What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Tα Windows 8 συνεχίζουν να πατώνουν

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Καλημέρα
Δεν ξέρω πως μετριέται η εμπειρία χρήσης, το άρθρο που ανέβασα αναφέρει για τα 9 είναι την επαναφορά του Start menu και το τρέξιμο των εφαρμογών σε παράθυρο ώστε να είναι πιο φιλικό σε χρήση με πληκτρολόγιο+ποντίκι. Τα 2 "νέα" χαρακτηριστικά μου φαίνονται αχρείαστα και πισωγύρισμα σε εκδόσεις windows 7 και προηγούμενων. Δεν θέλω να συνηθίσω το metro ui, αφού με το που βγήκε βγάλανε εναλλακτική του start up και απ' ότι φαίνεται στα 9 εξαρχής θα έχει και τα 2. Να τους πω ευχαριστώ που θα βγάλουν λειτουργικό για Desktop πιο φιλικό στα Desktop ;

Η τόσο σύντομη αλλαγή λειτουργικού δεν μου αρέσει, όταν δίνω χ ποσό για λειτουργικό περιμένω και την αντίστοιχη υποστήριξη και διάρκεια στο χρόνο. Όταν βγουν τα 9 μοιραία τα προηγούμενα 8,7 θα έρθουν σε δεύτερη, τρίτη μοίρα. Το παράδειγμα των xp με τη 12χρονή υποστήριξη προφανώς και δεν θα ξαναυπάρξει, ούτε το ζητάω άλλωστε αλλά και το κάθε χρόνο νέα Windows μου φαίνεται υπερβολικό.
Αν προλάβω την έλευση των 9 και έχω νόμιμη κόπια θα τους ρίξω μια ματιά. Ο καλύτερος τρόπος για να έχω άποψη είναι να τα δοκιμάσω κάτι που δεν έχω κάνει ακόμα με τα 8.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,379
Είμαι αισιόδοξος για τα Win 9. Τα 8.1 είχαν αρκετές βελτιώσεις αλλά δεν έφθασαν στο επίπεδο που προσωπικά θα ήθελα για να τα εγκαταστήσω ως το κύριο λειτουργικό. Nadella θέλοντος τα Windows 9 θα είναι το λειτουργικό σύστημα που θα μου επιτρέψει να αποσύρω τα εφτάρια. Συμφωνώ και με τον Headless, το Windows Store έχει τα μαύρα του τα χάλια και θέλει απεγνωσμένα καθάρισμα και βελτίωση.
 

headless

Hobgoblin Captain
PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester Klika Member
Joined
Nov 30, 2012
Messages
336
Αφού ο κόσμος ζήτησε start menu και να τρέχουν οι metro apps σε desktop mode.
Λαϊκή απαίτηση ήταν.
Anyway προφανώς δεν είμαι και ο καταλληλότερος να μιλάω περί windows.
Μου φαίνεται πάντως πολύ αστείο το "νέα windows κάθε χρόνο είναι υπερβολικό" από την άποψη οτι στο λογισμικό και ειδικά στο ανοιχτό λογισμικό που ο κώδικας είναι διαθέσιμος για τον καθένα από το πρώτο branch ου ανεβαίνει στο git, ένας χρόνος είναι τεράστιο διάστημα.
Η δική μας ράτσα, και το λέω χωρίς διάθεση ελιτισμού είμαστε συνηθισμένοι να χρησιμοποιούμε development versions, unstable versions, με γνωστά (και άγνωστα) bugs, με ελάχιστο ή και χωρίς καθόλου documentation.
Θα μου πείς κι αν σπάσει κάτι; Ε οκ το φτιάχνεις, ή αν δεν έχεις τις γνώσεις περιμένεις να το φτιάξουν.
Ειπαμε land of the brave.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,433
Headless, σε πολλές περιπτώσεις, ουσιαστικά σου παρέχεται δωρεάν το λογισμικό, αν είναι open source. Bugs και ασυμβατότητες υπάρχουν ακόμα και στα πληρωμένα (πολλές φορές ακριβοπληρωμένα) Windows.
Πάντως, για κάποιον που θέλει ένα PC για εργασίες γραφείου, Web Browsing, e-mail, αναπαραγωγή media, το Linux είναι μια χαρά. Τα παιχνίδια και οι επαγγελματικές εφαρμογές είναι το θέμα.
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Έτσι ακριβώς είναι, το θεμα όμως εχει, πως οι "παιχνιδιαρηδες" και οι μεινστριμ ειναι πολύ κοσμος. Η αποψη του λαου μετραει ακομα και αν ειναι ψιλοπαπαριες. Σαμπως μειωθηκε καποιου απο αυτους η παραγωγικοτητα, τελος παντων.
Εγω παντως και τωρα που θα στησω με αλλη μητρικη και θα χρειαστω windows, ελπιζω να βρω φτηνουτσικα win 7 pro sp1 και ειμαι ευχαριστημενος.
Παρόλαυτα θα ειμουνα ποιο πολύ ευχαριστημενος αν ολα τα παιχνιδια που θελω τρεχανε σε linux. Μακαρι το directx η οτι χρειαζεται να μπορουσε να απελευθερωθεί ή να βγει καινουργιο που να μην ειναι δεμενο με τα windows, δεν ξερω αν γινομαι κατανοητός.
Η τελευταια εκδοση linux που ειχα dual boot λεγοταν ακομα mandrakelinux. καταλαβαίνεται για ποτε μιλαμε, δεν ειμαι αρνητικος, αλλα δε μπορω ποια να το "συντηρω" οπως τοτε.
Από την αλλη η microsoft συνεχιζει να παπαριζεται. Πιστευω πως για τοσο μικρο διαστημα τα επερχομενα 9 επρεπε να ειναι απλα μια εκδοση 8.5 ξερω γω και να κατεβαινει ομορφα και να καθεται στα 8 που εχει ο καθε ενας. Αλλο η υποστηριξη και αλλο να σταματας να το αναπτυσεις συνεχώς. Εκει ειναι που το linux τουλαχιστον ειναι μπροστ'α. Μεχρι kernel compile επι τοπου πορεις να κανεις, τι λεμε τωρα, σα να φορας κουστουμι στο πισι ραμενο στα μετρα του, αλλα τα ατιμα παιχνιδια χαλανε τη πιατσα και εμεις ειμαστε gamers και ακομα υποχρεοι της μαικροσοφτ.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,473


kara wrote:
http://www.pcgamer.com/2014/08/21/windows-9-preview-set-to-arrive-late-september/" class="bbcode_url">Windows 9 preview set to arrive late September

<blockquote> A "technology preview" version of the OS is coming in late September or October, with the final release scheduled for spring 2015. More tantalizing: that technology preview may be freely available to the public. </blockquote>

Όταν κάτι δεν πάει καλά πρόσω ολοταχώς στο επόμενο, σιγά μην ασχοληθούν με το προηγούμενο :angry:</blockquote>

Η MS δεσμεύεται για support μέχρι 5 χρόνια από την έκδοση του OS για εμάς και 10 για επιχειρήσεις, αυτό από ότι κατάλαβα είναι για support από το τηλέφωνο, αλλά στο διάστημα αυτό θα βγαίνουν updates και fixes για το λειτουργικό.

Τώρα για τις νεότερες εκδόσεις υπάρχει μια φήμη ότι θα γίνονται τακτικότερα, αλλά θα κοστίζουν και λιγότερο, η αγορά σπρώχνει την MS για τακτική apple που βγάζει πολύ σύντομα νέα έκδοση OS, και το διαθέτει δωρεάν.
Το θέμα είναι ότι η apple πουλάει hardware οπότε μπορεί να δώσει το OSX δωρεάν, η MS τι θα κάνει;
Προσωπικά θεωρώ ότι θα δίνει τις νεότερες εκδόσεις 10-20ε και θα έχουν lifecycle 1-2 χρόνια το πολύ, άλλωστε οι εξελίξεις τρέχουν και το παλιό μοντέλο development της MS έχει πεθάνει (βγάζω κάτι ανά τόσα χρόνια και ξοδεύω το lifecycle για fixes) και ο Ναντέλα το έχει καταλάβει αυτό.
Οπότε θα περάσει σε μικρότερους κύκλους ανάπτυξης για να προλαβαίνει και τις εξελίξεις της αγοράς.

 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,433
Αν τα χρεώνει ένα 50άρικο max, το συζητάμε. Αλλά αν ότι παίζω και ότι δουλεύω το γυρίσει σε πιγκουίνο, έφυγα...
Άλλωστε δεν διαφέρει και πολύ η λογική του Mint πχ από των Windows.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,489
επειδη παιζει να ειμαι ενας απο τους λιγους που εχει windows mobile ( ξερω :sick: ) htc radar
σας ενημερωνω
εκτος απο τα χιλια μυρια προβληματα που ειχα με το skype στο τηλεφωνο, αφου εκει εβγαζαν ολα τους τα κομπλεξ. πριν λιγο καιρο μου ηρθε ειδοποιηση-email οτι πρεπει να αναβαθμισω την εκδοση skype που εχω, γιατι δεν θα "παιζει" σε λιγο καιρο.
τους εγραψα στα @@ακια μου. πραγματι μετα απο λιγο καιρο, σταματησε να λειτουργει το skype. αντε λεω να το αναβαθμισω.
τοτε σκεφτηκα οτι ναι μεν μου ηρθε email, ομως στο τηλεφωνο δεν μου ηρθε τιποτα για αναβαθμιση.
στο "μαγαζακι" τους δεν επαιζε πουθενα η εφαρμογη. αορατη.
τσεκαρω ιντερνετ :eek:hmy: το τηλεφωνο μου δεν μπορει να υποστηριξει το skype. αν θελω να εχω skype, θα πρεπει να παρω τηλεφωνο με windows 8 και 8.1
σιγα ρε μαγκες, δεν εχω και xp στο τηλεφωνο.

μονο απο αυτο καταλαβαινει καποιος την απελπισια τους :nope:
 
Top Bottom