What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τablet μέχρι 150, άντε 200 ευρώ

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,957
Επειδή το tablet του πατέρα τα έφτυσε και είμαστε σε περίοδο Black Friday, ανέλαβα να του βρω καμιά καλή προσφορά να το αντικαταστήσει. Το χρησιμοποιεί κυρίως για να βλέπει καμιά σειρά Netflix αραγμένος στο μπαλκόνι και για χαλαρό browsing.

Καθότι είναι και κάποιας ηλικίας πλέον, δεν θέλω κάτι μικρότερο από 10 ίντσες, μη του βγουν τα μάτια του ανθρώπου. Άλλο σημαντικότατο χαρακτηριστικό να υποστηρίζει Ελληνικά (και) στα μενού γιατί από εγγλέζικα ξέρει όσα και ο Κωνσταντάρας στις ελληνικές ταινίες.

Βλέπω διάφορες προσφορές να σκάνε αυτές τις μέρες από Public, Πλαίσιο, e-Shop κτλ, αλλά αφενός δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις γύρω από την αγορά tablet, αφετέρου με μια πρόχειρη αναζήτηση, οι προσφορές τους ουσιαστικά ρίχνουν το μηχάνημα σε τιμές skroutz, δεν τις λες δηλαδή και ξεπούλημα.

Σήμερα έπεσε το μάτι μου στο Black Friday της Amazon και συγκεκριμένα εδώ:

Αξίζουν γενικά τα Fire; Ελληνικά μπορείς να επιλέξεις στα μενού (όχι μόνο πληκτρολόγιο) ή να μην τα κοιτάω καν;
Άλλες προτάσεις ευπρόσδεκτες.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,356
Δεν έχω γνώμη για FireHD, δύο καλές περιπτώσεις φαίνονται τα παρακάτω:

Huawei MediaPad T5 10.1" (32GB) Black

Καλό φαίνεται και ένα Lenovo με παραπάνω RAM:

ΑΛΛΑ σε ένα review που διάβασα αναφέρει πρόβλημα με το Netflix που δεν παίζει το περιεχόμενο σε HD. Αν σε ενδιαφέρει ψάξε αν έχει διορθωθεί πριν αποφασίσεις.

 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Εμένα η μάνα μου κατάφερε και το ξαπόστειλε το παλιό μου τάμπλετ που της το είχα παρατήσει, μιας και δεν το χρησιμοποιούσα ιδιαίτερα πια. Μετά τα απαραίτητα σεμινάρια για να γκουγκλάρει και για γιουτουμπάρει φυσικά. Έτυχαν και τα μπλακ φράιντεϊ, οπότε χωρίς να το ψάξω ιδιαίτερα και ψάχνοντας βασικά ξανά σάμσουνγκ 10άρι για να μην αρχίσουμε τα σεμινάρια για το που βρίσκονται τα κουμπιά από την αρχή, της πήρα το παρακάτω.


Τούμπανο φαίνεται για να βλέπεις βίντεο μαγειρικής στο ουτούμπ, άντε και να παίζεις κανά ντίσνεϊ κρόσι ροντ ή ότι άλλη χαρντκοριά υπάρχει στο στορ.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,957
Μωρέ δεν θέλω να του πάρω τάμπλετ με μόνο 2GB RAM. Ξέρω ότι πιθανότατα δεν θα του χρειαστούν τα 4GB στην πράξη αλλά αφού έχει περιθώριο για κάτι καλύτερο, θα προτιμήσω το Lenovo που πρότεινε ο Admiral.
Έψαξα κι αλλού μήπως βρω κάτι σχετικό με το πρόβλημα του Netflix HD αλλά δεν αναφέρουν κάτι στα reviews των skroutz, Amazon κτλ. Είτε δεν το δοκίμασαν/πρόσεξαν (λίγο απίθανο τόσα άτομα αλλά ποτέ δεν ξέρεις), είτε διορθώθηκε με κάποιο update γιατί στο Amazon λέει ότι το μοντέλο πρωτοβγήκε Μάιο του 2020 ενώ το review του τυπά είναι από τέλη Απριλίου.
 
Last edited:

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,249
Τα 2GB των Samsung απλώς δεν κάνουν. Έχουμε στην δουλειά ταμπλέτες με 2GB RAM, νομίζω το ίδιο μοντέλο για να περνάμε νούμερα σε αρχεία power apps και στο teams
Ώρες ώρες κολλάνε τόσο πολύ που απορεις που καταναλώθηκε όλη αυτή η μνήμη. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα εχω παρατηρήσει και στα κινητά της Samsung.
Οπότε η 4αρα για εγγυημένη άνεση είναι μονόδρομος
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,432
Να προσθέσω ότι η Lenovo έχει πολύ καθαρό Android, απ' όσο γνωρίζω, στα tablet της, σε αντίθεση με την Samsung. Οπότε και εγώ θα πήγαινα προς Lenovo για tablet.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,422
αν και λογικά θα έχεις ψωνίσει τώρα, ήθελα να πω για το HD του netflix ισχύει μόνο για παλιότερες εκδόσεις της android εφαρμογής.

Οι παλιές εκδόσεις σαν την 5.Χ.Χ που τρέχω εγώ στο tablet (λόγο android 4.4.2) δεν πάνε πάνω από 546p ή κάπου τόσο. Βέβαια όποιος τρέχει ακόμα τόσο παλιά έκδοση λίγο δύσκολο να έχει οθόνη που θα δει διαφορά :p

Μπράβο πάντως στο netflix που παρέχει ακόμα εφαρμογή για τόσο παλιό android, έχει και οδηγίες για side loading από την σελίδα τους και δεν χρειάζεται να μπλέκεις με τίποτα αμφιβόλου ποιότητας πακέτα.

Γενικά η αγορά tablet έχει ψοφήσει, τα μόνα που αξίζουν είναι αυτά της Apple και της Microsoft και για μάνες/πατεράδες lenovo και huwai. Εγώ έχω ένα της MLS και δεν ξαναακουμπάω που να είναι η τελευταία μάρκα που έμεινε στο σύμπαν.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,957
Εγώ έχω ένα της MLS και δεν ξαναακουμπάω που να είναι η τελευταία μάρκα που έμεινε στο σύμπαν.
Σκέψου ότι ο πατέρας μου είχε δύο tablets πριν ψάξει για καινούργιο. Όταν το πρώτο άρχισε να νετάρει μετά από κάποια χρόνια χρήσης, πήγε αγόρασε ένα MLS επειδή "το έβγαλε προσφορά το e-Shop" και του βγήκε τόσο σκάρτο, με ασυμβατότητες και ελλιπείς λειτουργίες, που ξαναγύρισε στο πρώτο, νομίζω μάρκας Innovator. Ώσπου κάηκε η οθόνη του Innovator και ησύχασε.
MLS ποτέ ξανά και για κανέναν λόγο.

Όσον αφορά την αγορά καινούργιου (δλ. τρίτου), τελικά πήρε το Lenovo που έστειλε o Admiral. Έχει ένα θεματάκι που δεν του αναγνωρίζει τον εκτυπωτή αλλά το ψάχνουμε. Κατά τα άλλα φαίνεται μια χαρά :)
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,422
Ναι είναι σκουπίδια, εκτός από την σαβούρα της MLS, τα μηδεν updates, το κλειδωμένο OTG, δεν μπορείς κιόλας να βρεις και πιο ρημαδοΟΕΜ είναι να του περάσεις κανένα custom ROM να ανασάνεις...

Με το ζόρι παίζει netflix και το έχω για καμιά συνταγή στην μια στο τόσο που θα μου έρθει έμπνευση μαστερσεφ, τι μου είπε το μυαλό μου τότε που μοίραζε ο Σαμαράς και δεν πήρα το Lenovo με τα ίδια λεφτά, δεν ξέρω... θα με είχε πιάσει το πατριωτικό μου να στηρίξω Ελληνική εταιρία, ΤΣΑΑΑΑΑΑΚ στον κώλο τώρα.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Οι παλιές εκδόσεις σαν την 5.Χ.Χ που τρέχω εγώ στο tablet (λόγο android 4.4.2) δεν πάνε πάνω από 546p ή κάπου τόσο.
Για τις αναλύσεις που υποστηρίζονται, παίζει κύριο λόγο το certification της συσκευής. Για full hd και πάνω χρειάζεται το Widevine L1. Αν έχεις πχ L3, θα βλέπεις στη standard ανάλυση (όποια είναι αυτή).

Υπάρχουν εφαρμογές στο Play Store (όπως το DRM info) απ' τις οποίες φαίνεται η υποστήριξη (μιας και συνήθως ο κατασκευαστής δεν το αναφέρει).
 
Top Bottom