε κάποιες διορθώσεις στο file system...

μποτ, μακαρι να βρεις λυση και να τα σωσεις.

αλλά εγω που αντιμετωπισα κατι παρομοιο, νομιζω εχασα τα αρχεια δια παντος. εννοώ, αλλο να βλεπεις αρχειο jpg με μεγεθος ξερω γω 200kb και να μην ανοιγει/προβαλλει την εικονα, κι αλλο να το βλεπεις με 0 kb μεγεθος. εκανα και γω οτι μπορουσα με διαφορα προγραμματα (αν και οχι με το προγραμμα που λενε τα παιδια) και δεν καταφερα κατι. ουτε μενα μου εβγαζε μπαντ σεκτορς, γι αυτο πεταγομαι τωρα, μου θυμισες την περιπτωση μου. δεν πειραχτηκαν μεγαλα αρχεια, μονο φωτο και ισως καποια docs μικρα και ανουσια, απ οτι θυμαμαι. ναι, οι φωτο με στεναχωρησανε, γιατι αναμεσα τους ηταν και μερικες σημαντικες (τοσο σημαντικες που δεν τις ειχα καμει μπακαπ σε αλλο σημειο του πισιου, μονο σ ενα dvd, το οποιο εχω χασει μαλλον. γάμα τα.). ξυπνησα ενα πρωι και καποιες φωτο (οχι ολες, μαλλον ραντομ ηταν το θεμα) τις εμφανιζε με 0 kb μεγεθος. πανε. ντισαπηαρντ.

παντως ειμαι ενταξει με τον εαυτο μου. μεγαλο παιδι ειμαι, ξερω οτι στα μονοπατια του νετ που περπατω, υπαρχει και ρισκο, εκτος απο ωφελειες (οπως τις βλεπω εγω). θα μπορουσε να μην εχει συμβει, θα μπορουσα ομως να εχω παθει και χειροτερη ζημια. σιτ χαπενς.

Τελικα η ασφαλεστερη αποθηκη παραμενει το γραψιμο σε dvd. Μπελαλοδουλεια, δεν λεω κι αντε τωρα να κατσει καποιος να κανει μπακαπ σε δισκακια οτι εχει αποθηκευσει σε HDD. Καλα θαναι, ομως σημαντικα ντοκουμεντ και δουλειες να γραφονται και σε δισκακια. Τουλαχιστον το κοστος, dvd recorder/δισκων ειναι χαμηλο.

Τελικα η ασφαλεστερη αποθηκη παραμενει το γραψιμο σε dvd. Μπελαλοδουλεια, δεν λεω κι αντε τωρα να κατσει καποιος να κανει μπακαπ σε δισκακια οτι εχει αποθηκευσει σε HDD. Καλα θαναι, ομως σημαντικα ντοκουμεντ και δουλειες να γραφονται και σε δισκακια. Τουλαχιστον το κοστος, dvd recorder/δισκων ειναι χαμηλο.

Αν και λένε ότι και τα δισκάκια μπορεί κάποια στιγμή να "απομαγνητιστούν" και πάπαλα ό,τι έχεις μέσα (δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει βέβαια και μετά από πόσα χρόνια μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο), συμφωνώ όσον αφορά την αποθήκευση εγγράφων, διαφόρων project, άντε και μερικών πολύτιμων φωτογραφιών, αλλά ως εκεί.

Δεν θέλω να φανταστώ τον εαυτό μου να γράφει 2 τέρα δεδομένα σε 500 δισκάκια... 😵

Μποτακι, κανε τις κινησεις σου και ολο και κατι θα σωθει. Το HDD Regenerator εχει επιλογη για τα bad sectors. Εχω σωσει πολυ πραμα με αυτο το προγραμμα και πολλους δισκους. Οσο ο δισκος φαινεται στο συστημα και σου δινει προσβαση, υπαρχει ελπιδα.
Μεχρι να τελειωσεις το scan θα ριξω και μια ματια για το ψαρεμα χαμενων αρχειων δηλαδη μεθαυριο.

Εχω σωσει δισκο που ηταν ορατος στο συστημα για δευτερολεπτα, μετα εκλανε σαν γαιδαρος στο αλωνι.
66% επιτυχια δεν ειναι ασχημο στατιστικο.

Μεχρι και ο ινδος τα καταφερε.

Αν δεν έγραψες νέα αρχεία πάνω από τα παλιά, ακόμα εκεί είναι απλά τους λείπουν οι αντιστοιχίες για να τα δει το σύστημα, εδώ μπαίνει το recovery προγραμματάκι.
Μεταξύ μας πάντως αν δεν είναι αρχεία προσωπικού περιεχομένου όπως φωτογραφίες, διπλωματικές, αρχεία δουλειάς, δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο σου. Είμαστε στην εποχή που κατεβάζεις τα πάντα σχετικά γρήγορα και έτσι και αλλιώς ταινίες και σειρές πόσες φορές θα τις δεις; Περισσότερο τις κρατάς γιατί μας έχει μείνει το κουσούρι από όταν μαζεύαμε βιντεοκασέτες και dvd για να γεμίζει ωραία βιβλιοθήκη.

Πάντως το να κρατάς αρχεία σε ένα μόνο μέσο είναι ΝΟ ΝΟ από πάντα και θα ισχύει για πάντα. Ακόμα και τα δισκάκια που δεν απομαγνητίζονται όπως οι δίσκοι, μπορεί να στραβώσουν ή να χαλάσει το πλαστικό τους αν δεν είναι σε ιδανικές συνθήκες.

κάποια στιγμή να "απομαγνητιστούν"
Δεν μου εχει τυχει, εχω δει ομως να ξεφλουδιζει η επκαλυψη απο το πλαστικο, ιδιαιτερα αν εχει κολημενη ετικετα. Απο την αλλη, εχω δισκακια με μπακαπ απο win 95/98, φυλαγμενα στη θηκη τους, μια χαρα διαβαζονται ακομα. Το ιδιο και για αντιγραφα psx games. To κακο ειναι η αξιοπιστια των dvd recorders, ειναι σκατα κι αποσκατα σημερα αλλα ΟΚ δινεις ενα τριανταρι, περνεις 3 απο αυτα, την βγαζεις κανα 5-6 χρονια.

"το κουσούρι από όταν μαζεύαμε βιντεοκασέτες και dvd για να γεμίζει ωραία βιβλιοθήκη. " ΓΟΥΣΤΑΡΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!

Συμφωνα με αυτα που λεει ο Νιτρο, και δεν διαφωνω, για να εχω ασφαλη αποθηκευση, πρεπει να εχω τα αρχεια μου σε 2 διαφορετικους σκληρους συν καποιο cloud. Για μικρο ογκο αρχειων ΟΚ. Εχω μια συλλογη απο καμια 350 ταινιες σε dvd, 150 pc games σε cd/dvd, κανα 500αρι κοπιες, αφηνω τα βυνιλια και cd μουσικης. Αν θελω να αποθηκευσω ψηφιακα ολα αυτα θα μου στιχιζε ο κουκος αηδονι. Κατα πολυ οικονομικοτερα, ισως κι μασφαλεστερα η αποθηκευση σε ντιβιντακια κι ας αγοραζω καθε χρονο νεο dvd recorder

Last edited:
Τα dvd και τα cd δεν απομαγνητίζονται ρε παιδιά γιατί δεν είναι μαγνητικά μέσα αποθήκευσης όπως οι hdd και οι δισκέτες. Στα δισκάκια το laser καίει το αλουμινόχαρτο και μετά το laser διαβάζει τα δεδομένα απο την καμμένη επιφάνεια. Έτσι τα δισκάκια χαλάνε αν πάθει ζημιά το αλουμινόχαρτο ή αν θολώσει το διαφανές πλαστικό (π.χ. απο γρατζουνιά) και δεν μπορεί να διαβαστεί το αλουμινόχαρτο απο κάτω (πράγμα που διορθώνεται αν καθαριστεί το πλαστικό με γυάλισμα).

Επίσης το chkdsk των windows είναι γτπκ. Ένα σφάλμα να βρει, διαγράφει ολόκληρα αρχεία για πλάκα, αφού είναι άχρηστο να διορθώσει το πρόβλημα. Αν τα σφάλαματα διορθωθούν με το regenerator θα μπορέσεις να ανακτήσεις πολλά αρχεία που δεν θα έχουν πρόβλημα ή θα έχουν ελάχιστα σφάλματα.

Μποτ αν θες να αισθανθείς καλύτερα, μάθε ότι μόλις μου κάηκε η μητρική. Γαμάτο έτσι; Ακόμα γελάω..

Μποτ αν θες να αισθανθείς καλύτερα, μάθε ότι μόλις μου κάηκε η μητρική. Γαμάτο έτσι; Ακόμα γελάω..

Για δες καιρό που διάλεξε... :(:(:(

Μποτακι, εκανες καμια ενεργεια ή τσαμπα φθειρουμε τα πληκτρα μας;

Μποτακι, εκανες καμια ενεργεια ή τσαμπα φθειρουμε τα πληκτρα μας;

Ακόμα τίποτα φίλε Κούνελε. Είχα πήξει στη δουλειά αυτές τις μέρες.
Απορία για το HDD Regenerator: βλέπω τη διαδικασία που ακολουθεί ο Ινδούλης, αλλά τη βαριέμαι, να πω την αλήθεια. Δεν υπάρχει τίποτα σε περιβάλλον Γουίν;... :Ρ

Ο ινδος φτιάχνει ένα bootable φλασάκι και σκανάρει το δισκο πριν την εκίνηση των windows. Αυτό το κάνουμε για δίσκους που έχουν λειτουργικό επειδή δεν σε αφήνει το regenarator να τους σκανάρεις ενώ τρέχεις τα windows.
Για έλεγχο απλών δίσκων, αν το έχεις εγκατεστημένο το τρέχεις και ξεκινάς την διαδικασία ελέγχου αμέσως. Πατάς νούμερο δίσκου, normal scan και scan with repair. Σιγά την διαδικασία.

Back