Τελείωσα ξανά το Nioh (ανοιχτά spoilers) [OT]

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Adhan

Horror addict
Staff member
Ξέροντας ότι ασχολούνται τουλάχιστο 2 παιδιά αυτό τον καιρό και με αφορμή ότι πριν 2 μέρες το ταξίδι 300+ ωρών που ξεκίνησα κάπου τον Ιανουάριο έφτασε στο τέλος, είπα να ανοίξω το σχετικό θρεντ.

2 φουλ playthrough κι ένα backlog σαν χρωστούμενα μαθήματα 5ετούς αργότερα, ήρθε η στιγμή να κρεμάσω τα tachi και να προχωρήσω (ποιος ξέρει, ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον επιστρέψω). Την γνώμη μου την κατέθεσα εδώ.

Θα προσθέσω απλά πως και στο Way of the Strong παραμένει (σχεδόν) το ίδιο εθιστικό με την πρώτη φορά. Ξεκινάει μεν εύκολα αλλά στα τελευταία chapters, ειδικά των dlc γίνεται αρκετά δύσκολο και κάποιες αποστολές μπορεί να προκαλέσουν απελπισία αλλά βγαίνουν με το κατάλληλο τέχνασμα/skill/τακτική.

Κατά τη γνώμη μου καλό θα ήταν να επενδύσετε και σε λίγο stamima (αφού φτάσετε το βασικό στο προσωρινό cap του 99) ώστε να φοράτε βαρύτερα κομμάτια (περισσότερα γι αυτό στο βίντεο παρακάτω) εξοπλισμού χωρίς να αγκομαχάτε. Επίσης το abyss μετράει άσχημα (τα πρώτα 5-6 floors ρεαλιστικά μπορείτε να τα βγάλετε από το τέλος κιόλας του way of the samurai.

Απόσταγμα γενικών πληροφοριών για τους μηχανισμούς του παιχνιδιού (must φυσικά):

Πως επηρεάζει ο εξοπλισμός το damage, ενδεικτικά έβαλα για τα dual που χρησιμοποιούσα αλλά υπάρχουν για όλα τα όπλα (δε θα πρέπει να σας απασχολεί και τόσο από το 1ο playthrough):

Δείτε το επόμενο μόνο όταν φτάσετε στο πρώτο grief του παιχνιδιού aka πολεμιστής της δύσης (περιμένω αντιδράσεις χεχε)...

Parry me senpai:

Τα μαγκακια του ρολ στο Barf Sol θα ένιωθαν τόσο jelly τώρα, αν μπορούσαν να καταλάβουν τι έγινε that is... :cool:

Γενικά, η γραμμή μεταξύ του είμαι Κένσι Χιμούρα από το γίνομαι η χαμούρα των εχθρών είναι πολλή λεπτή. Μικρό δείγμα μόνο, των εντυπωσιακών πραγμάτων που επιτρέπει το σύστημα μάχης του Nioh.

Τελευταίο και σημαντικό... Το ότι έχουμε ελεύθερα spoilers δε σημαίνει ότι πρέπει να το ξεφτυλισουμε. Αν αφορά κάτι πολύ σημαντικό, πλιζ ενημερώνετε με κεφαλαία γράμματα οτι ακολουθούν spoilers. Ευχαριστώ :)

Υπάρχει και το spoiler tag.

Σκέφτομαι μήπως αξίζει να επενδύσω σύντομα, αφού θα κάνω μάλλον ένα διάλλειμμα από τα Dark Souls (καταπληκτικό το πρώτο, αλλά έχω εκνευριστεί με το 2ο για τεχνικούς και level design λόγους, παρά για τη δυσκολία του).

Προσωπικά, ενώ το έπαιξα μονορούφι και έκλεισα 170+ ώρες μόνο για 1 playthrough  μπρος στο τέλος μάλλον με απογοήτευσε αυτό που έχουν σαν ιδέα για challenge (εντάξει είναι προαιρετικά missions) οι δημιουργοί: Εndurance runs με bosses ή/και mobs το ένα μετά άλλο ή/και ταυτόχρονα και άμα χάσεις φτου και από την αρχή, δε νομίζω ότι είναι και ότι καλύτερο και μάλλον παραπέμπουν σε lazy game design...

Τύφλα να χει ο Όρνιος κι ο Σμουγκτς. 👽

Όπως είπες, προαιρετικές και φαν σέρβις θα πρόσθετα, εντάξει ίσως το παράκαναν λίγο αλλά μερικές από αυτές είναι γαματες όπως π.χ. two kings γιατί είναι αρκετά balanced όσον αφορά το ντουέτο και πως κινούνται. Πάντως όλες βγαίνουν και όχι μόνο με το κλασικό farmimg για εξοπλισμό και amrita, ας πούμε ότι ο συνδυασμός sloth-living weapon-going full aggro σε συγκεκριμένους στόχους (συνήθως) αρκεί ;-)

Στο 2 πάντως θα ήθελα και γω να δω λιγότερες και πιο προσεγμένες. Σε συνέντευξη κατά την E3 οι δημιουργοί είπαν πως έχουν λάβει υπόψη τα αρνητικά που ανέφεραν παίκτες όπως επανάληψη κάποιων bosses, περιοχών στις submissions, μη ξεκάθαρη-αναλυτική περιγραφή ιδιοτήτων σε αντικείμενα κλπ. και θα τα διορθώσουν.

Έρχεται του χρόνου...

Parry me senpai:

:eek: Και εμένα μου βγήκε και αυτό το τελευταίο ψεγάδι ψυχής που είχα να τον βγάλω με μετρημένα χτυπήματα ακριβείας και τρέχοντας γύρω-γύρω απο τους βράχους

Έχω φτάσει στην τελευταία περιοχή και παραμένω άκρως ικανοποιημένος απο το παιχνίδι, πιθανότατα θα πάω και για το 100%. Mόνο 2 αρνητικά μπορώ να του καταλογίσω.
Η ανακύκλωση περιοχών και αντιπάλων, ένα κοινό παράπονο για τον συγκεκριμένο τίτλο που διαβάζω συχνά. Δεν με ενοχλούν τόσο οι επαναλαμβανόμενες περιοχές και boss όσο η μικρή ποικιλία σε απλούς εχθρούς που είναι οι ίδιοι σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, μεγάλο φάουλ αυτό.
Δεν είναι και τόσο σημαντικό αλλά ο αριθμός των kodama που πρέπει να βρεις για να αυξήσεις τα health item σου μου φαίνεται υπερβολικός, θα προτιμούσα λιγότερα και έστω σε οχι και τόσο εμφανή σημεία, η συνεχής αναζήτηση και η αυθόρμητη έρευνα σε περίεργες γωνιές του χάρτη με κούρασε κάπως.

Back