What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Tex Murphy - Tesla Effect

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,333
ολα αυτα που λετε για τον γαβριελο, τα λαμβανω ως τρολαρισμα. ρε ειστε καλα;
θα μπουκαρω στα μονιτορ σας με κολητικες ταινιες γεματες γατοτριχες.

<blockquote>το beast within, δεν ειναι ενα απ τα καλυτερα fmv εβερ, ειναι μια απ τις εμπειριες εβερ που πρεπει να ζησει καθε γκειμερ.</blockquote>
ο αδερφος μπρους μιλησε.

<blockquote>ρε σεις, με φτιανει τρελλα η ασλανιδου, να το κοιταξω με γιατρο ή ειμαι οκ? </blockquote>
μαλλον σε εξιταρει η θηλυκη, γλυκοτερη, παχυτερη,μιλφοτερη-μαμα εκδοχη της τζωρτζια, των μπλε.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
No hard feelings Maladroid <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
Εντάξει υπερτιμημένο δε θα χαρακτήριζα το Beast Within με τίποτα. Το παιχνίδι φαινόταν ότι είχε φτιαχτεί με μεράκι. Από την πολύ καλή ανάμειξη ιστορικών γεγονότων και μύθων μέχρι και το γεγονός ότι είχε ολόκληρη όπερα για πάρτη του. Το μόνο αρνητικό που του είχα βρει ήταν εκείνο το #@$%@$ QTE (ουσιαστικά) που είχε στο τέλος. Το timing ήταν μόνο στο μυαλό της Jensen... :lol:
Sorry για το offtopic, σταματώ εδώ.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167
http://www.gog.com/game/tesla_effect_a_tex_murphy_adventure" class="bbcode_url">ξεκινησαν τα πρι ορντερς :mosh: [δωρο τα προηγουμενα τεξ μερφι]
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,149
20 Απριλίου μας έρχετε το game και ανέβασαν άλλο ένα trailer με πολύ σφαλιάρα.. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

https://www.youtube.com/watch?v=uUTO3wQ6ijY
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,949
Το τελικό, definitive και αρκετά spoiler-y (για τα δικά μου γούστα) trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=WkvJQGaFSwA&feature=youtu.be
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167
http://store.steampowered.com/app/261510/ βγηκε το ντεμο :mosh: :mosh:
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Το είδα και γω σήμερα και το κατέβασα άμεσα. Διαρκεί περίπου μία ώρα (τόσο μου πήρε έμενα τουλάχιστον) και είναι σαν να μην πέρασαν ποτέ αυτά τα 16 χρόνια απουσίας του Tex.
Δεν χάνει ευκαιρία να σχολιάσει τα πάντα, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι, όπως ακριβώς ήταν πάντα δηλαδή ο Tex.

Δεν σε ξεκινάει από την εισαγωγή του παιχνιδιού, αλλά από κάποιο άλλο σημείο, σχετικά νωρίς στο παιχνίδι φαντάζομαι. Αν εξαιρέσουμε ένα ηλίθιο item hunt που έχει στην αρχή, μπορώ να πω πως είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Άψογος χειρισμός, όμορφα γραφικά και κλασσικοί γρίφοι Tex Murphy.
Αυτό σημαίνει, καλή εξερεύνηση του χώρου, χρήση αντικειμένων μεταξύ τους ή με άλλα αντικείμενα στον χώρο και φυσικά γρίφοι που καταλαμβάνουν ( ή έστω καταλάμβαναν κάποτε) όλη την οθόνη. Ότι ακριβώς ήθελα.
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΓΑΜΗΜΕΝΟ SLIDER PUZZLE ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΠΑΕΙ

Δεν πειράζει, χρειάζεται και αυτό που και που... Α, έχει και scoring system όπως στα παλιά, αλλά δεν μπόρεσα να βρω το κλασσικό μενού με τα hints. Δεν το έψαξα και ιδιαίτερα, αφού δεν δυσκολεύτηκα κιόλας.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,149
Σήμερα μου ήρθε ο κωδικός γαι steam και φυσικά γίνετε εγκατάσαση asap <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />. Για να δούμε. Με νοσταλγίαθα παίξω ένα fmv game
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Το παιχνίδι είναι Tex Murphy, τελεία και παύλα. Όσοι πιστοί, προσέλθετε.

Μια ελάχιστη γκρίνια από ένα δεινόσαυρο, χωρίς να αποτελούν πραγματικά προβλήματα που αφαιρούν από την εμπειρία:

1. Θεωρώ κρίμα που δεν υπάρχει δυνατότητα να σκύψεις (crouch που λεν οι νέοι σήμερα), μιας και ήταν από τις καινοτομίες της μηχανής στην οποία βασίστηκαν τα Tex Murphy μετά το Under a Killing Moon.

2. To menu με τις ερωτήσεις που κάνεις στους χαρακτήρες βγαίνει στο κέντρο περίπου της οθόνης, με αποτέλεσμα να κρύβει σημαντικό μέρος του εκάστοτε συνομιλητή. Θα προτιμούσα να κάνει pop-up λίγο πιο στα δεξιά, ή ακόμα καλύτερα να μπορούσε ο κάθε χρήστης να το κάνει drag'n'drop κατά τα γούστα του.

3. Η default ρύθμιση του Field of View στο 60 είναι για κλάματα και μπορεί μέχρι και να προκαλέσει ζαλάδες σε κάποιους παίκτες. Ευτυχώς, αλλάζει πανεύκολα από τα options, εγώ προτείνω το 90, και σε καμιά περίπτωση κάτω από 80.

EDIT: 4. Παρατήρησα και κάτι άλλο, το πρώτο που βρίσκω πραγματικά ενοχλητικό. Το παιχνίδι δε σου λέει ούτε πόσους πόντους κερδίζεις από κάποιο action, ούτε πόσους έχεις συνολικά. Το βασικό σημείο που εντόπισα οπού ίσως (δεν μπορείς να ξέρεις σίγουρα) χάσεις πόντους, είναι να συνδυάσεις αντικείμενα πριν τα εξετάσεις. Για αυτό προτείνω, ΠΑΝΤΑ να κάνετε look-examine τα αντικείμενα στο inventory πριν οτιδήποτε άλλο, αν φυσικά σας ενδιαφέρει να κάνετε το δυνατόν μεγαλύτερο score.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,149
Απλά retro fmv επος!! :thumbsup:

<img src="https://lh4.googleusercontent.com/-eTh-bP_2mT4/U21YVjZPkuI/AAAAAAAAAks/TCt5EDdRYIo/w1498-h936-no/tex.jpg" alt="tex.jpg" class="bbcode_img" />
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Ακόμα δε βρήκα το χρόνο να το λιώσω όπως θέλω, αλλά σιγά-σιγά προχωράω.

Έκανα στο προηγούμενο post μια λίστα με μικρά ελαττώματα. Θα μπορούσα να προσθέσω άλλη μια με ακόμα περισσότερα, ορισμένα κάπως πιο σοβαρά, όπως πόσο "άδειος" είναι ο κόσμος. Μια σύγκριση με το γεμάτο ανθρώπους Λονδίνο των πρόσφατων Sherlock Holmes της Frogwares σίγουρα προβληματίζει. Στο Chicago του 2050, κανείς δε κυκλοφορεί στους δρόμους εκτός από τον Tex.

Όμως τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία, για έναν παλιό ένθερμο οπαδό της σειράς. Παρά τα όποια προβλήματα (και επαναλαμβάνω, σχεδόν κανένα δεν είναι σοβαρό, απλά δε μπορείς να πεις πως δεν υπάρχουν) το παιχνίδι είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που θέλαμε: η επιστροφή του Tex Murphy σε μια νέα περιπέτεια, γεμάτη μυστήριο, εξερεύνηση, βίντεο σύγχρονης ποιότητας, ηθοποιούς που αν και ποτέ δε θα πάρουν oscar, κάνουν τη δουλεία τους πετυχημένα, και χιούμορ που κυμαίνεται από χαζοχαρούμενο (συνήθως) έως αρκετά έξυπνο (σπάνια, αλλά και μόνο που υπάρχουν τέτοιες στιγμές, αξίζει...)

Τώρα, για κάποιον που δεν έχει ιδέα ποιος είναι τούτος ο Tex Murphy, δε μπορώ να φέρω εύκολα τον εαυτό μου στη θέση του και να κρίνω ανάλογα το παιχνίδι. Ιδανικά, θα πρότεινα να βρει τα προηγούμενα (υπάρχουν όλα και στο GoG) και να αρχίσει από εκεί, αλλά πλέον μιλάμε για παιχνίδια εικοσαετίας και είναι γνωστό πως τεχνικές πλην του pixel art δε γερνάνε όμορφα.

Τέλος πάντων. Οι φίλοι του Tex 99% δε περιμένουν εμένα να τους πω αν αξίζει ή όχι, το έχουν ήδη και πιθανόν το έχουν προχωρήσει και περισσότερο (είμαι Day 4). Για τους υπόλοιπους, σίγουρα δε θα τους "μιλήσει" το ίδιο, αλλά εφόσον τους αρέσουν τα adventure μυστηρίου ή/και η neonoir ατμόσφαιρα, πιστεύω πως θα το ευχαριστηθούν.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,949
Συμφωνώ με όλα όσα λες αλλά San Francisco είμαστε, όχι Σικάγο <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Γενικά το θέμα με την αδειανή Chandler Avenue δεν με ενοχλεί προσωπικά, μη σου πω ότι φτιάχνει ατμόσφαιρα. Εξάλλου, αν αποφάσιζαν να βάλουν 3D sprites να γυροφέρνουν δεξιά κι αριστερά στον FMV κόσμο του παιχνιδιού, το αποτέλεσμα θα ήταν ασύμμετρο και κωμικοτραγικό (δεν το έχουν με το 3D modelling, όπως θα διαπιστώσεις και παρακάτω). Εγώ είμαι Day 7 και η συνολική εικόνα είναι αυτή ακριβώς που περιγράφεις: ωραίο παιχνίδι με μικρο-ελαττώματα που αθροίζονται και μετριάζουν κάπως τον ενθουσιασμό. Σίγουρα, πάντως, είναι γνήσιο τέκνο της σειράς, όπως υποσχέθηκαν στο KS.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418


maladroid wrote:
Συμφωνώ με όλα όσα λες αλλά San Francisco είμαστε, όχι Σικάγο <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /></blockquote>

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Θα έκανα Seppuku επιτόπου, αλλά μετά δε θα τερματίσω το παιχνίδι και είναι κρίμα μετά από τόση πρεμούρα που είχα για την επιστροφή του Tex...

 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705


Great0ldOne wrote:
Ακόμα δε βρήκα το χρόνο να το λιώσω όπως θέλω, αλλά σιγά-σιγά προχωράω.</blockquote>

Hey Kinzie, wanna fuck?

 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167
https://www.youtube.com/watch?v=vXr0N6RwjhQ
 
Top Bottom