Όταν το community "κάνει" το game...

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

oxide

Hobgoblin Captain
Υπάρχουν τόσο ωραία παιχνίδια εκεί έξω που όμως η κοινότητα είναι τόσο άθλια που αποτρέπει πολλούς gamers να συνεχίσουν να ασχολούνται με τον Χ τίτλο ή ακόμα χειρότερα κάποιοι δεν δοκιμάζουν καν μιας και τη μυρίζονται τη "δουλειά".
Φυσικά και αναφέρομαι στα mutliplayer games γιατί εκεί υπάρχει ο ανταγωνισμός και η τριβή μεταξύ των παιχτών για λίγα gold,για ένα kill ή δε ξέρω κ εγώ τι.

Ξεκίνησα να γράφω κάποια παραδείγματα και ενώ έγραψα κανα 2 παραγράφους τα έσβησα όλα,σίγουρα έχετε και εσείς τα δικά σας.
Δεν αντέχω τη γκρίνια και τους τσακωμούς για μαλακίες στη ζωή μου και όταν είναι να χαλαρώσω με ένα απο τα αγαπημένα μου χόμπι,το gaming,θέλω να περάσω όμορφα όχι να μου σπάσει κάποιος τα νεύρα γιατί έδωσα ένα kill,έχασα το Lane μου,δεν εξουδετέρωσα τη βόμβα και πάει λέγοντας.
Οι περισσότεροι δε μπορούν να δεχτούν την ήττα και δεν δέχονται ότι κάποιος είναι καλύτερος απο αυτούς.Δε μπορούμε ρε γαμώτο να παίξουμε ένα παιχνίδι χωρίς εχθρικές συμπεριφορές?

Ένα παιχνίδι μόνο έχω παίξει που η κοινότητα στη πλειοψηφία της ήταν σωστή.Κάναμε έναν αγώνα και αν κάτι δε πήγαινε καλά το πχ τράκαρες καταλάθος κάποιον πάνω σε μια έντονη μάχη διεκδίκησης μιας θέσης,τότε το συζητούσαμε και λύναμε με 2 posts το θέμα.Παραδεχόταν ο ένας το λάθος του και ο άλλος έλεγε ότι δε τρέχει τίποτα και ότι ατυχήματα γίνονται,δεν είμαστε τέλειοι.

Υπάρχει κάποιος τρόπος οι developers να εστιάσουν στην community πρώτα απ όλα και με κάποιον όμορφο τρόπο να διδάξουν παιδεία?Μήπως θα έπρεπε να είναι ο πρώτος στόχος στην ανάπτυξη ενός online game?

Είναι κάπως να περιμένουμε από τους developers να διδάξουν παιδεία. Ας ασχοληθούν οι γονείς με τα παιδιά τους και οι developers με το developing.

Προσωπικά, σχεδόν πάντα παίζω coop ή multi μόνο με φίλους/γνωστούς. Multi με αγνώστους, αν δεν υπάρχει chat κτλ, είναι ασφαλές. Αν υπάρχει, είναι θέμα χρόνου να πέσεις σε Σκληρούς Άντρες του Διαδικτύου. Οπότε είτε αποκτάς εξελιγμένες ignore ικανότητες όταν βλέπεις λέξεις κλειδιά όπως "fuck" και "mom", είτε απέχεις.

Εννοείται πως πρέπει οι γονείς να ασχοληθούν με τα παιδιά τους πρώτα απ όλα αλλά θέτω το ερώτημα αν γίνεται οι devs να κάνουν κάτι γιαυτό όπως πχ κάτι μηνύματα που εμφανίζονται στο lol που γράφει πχ ότι οι παίχτες που flameαρουν χάνουν πολλά games παραπάνω(αλλιώς το γράφει απλά δε θυμαμαί ακριβώς).
Το θέμα είναι ότι κάποια παιχνίδια χάσουν κόσμο λόγο community όπως πχ τα moba που πολλοί όπως εγώ δεν αντέχουν τόσο εγωισμό κτλ.

Αυτά που γράφεις, είναι κάποιοι από τους λόγους που παράτησα αρκετά παιχνίδια...
Back to my own cave now...

To red orchestra 2 έχει μικρή αλλά ποιοτική κοινότητα θα έλεγα.

Back