What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Terminator Genisys

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Έσκασε μύτη λοιπόν το πρώτο trailer για την πέμπτη Terminator ταινία, μπορείτε να το δείτε υποτιτλισμένο στα Ελληνικά εδώ

https://www.youtube.com/watch?v=EyWV1Nvkyq8

Το Genisys αποτελεί, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, την αρχή μία νέας τριλογίας, σηματοδοτεί την επιστροφή του Arnie στη σειρά, ενώ έχει τον χαρακτήρα ενός ιδιότυπου reboot στο όλο story. Δε σας κρύβω ότι στην αρχή, διαβάζοντας λεπτομέρειες για το σενάριο, ήμουν από ιδιαίτερα επιφυλακτικός μέχρι αρνητικός απέναντι στην τέταρτη αυτή συνέχεια του αγαπημένου franchise.

Βλέποντας το trailer, ομολογώ ότι απέκτησα μία σαφώς πιο θετική στάση έναντι της ταινίας, καθότι κατάφερε να μου εξάψει την περιέργεια, δείχνοντας ότι δεν είναι τελικά τόσο κακή όσο αρχικά περίμενα / υπολόγιζα / υπέθετα. Ενδέχεται βέβαια να θέσει σημαντικά ερωτήματα αναφορικά με το timeline της όλης σειράς και τη συνοχή των πέντε ταινιών μεταξύ τους. Το σίγουρο είναι ότι πολύς κόσμος πλέον το περιμένει με περιέργεια.

Γνώμες;
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,467
δηλαδη θα προσπαθησουν να χτενισουν και τα κουρεψουν, αυτο που τραβαγαν απο τα μαλλια;
 

Brian O'Conner

Half-Ogre
Joined
Feb 22, 2013
Messages
537
από ο,τι κατάλαβα θα είναι μια εναλλακτική εκδοχή της ιστορίας στην οποία τα γεγονότα των προηγούμενων ταινιών έχει γίνει αλλά τώρα το χρονικό συνεχές έχει ξανά αλλάξει
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Σίγουρα είναι μια ταινία που θέλω πολύ να δω αλλα δεν περιμένω να φτάνει το μεγαλείο των 2 πρώτων, ελπίζω να είναι καλό τουλάχιστον.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,533
Πραμγατικά μου φαίνεται εντελώς αχρείαστο να αμαυρωθεί η κληρονομιά των δυο πρώτων εξαιρετικών φίλμ με αυτό το "μεταμοντέρνο" ανακάτεμα. Στην καλύτερη απλώς να βλέπεται κάπως ευχάριστα και να μην είναι η πλήρης αθλιότητα των T3 και T4. Χάθηκαν ρε παιδιά οι νέες και φρέσκες ιδέες για επιστημονική φαντασία;
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Στέφανε διακρίνω σοβαρά σημάδια κακοήθους ρετροπληξίας.

Γιατί άθλια τα Τ3 και Τ4 ρε φίλε και γιατί θ' αμαυρωθούν τα δύο πρώτα από το νέο αυτό φιλμ;
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Σίγουρα τα Τ3 και Τ4 δε μπορούν με τίποτα να φτάσουν τα Τ1 και Τ2, αλλά για εμένα -αν εξαιρέσουμε το αχρείαστο και ξεκάρφωτο κωμικό στοιχείο του Τ3- δεν ήταν κακές ταινίες, απλά σίγουρα διαφορετικές από τα πρώτα δύο μέρη.
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,526
Το Τ3 ήταν το χειρότερο από τα τέσσερα, αλλά και πάλι δεν ήταν και τόσο κακό. Το Τ4 μου άρεσε αρκετά.

Στο Genisys τώρα, με χαλάει λίγο η σαφώς πιο ποπ-κορνίστικη ατμόσφαιρα στις "remastered" σκηνές έναντι της αριστουργηματικής μαυρίλας του πρωτότυπου. Δεν περιμένω πολλά, αλλά δε νομίζω να περάσουμε και άσχημα.
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,883


manos426f wrote:
Στέφανε διακρίνω σοβαρά σημάδια κακοήθους ρετροπληξίας.

Γιατί άθλια τα Τ3 και Τ4 ρε φίλε και γιατί θ' αμαυρωθούν τα δύο πρώτα από το νέο αυτό φιλμ;</blockquote>

ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΜΑΝΟ ΠΕΣ ΤΑ!

Το Τ3 ήταν μια χαρά τανία κ το Τ4 καλό από την στιγμή που εμφανίζεται ο (digitalised-rendered ή ότι τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί τέλος πάντων)) Αρνι.

 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,533
Αυτό που λέει ο Γιώργος. Ειδικά το πρώτο, ήταν κάργα μαυρίλα 80'ς, ήταν τρομακτικό και επικίνδυνο όταν το είδα μικρός. Το δεύτερο φυσικά μου ανατίναξε τον εγκέφαλο και περιλάμβανε όλα τα φοβερά και κούλ πράγματα της μετάβασης από τα 80'ς στα 90'ς. Το καινούριο, από το trailer, δείχνει σαν ένα πιο ανώδυνο, user-friendly, remastering των στοιχείων που έκαναν τα δυο πρώτα φίλμ επιτυχημένα, αγνοώντας παντελώς πως ήταν το αίμα, το σκοτάδι, η βρωμιά και το φοβερό rock and roll soundtrack που τα έκαναν αξιομνημόνευτα και όχι απαραίτητα συγκεκριμένες σκηνές δράσης.

Τα 3 και 4 αν και βλέπονταν, ήρθαν σε μια ηλικία που ενδιαφερόμουν περισσότερο για το ζοφερό, τελολογικό σκότος που θυμόμουν από τα πρώτα φίλμ παρά για έτσι, περιπέτειες επιστημονικής φαντασίας με εκρήξεις και βαβαβούμ. Αν είναι για σπάσιμο, το Edge of Tomorrow αποτελεί καλή περίπτωση ψυχαγωγικού φίλμ, αλλά από τα Terminator περιμένω πάντα το κάτι παραπάνω. Η εμμονή των πρόσφατων reboots πάντως να "ξεδοντιάζουν" franchises που όταν ήμασταν μικροί τα βλέπαμε στη ζούλα, ακριβώς λόγω των "σκληρών" σκηνών που υποτίθεται δεν ήταν για παιδιά και να τα παρουσιάζουν σε φιλικό, PG13 περιτύλιγμα, πραγματικά με θλίβει.

Δεν πρέπει να έρχεται το βουνό στο Μωάμεθ, αλλά ο Μωάμεθ να σπάει την καμπούρα του ώστε να αξιωθεί μια μέρα ν'ανέβει το βουνό.

Και φυσικά το ξέρω πως έχω ΠΟΛΛΑ προβλήματα!
 

fotis_kfor

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
138
Σαν το Τ1 και Τ2 άλλο κανένα, αλλά και αυτό λόγω του τίτλου - σεναρίου κτλ θα το δω με ενδιαφέρον. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Εντάξει το κορυφαίο Τ2 δύσκολα το φτάνει κάποιο τώρα, δεν είναι τυχαίες οι επαναλήψεις σε ατάκες που έγραψαν ιστορία σε όλα τα επόμενα, το θέμα είναι να είναι η ταινία αξιοπρεπής και πιστή στην παράδοση των προηγούμενων.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Μάλλον απλά μεγαλώσαμε. Είδαμε το ίδιο και το ίδιο τόσες φορές, που πλέον δεν μας "εξιτάρει" όπως όταν είμασταν μικροί. Πιτσιρικάδες στην ηλικία που είχαμε τότε εμείς, θα δουν το Τ3 και Τ4 και πιθανώς θα νιώσουν το ίδιο. Πιθανώς βέβαια, γιατί κακά τα ψέματα, λόγω της εξοικείωσης με την τεχνολογία μπορεί να μην τους κάνει και ιδιαίτερη εντύπωση. Ίσως να συμβαίνει και το ίδιο ακριβώς με εμάς.

Επίσης, ίσως αυτό που μας κάνει να προτιμούμε τα Τ1 και Τ2 είναι ακριβώς η ανάμνηση του πως είχαμε νιώσει τότε και όχι οι ταινίες σαν ταινίες, όσο καλές και αν ήταν/είναι.

Πάντως συμπαθητικό φαίνεται το νέο, μακάρι να μην μας απογοητεύσει.
 

quake_gl

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 9, 2013
Messages
354
Το πρώτο είχε την καλύτερη ατμόσφαιρα,και μια gritty, low budget αισθητική.
Το δεύτερο ήταν μακράν η πιο κουλ,ολοκληρωμένη,καλύτερη σε όλο το franchise,και το T1000 έσπερνε.
Από εκεί και πέρα τα πράγματα πήγαν από το κακό προς το χειρότερο.

Δεν ξέρω τι επιδιώκουν με αυτό,αλλά με τίποτα δεν θα ξεπεράσουν το 2 και το 1.Και πείτε με ρετρολάγνο.
Παρόλα αυτά δεν σημαίνει ότι δεν θα βλέπεται κιόλας,ας περιμένουμε πρώτα.
 

quake_gl

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 9, 2013
Messages
354


Pain wrote:
Μάλλον απλά μεγαλώσαμε. Είδαμε το ίδιο και το ίδιο τόσες φορές, που πλέον δεν μας "εξιτάρει" όπως όταν είμασταν μικροί. </blockquote>

<span style="font-size:4">Όχι</span>.
Δεν φτιάχνουν ταινίες σαν το Τ2 πια.Και γενικά όλο το Ηοllywood,αδυνατεί να πιάσει εκείνη τη μαγειά που είχαν οι ταινίες τρόμου του 70'-80' και δράσης 80'-90΄.Τώρα το πολύ να φτιάξουν κανά καλό δράμα,και αυτό βγαλμένο από τη μύτη.Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και δυο δεκατίες το έχουν γυρίσει σε κωμωδίες - δράματα.Τα υπόλοιπα remakes.

Αν δεν υπήρχαν και μερικοί visionary σκηνοθέτες-συγγραφείς δεν θα είχαμε το Saw (2004) για παράδειγμα,ή το Βabadook(2014) τώρα.Μόνο ανεξάρτητες παραγωγές δείχνουν να καινοτομούν πια.Το Horror genre θα είχε πεθάνει χωρίς αυτά.Και το Action genre δεν τα πάει πολύ καλά.Με Bourne δεν πας μακριά.Από τους μεγάλους μόνο o Nolan και ο Cameron αξίζουν πια.Κάτι Σκορτζέζε,R.Scott κλπ,τελειωμένοι.
Γενικά υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη καινοτομίας-vision-ιδεών για το πως θα κάνουν μεγάλες ταινίες.Δεν ξέρω αν είμαι ρετρολάγνος αλλά αυτό πιστεύω.

 

quake_gl

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 9, 2013
Messages
354
http://www.imdb.com/title/tt2321549" class="bbcode_url">http://www.imdb.com/title/tt2321549
Άκουσα καλά πράγματα,αν και δεν το είδα ακόμη.
 

Miden Agan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,625
Mέρες που είναι ας μήν ξεχνάμε και αυτό το θρυλικό trailer... :silly:

https://www.youtube.com/watch?v=VBUdx1q6FxI
 
Top Bottom