What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ταχυτητα Ιντερνετ, φταιει το ρουτερ η ο ΟΤΕ;

Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Καταρχην καλημερα παιδια,αυτες τις δυο εβδομαδες λογω πτυχιου δεν παρακολουθουσα το φορουμ αλλα με το ξανα ανοιξα το ιντερνετ στο σπιτι τα πραγματα πηραν τον κατηφορο.
Το ρουτερ ZTE H108NS που δινει ο ΟΤΕ οταν κανεις συνδρομη (εχω την 24αρα και ποτε δεν θα φτασω την ταχυτητα αυτη) κλειδωνει στα 12 mbps συνεχεια.
Πριν κανα μηνα ειχα παρει την τεχνικη υποστηριξη για να τους δηλωσω θορυβο στην γραμμη και οτι ειχα τρελλες αποσυνδεσεις.Ειπαν οτι το εφταιξαν αλλα ο θορυβος παραμενει αλλα οι αποσυνδεσεις σταματησαν και τωρα που βρεχει ευτυχως εχω ιντερνετ κατι που παλια παιζοταν,αλλα το ρουτερ τον χαβα του και κλειδωνει στα 12.
Εχω κανει firmware update και εχει ερθει το συνεργειο και εχει μετρησει την γραμμμη και μου ειπαν οτι η γραμμη μπορει να δωσει και αλλο γιατι ειμαι κοντα στο καφαο του ΟΤΕ.
Ρωταω εσας μηπως κανενας ειχε την ιδια εμπειρια για να δω τι θα κανω απο εδω και περα(αλλαγη παροχου δεν παιζει ακομα γιατι δεν εχω κλεισει χρονο)?
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Έχω διαθέσιμο ένα routerάκι http://help.optuszoo.com.au/img/cms/help/connected/ss4200.jpg" class="bbcode_url">Siemens Speedstream 420, σε περίπτωση που θελήσεις να τσεκάρεις αν φταίει ο router.
Εννοείται ότι σου το παραχωρώ, για να κάνεις τη δοκιμή σου. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Eυχαριστω για την προσφορα Μανο. <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" />
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,422
Δοκίμασε και ένα καινούριο φίλτρο (ή όπως αλλιώς λένε το καβλιτσέκι που μπαίνει στην πρίζα και συνδέονται πάνω του ρούτερ και τηλέφωνο).
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
Πρόσφατα άλλαξα απο χολ σε ΟΤΕ με otetv. Χτές αντικατεστησα το ρουτερ που χρησιμοπούσα στην προηγούμενη σύνδεση (Thomson tg585v7) με το H108NS γιατί το προηγούμενο δεν λειτουργούσε σωστά με την τηλεόραση. Αρχικά είχα τον ίδιο φόβο με εσένα, δηλαδή ότι δεν θα απέδιδε το μαξιμουμ. Τελικά όμως η ταχύτητα είναι ακριβώς η ίδια με πρίν και δεν έχει αποσυνδεθεί ούτε μια φορά.

Άρα μάλλον δεν φταίει το ρουτερ.
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Αγορίνα, δοκίμασε να συνδέσεις απευθείας το καλώδιο, χωρίς το splitter (το καβλιτζέκι που αναφέρθηκε παραπάνω). Other than this, τα παιδιά απαντήσανε ήδη. :thumbsup:
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Mια απο τα ιδια.Αυριο θα παρω τηλεφωνο τον ΟΤΕ για να κοιταξουν την γραμμη και μετα θα τους πω να στειλουν τεχνικο.Μαλλον ανοιγω δουλειες τι να κανω πρεπει να γινει και αυτο.
 

tommas

Half-Ogre
Joined
Dec 2, 2012
Messages
735
Πάντως το γεγονός "ότι είσαι κοντά στο ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ" δε σημαίνει τίποτα απολύτως. Σημασία στην ADSL έχει η συνολική σου απόσταση από το τηλεφωνικό κέντρο της περιοχής σου. Φοβέρες γνώσεις έχει αυτός που στο είπε.

Αν ξέρεις που βρίσκεται το τηλεφωνικό κέντρο μπορείς να βρεις την απόσταση (πολύ χοντρικά, γιατί κανείς δε ξέρει τι διαδρομή ακολουθούν τα καλώδια) με κανένα google maps και από εκεί και πέρα να υπολογίσεις τη θεωρητική σου ταχύτητα. Διάβασε και http://www.adslgr.com/forum/threads/48807-%CE%A3%CE%B5-%CF%84%CE%B9-%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-modem-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-ADSL2-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9-dB" class="bbcode_url">εδώ . Στην περίπτωση σου αν είσαι πάνω από χιλιόμετρο από το τηλεφωνικό κέντρο η ταχύτητα σου είναι αρκετά καλή.

Αν το router σου έχει στατιστικό line attenuation τότε απλά μπορείς να πας http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php" class="bbcode_url">εδώ. Βέβαια το attenuation μπορείς να οφείλεται και σε άλλου παράγοντες πέραν της απόστασης, όπως πχ παλιά ή κακή καλωδίωση στο σπίτι σου αλλά θα σου δώσει μια γενική εικόνα.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Το καφαο που ειναι στο σπιτι μπροστα εχει το τηλεφωνικο κεντρο της περιοχης.Αυτο το εχω τσεκαρει και παλιοτερα.Αυτο που σιγουρα συμβαινει ειναι οτι υπαρχει κακη καλωδιωση απο το καφαο στις κολωνες και απο εκει σε εμενα.
Σημερα πηρα τον ΟΤΕ και μεσα στην εβδομαδα θα ερθει ο τεχνικος για να δουμε τι γινεται με αυτην την γραμμη.
 

tommas

Half-Ogre
Joined
Dec 2, 2012
Messages
735
Φίλε μου κάτσε γιατί σε έχασα. Όταν λέμε "τηλεφωνικό κέντρο" εννοούμε το κτίριο του ΟΤΕ της περιοχής που βρίσκονται οι τηλεφωνικές εγκαταστάσεις συμπεριλαμβανομένου φυσικά του DSLAM (που μας ενδιαφέρει).

Τα τηλεφωνικά κέντρα συνδέονται με τα ΚΑΦΑΟ και τα ΚΑΦΑΟ με τη σειρά τους με τον κατανεμητή κάθε σπιτιού. Σε όλη αυτή τη διαδρομή μεσολαβεί χαλκός=εξασθένιση στο σήμα και μείωση της "μέχρι 24mbit" ADSL.

Τώρα αν είσαι από τους πολύ τυχερούς που έχουν καινούργια καμπίνα με mini DSLAM (παίζουν τέτοιες εκτός μεγάλων αστικών κέντρων?) τότε όντως έχεις θέμα για κανονικά θα έπρεπε να πιάνεις ταχύτητες πάνω από 21-22 mbit/s.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Ακριβως οπως τα λες ειναι tommas το μονο κακο ειναι οιτ δεν εχουν αλλαξει σε mini DSLAM(Ελευσινα και VDSL ειναι ανεκδοτο).Μαλλον οι αρχαιοι που ειναι κοντα κλεβουν internet.Ο τεχνικος δεν ηρθε και ο θορυβος ξανα ηρθε με αποτελεσμα να δω και ταχυτητες μεχρι 2,3 mbps.
Πιστευω αυτη την εβδομαδα να ερθει ο τεχνικος γιατι να πεταχτω μεχρι την γωνια που ειναι ο ΟΤΕ και τους αρχιζω τα καντηλια.
Μεχρι 15-16 που εχω δει στην περιοχη εκει (ενας οροφος διαφορα-μια πολυκατοικια) θελω να δω και εγω στο δικο μου το PC.Τι ζηταω ο ανθρωπος......................
 
Top Bottom