tony wrote:
με τα προγραμματα ομως τι γινεται ???? [μιλω για <<επαγγελματικα>>προγραμματα τυπου: after effects,photoshop ,vue]</blockquote>
mac για αυτά, steamos για games στο pc.
ΟΚ τραβηγμένο, αλλά προσωπικά αυτό σχεδιάζω να κάνω.
Πέρα από εμένα όμως, αν αρχίσει να έρχεται κόσμος στο Linux, τότε διάφορες εταιρίες θα εστιάσουν τις προσπάθειες τους προς τα εκεί για να πάρουν κομμάτι από την πίτα.
Τα προγράμματα που λες της adobe έχουν τα περισσότερα από αυτά opensource εναλλακτικές αλλά και ένα σορό άλλες εναλλακτικές στις άλλες πλατφόρμες που είναι πιο εύκολο να κάνουν την μετάβαση σε linux, ειδικά αν μιλάμε για εφαρμογές όπως πχ pixelmator που είναι γραμμένες στο επίσης unixοειδές macos.
Επίσης αυτή την στιγμή τα προγράμματα της adobe είναι ένας βασικό λόγος που πολύ κόσμος χρησιμοποιεί windows, αλλά η adobe έκανε ένα λάθος φέτος που θα δώσει πολύ χώρο στον ανταγωνισμό και σε άλλες παρόμοιες εφαρμογές να αναδειχθούν, μετάφερε τα πάντα στο cloud...
Άλλα προγράμματα που μπορεί να ενδιαφέρουν επαγγελματίες υπάρχουν σε linux ή έχουν σοβαρές εναλλακτικές, πχ maya υπάρχει αλλά και να μην, υπάρχει το blender.
Για μένα πάντως αν όλα πάνε όπως τα σχεδιάζω εγώ (για να πάρω το mac και να μεταφέρω τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες εκεί) και όπως τα σχεδιάζει ο Gaben (για να έχει τόσα παιχνίδια το SOS) τότε τα windows έχουν πάρει πόδι την επόμενη μέρα.