What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Tαξιδιωτικος οδηγος

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Μιας και περί αραχνών η κουβέντα, μια επισκέπτρια στο καράβι πριν 3 ημέρες:

<img src="https://i.imgur.com/n7Ugq2d.jpg" />
 

cercaphus

Mind-flayer
Joined
Feb 26, 2015
Messages
1,804
Πολύ χαίρομαι που μοιράζεται ακόμα ο κούνελος τις εμπειρίες του. Με αυτά που γράφει, μια χαρά είμαστε όλοι οι υπόλοιποι! λελ

Το κόλπο με το ρούτερ γαμάτο. Με το καζανάκι λίγο μπανάλ. Καλύτερα πάρε ακουστικά με noise canceling ή ωτασπίδες.

Οι αράχνες είναι πολύ συμπαθείς και επιτελούν πολύ σημαντικό ρόλο στο οικοσύστημα. Πρέπει να τις προστατεύουμε, γιατί δεν κινδυνεύουμε από αυτές. my 2c



Κουράγιο λέλο!
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,489
Tsok, φιλαρακι, αυτη η αραχνη δεν μοιαζει και πολυ κλασσικη ελληνιδα. δεν ξερω εαν ειναι κοινη εκει στα βορεια. Μηπως ηρθε απο το κοζλοντουι, που ειναι και κοντα; ποσα ματια εχει? χεχ. ειναι εντυπωσιακη η ρουφιανα.
Cercaphus
Το καζανακι ειναι λιγο μπαναλ. Το Cercaphus level δικαιου αγγιζει το 100%. ναι μεν αλλα.
οταν εχει παει 03.00 και εισαι αραχτος στο κρεβατι και παιζει μουσικουλα σταδιου. Εχεις πιει και αφρικανικα juju για να δοκιμασεις τις τοπικες παραδοσεις, ενω απο διπλα ακους τον μαυρουλη να φωναζει ιουε!!! μαδαφακα!!!! Οπως και να το κανουμε, ειναι μεγαλη η απολαυση βρε αδερφε. Κρινοντας απο τα υπολοιπα δωματια. το κεφαλι του μαλλον συνορευε με τον τοιχο που φιλοξενει το καζανακι.
&lt;p style="text-align: center;"&gt;ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΤΕΛ.&lt;/p&gt;
Απο ενα αστυνομικο τμημα πηραν τηλεφωνο την γυναικα μου. Η πεθερα μου ηταν πολυ αρρωστη και την πηγαν στο νοσοκομειο.
Η γυναικα μου μαζεψε τα πραγματα της και εφυγε σαν ονειρο που παει. Της ειπα οτι εγω δεν μπορω να φυγω αμεσα. Απο την μια δεν ηθελα να μπω σε λεωφορειο και απο την αλλη, ο οδηγος για να με επιστρεψει ηταν απασχολημενος αλλου. Επρεπε να μιλησω και με τους υποψηφιους εργοδοτες μου. Σημαντικο.

Την επομενη ρωτησα τον λογιστη της εταιριας για τα λεωφορεια. Ο τυπος, εκτος απο ντοπιος, ταξιδευει συχνα στην πρωτευουσα και γνωριζει απο πρωτο χερι την κατασταση. Μου ειπε οτι ισως να μην πεθανω, εαν κοψω εισιτηριο με shalom και με μια αλλη εταιρια. την προφερε ως jordan αλλα το jordan ειχε πολλα L μεσα. Μου ειπε και ποιες ωρες φευγουν κτλ. πραγματι, τα πουλμαν της shalom τα εχω δει πολλες φορες και εδιναν πολλες υποσχεσεις για ενα σχετικα νορμαλ ταξιδι.
Την αλλη μερα το πρωι (δευτερα) ηρθε ο λογιστης να με παρει απο το μπεητς μοτελ και του ειπα οτι  αυριο θα φυγω με πουλμαν. δυστηχως.
μολις πηγαμε στη δουλεια το ειπα και στην υπευθηνη και εξηγησα το γιατι. Η γυναικα καταλαβε οτι ειναι σημαντικο το προβλημα και μου ειπε οτι μαλλον προλαβαινω το πρωινο πουλμαν. Ηταν 08.30 και το πουλμαν εφευγε 09.00.
Εφυγα σφαιρα για το δωματιο. πεταξα οπως ναναι οτι πραγματα ειχα μεσα στη βαλιτσα και εφυγα τρεχοντας. αφησα πορτα ανοιχτη και κλειδι στη πορτα.
Τα ωραια πουλμανακια φευγουν 05.00 το πρωι και εκεινη την ωρα επαιζαν μονο πουλμαν της trans africa. Αν βρεθειτε αφρικη, ουτε να το σκεφτειτε να μπειτε μεσα σε αυτα τα πραγματα με ροδες. Η πορτα ισα που ανοιγε. για να μπεις μεσα επρεπε να κανεις διαφορες χορευτικες κινησεις με δημοτικη μουσικη για υποκρουση.
Επειδη ειχα λαβει μια εκπαιδευση για το θεμα, προσπαθησα να βρω καθισμα με νουμερο 01, 02 εστω 03. τα πισω καθισματα ειναι για τους ηρωες.
δυστηχως καθησα στο 07 και διπλα σε μια γρια η οποια εκλανε ασυστολα. εγω διαδρομο και εκεινη παραθυρο.
ολοι πηγαιναν περα δωθε και επεφταν πανω μου. αφου με σκουντηξαν ολοι οι επιβατες, ενοιωσα ενα χερι να μου ακουμπαει το κεφαλι.
Το εζησα και αυτο. ολοι ηθελαν να με ακουμπησουν. Ειχαν μια μοναδικη ευκαιρια να ακουμπησουν λευκο ανθρωπο.
ημουν και το θεμα της ημερας. λευκος μεσα στο πουλμαν. Συνεχιζω την κουβερτα....
Στο πισω καθισμα ενα μωρο το οποιο λερωσε την πανα του. Αφου δεν εκλαιγε, η μανα του θεωρησε οτι δεν υπαρχει λογος για τα διαδικαστικα αλλαγης. αριστερα μου ενα πιτσιρικι 2-3 ετων που αξιολογουσε τις φωνητικες του ικανοτητες. Οι μισοι επιβατες ειχαν επανω τους τα λαδια απο τη βαφτιση. Η βαφτιση τους ηταν και η τελευταια φορα που το νερο εβρεξε το δερμα τους. Απιστευτη δυσωδια.

γκαριζανε, τσακωνοντουσαν. καθε τρεις και λιγο το πουλμαν σταματουσε για να κανουν τα ψωνια τους, οι επιβατες απο τους πλανοδιους.
ριζες, βραστα αβγα κ.α σε καποια φαση το πουλμαν βρωμαγε κλουβιο αβγο. Να εχω και την γρια να μασουλαει μια ριζα και να τρωει βραστο αβγο που ο πωλητης το ειχε κατω απο τον ηλιο, ολο το πρωι.
Μωρη μαγισσα, εχεις κανει τον πισινο σου αεροβολο, τα flavor στην αεριομαζα σε μαρανανε.
Ευτηχως, πανω απο το κεφαλι μου υπαρχει ανοιγμα/αεραγωγος και μπαινει φρεσκος αερας.

Λογικα και μαλλον σαν αυτοαμυνα του οργανισμου μου, πεφτω σε χειμερια ναρκη. Δεν μπορουσα να ανοιξω τα ματια μου. εννοειται οτι εχω βαλει την κουκουλα απο το χουντι. Ποιος θελει να χαιδεψει το καθισμα με τα μαλλια του;
Σε καποια φαση παιζει αποτομο φρεναρισμα και ανοιγει το ματι. ο οδηγος ανακοινωνει 5 λεπτα αναπαυση. ενω κανω κινηση να σηκωθω, η γρια με σκουνταει και μου λεει οτι θελει να περασει. λαμπακια!! λεω κουνελε χαλαρωσε και συνεχισα την μεγαλη εξοδο χωρις να μιλησω. περπατουσα και η γρια με εσπρωχνε. Κοιταξα απο πισω της, μηπως εσκασε ο χαρος και η κακομοιρα προσπαθουσε να σωθει.


Η γρια δεν κατεβηκε για τσιγαρακι αλλα πηρε τον μπουλο. μαλακαμου θα εχω προσβαση στο παραθυρο. μολις επεστρεψα στο πουλμαν, μια χοντρη προσπαθουσε να χωρεσει στην θεση της και εκοψε την κινηση. Την ιδια στιγμη ενας τυπος με εσπρωχνε, και εσπρωχνε. λεω θα του χωσω γροθια πανω στη γλωσσα και θα ειναι και αθελα μου.
Νομιζω σας ειχα πει για ενα περιστατικο με ενα παρομοιο συμβαν, στην γεματη χαριτωμενιες ελλαδα. Εχουν κατεβει οι μπαρες, περναει τραινο και εχω απο πισω μου μια που κορναρει και ουρλιαζοντας μου φωναζει να ξεκινησω!! θυμαμαι ειχα κατεβει απο το αυτοκινητο, εκεινη εκλεισε ασφαλειες και εγω να τις φωναζω οτι θα την καψω μαζι με το κωλαμαξο της. τελος παντων. καταφερα και εφτασα στο καθισμα μου, χωρις να χυθει αιμα.

Σας το ειχα πει, σε αυτο το providence η φυλη ειναι λιγο χαζοηλιθια και εθνικιστικη.

αραζω στο παραθυρο και τσουπ ερχεται κλεφτης απο το πουθενα. αραζει ανετος διπλα μου και αρχιζει να κοβει. θεωρησε οτι εχει να κανει με τυπο που μολις εφτασε στην μητερα αφρικη. Πηρε τα @@ μου. επεσα για υπνο και δεν καταφερε να τσιμπησει τιποτα. Στο τσαντακι μου ειχα  $500 αλλα μετα απο 30 λεπτα που ανοιξα τα ματια μου και λοξοκοιταξα τον κλεφτη, ειδα την απελπισια στο προσωπο του. Σηκωθηκε και γυρισε στη θεση του. Δεν ειναι τι κουβαλας αλλα πως τοποθετεις τα πραγματα σου. ειχα ενα παλαιολιθικο τσαντακι-μπανανα και την τσαντα με το λαπτοπ που εκτος απο λεφτα, περιειχε και διαφορα που θα εκαναν τον καθε κλεφτη περηφανο για την σοδεια του.
αφου ο τυπος ροβολησε με τα @@ μου επαιξε σταση. ο τυπος αγορασε κατι μπανανες και εκλεψε την πωλητρια. Επαιξε μια 5λεπτη μανουρα και συνεχισαμε για να σταματησουμε 50 μετρα παρακατω. για τον ιδιο λογο μαλωσε με τον οδηγο και καποιους αλλους. τελικα μετα απο κανενα μισαωρο του ειπαν να το βουλωσει, τον ειπαν drama queen και διαφορα αλλα και επιτελους ξεκινησαμε.

εφτασε 21.00 και τοτε ειδα τα ελαχιστα φωτα της πρωτευουσας. μολις μπηκαμε στη πολη πεσαμε σε απιστευτο μποτιλιαρισμα. τα τελευταια 60 μετρα για το σταθμο των πουλμαν, τα καναμε σε 40 λεπτα. ο οδηγος δεν αφηνε κανεναν να κατεβει.

Σημερα
τα $500 μου τα ειχαν δωσει οι υποψηφιοι εργοδοτες μου για τα εξοδα μου. υπερβολικα πολλα λεφτα και συν οτι εκει που πηγα, δεν με αφησαν να πληρωσω κατι. Πηγα απο τα κεντρικα για να τους επιστρεψω σχεδον ολο το ποσο αφου χρησιμοποιησα ελαχιστα χρηματα. το κακο ηταν οτι ξεχασα τις αποδειξεις στο δηθεν ξενοδοχειο.
Δεν τα δεχτηκαν τα χρηματα, μου ειπαν οτι αυτα τα λεφτα μου τα εδωσαν για να παω στο χωριο και οχι για τα εξοδα μου. ωραια ξεκινησαμε.
επισης, επειδη περασα καποια τεστ σοβαροτητας και φερεγγυοτητας με αριστα και τονο, μου ειπαν περισσοτερα για τις απολαβες μου.
εκτος απο τον χοντρουλη μισθο, θα εχω πολλα εξτρα και μου εδωσαν και παραδειγματα για τυπους που εργαζονται στην εταιρια.
Ευτηχως που σας ακουσα αλλα το νεο ποστο δεν ειναι καθολου ευκολο, καθολου ομως. δεν υπαρχει χρονος να καπνισεις ενα τσιγαρο χωρις να κανεις κατι. ειναι εξαιρετικα πολυπλοκη δουλεια και οι ευθηνες αγγιζουν τις ευθηνες που εχει ο τυπος που ξεσκονιζει τα κοκκινα κουμπια που εκτοξευουν τους πυρηνικους πυραυλους.

αυτον τον τοιχο, ηθελα απο καιρο να τον φωτογραφησω αλλα δεν ημουν αρκετα γρηγορος. σημερα που το ειχα στον νου μου, ειχε παρκαρει αυτη η φορτηγαρα και χαλασε την ολη φαση.  Εντελως ξεκαρφωτο.
IMG_20180717_1211114.jpg
 

cercaphus

Mind-flayer
Joined
Feb 26, 2015
Messages
1,804
Ήρωας Λέλο. Σε καταλαβαίνω και για το καζανάκι, μη νομίζεις. Εμένα σκέφτομαι που κωλώνω να πἀω KSA και λέω άστα για άλλους. Η φωτό είναι μια ιστορία από μόνη της...
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,489
τι να κανεις εκει ρε μαν; θελεις να γινεις ισλαμοκαλογερος; να δοκιμασεις ντοπιες βουρδουλιες σε δημοσιο χωρο; να σε λιθοβολισουν επειδη εκανες χωριστρα προς τα αριστερα; εχεις μαζοχιστικες τασεις; Εκει δεν θα πηγαινα ουτε εαν με περιμενε τσεκ ενος μυριου. βασικα δεν θα πηγαινα για κανενα λογο. ουτε εαν ειχαν το ελιξηριο της αιωνιας νεοτητας. ρε λεμε δεν θα πηγαινα ουτε εαν ειχαν σιγουρη και ανωδυνη μεθοδο για να μεγαλωσουν το πεομου.
Ισως να ειναι το μοναδικο ταχα μου-κρατος, που εχει ναι σε οτι περιεχει η υπεμακροσκελης λιστα μου, με πραγματα που αντιπαθω.
Εκει χαμου κουβαλανε μεσα στα μυαλα τους, ολα τα σιχαμερα που εχει αναπτυξει η υπανθρωποτητα. ειναι κατωτεροι ακομα και απο τους ακροδεξιους.
Φιλε, εαν θελεις να βγαλεις πολλα λεφτα, να πας αλλου. Πολυ κακο μπλεξιμο αυτο το μερος. απο που να αρχισω και πως να ξεκινησω.
ξερω γω, πηγαινε στο Ιραν. μια χαρα τυπακια ειναι οι Ιρανοι... και οι Ιρανες ακομα καλυτερες.
αυτα γραφω και δεν θα παρω ποτε βιζα για να παω στο αμερικα, που τοσο πολυ ποθω να επισκεφτω. Ναι, η αμερικη. το μερος που θελεις να πας εσυ. το μερος που σου χωνουν πυρωμενες καρφιτσες στην ουρηθρα ενω σε κλωτσανε αλογα στα ουλα. ειναι τα μερη που εχω κανει ταμα να επισκεφτω. Αν δεν καταφερω να επισκεφτω αυτα τα μερη, θα παω να ξυρισω το κεφαλι μου με σφυρι.

και φτανω στο κρισιμο ερωτημα. τι θελεις να κανεις εκει;
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,489
Επειδη εριξα πολυ κοπανα τις τελευταιες ημερες, θα απλωσω μεγαλο κουβερτονι επειδη θα μιλησω για πολλα θεματα.
Μεγαλος Αδρεφος εδω και στο εξωτερικο. Θα πω για την καταντια του € που ακομα δεν εχετε καταλαβει την κατρακυλα που εχει παρει.
Γιατι πρεπει να ξερετε την αξια των χρηματων εκει που θα πατε, κοβιντ. Γιατι πρεπει να ειμαστε πολυ ευγενικοι με τους ανθρωπους, ποσο εχει ακριβηνει η ζωη κ.α.
Θα τα παρω με την σειρα ιστορικων γεγονοτων.

Πριν λιγες μερες μπουκαρα, επιτελους, στο αεροδρομιο. Στο τσεκ ιν ηταν ενας ποντικαρας. Ακομα μαθαινε την δουλεια και με καθυστερησε λιγο. Στην πορεια του εδωσα αφεση αμαρτιων.
Στην αρχη με ρωτησε εαν εχω βιζα για την χωρα που θα παω. Ο πιτσιρικας δεν ειχε ιδεα για την δυναμη του Ελληνικου διαβατηριου.
Με ρωτησε εαν εχω ηλεκτρονικα πραματα στην βαλιτσα μου. Εννοειται οτι εχω μια καρτα γραφικων, πως θα παιζω γουιτσο στην Αφρικη;
Πηγε και με εδωσε ο μικρος, Αυτος εχει μια καρτα γραφικων, να τον αφησω;
Με αφησαν να την παρω μαζι μου.
Μεσα στην βαλιτσα, εκτος απο την καρτα γραφικων, ειχα μια μηχανη για εσπρεσο, απειρα σπρευ, φαρμακα που επισης απαγορευονται κ.α

Παιρνω το μαγικο χαρτακι και πηγαινω προς το gate. Μια υπαλληλος με καλησπεριζει και επειδη ειχε ωραια βυ ματια, σταματησα μια στιγμη για να την χαιρετησω.
Αφου ειστε ελληνας μπορειτε να πατε απο το αυτοματο.
Το αυτοματο ειναι ενας διαδρομος με δυο πορτακια. Βαζεις διαβατηριο και ανοιγει η πορτα. Μολις περασεις κλεινει η πορτα πισω σου.
Για να ανοιξει η εομενη πορτα πρεπει να σε βγαλουν φωτογραφια. Δεν ξερω τι τις κανει ολες αυτες τις φωτογραφιες ο Κυργιακος. Θα πρεπει να εχει πολλες καψες.
Τελικα, σε αυτον τον γυρο, την πατησε ο Κυργιακος. Κολησε το συστημα. Αφου περιμενα αρκετα λεπτα, ηρθε ενας αστυνομικος και ανοιξε χειροκινητα την πορτα. Χαρηκα που γλυτωσα την φωτογραφιση. Που να ηξερα.
Μεσα στο αεροπλανο εριξα την αφεση αμαρτιων στο αεροπλανο. Με ρωτησε εαν ελω συγκεκριμενη θεση και του ειπα, οτι και να σου πω, θα με βαλεις εκει που θελεις. Παραθυρο και δυο κενες θεσεις διπλα μου. Με εκανε μαγκα ο πιτσιρικας.

Στην τελευταια πτηση μου, που μπορει να ηταν και γενικα η τελευταια μου. Με εβαλαν σε ενα μικρο αεροπλανακι οπουκαποιοι λεκεδες εμοιαζαν με τα αιματα πο την προηγουμενη συντριβη. Λιγο πριν προσγειωθουμε, μου εδωσαν να συμπληρωσω ενα ερωτηματολογιο για το οποιο με ενημερωσε ο πιτσιρικας στην Αθηνα. Κλασσικο κοβιντ ερωτηματολογιο, στην αρχη.
Βηχετε; ανεβασατε πυρετο; ζαλιζεστε; εχετε αιμορραγια; κανετε εμετο; Οι ερωτησεις εγιναν πολυ σκληρες.

Προσγειωθηκα και για πρωτη φορα εφτασα νυχτα στην χωρα. Εδωσα το ερωτηματολογιο, ειχα μια μικρη δυσαρεστη συζητηση με το αλλοδαπων στον ελεγχο. Επειδη ειμαι φακελωμενος, ως ατομο που δουλευε εκει, μολις ειπα οτι ηρθα για τουρισμο τα πραγματα πηραν δυσαρεστη τροπη. Τους ειπα οτι ειμαι παντρεμενος με ντοπια, εβγαλα και πιστοποιητικο γαμου, αν και το ειχαν δει και αυτο στην οθονη του υπολογιστη. Τελικα μου εδωσαν μια απλη βιζα.
ΓΙα πρωτη φορα στις ταξιδιωτιες διαδρομες μου, πληρωσα για την βιζα μου. 35$.

Εχασαν την βαλιτσα μου και καθυστερησα να βγω εξω. Μολις βγηκα εξω ειδα εναν υπαλληλο του αεροδρομιου και τον ρωτησα εαν μπορω να αλλαξω καπου τα € μου. Με οδηγησε στο ανταλλακτηριο οπου με προφαση, δεν εχω αλλο ντοπιο χρημα, δεν πηραν τα € μου.
Τωρα δεν ειχα χρηματα να πληρωσω το ταξι. Ο ιδιος υπαλληλος, μου ειπε να τον ακολουθησω και με οδηγησε σε ενα βαν.
Το βαν για τους υπαλληλους τους αεροδρομιου.
Ο οδηγος μου ειπε οτι θα κανει μια σταση σε ενα ανταλλακτηριο στον δρομο μας και μετα θα με παει εκει που θελω, για 700 ντοπια χαρτακια. Ο λογος που χαρηκε τοσο πολυ ο πρωτος υπαλληλος, ηταν οτι ο οδηγος θα με εγδυνε και θα εκαναν μετα την μοιρασια.
Με αλλα 300 εχεις μηνιατικο και ετσι, του ειπα οχι ρε μεγαλε. Τελικα συμφωνησε να με αφησει σε καποιο σημειο για λιγοτερα αλλα δεν ειπαμε ποσα θα του δωσω. Αδειασε τους υπαλληλους στην διαδρομη και πηγαμε για να αλλαξω τα χρηματα. Παρκαρε και πηγαμε με το ποδι σε ενα μερος με πολλα ανταλλακτηρια. Δυο ανταλλακτηρια που ηταν ακομα ανοιχτα, επειδη νυχτα, δεν πηραν τα € μου.

Τελικα, απο ανταλλακτηριο σε ανταλλακτηριο, και εχοντας τον οδηγο σαν τσιμπουρι μπας και του ξεφυγω, φτασαμε εκει που δουλευα παλια και τα εκανα ολα τανα πριν παραιτηθω.
Στην πορτα ηταν ενας αγνωστος σε εμενα bouncher. Μπηκα μεσα φορωντας μασκα και ανακαλυψα οτι δεν φοραγε κανενας αλλος.
Πηγα διακριτικα να αλλαξω τα € μου, με τον οδηγο να με ακολουθει σαν σκια.
Τοτε, αν και φορουσα μασκα, με αναγνωρισαν ολοι Πρωτα εσκασε ενας bouncher χωρις σβερκο και μετα καποιες κοπελες που δουλευουν εκει, μερικες πελατισες και ολοι ηθελαν να με αγκαλιασουν. Αφου φαινεται οτι δεν κολησα κοβιντ εκει μεσα, δεν θα κολησω ποτε.
Μου αλλαξαν μερικα € και γυρισα να δω τον οδηγο ο οποιος εκλασε λιγο το βρακακι του με τοσους ανθρωπους, χωρις σβερκο, που χαρηκαν που με ειδαν. 150 ειναι καλα τον ρωταω, 50 λιγοτερα απο αυτα που χρεωνουν οι ταριφες απο το αεροδρομιο.
Τα πηρε και ειπε και ευχαριστω.
Ειδα και ενα αλλο παλικαρι, χωρις σβερκο, τον Νταγκλας. Τον ρωτησα εαν θα βρω ταξι και μου ειπε να τον ακολουθησω. Βρηκε τον τελευταιο ταριφα ο οποιος κατι καπνιζε. Τον ρωτησα ποσα θελει για να με παει στον προορισμο μου και μου ειπε 300. Τα καυσιμα ειναι και εδω υπερβολικα ακριβα. Ο Νταγκλας, μου κανει, boss και νοημα να κανω λιγο περα.
Βαζει το κεφαλι του μεσα απο το παραθυρο του αυτοκινητου και ρωταει τον τυπο ποσα θελει για την διαδρομη.
100 μας λεει. 100 λιγοτερα απο την περιοδο που δεν ειχε ανεβει η τιμη των καυσιμων.

Την αλλη μερα πηγα να παρω μια sim καρτα και εκτος απο το διαβατηριο, ζητησαν και φωτογραφια μου. την εβγαλαν εκεινη την στιγμη και την εστειλαν στα κεντρικα. Δεν ξερω τι κανουν τωρα στην Ελλαδα. Αν δεν βγαζουν φωτο για sim, να ξερετε, θα το κανουν συντομα.
Αγορασα και 2gb data. χωρις να χρησιμοποιησω ιντερνετ, την αλλη μερα δεν ειχα ουτε 1kb. Αγορασα αλλα 10gb σημερα, Εκανα μια βιντεοκληση σε ενα φιλαρακι και μιλησαμε 10 λεπτα οταν εσκασε sms οτι εχω χρησιμοποιησει το 60% των data μου.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,489
Νομιζω πως ηρθε η ωρα να αποκαταστησω μια πολυ μεγαλη αδικια.
Το κραξιμο των κινεζων. Βρεθηκα με κανονικους κινεζους, που εχουν φυσιολογικη μορφωση και σας λεω οτι ειναι πολυ ευγενικοι και υπερβολικα φιλοξενοι. Δεν ξερω ποτε θα ξαναπαω τουαλετα γιατι εχω φαει ισα με δυο σακια ρυζι αλλα αυτο σημαινει οτι με ταιζουν λες και ειμαι για σφαξιμο... λες;

Ακομα και αυτοι που δεν ηξεραν λεξη αγγλικα, ηξεραν οτι το νερο μου το θελω σε θερμοκρασια δωματιου.
Ατομα που ειδα μια φορα και ετυχε να καθισω μαζι τους για φαγητο, ηξεραν οτι δεν τρωω καυτερα και με καθοδηγουσαν με νοηματα. Απο την στιγμη που βρεθηκα αναμεσα τους, ηταν βασικο να ξερουν τι θελω για να μην επηρεαστει η φιλοξενια μου.
Ο ανθρωπος που ηταν διπλα μου για να με συνοδευει, μονο που δεν με ταισε σαν μωρο. Εαν τους ελεγα να φερουν στο δωματιο μου δυο νανους, μια γυναικα χωρις χερια και εναν πελεκανο, θα κινουσαν γη και ουρανο να με εξυπηρετησουν.

Τεραστιο ενδιαφερον για την αρχαια Ελλαδα. Απο ενα σημειο και μετα ελεγα απο μεσα μου, κρατα γερα δημοτικο μου, μη σε ρωτησουν κατι και δεν το ξερεις. Πολλες ερωτησεις για τους Ολυμπιους θεους και πολλα τα ηξεραν ηδη πχ την θεα Αθηνα. Τον θεο Αρη και με ρωτησαν εαν πιστευαμε στον θεο Ηλιο.

Με εμπασαν και στην κουλτουρα του τσαγιου η οποια ειναι τεραστια. Μια εισαγωγη εκαναν επειδη παιζει πολυ λεπτομερεια

tea.jpg


Πρωτα πρωτα, αν αδειασει η κουπα, στην γεμιζουν αμεσως. Σημερα πρεπει να ηπια και 3 λιτρα τσαι.
Οταν σου σερβιρουν το τσαι, χτυπας απαλα τα δαχτυλα. πανω σε αυτο το σκευος. Αν σε σερβιρει ο πατερας, χτυπας ενα δαχτυλο. Για τον αδερφο δυο δαχτυλα κτλ.
Εαν εισαι ανεπιθυμητος, γεμιζουν την κουπα μεχρι επανω. Πιες και παρε τον μπουλο.
Εαν ο προσκλημενος δεν γουσταρει την φιλοξενια. Χυνει το τσαι και αφηνει την κουπα αναποδα, πριν παρει τον μπουλο.
Βασικα ειχα παρατηρησει οτι η σταθμη του τσαγιου ειχε ακριβεια μαθηματικης ακριβειας. Στην επιδειξη, οταν μου εδειξαν την γεματη κουπα, δεν με αφησαν να πιω. πηραν την κουπα και την εχυσαν και συμπληρωσαν με την σταθμη που ειναι για τους καλοδεχουμενους.

Επειδη ηρθα εδω για να κανω μια μικρη δουλεια. οταν ειπα καταλαθος στον ας τον αποκαλεσω, αφεντικο, να παει να αμηθει, τους ειπα οτι δουλεια αο εμενα δεν θα δουν και δεν ετρεξε καστανο. Η φιλοξενια και η συμπεριφορα, δεν αλλαξε καθολου. Φταει και η κουνελισια γοητεια μου. Αυτο ειναι για αλλο τοπικ.
Καποια στιγμη παρατηρησα οτι αλλαξαν μαρκα τσαγιου. Διαφορετικο χρωμα και γευση. Μολις το ανεφερα, χαρηκαν πολυ που καταλαβαν την διαφορα. Πολλες μικρες λεπτομερειες, ειναι σημαντικες για αυτους τους ανθρωπους.

Αυτα τα πολλα περι των φιλων μας απο την Ασια.

edit
meanwhile, γνωρισα μια κινεζα εδω. ψηλη και δεκαπενταμορφη και ιδιαιτερα ευφυης. Οπου παω αγαπω και φαινοταν οτι επαιζαν σπιθες για να αναψει ειδυλλιο. Μολις εμαθε οτι ειμαι για να φευγω, με ρωτησε εαν θα επιστρεψω. Δεν ξερω μαναρι μου. Εφυγε, χωρις να πει καληνυχτα. Εφαγε ξενερωμα. Εγω εφαγα μεγαλυτερο.
ανοστη ζωη που τον ερωτα σβηνεις, θα σε εκδικηθω.
 
Last edited:

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,545
να, καταλαβες τωρα? με κανει να νιωθω 110 χρονων ο μαρβελάδμιραλ. εκει που εγω σκεφτομαι (και του χω πει νομιζω του λέλου)
"ρε, γραψε κανενα ΒΙΒΛΙΟ", η νεα γενια του λεει καμε γιουτιού βλόγκ...

και βεβαια ΕΓΩ εχω δικιο, δεν το συζητω :p. βρε ναυαρχο, η γοητεια δεν ειναι σ αυτα καθαυτα τα γεγονοτα, δεν αξιζει τοσο η βιντεοκαταγραφη τους, αλλά στον τροπο που τα μεταφερει σε μας ο κουνέλος. αρα ΒΙΒΛΙΟ.


εντιτ: α, το ξεχασα. οι κινεζοι λελο παιζει να ειναι ο πιο ευγενικος λαος στον κοσμο. απο παραδοση κι απο dna. μπορει να σου φανει αστειο και να κοροιδεψεις, αλλά φαινεται ακομα και στις αγαπημενες μου αιματοβαμμενες ταινιες καράτε με τις οποιες μεγαλωσα και λατρευω. εγω τουλαχιστον απο κει το πηρα χαμπαρι. ειναι στα κυτταρα τους ανεξιτηλα γραμμενη η ευγενεια κι η διακριτικοτητα (άλλη τεραστια αρετη...)
 
Last edited:

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,489
Ποιος Ευτύχης Μπλέτσας και ποιος Τάσος Δούσης,
Χωρις να θελω να τους υποτιμησω και φυσικα χωρις να μου δωσω ευσημα. Αυτοι οι ανθρωποι πανε εκει που προτεινει το καθε υπουργειο τουρισμου των χωρων που επισκεπτονται. Κοτσαρουν και μια αγορα για να δειξουν τους ντοπιους.
Ο κουνελος κανει παρεα με τους ντοπιους και, συνηθως, παει σε μερη που δεν ειναι τουριστικα. Ειμαι εδω σχεδον 10 μερες και δεν εχω δει αλλον λευκο. Υπαρχουν αλλα οχι στην περιοχη.
Υπαρχει και η κουνελισια γοητεια. Ενας μανατζερ απο Ινδονησια, με ρωτησε εαν εχω παει στην ΚΙνα. Του εκανε πολυ μεγαλη εντυπωση που εκανα blend με τους κινεζους, στην κυριολεξια σε μηδενικο χρονο.
Επειδη τα ταξιδια ειναι και γνωση της κουλτουρας των λαων.

εντιτ: α, το ξεχασα. οι κινεζοι λελο παιζει να ειναι ο πιο ευγενικος λαος στον κοσμο
Οπως εχω ξαναπει, οι κινεζοι χωριζονται σε βορειους και νοτιους. Εγω, ως κουνελος, μου ετυχαν μονο νοτιοι. Ενας φιλος μου ελεγε οτι υπαρχουν αλλα δεν τον πιστευα. Ειναι μικροκαμωμενοι, συνηθως εχουν τατου φυλακης και οι τροποι τους, απλα απουσιαζουν. Φτυνουν στο πατωμα κτλ. Μορφωτικο επιπεδο ανυπαρκτο.
Τουτοι εδω, ουδεμια σχεση και μαλιστα, ενας μου ειπε απο ποιες περιοχες εχουν ερθει. Απο νοτο δεν ειναι κανενας και μαλιστα, τους νοτιους τους σνομπαρουν κιολας.
Η ψηλη κινεζα που ανεφερα, ειναι βορεια και εκτος απο το μορφωτικο της επιπεδο, το ιδιο το υψος της, ειναι σφραγιδα του Βορρα.
Το εχασα το γκομενακι, για μια παναγια που εριξα.

Σημερα επιασα κουβεντα με εναν κινεζο που μιλαει αρκετα καλα Αγγλικα και μου εκανε μια πολυ καλη ιστορικο-πολιτικη αναλυση.
Γνωριζε τα παντα για τις σχεσεις τουρκιας και ελλαδας. Για τα σχεδια του Ερντογαν για νεα οθωμανικη αυτοκρατορια. Για να σας δωσω λιγο θαρρος, μου ειπε οτι οι τουρκοι δεν θα τα καταφερουν. Μου ειπε οτι η Αμερικη θα πεσει γιατι ετσι λεει η ιστορια. Επεσε η ρωμη των χιλιων ετων, δεν θα πεσει η Αμερικη;

Ενας απο τους κινεζους, ο τσαρλι, δεξι χερι του μεγαλου αφεντικου, με εχει συμπαθησει σε σημειο που εβαζε φαγητο στο πιατο μου. Αδερφε μου και αδερφε μου. Την μερα που εριξα τις παναγιες στο "αφεντικο" μου, ηταν διπλα μου. Μολις εκλεισα το τηλεφωνο του ειπα οτι μολις ειπα στον τυπο να παει να αμηθει. Μου ειπε οτι το καταλαβε, απο το υφος μου. Δεν θα μπορουσα να ειχα πει κατι διαφορετικο.
κανενα προβλημα μου λεει. Του λεω οτι το εργο τραβαει χειροφρενο και θα καθυστερησει πολυ. κανενα προβλημα και μαλιστα με ρωτησε εαν εχω δικο μου συστημα, για να κανουν δουλεια μαζι μου. τελος παντων, αυτο το ειπα για την συνεχεια.

Παιζει και ενας ινδος μανατζερ εδω. Δεν θα μπω σε λεπτομερειες γιατι το βιβλιο θα το γραψω εδω μεσα και ηδη εχω απλωσει τεντοπανο.
Πρεπει να κανω covid test για να φυγω απο την χωρα. Ο τυπος, ηδη με εχει ρωτησει τι εγινε με την δουλεια. Ηξερε, αλλα ηθελε να το ακουσει απο εμενα. για λογους, δικους του, γουσταρε που εγινε η ρηξη.
Μου λεει οτι το τεστ κοστιζει 250 σελινια γκανας. Εχω δολαρια ρε φιλε, που θα τα αλλαξω; μου λεει οτι μπορω να τα αλλαξω παντου.
Του λεω οτι θα χαλασω 100$ για να δωσω μερικα σελινια. Οταν τα ξαναλλαξω, θα χασω πολλα εξαιτιας των μικροτερων χαρτονομισματων που θα παρω; δεν τον ενοιαζε και πολυ.
Ο λογος που ρωτουσα, εννοειται, ειναι μηπως το πληρωναν αυτοι αλλα βρηκα τοιχο.
Παιρνω τηλεφωνο τον τσαρλι και τον ρωταω αν υπαρχει μερος να αλλαξω δολαρια μεσα στην νυχτα. Αυριο το πρωι πρεπει να εχω σελινια για το τεστ. Δεν ειμαι να ψαχνω γυρω γυρω.

Μου εστειλε φωνητικο μηνυμα και μου ειπε να μην ανησυχω. Πηρε τον Ινδο, του ειπε οτι δεν θα πληρωσω τιποτα και οτι αυριο το πρωι, να ερθει να με παρει απο το σπιτι για να κανω το τεστ.
Ινδος, μετα απο λιγα λεπτα εγινα μεγαλος αδερφος.
sshot.jpg
Για την Ετικετα, του ειπα και συγνωμη που θα ξυπνησει χαραματα για μενα.

επειδη ειπα πολλα, χωρις λογο.

tree.jpg


κινεζικο πριβε μπαρακι
bar.jpg


highway που για να πας με 60, θελεις ερπυστρια.
road.jpg
 
Top Bottom